Lucratori sezonieri in Germania

  

                                          Intr-un comunicat recent al Ambasadei Romaniei din Germania,  preluat ulterior si de catre A.N.O.F.M. se mentioneaza textual:  Germania menţine şi in anul 2011 restricţiile privind accesul pe piaţa forţei de muncă pentru cetăţenii români”  Acest comunicat a venit in decembrie 2010 dupa ce in august se anuntase ca Ministerul Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale (BMAS) va liberaliza accesul pe piaţa forţei de muncă din Germania, începând cu data de 01 ianuarie 2011 pentru toţi lucrătorii sezonieri din ţarile care au aderat la U.E . indiferent de data aderării lor. Asadar bucuria romanilor  care visau sa munceasca in Germania in agricultura a fost de scurta durata.Germania s-a sucit in cele 4 luni si printr-o hotarare de guvern nu a admis accesul pe piata muncii decit cetatenilor din  Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Cehia si Ungaria. Cetatenii din Bulgaria, România şi Croaţia au ramas din nou pe dinafara, ei avind in continuare nevoie de permis de munca. La prima vedere, stirea este proasta. Analizind insa mai amanuntit constatam ca nu este catastrofala, fiindca Romaniei i s-a alocat totusi pentru anul 2011  un contigent de lucratori sezonieri in valoare de 150.000 de posturi. Din statisticile anului 2010 am aflat ca au lucrat  în domeniul activităţilor sezoniere circa 100.000 de romani. In consecinta, dracul nu e chiar atit de negru, in anul acesta vor ajunge sa munceasca in Germania 150.000 de muncitori romani. In plus, ţinând cont de evoluţia pozitivă din ultimii ani a numărului solicitărilor angajatorilor germani pentru forţă de muncă din România se spera ca in 2012 vor fi mai multe aprobari. Ceea ce nu stiu angajatorii germani si nici functionarii guvernului german este faptul ca nu vor gasi pe teritoriul Romaniei 150.000 de romani pentru culesul merelor si sparanghelului, fiindca nu prea mai sunt oameni dispusi sa presteze aceasta munca. De fapt, cum functioneaza treaba cu muncitorii sezonieri?    Exista o hotarire de guvern din 2005 (HOTĂRÂRE Nr. 363 din 28 aprilie 2005 ) care a parafat o ÎNŢELEGERE între Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei din România şi Agenţia Federală a Muncii din Germania (B.A) cu privire la prestarea unei activităţi cu durată determinată. 

Conform acestei intelegeri un cetatean roman poate fi angajat pe teritoriul Germaniei in calitate de :

lucrător sezonier pe o perioadă de până la 4 luni într-un an calendaristic ;

ajutor de lucrător în parcurile de distracţii pe o perioadă de până la 9 luni într-un an calendaristic;

– ajutor casnic în gospodăriile cu persoane care necesită îngrijiri speciale pe o perioada de pina la 3 ani.;

Toate aceste 3 tipuri de angajari sunt posibile numai atunci când au loc în cadrul acestei înţelegeri. Precizez ca in privinta lucratorilor sezonieri cele doua institutii din cele 2 tari stabilesc anual atit contigentul ( numarul de lucratori) cit si conditiile de mediere si deplasare a muncitorilor romani.

      In concluzie, angajarea lucrătorilor români în calitate de lucrători sezonieri in Germania se poate face numai la cererea B.A., iar B.A nu face nici un contract de mediere cu o persoana juridica sau fizica din Romania, fiindca  in Romania are un singur partener si acest partener este Ministerul Muncii, singurul indreptatit sa faca recrutarea acestora.

 In consecinta,  toate anunturile date de persoane fizice sau juridice care recruteaza muncitori romani pentru o activitate sezoniera in Germania sunt incorecte si  inselatoare .  Cele mai multe dintre ele se dovedesc a fi retele de trafic de munca, care se finalizeaza cu promisiuni neonorate ale angajatorilor, contracte nerespectate, conditii inumane de lucru.

1.Drepturile lucratorilor sezonieri  in Germania:

1.Lucrătorii români nu pot fi angajaţi in Germania în condiţii necorespunzătoare, ci numai în condiţii comparabile cu cele ale lucrătorilor germani.

2.Timpul de muncă are durata si se plateste in baza dispoziţiilor legii timpului de muncă.

3.Salariul nu poate fi mai mic decât salariul negociat prin contract sau – în lipsa unui astfel de contract – decât salariile uzuale din domeniul si locul respectiv.

4. În cazul muncii în acord, munca trebuie să fie astfel evaluată, încât un lucrător cu merite deosebite, la muncă prestată în condiţii normale şi activitate medie, să poată câştiga cu 20% peste salariul tarifar/oră al unui lucrător de acelaşi nivel.

5. În cazurile în care, după intrarea sa în Germania, lucrătorul român, din motive ce nu îi pot fi imputate, nu stabileşte un raport de muncă sau acest raport încetează înainte de termen, unităţile specializate ale B.A. se vor strădui în vederea găsirii unui nou loc de muncă corespunzător.

 

2.Obligatiile lucratorului sezonier in Germania:

1.Lucrătorii români au obligaţia de a se asigura în sistemul de asigurări sociale german (asigurări sociale de boală, îngrijire, pensie şi şomaj).

2.Lucrătorii trebuie să fie apţi din punct de vedere medical pentru activitatea pe care urmează să o

presteze. Nu este prevăzut un control medical al solicitantului  la plecarea din Romania.

 3.Obligatiile angajatorului :

1.Sa plateasca partea sa de contributii la sistemul de asigurări sociale german.

2.Sa asigure  lucratorii sezonieri pentru riscul de accidente. Exista si o exceptie dar e atit de birocratica incit de obicei nu se duce la indeplinire de catre angajator.

3.Să pună la dispoziţie lucrătorilor români locuinţe corespunzătoare sau să se îngrijească pentru a le asigura o cazare corespunzătoare. Cazarea trebuie să respecte prevederile legale privind construcţiile şi protecţia în caz de incendiu şi să corespundă cerinţelor minime de locuit menţionate în instrucţiunile referitoare la cazarea lucrătorilor străini (anexa nr. 3). Nu se admite cazarea în corturi sau în vagoane mobile.

4. Interziceri

Angajarea lucrătorilor români în cluburile de noapte şi în baruri este exclusă de la procedura de mediere. Aceasta interzicere a fost prevazuta pentru eliminarea traficului de fiinte umane si a prostitutiei.

 Am mentionat toate aceste prevederi legale si conditii pentru a preintimpina anumite tepe date de romani, celorlalti romani.   Un material  destul de complet despre astfel de tepe gasiti aici.

                                                                                              Cu simpatie, Laura Fuss

 

179 responses to “Lucratori sezonieri in Germania

 1. Buna ziua.
  daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi:

  1. Sunt o persoana in cautarea unui loc de munca in afara granitelor tarii si ca preferinta ar fi Germania deorece am mai lucrat acolo anterior ca muncitor sezonier.
  Nu am studii superioare,doar un liceu cu profil filologie,engleza-franceza.engleza o vorbesc bine mai putin franceza,limba germana nu o cunosc dar cat am stat in Germania am prins foarte repede cateva cuvinte si cred ca o pot invata f repede.
  Inca sunt in stadiul de cautare deoarece nu stiu exact cui sa ma adresez avand in vedere ca internetul este plin de anunturi care mai de care apartinand anumitor firme de intermediere care din punctul meu de vedere nu prezinta credibilitate.
  O alta varianta ar fi EURES dar foarte putine locuri sunt in domeniul care ma intereseaza si la cele care sunt,le-am trimis mail-uri reprezentatilor BA(bundes agentur fur arbeit) iar ei mi-au spus ca anunturile vizeaza in general persoane din Germania pt ca angajatorii nu ofera cazare,etc.alta persoana mi-a spus sa iau legatura cu managerul eures din romania,dar sincer,angajatii eures de la noi sunt mai in plop decat mine.
  Din cate am mai gasit si vazut pe net am inteles ca intre Germania si Romania exista un fel de acord bilateral privind muncitorii sezonieri si am mai vazut mai multe stiri(printre care si aici:In consecinta, dracul nu e chiar atit de negru, in anul acesta vor ajunge sa munceasca in Germania 150.000 de muncitori romani. In plus, ţinând cont de evoluţia pozitivă din ultimii ani a numărului solicitărilor angajatorilor germani pentru forţă de muncă din România se spera ca in 2012 vor fi mai multe aprobari.stire de la dvs) dar luand legatura cu cei de la ANOFM,ei ridica din umeri si spun ca nu au oferte pt Germania.Sunt curios cand vor aparea aceste oferte avand in vedere ca sezonul recoltarii sparanghelului incepe la jumatatea lunii aprilie,la capsuni la inceputul lunii mai,deci mai este foarte putin timp si din cate stiu eu ,trebuie ceva timp pentru incheierea unui contract de munca.Sau anul acesta nu vor mai munci romani in Germania??!!!.
  Rugamintea mea la dumneavostra este daca ma puteti puteti ajuta cu ceva informatii sau link-uri,sau daca exista si cunoasteti firme de recrutare SERIOSE sau alte metode prin care sa-mi gasesc un “job” ca alte variante nu mai am acum…am obosit!!

  Mai jos,daca doriti sa-mi spuneti parerea dvs in legatura cu raspunsul ce l-am primit la un mail ce l-am trimis la o agentie ce mie imi par foarte dubiosi.

  ” Buna ziua. Nu trebuie sa trimiteti mailurile in limba germana,va raspundem direct in limba romana,sunt translatori ce lucreaza in arbeitsagentur. Va expunem mai jos,tot ce trebuie sa faceti,adica de ce este nevoie sa ajungeti spre locul de munca dorit,dar…intelegem ca a-ti mai muncit in agricultura si,aveti deja contract de munca acolo. Nu va mai foloseste la nimic acest contract de munca,deoarece…firma angajatoare va face alt contract,nou.
  Agentia pentru Ocupare Sezoniera din Germania,va ajuta sa ajungeti la munca in 2011,in domeniul cautat de dumneavoastra,in functie si de ofertele angajatorilor,depuse la agentia noastra centrala. Se munceste cu un contract de munca de pana la 6 luni an calendaristic,urmand ca angajatorul german sa va contacteze anul ce va urma. Conditiile principale pentru a ajunge la munca in Germania sunt urmatoarele…in primul rand,noi avem nevoie de un CV din partea dumneavoastra spre a-l studia…apoi,dumneavoastra veti primi un FORMULAR de MUNCA in limba romana din partea noastra,FORMULAR ce il veti putea si dumneavoastra downloada de pe pagina noastra oficiala,doar ca nu aveti ce face cu el,acest formular se va completa atat de catre dumneavoastra cat si de catre angajatorul ce va va oferi contractul de munca in Germania. Aici va este specificat timpul de lucru,cat si banii ce va vor fi platiti de catre angajator. Mai este nevoie de 4 fotografii 3/4 recente si o adeverinta medicala,ca…sunteti sanatos. Nu se plateste niciun comision nimanui,dumneavoastra ajungeti si munciti,luandu-va salariile din partea angajatorului. Noi nu suntem INTERMEDIARI sau FIRMA,de aceea va rugam sa accesati direct din GOOGLESAISONARBEITNEHMER/SCHAUSTELLERGEHILFE- http://www.arbeitsagentur.de,acelasi raspuns,dar in limba germana.
  ATENTIE!!! IN MOMENTUL CAND DUMNEAVOASTRA CA SI MUNCITOR SEZONIER,VETI DORI SA AJUNGETI LA MUNCA IN GERMANIA PRIN INTERMEDIUL AGENTIEI OFICIALE DE OCUPARE,VA TREBUI SA ACHITATI O TAXA DE 60 DE EURO,TAXA ACHITATA DE CATRE SEZONIERII DIN POLONIA,CROATIA,BULGARIA SI ROMANIA. ESTE TAXA CE O VETI GASI SI PE PAGINA OFICIALA A NOASTRA SI,LA FEL DACA VETI SUNA SI CERE DETALII IN LEGATURA CU CE DORITI DUMNEAVOASTRA. TAXA NU SE MAI INAPOIAZA,DOAR CA,FARA NOI,DUMNEAVOASTRA NU PUTETI AJUNGE LA UN LOC DE MUNCA DORIT,INTR-UN TIMP FOARTE SCURT. La revedere!”

  2. Din momentul in care se termina un contract de munca sezonier,care este perioada legala de timp in care mai pot ramane in Germania fara a desfasura o activitate chiar daca am suficiente resurse financiare pentru a ma intretine in acest timp?

  3. Stiti cumva care sunt categoriile de activitati pentru care nu este obligatoriu eliberarea unui permis de munca sau daca persoanele ce desfasoara activitati sportive au nevoie de un permis de munca?

  Va multumesc anticipat si va doresc succes in activitatea pe care o desfasurati.

  • Este o mare necunoscuta,aceasta adresa de mail baumann….
   Se pare ca este ceva bine pus la punct.Tu ai luat legatuara la telefon cu cineva?
   Ai completat vreun formular de contract?Ti-au cerut ceva bani de comision?Mi-a raspuns pe un forum ,un Tudor care mi-a dat ceva sperante sa insist…Hai sa insistam amandoi,pana credem ca suntem pe drumul cel bun.dupa care anuntam autoritatile…(bineinteles daca nu se rezolva).Sper sa primim raspuns de la d-na consilier.

 2. Buna ziua ,ma numesc Sidonia,din Craiova si a-si dori, daca pute-ti sa ma ajuta-ti si pe mine, un sait de locuri de munca ,sezonieri in Germania in agricultura sau in fabrici eu am mai lucrat in agricultura dar nu in Germania,dar acum a-si dori sa lucrez in Germania c-a sezonier in fabrici ,firme de curatenie sau agricultura.Va multumesc si astep si sper ca o sa ma ajuta-ti si pe mine.Cu stima Sidonia!

  • cea mai sigura cale pentru angajarea ca sezonier este consultarea site-ului ANOFM. Noi nu garantam pentru nici o firma fie din romania fie din germania.

   • Vlad, ia spune daca cunosti firma EJOBSSRL@gmail.com. Ei mint ca sunt din bucuresti,dar sunt din cluj str.G.Baritiu.nr.8. Acesti nenorociti dau tepe si vreau sa stiu cum sa fac sa-i dau pe mana autoritatilor. Unde trebuie sa apelez pentru a se lua masuri cu acest SANDU COSMIN RADUBAN care trage tepe grosolane.

    anonim | septembrie 6, 2012 la 5:50 pm |
    CE PARERE AVETI DESPRE FIRMELE:Sak Deutschland SI <plasare.munca@gmail.com SUNT SERIOASE SAU DAU TEPE?
    FAC ANGAJARI PT GERMANIA SI VREAU SA STIU CAT SUNT DE SERIOASE.

    anonim | septembrie 7, 2012 la 12:01 pm |
    Toate fimele care fac angajari pt germania nu vor sa-ti trimita prin email raspunsul la intrebarile pe care le pui,ci vor numai sa suni tu la ei. Oare de ce nu vor sa raspunda prin email? Nu inteleg de ce nu se sesizeaza autoritartile si sa verifice aceste firme de pe saituri .Sa vada daca sunt legale si daca platesc taxe la stat pt ce fac.Aceste firme iau comisione mari plus banii pe transport care sunt platiti de catre straini pt muncitori.

  • Stoica Gabriel

   Eu as dori sa lucrez in agricultura in Germania si vreau sa stiu daca este greu,cate ore se lureaza pe zi.Si mi-e teama ca poate nu o sa rezist cu acest progam infernal. Si as vrea sa stiu daca se lucreaza la norma.Daca nu reusesc sa fac norma,nu ma plateste?
   As vrea sa stiu in ce conditii se lucreaza.

   • In germania lucrezi cum ai stabilit cu cel care te duce: ori lucrezi la ora sau lucrezi la ladite.Cel mai bine este sa lucrezi la ladite ,pt ca esti platit mai bine decat la ora. In germania o sa ai surpriza sa te conduca tot roman si o sa te traga in teapa.Pt ca profita ca nu stii limba ca sa vorbesti cu neamtul si iti taie din ladite sau ore si le pune la sotie sau la oamenii lui.Tu afli de toate acestea cand pleci si este prea tarziu.Nu se merta sa pleci prin firme romanesti ,pt ca acestea castiga foarte multi bani de pe urma muncitorilor.Cel mai bine este sa lucreti direct cu neamtul ,pt ca el nu-ti ia comision si iti platesti si drumul.Firmele BENEFICIEAZA DE ACESTI BANI ,PT CA DUC PERSONAL LA MUNCA.

 3. Care sunt conditile pentru a intra in baza dvoastra de date
  va multumesc

 4. Mai intervin o data,pentru inca o intrebare?
  Aici se specifica ca nu exista nici-un comision!
  Pe alte anunturi solicitati 60 euro.
  Care este adevarul ?Este extrem de important ptr.mine aceasta informatie,fiindca am mai luat o teapa cu cei de la Braila..nu stiu daca -mi voi recupera banii.
  Totodata ,agentia d-voastra apare pe diferite anunturi din Valcea,Constanta si acum recent Iasi.Sunt subunitatile d-voastra?

 5. Sunt destule neconcordante chiar in mesajul trimis de Vlad.Nu exista o corelatie in prima parte si cea cu majuscule. Spuneti ca nu se percepe nici un comision,sa ne informam la autoritatile locale-judetene-0-rezultat,nu stiu nimic.Sunt atatea site-uri cu acea adresa de mail cu anunturi incomplete…nu se raspunde la telefon,nr.nealocat…nu stiu ce sa fac…
  Cum se procedeaza in acest drum..care este calea…nu stiu..sincer nici nu stiu daca d-voastra sunteti cea reala…Sunt in ceata.
  Unde trebuie sa ma informez,sa aflu exact ce trebuie sa fac.Eu sint electrician,si vreau sa muncesc in agricultura,am o situatie mai deosebita.

 6. Te rog sa verifici cate anunturi sunt cu locuri de munca in germania in care se pare ca se creeaza o confuzie totala…dar si oarecare credibilitate.Roaga-l pe tatal tau sa verifice …eu sunt atat de suparat..ptr.ca imi pusesem ceva sperante..cand am cautat mai mult am inceput sa ma intristez…asta este…stau sa ma gandesc daca voi face vreo plangere la Politia Urziceni..cand ma gandesc cat ma vor tine pe acolo..mai bine ma las pagubas…Dar ma mira faptul ca tu nu ai stiut de aceasta afacere,ca a luat amploare de ceva timp…si numai cineva destul de atent sesiseaza cateva neconcordante,,restul sunt ok.
  Sper sa nu-ti fie patata faima ta echidistanta si de ajutor ptr.noi.
  Sai ai o seara linistita.

 7. buna seara.

  am avut ceva probleme cu netul…

  vad ca aici s-a creat o mica,confuzie: Adriane, acela era un mail adresat d-nei laura si am dat copy-paste si trebuia sa sterg partea cu mail-ul primit de la “bauman judith”. Sa inteleg ca si tu esti in cautare de job si ai vazut anuntul lor. Un sfat: nu aplica deoarece e TEAPA MARE!!!! Daca vrei sa stii care firme mai sunt tepari iti fac cu mare placere o lista….iar daca inca mai esti in cautare poate ne putem ajuta reciproc….facem schimb de mailuri, numai daca avem voie sa le postam aici???11

  PS: pt d-na Laura.ar trebui sters comentariul meu pt ca la un search pe google a cuvintelor “bauman judith germania” apare in al 5-lea rand link-ul de aici si imi apar datele mele de contact si nu prea e bine.multumesc
  o sa postez o “povestioara” la rubrica “din experienta dvs” numai ca e f mult de scris si cred ca o sa plictisesc pe unii…o seara placuta!!!

  • @Vlad,
   1. sterg partea cu datele personale din comentariul tau.
   2. poti sa faci schimb de adrese de mail cu adrian prin postare pe acest site.
   3. ASTEPT GRABNIC SA NE FACI LISTA ACEEA CU TEPARII si, mai ales, ASTEPT POVESTIOARA PENTRU TEPE. Te asigur ca nu vei plictisi pe nimeni.

 8. Mi-am dat seama tarziu ca este ceva necurat, eu am si corespondat cu baumann,
  am si nr de cont de la cineva care am discutat pe un forum si mi-a spus ca titularul contului este un barbat – persoana fizica – al carui cont era in observatie deoarece nu a fost lasat de UNICREDIT PH sa faca plata..de 60 euro. M-as bucura sa nu mai ia si altcineva teapa…Deja au inceput sa stearga din site-uri…inseamna ca si noi am contribuit la deslusirea tepei…Adresa mea de mail este: adrianghe2000@gmail.com . Sunt in cautare de munca si poate putem comunica si ajuta.

 9. buna ziua de ce spuneti ca firma mayer arbeit din arad nu este serioasa daca nu aveti nici o dovada spuneti dv o firma serioasa din romania care trimite an germania an afara de anofm dupa parere a dv nu este nici una d ar nu este adevarat si m ai spuneti mi ce firma ar face un contract de mediere an defavoare a sa poate dv va mirati de ce aplica romanii la aceste firme cu ochii anchisi am sa va raspund tot eu de disperareeee si eu sant unul din ei an acest hal ne au adus conducatorii nostri iubiti an frunte cu cel m ai iubit presedinte pe care l a avut romania de la al doilea razboi mondial an coace

  • Nu spun eu, spun cititorii, probabil stiu ei de ce…Cit despre conducatori aveti dreptate, dar nu noi am ales, ci Dvs… ati dat peste 5.000.000 de voturi la actuala conducere. Am aflat ca voturile din strainatate au fost fraudate, dar cite voturi au fost in strainatate? 80.000 . Cit reprezinta 80.000 fata de 5.000.000?

  • traiane,eu nu pot demonstra ca job mayer sunt tepari,dar tu poti demonstra ca au trimis oameni la munca?

   ti se pare normal sa platesti 250 lei taxa de inscriere inainte fara nici o garantie? apoi un comision de 40 euro pe luna pt contract X nr de luni cat este contractul.

   problema ca nu ii platesti din salariu cum ar trebui ci si pe astia ii dai inainte…e normal asa???

   daca ai incredere arunca-te tu cu capul in fata si aplica apoi ne povestesti si noua,bine?

   • Am intrebat si eu de salariu pentru munca la capsuni si nu a vru sa-mi spuna cea d eacolo mi-a vorbit pe un ton agresiv cand i-am cerut mai multe informatii depre cum sa timit bani 250 i a zis sa-i pun in plic cu toate actele si apoi sa le trimit prin curier- fara nici-o chitanta.

 10. Buna ziua,numele meu este Ioana.Lucrez in Germania in agricultura ca sezonier pe o perioada de 6 luni,as fi interesata cum as putea lucra in continuare aici atata timp cat angajatorul mai vrea sa colaboram?
  Multumesc

  • Buna Ioana..Incearca sa aplici pentru un permis de munca ..asta in cazul in care seful tau e dispus sa iti faca actele penru un job cu norma intreaga.daca nu , incearca varianta gewerbe.

 11. Am fost inselat in Germania de catre sef ,mentionez ca am lucrat legal cu contract de munca cui ma pot adresa?

  • depinde de ce e vorba..cred ca primul pas ar fi consultarea unui avocat care sa analizeze situatia ta, astfel putand sa te indrume catre autoritatea abilitata sa-ti rezolve litigiul.

 12. Lăpușan Cristian Radu

  Bună seara!
  Mă bucur că există un site cu informații pertinente referitoare la munca în Germania.
  Aș răspunsuri la două întrebări:
  1. “Am șanse să primesc permis de muncă pentru o ”Raststätte’’? (nu-mi vine în cap echivalentul din limba română)
  2. Dacă răspunsul la întrebarea de mai sus este ‘Da’, aș dori să știu ce ar trebui să facă angajatorul în vederea obținerii permisului.

  Informații pe scurt:
  – Lucrez legal ca muncitor sezonier la McDonald’s în Ennepetal, landul Nordrhein-Westfalen din 20 mai 2011, au trecut mai bine de 2 luni de când lucrez.
  – permisul de muncă este valabil doar pentru acest loc de muncă, eliberat pe perioada de 6 luni (20 mai 2011 − 20 noiembrie 2011)
  – Doresc să lucrez în Raststätte ‘‘Ob der Tauber’’ din Grünsfeld, landul Baden-Württemberg
  – Angajatorul mi-a spus că dorește să mă angajeze cu condiția ca eu să lămuresc care sunt demersurile în vederea obținerii unui nou permis de muncă.

  Vă mulțumesc anticipat pentru răpuns
  Lăpușan Cristian Radu

 13. Rast = popas
  Raststätte =Popas turistic linga autostrada cu benzinarie , local, etc.

 14. poate da cineva un raspuns concret.am ajuns in germania pe cont propriu,la ce fabrici s-au intreprinderi societati comerciale pot intreba pentru a fi angajat ca lucrator sezonier fara a avea nevoie de permis de munca.Multumesc

  • Ca să lucrați legal în Germania ca sezonier aveți nevoie de permis de muncă, Arbeitsgenehmigung! Acesta vă permite să lucrați doar la angajatorul respectiv, de fiecare dată când vă schimbați locul de muncă trebuie să solicitați un nou Arbeitsgenehmigung. Vestea bună e că după un an de muncă neîntrerupt în Germania, puteți solicita Arbeitsberechtigung, care vă dă dreptul să lucrați nelimitat și oriunde în Germania! Neîntrerupt nu înseamnă că nu puteți pleca în concediu, înseamnă doar că trebuie să figurați ca fiind angajat în Germania.

   • multumesc pt ajutor.as dorii sa va m-ai intreb daca acest permis de munca se obtine greu si daca m-ai e nevoie de el si din ianuarie 2012.

   • De la 01.01.2012 nu mai e nevoie de Arbeitsgenehmigung pentru sezonieri.Ca sezonier nu prea vad cum o sa lucreze un an de munca neintrerupt pentru ca angajatorii nu fac contracte cu o durata mai mare de 6 luni.Sunt in aceeasi situatie, cunosc.

  • Cu plăcere!
   Eu personal am obținut Arbeitsgenehmigung ușor. Da, categoric aveți nevoie de el și din ianuarie 2012! Germania n-o să renunțe la permisele de muncă prea curând… Se pare că nu înainte de sfârșitul lui 2013.

 15. Cu plăcere!
  Eu personal am obținut Arbeitsgenehmigung ușor. Da, categoric aveți nevoie de el și din ianuarie 2012! Germania n-o să renunțe la permisele de muncă prea curând… Se pare că nu înainte de sfârșitul lui 2013.

 16. de la 1 ian 2012 nu mai e necesar permis de munca pt muncitorii sezonieri romani si bulgari .decizie luata de guvernul federal si anuntata pe 7 decembrie2011,fi mai atent la raspunsuri CRISTIA daca nu ai suficiente informati nu mai fi asa categoric

 17. Buna seara! Va rog respectuos,sa-mi oferiti mai multe informatii in legatura cu serviciul in domeniul gastronomiei,in Germania,pt.perioada de minim.6 luni. Ce acte imi sunt necesare pt.a ma putea angaja legal?Mentionez ca locuiesc singura, am anmeldung de 1 an si 2 luni,nu am mai lucrat si un copil (al meu)minor in intretinere!! Multumesc anticipat!!

  • Din cate am citit pe acest site : http://www.muncainstrainatate.anofm.ro/informatie-privind-liberalizarea-pitei-muncii-germane-pentru-lucratorii-din-romania-si-bulgaria-ince , pt munca sezoniera de 6 luni nu ar mai trebui permis de munca. Cred ca va trebuie doar buletinul ( Cartea de identitate ) sau pasaportul, exact asa cum se angajeaza si cetatenii germani.
   : • Pentru lucrătorii sezonieri s-a eliminat necesitatea unei aprobări prealabile de lucru din partea Agenţiei Federale de Muncă. Angajarea se face în mod direct, prin relaţia de muncă angajator – angajat.
   Sursa: Ambasada României la Berlin.
   Poate verificati aceasta informatie si ne transmiteti si noua, daca este adevarata sau nu.

  • Singurele demersuri pe care trebuie sa le faceti sunt:Anmeldung ( pe care deja o aveti) si prezentarea la o casa de asigurari de sanatate pentru incheierea contractului de asigurari.Bineinteles , presupun ca ati gasit deja jobul.Sunt in aceeasi situatie ca dumneavoastra si aceste informatii le-am primit de la ZAV Bohn ,prin doamna Gyongyver Boehm.

   • Buna seara d-na Mihaela si au am o posibilitate de a lucra cu contract sezonier(6 luni). Imi puteti da mai multe detalii cum s-a desfasurat derularea contractului. Ati depus vreun formular la ZAV Bonn sau pur si simplu contr. a fost incheiat in mod direct prin relatia de munca angajator / angajat ?
    Asigurarea de sanatate ati incheiat-o dvs personal sau angajatorul si ulterior vi s-a retinut din salariu?
    Am citit intr-un articol ca pe toata perioada in care angajatul roman lucreaza la acesta,angajatorul este obligat sa incheie pentru cetateanul roman o asigurare medicala valabila locului respectiv de munca.

    Cu stima Claudia,
    Multumesc anticipat!

 18. Buna ziua….am venit si eu cu o informatie,mai tarziu decat trebuia..in legatura cu firma mayer..cunosc ft multe persoane care au lua tepe de la ei,nu in sensul ca nu te duc,sau ca pierzi banii…..Sa va povestesc.Am lucrat in germania sezonier,in agricultura la castraveti,bineinteles am plecat printr-o cunostinta care se afla deja acolo…..la putin timp dupa noi au venit femei prin firma mayer;vreau sa va spun ca saracele femei au fost mintite in ultimul hal…li s-a spus ca merg la un hotel la lucru si sunt platite 5 euro pe ora(de fapt noi eram cu 3).Femeile nu au venit cu haine corespunzatoare pt agricultura,dar nu a avut ce face,au trebuit sa-si scoata banii cheltuiti.Apoi firma mayer a dus niste femei la sparanghel.Acele femei pur si simplu au fost sechestrate,li s-au luat buletine pt a nu putea pleca in tara si au ajuns pana la urma sa cheme politia.Mai stiu oameni care au patit-o cu mayer deci….ei te duc dar nu este asa cum iti promit,te mint,si ajungi cine stie pe unde….

  • Buna ziua….. am luat si eu legatura cu doamna Bianca de la Mayer si mi-a vorbit foarte urat atunci cand i-am cerut informatii despre salariu si in legatura cu plata celor 250 ron pentru dosarul de inscriere. Dupa modul de abordare care nu cred ca este specfic unui angajat care lucreaza cu oamenii, mi-am dat seama ca nu este ceva in regula si atunci i-am zis ca nu mi se pare in regula sa ceara bani asa prin curier fara o chitanta (mi-a zis sa pun bani in olic si apoi in dosar.

 19. multumesc!

 20. ma intreb cine sta in spatele acestor firme care sunt in toate orasele tarii,firme de altfel toate cu acte in regula ,inregistrate etc.si care tepuiesc ,au in spate juristi,politia economica,finantele e o caracatita care ne mananca banii.Si cand te gandesti ce nereguli fac astia si sa stiti ca au salarii nu gluma si vin in piata si se dau corecti si amendeaza pe batranica de la tara care nu sia pus pretul pe gramajoara cu pere.Nu sunt ridicoli si nesimtiti acesti indivizi….si ii mai tinem si in spate pe acesti neproductivi

 21. persinaru nicoleta adelina

  buna ziua ma numesc Manole Daniela sunt in cautarea unui loc de munca in parc de distractii sau avand grija de batranii sau copil.am varsta de 51 ani ,vorbesc aproximativ bine germana si am lucrat 4 ani in domeniul caruselelor .sunati la numarul

 22. cine reuseste sa plece la munca in germania il rog sa lase aici un link sau informatii pt a aplica si altii .
  Am gasit pe net un anunt pentru sparanghel in germania lucrul incepe de pe 20 aprilie pana pe 20 iunie . Nu este o firma , este un om din caransebes si accepta max 20 de oameni ; salariu 700 euro i-am trimis mail pt detalii si mi-a raspuns asa:buna

  SE LUCREAZA LA O FERMA DIN GERMANIA DE EST
  SE PLATESTE 50 CENTI PE KG DE SPARANGEL RECOLTAT NETT
  SUNT DUOA CATEGORII 24-27 CM -50 CENTI SI SUB 24 CM -30 DE CENTI
  SE ASIGURA CAZARE SI MASA DE PRANZ CONTRA COST 4,60 EURO PE ZI CARE
  SE RETIN LA SFARSIT DE SEZON
  SE MAI RETINE 30 EURO PE SEZON PT UNELTE SI 5 EURO PE SEZON PT GUNOI
  SE RETINE UN IMPOZIT DE 5% DIN VENITUL BRUT REALIZAT LA SFARSIT DE SEZON
  SE LUCREAZA IN ECHIPE DE DOUA PERSOANE IN ACORD PE ECHIPA,CANTITATEA DE SPARANGEL RECOLTATA INTR-O ZI SE IMPARTE LA CEI DOI DIN FIECARE ECHIPA
  DURATA CONTRACTULUI 60 DE ZILE FIX
  SE LUCREAZA INCLUSIV SAMBATA SI DUMINICA
  SE ACORDA O ZI LIBERA LA 9 ZILE LUCRATE PRIN ROTATIE IN URMA UNEI PLANIFICARI PREALABILE
  SE ACORDA AVANS PENTRU CUMPARATURI SAPTAMANAL
  CONDITI DE CAZARE
  PAVILION MUNCITORESC IN INCINTA FERMEI
  TRANSPORTUL LA CAMP CU REMORCA DE TRANSPORT PERSOANE ASIGURAT DE FIRMA
  DURATA TRANSPORTULUI NU SE CONSIDERA TIMP DE LUCRU
  CAMERE DOTATE CU FRIGIDER
  4 PERSOANE IN CAMERA
  PT CUPLURI IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE SE ASIGURA CAMERE CU DOUA PATURI
  BUCATARIE COMUNA DOTATA CU ARAGAZE
  OBLIGATORIU FIECARE MUNCITOR TREBUIE SA ADUCA CU EL HAINE IMPERMEABILE PENTRU PLOAIE, CIZME SI VESELA PT GATIT
  PROGRAMUL DE LUCRU DE REGULA INCEPE LA ORA 5 DIMINEATA PANA LA ORA 11,30 PAUZA DE PRANZ 11,30 PANA LQ 14,30 APOI SE CONTINUA RECOLTATUL PANA LA STRANGEREA DE PE CAMP IN TOTALITATE A RECOLTE DIN ZIUA RESPECTIVA,LA SOLICITAREA CONDUCERII FIRMEI ORARUL DE INCEPERE POATE FI MODIFICAT IN FUCTIE DE CONDITIILE METEO SAU DE NECESARUL DE RECOLTA
  LA LOCUL DE MUNCA CAT SI DE CAZARE TREBUIE RESPECTATE REGULILE IMPUSE DE FIRMA
  NERESPECTAREA ACESTOR REGULI DUCE LA REZILIEREA CONTRACTULUI SI LA O PENALIZARE DE 200 EURO
  NU SE CONSUMA ALCOOL LA CAMP SI NU SE MERGE LA CAMP IN STARE DE EBRIETATE
  IMPORTANT; TOATE PERSOANELE CARE PLEACA LA MUNCA IN GERMANIA TREBUIE SA NU FIE ANGAJATE CU CONTRACT DE MUNCA IN ROMANIA SAU SA NU FIE IN PLATA INDEMNIZATIEI DE SOMAJ.SE ACCEPTA DOAR PERSOANE CASNICE.

  TRANSPORTUL PANA IN GERMANIA ESTE IN GRUP ORGANIZAT CU MICROBUSUL CU PLECARE DIN CARANSEBES SI SE PLATESTE DE FIECARE MUNCITOR ,APROXIMATIV 100 DE EURO DE PERSOANA.

  va astept cu alte nelamuriri daca e cazul
  va pot spune informativ asta din experienta anilor anterior ca se castiga in medie 700-euro lunar asta si in functie de indemanarea si vointa de munca a fiecaruia.
  va doresc o zi buna

  cu mult respect marius

  important de retinut .daca acceptati conditiile trimiteti email de confirmare a inscrieri pana pe data de 15 februarie.
  apoi se face selectarea celor 20 de persoane care vor fi contactate de mine pt formularele necesare in germania.

  mi se pare putin absurda daca nu deplasata remarca cu teapa cand scrie clar in anunt ca nu se plateste comision decat transportul,doar nu astepti sa mergi la munca si sa-ti platesc eu transportul.
  Se merita ? Eu cred ca sunt ceva invarteli la mijloc , mentionez ca nu am mai lucrat niciodata dar eu cred ca nu este un salariu adecvat muncii depuse si in al doilea rand cred ca 700 de euro pe luna ar fi cazul cel mai fericit . Cine vrea sa isi incerce norocul ii urez bafta multa .

  • acel asa cum il definesti tu

   .Date: Thursday, January 26, 2012, 4:51 PM

   Salut ma numesc Mutu Ioan am 19 ani si sunt interesat de acest loc de munca atat eu cat si inca o persoana , dar pe moment as vrea mai multe detalii cum ar fi plecare cand , cum , si de unde se face , pretul , si as vrea sa te intreb daca tu lucrezi in acelasi domeniu sau doar te ocupi cu plecarile ,te intreb deoarece nu vreau vreo teapa .
   astept un raspuns .
   La revedere !
   persoanele care doresc sa traga singuri o concluzie in legatura cu mutu ioan si comentariul lui am decis sa public email care mi-a fost trimis pt a aplica la un job in germania.analizati limbajul si modul de adresare si concluzionati .un candidat serios nu se adreseaza asa si nu foloseste persoana 1 in adresare catre cineva pe care nici macar nu il cunosti,asta tine putin de educatie si de cei sapte ani de acasa.
   am postat un anunt pentru muncitori necalificati in agricultura si am raspuns cu acelasi format de text tuturo celor peste 200 de solicitanti,mai putin remarca cu teapa care se adresa direct lui mutu ioan,dar sunt curios sa vad ce agentie iti spune cu atatea amanunte ce fel de job este,ce anume din descrierea conditiilor de munca si cazare i s-a parut lui mutu ioan asa de suspect.salarul era dat doar informativ si am considerat corect sa estimez 700 de euro pe luna si nu 1500 cum fac teparii,daca castigi mai mult am si specificat in anunt in functie de indemanare si vointa fiecaruia ,poti castiga si mai mult sau bineinteles si mai putin.e ceva anormal sa-si plateasca muncitorul drumul atata timp cat mijlocul de transport este inchiriat si firma di germania nu il deconteaza.dar cei care stau in fotoliu si nu stiu ce e germania nu fac altceva decat sa comenteze,sti tu mai mutule cum se obtine un loc de munca in germania si c-am cat te costa sa ajungi sa te angajezi singur.mai intai iti trebuie chirie ,apoi telefoane pt a fi programat la interviu,apoi deplasarea la locul interviului care uneori poate fi la zeci de km,apoi daca esti respins o iei de la capat.mai invata din experienta altora.iar aceste locuri de munca ,cele 20 la care faci referire sunt meritul meu personal ,altfel in veci nu mai apela aceasta firma din germania la muncitori romani,fi sigur ca nu e teapa ,dar tie cred ca nuti place munca ,stai toata ziua pe net,dar mai bine ai invata sa te adresezi ca mai sunt ca tine si prin parlamentul european care nu stie sa vorbeste corect romanesti ,vezi cazul eba,si lasa-i pe cei care doresc sa-si castige painea cinstit prin munca sa o faca linistiti.

  • buna ziua ioana.ai dreptate in privinta acestui anunt,teapa curata.eu am lucrat la cules de sparanghel e o munca foarte grea dar e platita cel mai bine.intro luna daca timpul e cald recolta e foarte buna asa ca pe luna poti cistiga cam 2000 2200 de euro.nu 700 cit scrie acolo.mare grija teapa curata nu va duceti.

  • iftode mirela

   te rog ajutane

 23. Se merita ? Eu cred ca sunt ceva invarteli la mijloc , mentionez ca nu am mai lucrat niciodata dar eu cred ca nu este un salariu adecvat muncii depuse si in al doilea rand cred ca 700 de euro pe luna ar fi cazul cel mai fericit . Cine vrea sa isi incerce norocul ii urez bafta multa . ACEASTA PARTE ESTE COMPLETAREA MEA.

 24. acel om asa cum il definesti tu

  ceea ce crezi tu ca e imvarteala, asta probabil din cauza mentalitati tale ca tot romanul e hot.salarul scrie clar ca este pur informativ 700 euro,daca nu sti sa faci diferenta intre salar informativ si plata la kg in acord individual atunci cred ca e mai bine sa te abti de la comentari.daca ti se pare putin ,da intradevar e putin dar atat muncesc uni compatrioti pe umarul caruia vad ca stai si plangi.dar ce nu sti ca polonezul daca lucreaza rand langa rand cu romanul face cel putin dublu,asta ca recolteaza corect,nu ca romanul care se crede smecher si taie doar varful la sparanghel de lene sa se aplece sa-l recolteze corespunzator.de ce ti se pare smecherie ca nu pun oameni pe drumuri asa cum fac agentiile si care mai iau si taxa de inscriere adica pot sa iti dea teapa legal pt ca aceea taxa nu se returneaza daca nu vei fi selectat, eu pun candidati sa se inscrie printr-un simplu email care nu te costa nimic ,nici macar timbru ca la un plic obisnuit,si nu promit salari uriase pt care s-ar bucura si niemti sa lucreze,nu sti sa faci diferenta dintre un anunt serios si o teapa,de internauti care comenteaza din fotoliu si nu le place munca e plina lumea.te-as invita daca ai ocazia sa vezi realitatea cu ochi tai,sa nu iti imaginezi ca totul e roz asa cum cred uni ca germania e raiul,la acea ferma lucreaza si niemti,femei si barbati cu varste intre 30 si 60 de ani,pe aceeasi bani adica 50 centi pe kg,si nu am vazut sa se vaite atat ca romanul,sunt si polonezi care la fel lucreaza si nu se vaita atat.dar decat sa postezi numai comentari deplasate mai bine te-ai abtine.tu mai contactat pe mine chipurile marele doritor de munca in agricultura ,dar de fapt am vazut scopul tau.acelasi mesaj care la-i primit tu pe email lau primit si ceilalti 200 de id care m-au contactat.dar se pare ca in romania daca esti cinstit si nu furi sau nu dai teapa devi suspect.bravo tine-o tot asa.

 25. EU AM O CUNOSTINTA ,PLEACA IN FIECARE AN LA SPARANGHEL(DE VREO 5 ANI),SE PLEACA PE BAZA DE TABEL SI SE DUC ACEIASI OAMENI ,E FT.GREU SA PRINZI UN LOC, NUMAI CA CINEVA AR RENUNTA ,DAR SI ATUNCI ASTEAPTA SORA ,MATUSA ETC.SUNT OAMENI ALESI PE SPRANCEANA FT.HARNICI,SI CASTIGA APROAPE 1500 E BANI CE LE RAMANE LOR CURAT,LUCREAZA SI IN CAMP SI SEARA IN HALE UNDE SE SORTEAZA SAPRANGHELUL(CM)ACESTI OAMENI NU PLATESC COMISIOANE INAINTE,IAR CU DRUMUL VINE MICROBUZUL DUPA EI…..SUNT CA SI O FAMILIE,IAR LA INCEPUT TIPUL CARE A FOST OMUL DE LEGATURA A NEAMTULUI NU A CERUT DECAT O FOTOCOPIE DUPA BULETIN SI A ALES EL CUM A CREZUT DE CUVINTA.LA INCEPUT AU FOST MAI MULTI ,DAR DUPA CE SI-AU TERMINAT CONTRACTUL DE LUCRU IN GERMANIA ,LE-A MULTUMIT LA TOTI ,IAR CEI CARE AU FOST HARNICI SI SI-AU VAZUT DE TREABA AU RAMAS PE TABEL PT.URMATORUL AN.SI INCA CEVA CONTRACTUL SA FACUT SI SA SEMNAT IN GERMANIA DIRECT CU ANGAJATORUL FARA INTERMEDIARI,PLUS ASIG.MEDICALA.

  • buna ma numesc Marilena ,as dori sa merg si eu la cules la sparanghel in Germania,poti sa-mi spui si mie prin cine a plecat cunostinta ta?in agricultura.Mentionez ca nu prea stiu limba germana.Poate sa fie o piedica asta?Multumesc si astept raspuns.

 26. buna sant nicu din oradea as vrea sa plec si eu la lucru se mai poate la nsere la camp ori ce dar cat mai repede daca se poate

 27. Buna ziua. Este clar o problema nationala a firmelor de a da tepe/ se promite ceva si cand ajungi acolo,e defapt cu totul altceva. Sincer spun, acum 3 ani m-am inscris la o firma de plasare forta de munca in strainatate, mi s-a spus ca in maxim 2 luni o sa fiu plecat, doar ca a durat 4 luni si eu tot in tara eram(firma e din timisoara si nu e de cea mai mare incredere/ bineinteles ca am platit comision). Mi s-a ivit ocazia de a pleca in germania la cules de afine,oferta primita de la un bun prieten, si bineinteles am plecat impreuna cu sotia. Eram un grup de 16 romani,cu varsta 22 -32 ani. In germania,am fost platiti la kg, asigurat cazare(contra cost – suma minima/max 30 euro pe luna) + asigurare sanatate si contract de munca legal,semnat direct cu angajatorul. Conditii de munca foarte bune. Deci , recomandarea mea : nu mai incercati prin firme -ca nu stiti unde ajungeti si ramaneti si datori, asa ca atentie. De preferinta, cautati prieteni sau cunostinte, care au mai mers,si cunosc toate detaliile de la locul de munca, ca sa ajungeti in siguranta, si sa va alegeti cu ceva bani. Mult succes tuturor si munca usoara sa aveti.

  Cu respect, Ionel.

 28. buna sunt mioara am si eu o intrebare pentru muncitori sezonieri in abatoare mai trebuie permis de munca?eu am o oferta de la un abator din germania si as vrea sa stiu ce trebuie sa fac
  am gasit multe postari ca nu iti trebuie permis de munca ca sezonier multumesc mult astept raspunsul dumneavoastra

  • Buna seara Mioara, din cate observ eu, legea nu specifica ce fel de muncitori sezonieri si nici unde lucreaza acestia. Legea spune clar ca muncitorii sezonieri nu mai au nevoie de permis de lucru pt 6 luni maxim,
   • Pentru lucrătorii sezonieri s-a eliminat necesitatea unei aprobări prealabile de lucru din partea Agenţiei Federale de Muncă.
   Angajarea se face în mod direct, prin relaţia de muncă angajator – angajat.
   Sursa: Ambasada României la Berlin.
   http://www.muncainstrainatate.anofm.ro/informatie-privind-liberalizarea-pitei-muncii-germane-pentru-lucratorii-din-romania-si-bulgaria-ince
   Poti suna la ZAV sa intrebi, sau la Ambasada Romana din Berlin, sau la ANOFM. Eu am sunat intr-o doara la ZAV spunand ca sunt interesat sa lucrez la un McDonalds 6 luni, si sa vad daca mai am nevoie de permis de munca, la care mi-au raspuns clar ca pt 6 luni nu am nevoie de permis de munca. Doar daca patronul doreste sa lucrez mai mult de 6 luni, atunci trebuie sa depuna actele pt un permis de munca. Cert este ca m-am convins ca asa este, si ca legea este valabila. Din practica nu pot sa-ti spun cum este in Germania pt ca nu am interes deocamdata sa plec din Romania, dar poate vre-o data ma voi gandi si la plecare.
   Numai bine si bafta.

 29. Buna ziua.Caut loc de munca ca si sezonier ,sunt stabilita in orasul Dortmund,vorbesc engleza ,ma descurc in germana ,turca cat de cat ,daca cunoaste cineva sa ma contacteze ,doresc seriozitate ,am 27 de ani si o fetita ,sunt singura ,imi este greu,va multumesc.(curatenie,hotel.in bucatarie la restaurant,)

  • @anna : nu cunosc pe nimeni in Dortmund. Sfatul meu, ar fi sa cauti ceva pt munca sezoniera pt 6 luni, deoarece nu ai nevoie de permis de munca ( pt 6 luni ) si ai putea poate sa lucrezi si part time. Cu timpul poate obti si permis de munca. Incearca sa iei legatura cu Comunitatea Roamneasca din jurul Bisericii Ortodoxe Romane, sau a carei religii aparti tu. Aici ai adresa : Parohia Ortodoxa Româna “Sfantul Dimitrie Cel Nou” Dortmund
   Biserica Ortodoxa Româna “Sfantul Dimitrie Cel Nou”
   (“Saint Dimitrie” Romanian Orthodox Parish)
   Adresa biserica:
   Josephinekapeller in Josephinenstift, Oswall 8, Dortmund
   Preot: Dr. Ruja Ispas
   Köner Hellweg 33, D- 44143 Dortmund
   Email: ispas24@yahoo.com
   Tel: +49(0)23-113 09 305
   Mobil: 49(0)176-232 12 703
   Website: http://www.parohia-dortmund.de
   Sper ca sa te poata ajuta cu ceva Preotul daca iei legatura cu el, sau poate vre-unul din Romanii aceste comunitati.
   http://www.biserica-dortmund.de/parohia.php?s=despre&i=3
   Altceva nu imi trece prin minte acum. Sau incearca la turcii care au mici restaurante cu kebab si shaoarma, daca sti limba turca. Turcii au o comunitate destul de mare si destule pravalii. Poate ai noroc si gasesti un job. Sau la fortele de munca.
   Numai bine si bafta.

 30. Iti multumesc din suflet pentru sfaturi si informatiile pe care mi le-ai oferit .

 31. Apropos de tepe! Atentia mare la firma de intermediere Cis Work din Sanpetru de Timis , cu al ei administrator d-na Stela, cea mai mare excroaca intanlita de mine pana acum.

 32. daca stie cineva despre S.C PLASARE TERITORIALA DE MUNCA S.R.L. Timisoara,este firma serioasa?,se pleaca cu firma asta?,eu am depus toata documentatia la inceputul lunii mai si mi sa spus prin telefon ca este dosarul complet si l-au trimis in germania sa astept sa ma sune cand vin ofertele de la angajator din germania,daca stie cineva ceva va rog sa ma anuntati,multumesc anticipat! adresa maill:www.nutu20082000@yahoo.com

  • stau cu dosarul din aprilie si tot de pe atunci l-au trimis in Germania si este complet si tra la la…..si cand ai sun spun ca nu mai depinde de ei ci de neamt,niste excroci,nu stiu fetele alea de acolo care mi-au spus ca in maxim o luna plec ce inima au de buna…..dar sa nu uite ca exista un dumnezeu…

 33. Nutu,si eu am 2prieteni care asteapta de 5 sapt s aplece cu firma asta….Ciac e serioasa,dar ce fel e?ca promite in 3 sapt maxim 4si ele au trecut 5…mie s anu fie teapa.cica astea care eau banii nu se tin de promisiuni…si veiz ca a mai aparut aku ami nou Willliams Logistic-ramnicu valcea.aia alti tepari nenorociti.scrieti pe toate forumurile sa nu mai ea lumea tepe.si sa ai imbogateasca pe ei.duksa la munka talhari naibi…

 34. buna seara ma numesc lebeov vasile si as dori si eu sa lucrez ca sezonier in germania,ce trebuie sa fac.multumesc mult

 35. buna ziua ,am lucrat anul trecut 6 luni ca ospatar intr-un restaurant in germania,acum am revenit din nou pt.6 luni.Angajatorul vrea sa ma tina in continuare si pe perioada de iarna.Nu stiu cum trebuie procedat,trebuie sa solicit permis de munca la duisburg,sau angajatorul poate sa-mi prelungeasca contractul inca 6 luni,si abia apoi sa solicit acest permis de munca?va rog mult cine stie sa imi raspunda si mie,,multumesc mult!

  • @ionut : Trebuie sa trimita contractul la Duisburg din timpul perioadei sezoniere. Este cel mai bine asa, pt ca raspunsul va poate poarveni in maxim 3 luni. In timpul acesta Dvs deja lucrati ca si sezonier, iar daca va vine aprobarea in timp util, puteti lucra direct ( in continuare ) fara intrerupere. Asa a fost si la cumnatul meu. A lucrat sezonier 6 luni, in timpul acestor 6 luni, i-a prelungit contractul si l-a trimis spre aprobare pt Permis de Munca. A primit raspuns favorabil si a ramas in continuare la munca.
   Cel mai sigur asa este. Au fost cazuri, in care pana s-a promit aprobarea pt Permisul de Munca, patronii si-au gasit deja alti angajati care nu aveau nevoie de pemis de munca, si nu i-au mai primit pe cei vechi. Pauza intre cele doua contracte, este cu risc, si de aceea eu va sfatuiesc sa faci acest pas in timpul lucrului ca sezonier, si sa nu aveti timi morti sau pauze intre cele doua contracte.
   Bafta si numai bine !

  • Buna ziua Ionut si eu am o posibilitate de a lucra cu contract sezonier(6 luni).Poti sa ma ajuti si pe mine cu o copie sau un model pdf dc ai a contractului sezonier , angajatorul nu stie exact in ce consta acesta, eu am cautat pe net variante insa nu am gasit. Daca poti sa ma ajuti iti las un e-mail dya.gramada@gmail.com. Multumesc anticipat!
   Cu stima Claudia,
   Multumesc anticipat!

   • @Claudya
    Angajatorul trebuie sa depuna un formular completat la AA, cu anumite date ale persoanei angajate.
    Formularul se obtine de la AA.
    Insa trebuie ca locul de munca sa fie intr-un domeniu acceptat de AA ca si adecvat muncilor sezoniere (agricultura, gastronomie sau altele).
    In cazul in care nu mai exista acel formular la AA, angajatorul d-voastra va primi lamuririle necesare de la AA despre ce date sunt necesare.

 36. BADULESCU ALINA

  Buna ziua ,eu am gasit un angajotor in germania unde lucrez pe o perioada de 6 luni (singura solutie momentan de a lucra fara drept de munca)mentionez ca am facut demersuri de 2 ori pt dreptul de munca si mi-a venit raspuns negativ de fiecare data.Intrebarea mea este : dupa aceasta perioada de 6 luni de contract imi poate face un alt contract pe alte 6 luni?pt ca acest angajator este multumit de munca prestata si vrea sa lucrez pe o perioada indelungata.Va multumesc,cu respect ALINA

 37. buna …da alina poti sa ti faci dupa ce termini contractul asta de 6 luni altul ….de ex in ianuarie se termina contractul asta daca il faci acum …dar la anu ai drept de munca doar 5 luni pt ca deja ai lucrat o luna respectiv luna ianuarie ….iti spun sigur ca asa este si eu usnt in aceeasi situatie cu tine si a sinat sefa mea la duisburg eu stau in bochum si asa ia zis de la fortele de munca si mie deja mia facut contractul…tot ceea ce tre sa faci e sa vb cu patronu sa ia un exemplar de contract de la fortele de munca din orasul respectiv si sa l completati impreuna si pe urma sa sune la agnetia de munca de unde apartii tu …adica nu stiu in ce oras locuiesti …eu stau in bochum si agentia de munca pt romani si bulgari este la duisburg adica biroul si aia o sa i spuna sefului tau ce tre sa faca …nu i i greu sa stii …succesc

 38. iti multumesc Cornel , dar dupa urmatorul contract ce facem? nu mai avem nici o solutie?

  • Ba da, aveti 2 solutii:

   1. Depuneti cerere pentru dreptul de lucru obisnuit, eventual chiar la acelasi angajator. Sanse mici, dar puteti incerca.

   2. Va anuntati ca si lucrator independent (Gewerbeanmeldung) si nu lucrati ca si angajat dependent ci prestati un serviciu mai multor beneficiari. Bineinteles trebuie sa fiti atenta cum faceti acest lucru pentru a nu avea probleme. Consultati un Unternehmensberater sau Rechtsanwalt.

 39. caut 2 faiantari -rigipsari calificati in domeniu,cu experienta si seriozitate.Asigur contract de munca cu tot ce prevede legea germana,locuinta si transport la locul de munca.NU SE PERCEP TAXE SI COMISIOANE ORI ALTE INSELATORII.DORIM DOAR 2 PERSOANE CALIFICATE SI CU EXPERIENTA IN DOMENIUL FAIANTAR-RIGIPSAR.Cine se incadreaza acestei categorii sa trimita un e-mail la lucaalina@yahoo.com

 40. multumesc anonim,dar nu imi mai trebuie gewerbeanmeldung sunt foarte multe taxe si impozite ,am renuntat la ea pt ca in gastronomie nu imi dadea drumu la munca .Mult noroc tuturor

 41. buna seara ,sunt ana maria din galati si as dori sa stiu cum as putea sa imi gasesc si eu un loc de munca serios in germania?va rog tare mult,astept un raspuns,va multumesc anticipat

 42. Buna dimineata,sunt din contsanta si as dori sa aflu daca firma de recrutare Sc.Plasare Teritoriala de Munca din Timisoara este acreditata sa faca recrutare pentru munca in Germania?Va Multumesc Anticipat!

 43. Buna ziua..Astazi am verificat la ITM Timis si aceasta firma” SC Plasare teritoriala de munca” din Timisoara este acreditata sa faca recrutare. Problema este ca nu stiu daca este o firma serioasa, credibila…Daca stie cineva, rog detalii. Multumesc

  • si eu am apelat la SC plasare teritoriala de munca SRL din Timisoara pentru a pleca in Germania. Mi-au zis ca in 2-3 saptamani ma suna. Nu-mi ramane decat sa astept sa vad ce se intampla. Sper din tot sufletul sa fie totul bine si sa pot pleca la munca in Germania.

 44. Buna, prin cineva care lucreaza in Germania am gasit un loc de munca in agricultura pentru o perioada de 2 luni ….patronul mi-a trimis prin fax precontractul cu care am fost la casa de pensii…. si un chestionar de completat : “Chestionar pentru constatarea obligativitatii de asigurare/eliberarii de asigurare a muncitorilor sezonieri romani” in limba germana si romana si am nevoie de o stampila si semnatura pe acest chestionar dar nu stiu unde sa ma adresez cu el……..cei de la pensii nu stiu despre el…au zis sa ma duc la primarie… la primarie nu au asemenea chestionar si nu vor sa-l stampileze si semneze….stiti cumva unde pot merge cu el???? sunt din Constanta
  Multumesc

 45. Buna ziua!Sunt de o luna in Germania,am gasit prin cineva pentru 2luni sa muncesc in agricultura.Dar o sa se termine curand si-mi doresc sa gasesc ceva in contiunare aici.Am 44ani,stiu engleza,sunt o persoana serioasa,ma adaptez usor.Sunt intr-un sat la 200 km de Koln,si prin zona nu gasesc nimic..Rugamintea mea la dumneavostra este daca ma puteti puteti ajuta cu ceva informatii sau link-uri,sau daca exista si cunoasteti firme de recrutare SERIOSE sau alte metode prin care sa-mi gasesc un “job” ca alte variante nu mai am acum…am obosit!!

 46. buna ziua,am si eu o intrebare daca ma puteti lamuri.am lucrat ca sezonier pana in octombrie la un restaurant,contractul era pana in decembrie.acum particip la un nou interviu prin ANOFM si vreau sa stiu daca pot intampina greutati din cauza actualului contract,pe care angajatorul nu cred ca l-a anulat inca,si care era facur pe 30 de ore saptamanal desi faptic munceam peste 60.de interviu nu ma tem,dar nu stiu sigur daca am dreptul conform legislatiei germane sa primesc un nou contract .multumesc anticipat pt. raspun si bunavointa

 47. buna ziua.ma numesc antonela si sunt in germania de 4 luni.mi-am gasit un loc de munca in gastronomie si singura solutie deocamdata este sa lucrez de sezon pt ca deja am avut un refuz pt permisul de munca.intrebarea mea este:unde trebuie sa mearga angajatorul meu sa completeze formuralul pt munca de sezon.adica la ce autoritati ca nici unul din noi nu stim.va rog sa ma ajutati.va multumesc

  • Buna Antonela! Ai aflat pana la urma cum se procedeaza? Si pe mine ma intereseaza si parca nu gasesc nimic care sa ma lamureasca pe deplin. Nu stiu….unii pot lucra si altii nu reusesc sub forma asta….tare ciudat mi se pare.

 48. buna ,stie cineva despre firma asta sc. saisonarbeit skrafete deutschland din arad a plecat cineva prin aceasta firma ? vreau sa stiu daca se pleaca prin aceasta firma si daca este serioasa .

  • Salut Andrei, ma tem ca am o veste proasta:
   si eu am fost la firma “sc.saisonarbeitskraefte deutschland” din Arad ,.pta.luther. nr.1.ap.5 in data de & septembrie 2012 mi-am depus actele si pana acuma nu am primit nici un raspuns, chiar azi am sunat si miau zis ca atunci cand sosesc actele de la angajatorul strain , ma conbtacteaza. Si trebuie sa suni de f.f.f multe ori….poate ca voi pleca,…si mai sunt trei in situatia mea.

 49. buna ziua,caut si eu un loc de munca la ingrijire batrani sau in fabrici la ambalare produse,puteti sa ma ajutati cu un sfat sau o firma de incredere-0725809540.nu cunosc decat putin germana.

 50. Maribel,inca nush nimik.De fapt mi-am pierdut locul de munca in gastronomie deoarece zav mi-a refuzat pt a doua oara cererea de permis.acum nu ma mai vor nici de sezon,patronii s-au saturat de mine.Momentan sunt in cutarea unui alt loc de munca,,,as vrea sa incerc cu gewerbe in curatenie numai ca vb putin germana si nush cum imi voi gasi clientii.,,,oricum daca aflu ceva iti spun.Bafta!

  • Nu va suparati, Antonela, de cand sunteti in Germania? De cand va cautati un loc de lucru? Cat ati cheltuit pana acum cu traiul de zi cu zi (chirie, mancare telefoane, drumuri in sus si in jos?
   Va faceti probleme cum sa va gasiti clientii? Asta este bine, sunteti pe drumul bun. Dar aceasta este doar o mica parte din problemele ce le aveti de rezolvat. Dar sunt curios sa aflu raspuns la intrebarile ce le-am pus. Dupa aceea poate voi putea sa va dau si eu un raspuns.

 51. Buna,am m-ai multe nelamuriri,acum cateva zile{14.01.2013} am trimis datele mele de pe bultin in Germania pentru angajare la un prieten,care are firma in Germania cu tot in regula,ieri am vorbit la telefon cu el despre angajare si mi-a spus ca nu ma poate angaja numa daca fac dovada ca am m-ai lucrat minim 3 luni…contabila firmei pe care o are ma cautat in baza de date a primariei din LEIPZIG,oras unde am lucrat, da nu m-a gasit.PATRONUL din Germania vrea sa ma angajeze,fiindumi si prieten,dar nu poate numai dupa ce fac dovada ca am m-ai lucrat in Germania,dar nu am cum deoarece am lucrat la negru,tot din cauza romanilor tepari.Va intreb cum ma poate angaja acum in situatia data.

  • Nu va poate angaja decat daca aplicati pentru dreptul de lucru, la care posibilul angajator va va sprijini.

   Insa basmul ca aveti nevoie de 3 luni lucrate va fi luat in serios doar de cei care mai cred in Mos Craciun” sau in Iepurasul de Pasti.

   Chiar daca ati fi lucrat 3 luni nu va foloseste la nimic. Oricum aveti nevoie de permisul de lucru, intai cel limitat. Iar dupa 1 an nu mai aveti nevoie de nimic. Se vor ridica toate restrictiile.

 52. Buna ziua,

  Puteti sa imi spune-ti in care lege gasesc cele mai noi informatii legate de munca sezoniera, in special in germania?

  Si eventual perioada maxima?

  Cumva 6 luni sau se poate si mai mult?

 53. buna ziua,unde inregistreaza patronul contractul de munca pt activitatea sezoniera.Din discutia pe care am avut-o cu el trebuie sa anunte acest contract…pt romani …dar din pacate nu stim unde…multumesc.

  • seful tau tot la Druissburg trebuie sa trimit contractul sezonier,cel putin asa proceda cu mine fostul sef ptr care am lucrat 8 ani la rand…trimitea actele si cam in 2 sapt avea contractul acela portocaliu…acum nu stiu cum mai este dar nu cred ca sa schimbat f mult…sa sune la Druissburg.dar in principiu acolo se triit cererile ptr muncitorii cu romania.Succes!

  • Manta Pantelimon

   @ Contractul se inregistreaza la Arbeitsamt din zona si nu la ZAV! Cand merge sa-ti inregistreze contractul plateste 60 euro,o taxa fixa pentru fiecare persoana in parte. Atat si nimic mai mult!

   • Manta Pantelimon

    @ Nicoll. Atentie! Scrie in lege ca nu se va prelucra contractul pana nu se face dovada platii celor 60 euro. E bine ca patronul sa sune sa i se indice contul. Aprobarea se da pe loc cand merge cu contractul.

   • Presse Info 04/2012 vom 29.06.2012

    Ab dem 1. Juli ändern sich in der Zentralen Auslands- und Fachvermittlung (ZAV) der Bundesagentur für Arbeit die Ansprechpartner für das Zulassungsverfahren für Saisonarbeitnehmer und Schaustellergehilfen. Anträge für die noch zulassungspflichtigen kroatischen Saisonarbeitnehmer sowie bulgarische, rumänische und kroatische Schaustellergehilfen bearbeiten ab diesem Zeitpunkt nicht mehr die regionalen Arbeitserlaubnisteams der ZAV, sondern ein zentrales Team in Bonn. Rumänische und bulgarische Saisonarbeitnehmer benötigen seit Anfang des Jahres keine Arbeitserlaubnis-EU mehr.

    Die neue Zuständigkeit gilt für alle Anträge, die ab dem 01.07.2012 bei der ZAV eingereicht werden. Zu diesem Zeitpunkt bereits gestellte Anträge werden in dem bislang zuständigen Arbeitserlaubnis-Team abschließend bearbeitet, einschließlich der Erteilung der Arbeitserlaubnis-EU.

   • In plus, pentru lucratorii romani sezonieri nu mai este necesara procedura de admisie si plata taxei de mediere:
    Saisonarbeitskräfte aus Bulgarien und Rumänien sind seit dem 1. Januar 2012 von der Arbeitserlaubnispflicht befreit.
    Bulgarische und rumänische Staatsangehörige benötigen für eine Saisonbeschäftigung nach § 18 Beschäftigungsverordnung keine Arbeitserlaubnis-EU. Damit entfällt auch das Zulassungsverfahren über die Zentrale Auslands- und Fachvermittlung (ZAV) und die Vermittlungsgebühr.

    Merkblatt
    für Arbeitgeber zur Vermittlung und Beschäftigung kroatischer Saisonarbeitnehmer
    Stand: 01.07.2012

 54. sunt venit din romania cu o firma si am ramas pe aici prin germania rog a fi ajutat sa-mi gasesc de munca stau momentan la cineva dar nu stiu cat ma mai poate tine fara bani si doresc un ajutor …va multumesc

 55. PLASARE MUNCA SRL TIMISOARA,NUMAI APELATI LA EI SUB NICI O FORMA…,NOI SUNTEM UN GRUP CARE A DEPUS DOSARE LA EI DE MAI MULTE LUNI….TEAPA….TEAPA….ATENTIE MARE DE TOT.

 56. doresc sa lucrez sezonier in germania am mai lucrat in agricultura sunt calificat in acest domeniu cum trebuie sa procedez multumesc

 57. doresc foarte mult sa lucrez in Germaniain domenu agriculturii am experienta 15 ani lucrati,sau orice munca daca stie cineva ceva
  va rog sa ma anuntati E-mail kun.marton@yahoo.com,precizez ca am 38 de ani cu stima Marton

 58. am lucrat10 ani ca sezonier cite 8 sau 9 luni pe an la un carusel, la aceeasi firma.Cum pot afla cati ani am in total,si daca se aduna la pensie in romania.VA MULTUMESC.

 59. doresc sa lucrez ca sezonier in germania sau ferme de animale vorbesc putina germana daca sti cineva o firma serioasa email geocr27@yaho.com

 60. caut de munca in germania in ferma sau abator cu firma serioasa am lucrat in fabrica la ambalat produse din carne nr tel 0721792149

 61. buna.d-le S: IULIAN imi puteti spune va rog daca pot plati toate asigurarile(somaj,pensie,sanatate) din urma avand gewerbe ca sa le adun la acele 6 luni de sezonier si sa obtin somaj? daca da, unde ar tr
  ebui sa merg si cam cat ar costa pt.6 luni ? multumesc anticipat

 62. Am incheiat contract pe data de 15.02.2013 , am platit si suma de 590 Ron.Mi s-a spus sa astept 3 saptamani ca plec in germania sau Austria. Am niste nr de telefon de la Firma. Nu raspunde nimeni la ele sau suna ocupat. Cred ca am luat teapa. mai astept putin pana pe 25. martie dupa care depun plangeri la politie si Parcet. macar sa-mi recuperez banii dati. Sunt sigur ca mai sunt si altii ca mine.

 63. stie cineva cu cat se impoziteaza venitul in germania daca am gasit ceva de munca si imi da 6,5 euro pe ora brut cat ramane net

  • Depinde de foarte multi factori: clasa de impozitare, salarul in sine – in Germania se aplica cota de impozitare progresiva, deduceri aplicabile, etc.
   Care e numarul de ore si clasa de impozitare? Va pot da o estimare

 64. 8 -10 ore nu stiu clasa de impozitare

 65. Ce aprobari trebuie pt munca sezoniera? IN cazul unui contract mai mare de 6 trebuie arbeitserlaubnis, procedura o cunosc. Exista vreo procedura speciala, poate vreo cerere numai la arbeitsamt, sau se face contractul si se semneaza? de agricultura este vorba. Va multumesc

 66. buna seara. va rog sa imi spuneti cum as putea verifica daca sunt inscrisa la firma mayer vermittlung din arad , pun aceasta intrebare de si am primit un contract de mediere si cu un raspuns cum ca as pleca acum in aprilie mai exact in MUNICH SENDLING sau macar daca au contracte pe acea zona ca de la sucursula din sv ne tot amana pe motiv ca e foarte frig si nui facuta cultura ,,cunosc cateva persoane fizice care au plecat deja la cules de sparanghel si sustin ca vremea e destul de favorabila iar culturile sun destul de dezvoltate la aceasta leguma. va multumesc

  • buna seara,din bistrita incepand cu saptamana viitoare o sa vina la sparangel, ca vremea este chiar neprietenoasa

  • eu sunt in germania cu sotul si fetitele mele,dar stiu sigur ca si tata,fratele,cumnata si multi veri si prieteni incep de saptamana viitoare sa vina in zona regensburg,fratele meu a venit la hamei cu inarziere fata de anul trecut din cauza vremi si sta la mine pana la sfarsitul saptamanii viitoare ce incepe la sparangel,,el la hamei a venit printr-o firma intermediar din bistrita si a fost anuntat cu o zi inainte ca trebuie sa porneasca in germania la hamei,de obicei firmele inermediare au microbuzele lor cu care aduc oameni la sparangel,mai fac un ban si din transport

 67. @maria. Din pacate nu exista nici o posibilitate de verificare. Iar parerile despre ei sunt impartite. Unii sustin ca trimit,altii ca e teapa!

 68. buna dimineata, va rog daca se poate as dori sa stiu ca inseamna contract sezonier, am fost acceptata la mc donalds cu contract sezonier. va multumesc mult.

  • V-am raspuns la aceasta intrebare in topic-ul Permisul de munca unde ati pus aceeasi intrebare, cititi va rog si daca mai aveti nelamuririr reveniti.
   succes!

 69. multumesc mult am vazut raspunsul dupa.

 70. in ce domenii se poate lucra ca muncitor sezonier? poate face cineva o lista, enumerare?

 71. stie cineva de firma DMX Jobs din Brasov are locuri de munca in Dubai,Emiratele Arabe ,daca stie cineva va rog sa imi scrieti…

 72. @Ramona. Nu stiu de ei,dar miroase rau a teapa! Ce locuri va ofera? Eu personal cunosc bine Dubai-ul vechi si nou,iar romanii angajati acolo sunt atat de rari….
  Doar cativa lucreaza in IT si in hoteluri de lux. De exemplu,unul din directorii Hotelului Jumeirah de 5 stele,care este langa cel de 7 stele Burj al Arab,este un roman(Avram) din Sibiu. In rest sunt aproximativ un milion de muncitori (indieni in special) din tarile vecine,nu din Europa.
  Iar ca sa obti viza este foarte greu,inclusiv ca turist trebuie sa garanteze pentru tine hotelul unde vei locui.
  Am avut si eu si sotia refuzuri de viza de la mai multe hoteluri pe care ni le doream,dar nu ne acceptau cazarea,desi plateam anticipat! Practic au o protectie antiterorista cam ca Israelul.

 73. Bogdan Bircea

  Ati auzit de Walter Kraul GmbH,angajari la o fabrica de jucarii din Munchen? (Program national de recrutare 2013)

  • Ati inteles gresit, nu e Program national de recrutare, e program national de tzepuire. Participati?

   Persoana ce se recomanda Ana Maria Oprea, autoarea acelor anunturi, este “cautata” in prezent sa dea cu subsemnatul, asta din informatiile ce le detin.
   Fabrica mentionata exista dar nu are absolut nicio legatura cu anunturile de recrutare, nu numai pentru Germania, mai exista pentru Anglia, etc.
   Anunturile au o semnatura care pare credibila, HR Officer, dar numerele de telefon din anunturi sunt ale centralei de taxi ale aeroportului din Munchen.

   Daca tot nu sunteti convins si nu ma credeti, sunati direct la Fabrica:
   http://www.spielzeug-kraul.de/
   Walter Kraul GmbH
   Neufahrner Weg 2
   D-82057 Icking
   Tel.: 08178-4430
   Fax.: 08178-7173

 74. Sunt Iulian din Sibiu si caut de mult o firma serioasa sa pot pleca in germania sezonier pe 6 luni La procesarea fructelor sau legumelor…Am obosit de cand caut si numai de tepari am avut parte…Cine ma poate indruma spre o firma cu adresa din germania ma poate contacta pe E-mail :iulian.sicra@yahoo.com. Vorbesc lb.germana

 75. Buna ziua…..am si eu nevoie de cateva informatii….daca ma poate ajuta cineva. Lucrez ca sezonier in agricultura iar in ultimii 2ani am 12luni lucrate.Asa ca vreau sa-mi bag actele de somaj…insa nu stiu exact, de ce acte am nevoie???cum trebuie procedat???trebuie sa duc ceva acte si in romania la fortele de munca?unii mi-au spus k da altii ca nu….
  Mentionez ca in 15 iulie mi se termina contractul!!!
  Astept un raspuns!!!! Mari multzumiri!!!!

  • Draga Marya…Ti-as fi recunoscator daca m-ai ajuta si pe mine cu un contract de munca in agricultura.Am tot incercat si numai de tepari am dat .Te salut…

  • iftode mirela

   maria poti sami dai o adresa sa pot sa ma interesez unde lucrezi tu poate ma ajuta si pe mine am mare nevoie am un baiat de 22 de ani a suferit arsuri pe 80 la suta din corp lau infectat la transfuzie cu hepatita cu virus c si nu mai am cu cei plati interventiile si eu si sotul am vrea sa venim sa lucram sezonier darnu stim unde va rog ajutatine

 76. gruia gheorghe

  d-nule iulian,as avea si eu o intrebare pt dvs,doresc sa ajut pe viitor mai multi romini cu un loc de munca in germania in agricultura,unde lucrez de mai multi ani,si as dori sa devin si un agent de medierea a fortelor de munca,pentru ca toti trebuie sa fim si platiti si vreau sa stiu daca am nevoie de un gewerbe sau de cu totut alceva,va multumesc

  • Pentru a functiona ca si mediator de forta de munca aveti nevoie de o organizare juridica, aceasta forma de organizare o decideti impreuna cu un consultant fiscal.
   Dar important de stiut pentru dumneavoastra este faptul ca legile germane interzic agentiilor de mediere a fortei de munca perceperea de comisioane pentru locuri de munca existente.

   • D-le IULIAN,daca a-ti putea sa-mi da-ti si mie o firma serioasa sa pot pleca si eu in germania la prelucrarea fructelor si legumelor in hala v-as fi recunoscator…

   • Din pacate nu am cunostinta de astfel de firma, toti trag tzeapa intr-un fel sau altul.
    Pentru locurile de munca se merge din vorba in vorba – rude, cunostinte, etc, doar asa veti reusi sa gasiti ceva serios. Renuntati sa mai apelati la firmele de recrutare, doar bani si timp pierdut.

  • D-le GHEORGHE…va rog sa ma ajuta-ti si pe mine cu un contract in agricultura.Am luat numai tepe si nu stiu ce sa mai fac…E-mail iulian.sicra@yahoo.com

  • D-le Gruia,va rog sa ma ajuta-ti si pe mine cu un loc unde ave-ti d-voastra munca.Ma numesc icra Ilie Iulian si v-as fi recunoscator. email iulian.sicra@yahoo.com

   • d-le iulian,am inteles ca sunte-ti din sibiu si din ce am wazut pe seit a-ti mai cerut ajutor si altor persoane,in prezent nu wa pot ajuta cu nimik,pentru ca actualmente de la mine de aici plek oamenii acasa din cauza ca tot sezonul de capsuni a fost compromis si nimeni nu a cistigat f mult,mentionez ca locuiesc si muncesc intr-o zona in care au fost anul acesta inundatii!! dar am mailul dws si raminem in legatura,cit priweste pe d-nul Iulian S care crede ca numai sunt oamenii care fac si bine in afara celor de la CONGRES nu mai stiu cum,din pacate trebuie sa-i dezamagesc,mai sunt alti 7000 care nu si-au plekat genunchiul inaintea lui Ball,daca intelege-ti ce spun!MULTE SALUTARI GRUIA

   • Ia cautati pe google “gruia gheorghe” munca si cititi.
    Daca nu sunteti una si aceeasi persoana atunci de ce nu ati venit cu un drept la replica?
    Sper ca acum sunteti la murit de unde vine lista respectiva, e plin netul de ea si numele Gruia Gheorghe troneaza la pozitia 11 peste tot.

 77. multumesc d-nule iulian S,pentru raspuns,si totodata ca mi-ati pus numele pe o “lista” CU NUMARUL 10 fara macar sa ma cunoaste-ti si sa stiti cu ce ma ocup,totutsi trebuie sa stiti ca si eu am platit numai anul trecut 300 € fiind in somaj la un priwat wermitlung pentru o slujba de unde am fost dat afara dupa nici trei luni,am primit contract cu el si chitanta,dar din pacate firma de logistica m.au dat afara,deci nu stiu cit de multa experienta aweti in a pierde si a inwata,sau in de a te intilni cu cei care au fost intepati si sa trebuiasca sa ii ajuti sa plece acasa,drept pt care astept scuzele de rigoare pentru ca mi-ti folosit numele intr-o lista de tepari,asta n pentru ca wa consider un site destul de serios,daca este asa,daca nu ,Dumnezeu sa wa binecuwinteze,eu w-am cerut un ajutor si d-ws ma-ti si condamnat,wa multumesc inca o data,dar sa stiti ca de la worbe la fapte este mult drum de parcurs mfg gruia

  • Dl. gruia, sa lamurim 2 aspecte:
   – NU sunt proprietarul sau administratorul acestui site
   – lista respectiva nu imi apartine. Personal imi “dau cu parerea” doar acolo unde sunt absolut sigur, pe baza unor probe palpabile. NU am de ce sa va prezint scuze, dimpotriva astept scuzele dumneavoastra aici.

 78. Am si eu 3 intrebari scurte ,va rog cine poate sa raspunda(poate domnul IULIAN care este f. documentat si multumim mult) 1.Daca domeniul zootehnic(ingrijitor animale) este in categoria lucratorilor sezonieri(6 luni fara permis de munca)? 2.daca se poate lucra si cu Gewerbe in acest domeniu? 3.Daca aceasta lege a muncii sezoniere difera in functie de LAND-urile Germane..Multumesc!

 79. Buna seara!
  felicitari pentru site si pentru toti cei care se straduiesc sa raspunda competent la toate intrebarile noastre! Problema mea suna in felul urmator- cumnatul meu a inceput sa lucreze cucontract sezonier de munca in luna octombrie anul trecut intr-o ferma, ca siingrijitor de animale. Duma 3 luni a primit prelungirea contractului sezonier cu inca 3 luni apoiangajatorul i-a aplicat pt. dreptul de munca si a primit drept de munca pt inca 6 luni.. Cumnatul meu este inregistratin RO ca persoana fizica autorizata fara insa a desfasura o actzivitate si fara sa plateasca asigurari sociale, sau alte dari catre stat. Din octombrie anul trecut si pana acum el a platit catre statul german toate asigurarile sociale, are asigurare medicala la AOK si a beneficiat de alocatie de stat pentru copii. Avocatul angajatorului sau spune ca in cazul in care cineva este selbstaendig in RO trebuie sa plateasca toate asigurarile sociale catre statul roman acolo unde muncitorul sezonier are domiciliul.
  As vrea sa stiu, daca cineva poate sa-mi explice cum stau lucrurile in aceasta situatie,
  Multumesc anticipat!

  • Un lucrator independent in Romania aflat ca si sezonier in Germania, in principiu va ramane considerat independent in Romania si va trebui sa fie asigurat social in Romania:

   Für eine in Rumänien selbstständig erwerbstätige Person, die in Deutschland eine Saisonarbeit ausübt, gelten grundsätzlich die rumänischen Rechtsvorschriften über soziale Sicherheit. Voraussetzung hierfür ist insbesondere, dass eine selbstständige Tätigkeit in Rumänien vor Aufnahme der Arbeit in Deutschland in nennenswertem Umfang tatsächlich ausgeübt wurde und während der Beschäftigung in Deutschland die Infrastruktur in Rumänien zur Fortsetzung der selbstständigen Tätigkeit aufrechterhalten wird. Ob diese Voraussetzung erfüllt ist, ent scheidet die Nationale Renten- und Sozialversicherungskasse (CNPAS) und stellt ge gebenenfalls für den Selbstständigen einen Vordruck E 101 aus.

 80. Andrei Ana Maria

  Buna seara
  Inca o data felicitari pentru site si mai ales va multumim din suflet voua celor care rupeti din timpul vostru pretios pentru a ne ajuta!
  Sunt pe Insula Borkum angajata ca si sezonier si as dori sa stiu daca noi, sezonierii avem drept la plata concediului – la sfarsitul perioadei angajatorul ar trebui sau nu sane plateasca banii de conciediu!
  Va multumesc anticipat si o seara placuta doresc tuturor!

 81. Marius Tabacaru

  Buna,
  Ce acte sunt necesare pentru a putea primi somaj in Romania,dupa ce am lucrat in Germania,si inca mai lucrez ca sezonier,si ce autoritate tine evidenta timpului lucrat in strainatate(pentru vechimea la pensie).
  Multumesc!

  • Formularul U1 – Atestarea perioadelor de asigurare, de activitate salariala sau independenta in UE si Spatiul Economic European Extins.
   Formularul U2 – Mentinerea dreptului la prestatii in perioada in care somerul isi cauta un loc de munca in alt stat membru.

 82. Buna ziua !!
  Am 19 ani si as dori sa ma ajutati sa-mi gasesc un loc de munca.
  Va multumesc! E-mail: bos.costi@yahoo.com

 83. buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire. sunt in germania din luna aprilie si lucrez la un restaurant ca spalator de vase din luna iunie. la inceput mi-au facut un contract cu 400 euro baza luna urmatoare am lucrat 120 ore pe luna cu 8,80 euro pe ora (patronii restaurantului mi se par un pic neinformati asupra lucratorilor emigramti). intrebarea mea este daca lucratorilor din gastronomie trebuie sa li se trimita contractul la Zav ca si lucrator sezonier. am gasit o firma de constructii care vrea sa ma angajeze ca si zidar (eu avand meseria de zidar). pot avea probleme daca am lucrat 3 luni in alt domeniu fara permis de la Zav. va multumesc si sper ca v-am facut sa intelegeti problema si intrebarea mea, ideea e ca vreau sa fiu corect si sa respect legile germaniei

 84. Buna ziua.as dori daca se poate niste pareri despre firma Plasare Teritoriala de Munca ptm S.R.L. din timisoara,daca are cineva informatii mai recente despre ea.Multumesc anticipat.Razvan.

 85. bianca loredana

  stie cineva ceva de BEWORK PROFESIONAL RECTUITMENT din ard,e firma serioasa a plecat cineva cu ei?!..astept parerile voastre..eu stiu doar k e in baza itm de ff putin timp 2 luni,,,

 86. bianca loredana

  sau macar spuneti mi o firma serioasa cu care sa plec si eu dincolo..m am saturat de tepe:(……

 87. buna seara doream sa ma informez si eu cum asi putea gasi de lucru pt niste prieteni ca sezonier in Hamburg am incercat pe Internet dar poate nu scriu corect si nu reusesc sa gasesc nimic daca exista cineva din Hamburg si ma poatte ajuta cu vreo informatie ar fi bine …..va multumesc si astept raspuns …

 88. buna asi dori sa plec si eu in germania ca sezonier ,va rog mult spuneti-mi si mie daca stiti vreo firma serioasa in bucuresti ,care sa nu ceara comision si tot felul de taxe.

 89. cat este salariu ca sezonier in germania ?

  • 1. Foarte slabe sanse sa gasesti o firma seriosa, mai bine renunti la varianta asta.
   2. Depinde ce lucrezi, unde lucrezi, cat lucrezi, etc.

  • Nu exista minim.
   Nivelul – functie de angajator si cum stiti sa va “vindeti” abilitatile si experienta. In practica nu depaseste 1000 Euro lunar decat in cazuri foarte rare.

 90. daca as dori sa lucrez la un magazine PUMA ca vanzatoare se poate sa lucrez cu contract de munca sezonier?nu am drept de lucru iar cei de acolo au nevoie de cineva urgent

 91. ionut_daj@yahoo.com

  Buna ziua numele meu este ionut am 24 ani imi caut de munca in germania mentionez ca am experienta in agricultura fabrici …cine vrea sa ma ajute ma poate contacta la nr 0752942434 va multumesc mult.

 92. In primul rand,multumesc Doamnei Laura pentru crearea acestui site,unde romanii isi pot spune parerile si pot comunica intre ei.Dragi romani,incetati sa mai contactati firmele romanesti de recrutare si totodata firmele romanesti cu locatia in Germania,90% sunt tepe intr-un fel sau altul.In momentul de fata Germania este cea mai tepara tara din Europa,pana si unele firme nemtesti au luat exemplu de la firmele romanesti.Credeti-ma,vorbesc din propria experienta,am lucrat aproape in toata Germania in domeniul constructii,cunosc toate legile,intr-o postare mai veche am enumerat cateva din firmele tepare din Germania,printre care si o firma nemteasca,cu sediul in zona Stuttgart.Am sa mai postez odata numele celor care dau tepe in Germania,ma refer la cei cu domiciliul si sediul in Germania,dar sfatul meu este ca inainte de a pleca,sa cititi aici si postarile mai vechi,dar daca nu cunoasteti legile din Germania si cel putin limba germana la nivel de incepator,veti fi foarte usor inselati.Este bine sa contactati un avocat roman din zona,sau apropierea zonei unde veti mege,pentru orice eventualitate,sunt foarte multi avocati romani in Germania.Daca sunteti in zona Munchen,in legatura cu actele,va poate ajuta Domnul Paul Gaza,este un om deosebit,eu am avut ocazia sa il cunosc personal,dealtfel va poate da informatii despre firmele din zona.Puteti la fel de bine sa contactati Consulatul Roman din Germania,au o lista cu firmele care nu sunt serioase.Va doresc tuturor Sarbatori Fericite si un An Nou cu multe realizari.

 93. ddoresc si eu un loc de munca stabil la prelucrarea fructelor la sere flori detin permis cat b si la animale la curatenie daca imi puteti gasi ceva

 94. Buna ziua ,ma numesc Catalin din Alba-Iulia am 23 de ani si a-si dori, daca pute-ti sa ma ajuta-ti si pe mine, cu un sait de locuri de munca ,sezonieri in Germania in agricultura sau in fabrici nu am mai lucrat in agricultura dar o sa ma invat repede sunt o persoana serioasa si capabila de munca si a-si dori sa lucrez in Germania ca sezonier in agricultura.Va multumesc si astep raspuns la adresa de e-mail tzuki_tzuki2012@yahoo.com sau numarul de telefon 0748910029 si sper ca o sa ma ajuta-ti si pe mine.Cu stima Catalin!

 95. buna ziua ma numesc ady si as dori sa-mi spuna si mie cineva cat este ora de munca in serele de flori din duseldolf germania pt ca am intilnit un domn care mi-a spus ca imi ofera 5 euro pe ora .va multumesc siastept raspuns din partea unui cunoscator care a mai fost in germania

 96. va rog frumos daca puteti sa ma informati cu privire la institutia din Romania la care trebuie sa trimit CHESTIONARUL PENTRU CONSTATAREA OBLIGATIVITATII DE ASIGURARE/ELIBERARII DE ASIGURARE A MUNCITORILOR SEZONIERI ROMANI pentru a fi stampilat sau avizat,si daca am nevoie sa fac o procura legalizata pentru altcineva,eu fiind in germania si neavand posibilitatea de a ajunge in tara cat de curand.Si angajatorul are nevoie urgenta de acest document stampilat.Va multumesc anticipat!

 97. http://muncagermaniaaustria.ro/ Mincinosii din Cluj cu plecari in germania!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s