Planul de marketing al S.C.E. Consgero

consgero 1

Doamnelor si Domnilor, in materialul in care se prezenta procedura concreta de subscriere, am rugat acele persoane care  doresc sa candideze pentru o functie in organele de conducere ale societatii noastre sa ne trimita, alaturi de C.V. personal si un plan de management al domeniului pe care il stapineste cel mai bine.  Ieri, pe linga nebunia subscriptiilor de ultima ora, am avut satisfactia sa constat ca am primit primul material serios de care sunt multumit. Eu vi-l postez mai jos, alaturi de o miniprezentare a autorului si va rog pe Dumneavoastra sa-l lecturati, sa-l comentati si sa-l forfecati cum va trece prin cap. Speranta mea este ca acest material, odata trecut prin furcile caudine ale celor mai circotasi dintre noi, sa devina un adevarat instrument de lucru al societatii noastre paneuropene. Asadar, spuneti-va parerea, buna sau rea, despre continutul ideatic al textului postat mai jos. Cu cit opinia Dvs este mai acida, cu atit mai bine! Daca autorul reuseste sa supravietuiasca, va iesi mai intarit din aceasta confruntare. Si S.C.E. Consgero are nevoie de oameni tari. ( Dan Constantin Goldis)

Scurta prezentare a autorului lucrarii:

Nicoleta Popa

Nicoleta Popa

Nicoleta Popa este din Bucuresti si a absolvit Academia de Radio si Televiziune, in 1998 Facultatea de jurnalistica in 2002, a facut masteratul la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative in 2004 si are si alte cursuri postuniversitare. De-a lungul timpului a ocupat mai multe functii in media si administratia publica, dar mi-am permis sa selectez dintre ele cele care mi s-au parut mai interesante si mai utile pentru activitatea viitoare a societatii noastre: redactor de stiri la Televiziunea on-line TV-6, reporter redactor la Radio Bucuresti, reporter la Realitatea TV.  In aceste functii , avind in vedere ca era acreditata pe domeniul social – administratia publica, a participat, redactat si transmis in direct informatii de la fata locului (mitinguri, manifestari,evenimente in aer liber, conferintele de presa) a pregatit si redactat reportaje si materiale documentare pentru emisiunile informative. Astazi aceasta persoana locuieste in Baden Wurttemberg s-a inscris in S.C.E ConsGeRom mbH si are placerea sa va prezinte propunerile proprii pentru:

PLANUL DE MARKETING AL S.C.E.CONSGERO MBH

                   O  viziune, O misiune, O multitudine de valori !

Cine suntem? Descrierea afacerii

viziuneS.C.E.Consgero mbH reprezinta proiectul indraznet al unei cooperative europene ce isi propune sa ofere servicii de consultanta, advocacy, integrare socială, angajare în muncă, suport pentru depăşirea situaţiilor de marginalizare a cetatenilor romani din strainatate,  precum si pentru creşterea capitalului uman sau a celui social în cadrul comunităţii din Diaspora romaneasca.

Cum ne-am nascut? Cum am crescut?

Ideea s-a nascut in urma cu doi ani, la  initiativa Dlui Dan Goldis si  a fiicei domniei sale, d-na Laura Cristina Fuss, de a da nastere siteului http://consilierjuridicgermanoroman.com . Acest  site acorda consultanta si informatii on-line tuturor cetatenilor romani (si nu numai), care o data ajunsi in Germania  se confrunta cu diferite probleme sociale, juridice, financiare, administrative, de educatie sau de mentalitate.

Pozitia actuala a Societatii pe piata serviciilor de consultanta:

Succesul acestei initiative este usor cuantificabil in cifre: Astazi site-ul a ajuns  la peste 1.300.000 de accesari, peste 20.000 de comentarii, avand  peste 100 de postari pe diverse teme de interes. In prezent, sute de persoane care doresc sa munceasca si sa traiasca in Germania intra pe acest site intreaba, asculta, afla, citesc, raspund si/ sau  isi transmit reciproc diverse informatii extrem de folositoare. Site-ul  este atat de apreciat de vizitatori pentru ca  realizeaza o Legatura Directa (prin mijloacele de comunicare on-line), Rapida (mesajele se transmit aproape instantaneu), Accesibila romanilor de pretutindeni  – chiar de acasa, din fata  unui calculator conectat la Internet si mai ales, informatiile se obtin (momentan) in mod Gratuit! Toate noutatile acestea tehnologice fac ca distantele dintre oameni sa dispara, ca legaturile de comunicare sa fie mai operative, ca lucrul in echipa, intre oameni din toata lumea, care nu s-au vazut, poate niciodata, sa fie posibil.

Scopul, Misiunea si Obiectivele societatii

Misiunea ConsGeRom este de a transforma acest dialog virtual, intr-un Sistem informational functional si bine organizat, intr-o sursa de informatii extrem  de valoroase pentru romanii si pentru  cetatenii europeni care au ales  sa traiasca si vor sa se integreze cu succes in Germania.

Societatea Cooperativa Europeana ofera o gama completa de Servicii :

serviciiPentru membrii sai – Persoane fizice:  acorda consultanţă şi asistenţă tehnică în domeniul juridic, tehnic si financiar – contabil, in relatiile acestora cu angajatorii, cu proprietarii de locuinte, cu autoritatile locale si centrale ale statului german ( primarie, Z.A.V., societati de asigurare, etc). Totodata, societatea va crea si  va pune la dispozitia  membrilor sai baze de date cu locurile disponibile de munca in Germania, va indruma angajarea acestora in baza legilor germane si europene si ii va sprijini in completarea documentelor necesare ocuparii unui loc de munca, a negocierii contractului de munca, traducerii documentelor, interpretariat, inclusiv va avea rol de intermediar si activitate de agentie imobiliara pentru cetatenii romani care doresc sa inchirieze sau sa achizitioneze o locuinta pe teritoriul Germaniei.

Pentru intreprinzatorii privati (societatile cooperatiste de productie din Romania, precum si  micii intreprinzatori romani interesati de patrunderea cu produse proprii pe piata europeana de marfuri)- va crea o baza de date  cu oportunitatile de afaceri din Germania, va acorda consultanta si sustinere specializata in procesele de negociere cu partenerii straini (suport si consultanta pentru desfasurarea activitatilor de productie si desfacere).

Publicul tinta vizat  

Publicul Targetat nu are in vedere doar cetatenii romani stabiliti in Germania, ci si cetatenii altor state europene care traiesc sau vor sa se integreze rapid si / sau sa munceasca in Germania. Ne dorim sa devenim Consultantul de Incredere al Romanilor de pretutindeni, de aceea  vom pastra in permanenta legatura cu membrii nostri, vom construi o relatie de colaborare bazata pe fidelitate, vom imbunatati, vom dezvolta si vom reinnoi permanent oferta noastra de servicii, functie de nevoile membrilor societatii sau de problemele semnalate de noii clienti.

Scopul propus este acela de a atrage un numar cat mai mare de membrii, de a crea o baza bogata de date, pe care sa o imbogatim permanent – atat pentru persoane fizice, cat si pentru intreprinderile mici si mijlocii. Ne vom atinge scopul propus prin oferirea unor servicii de calitate orientate spre satisfacerea nevoilor comunitatilor de romani, prin conceperea unor solutii care sa raspunda intocmai cerintelor clientilor si prin practicarea unui pret preferential pentru serviciile oferite membrilor ConsGeRom.

Politica de pret

Din momentul in care societatea se va inmatricula vor fi eliminate toate gratuitatile. Serviciile de consultanta vor fi cu plata si se vor acorda fie la sediul societatii, direct sau on-line, de catre personalul angajat in acest scop, fie pe plan local de catre reprezentantii firmei din fiecare land in parte (tutori). Consultanta va fi asigurata de angajati calificati in domeniul lor de activitate, conform legilor in vigoare in Germania ( avocati, consilieri fiscali si altii).

Prin infiintarea acestei societati cooperative europene, toti participantii vor avea de castigat: membrii cooperatori vor beneficia de tarife mai scazute, membrii fondatori de dividente mai bune, vor exista recompense materiale pentru furnizorii de informatii, tutori, reprezentantii de land, consultanti. Toata lumea va fi platita in functie de munca depusa, dar si toti clientii pe care ii vom avea vor fi taxati.

Societatea va implementa masuri economice si legislative ce au misiune socială, cautind sa ofere solutii adecvate de rezolvare a  problemelor sociale pentru membrii sai, dar, in paralel, isi propune sa genereze profit atit pentru continuarea activitatilor proprii, cit si pentru obtinerea unor dividente multumitoare pentru membrii sai fondatori.

Obiective pe termen scurt si mediu

Unde vom fi peste un an  ?

S.C.E Consgero mbH va fi o intreprinderea socială care va îmbina în mod eficient responsabilitatea individuală cu cea colectivă în vederea producerii, furnizării si distribuirii de bunuri si servicii, urmărind dezvoltarea economică şi socială a comunităţilor de romani din tarile Uniunii Europene şi, in special, a comunitatii romanesti din Germania. Obiectivul principal propus este acela de a acorda consultanta si servicii de cea mai buna calitate, de a oferi solutii adecvate de rezolvare a  tuturor problemelor semnalate de cetatenii romani (si nu numai), care au ales sa traiasca in strainatate.

Obiective pe termen scurt:

Societatea isi propune sa functioneze din plin la data de 01 iulie 2013, adica sa fie constituita, inmatriculata in Jurnalul Uniunii Europene, cu conducerea aleasa, organigrama facuta, cu planul de afaceri realizat si primii 100 de clienti si membri fondatori satisfacuti in colaborarea cu noi.

Obiectivul nostru in urmatorii doi ani : este de promovare si crestere a  brandului ConsGeRom atat pe piata interna din Romania, cat si pe pietele europene (Germania, Franta, Elvetia, Austria, Spania, Italia, etc) astfel incat, in fata cetatenilor romani sa obtinem statutul de lider, de partener de incredere pe piata serviciilor de consultanta.

In urmatorii doi ani ne propunem sa atragem cat mai multi membrii (fondatori, simpatizanti sau aderanti la programele ConsGeRom), sa facem cunoscute in randul comunitatilor romanesti din Germania si nu numai serviciile oferite de societatea noastra, sa concepem programe de fidelizare, de socializare si motivare pentru membrii  existenti si sa construim impreuna proiecte europene dedicate romanilor – cetateni ai Uniunii Europene.  Ne dorim ca pana in 2014, impreuna sa construim, sa promovam si sa ne identificam cu  Imaginea unui brand puternic, sa devenim un partener profesionist recunoscut, cu o pozitie clar stabilita atat pe piata autohtona, cat si pe cea internationala, punand in slujba clientilor o gama larga de servicii ce vor fi  imbunatatite constant functie de cerintele membrilor, de evolutia ulterioara a societatii si de punerea in aplicare  si pentru romani, a drepturilor date de statutul de cetatean european .

Analiza Concurentiala

Societatea cooperativa europeana este o initiativa relativ recenta a tarilor membre ale U.E. care si-au propus ca scop principal deschiderea pietei europene a muncii si asigurarea unui numar sporit de locuri de munca pentru cetatenii europeni din toate tarile. Fiind o initiativa recenta, in Uniunea Europeana  nu s-au infiintat  decit 24 de societati cooperative europene dintre care in Italia vreo 5, in Franta 3, in Germania 4 si in Romania nu exista nici una. Asadar, S.C.E. ConsGeRom mbH va fi cronologic, a cincea cooperativa europeana in Germania si prima din Romania.

Cum numarul utilizatorilor de internet din Romania si din lume a crescut continuu in ultimii ani, asta inseamna ca a crescut si numarul de clienti care apeleaza la servicii de consultanta on-line. Prin urmare piata serviciilor de consultanta on line a devenit una relativ concurentiala, intre firmele care isi anunta astfel de servicii pe Internet. La o simpla cautare pe Google dupa sintagma : “Roman in Germania”- gasim o serie de site-uri dedicate indrumarii romanilor aflati pe teritoriul Germaniei:

http://www.muncaingermania.com/Munca in Germania

Romani in Germania declarata ca organizatie comunitara

http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/pages/Romani-in-Germania/296246983753614?fref=ts

http://romaningermania.ro/ Comunitatea virtuală a românilor stabiliţi în Germania

http://www.mareaunire.com/germania/ Roman in Germania

romaningermania.ro/http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:g5nHUuh9BvMJ:romaningermania.ro/+romani+in+germania&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro \l Comunitatea virtuala a romanilor in Germania, despre locuri de munca, burse, viata de zi cu zi in Germania.

forum.romanian-portal.com/forumdisplay.php COMUNITATI ROMANESTI IN GERMANIA / ROMANIAN COMMUNITIES IN GERMANY

http://xn--romn-doa3r.de/ Romani in Germania romani in Germania, traduceri, asigurari, evenimente

 Concluzii in urma Analizei Concurentei: Niciunul dintre site-urile amintite anterior Nu reprezinta si NU poate fi un Concurent real al societatii ConsGeRom. In primul rand pentru ca aceste portale on-line contin foarte putina informatie utila pentru romani, reprezentand mai degraba interesele proprii sau de afaceri ale unor persoane juridice care doresc sa se imbogateasca pe seama necunoscatorilor…

Siteul https://consilierjuridicgermanoroman.com/ocietatea se diferentiaza net de toate cele amintite mai sus prin: structura clara si bine definita a domeniilor, temelor si subiectelor abordate, prin calitatea si utilitatea net superioara a informatiilor care se gasesc aici, prin rapiditatea si modul de abordare a oricarei probleme semnalate de orice vizitator al siteului, prin seriozitatea, concizia, documentatia si profesionalismul fiecarui raspuns la problemele semnalate.

Analiza SWOT: Strengths (Puncte Tari), Weaknesses (Puncte Slabe), Opportunities (Oportunitati), Threats (Riscuri).

Punctul Forte al Societatii il reprezinta avantajul de a fi un Deschizator de Drumuri fiind prima Societate cooperativa europeana din Germania cu actionariat roman si a Prima Societate cooperativa Europeana din Romania. Fiind prima din Romania, S.C.E. ConsGeRom mbH va avea mult de câştigat deorece consumatorii de informatii online vor avea acum un partener de incredere – acreditat sub sigla unei entitati juridice. Romanii nu vor mai primi de acum sfaturi, consultanta sau informatii de la persoane anonime, sau de la un id necunoscut de pe internet – ci vor avea certitudinea ca in spatele acestui portal de informatii se afla oameni specializati, pregatiti si experimentati care sa le indrume pasii pentru a-si rezolva corect problemele… Aceste avantaj este bine sustinut si de Calitatile (umane si profesionale) dovedite pana acum de consultantii nostri, calitati precum: competenta, abilitatea, talentul, profesionalismul, expertiza, rabdarea, deschiderea, promptitudinea  si transparenta  cu care au raspuns de fiecare data.  Alte puncte forte in fata concurentei vor fi: o gama completa de servicii adaptate nevoilor comunitatii, preturile accesibile pentru consultanta in orice domeniu, rapiditatea, claritatea si usurinta in comunicare si intelegerea cu usurinta, in limba romana a solutiilor propuse.

Puncte Slabe :

Aparenta lipsa de incredere a romanilor ca pot gasi pe teritoriul Germaniei un sfatuitor de incredere, care sa le inteleaga nevoile, sa le ofere raspunsuri si solutii adecvate de rezolvare pentru problemele lor. De aceasta problema “de mentalitate tipic romaneasca” se vor lovi la inceput membrii Consgero in comunicarea directa sau on-line cu vizitatorii….O alta problema pe care multi romani nu au reusit inca sa si-o stapaneasca este aceea a pretului platit pentru serviciile oferite: vor exista destui romani neaosi care se vor trezi intrebandu-ne sau/ si intrebandu-se: De ce sa platesc eu atat, cand pot sa-mi caut singur informatia pe internet ???
Alti Factori ce pot sabota capacitatea afacerii de a ne atinge obiectivele pe termen scurt sunt: probleme in organizarea si gestionarea informatiilor culese, lipsa  personalului  specializat pentru fiecare domeniu in parte sau a echipamentelor care sa asigure legatura de  comunicarea permanenta, lipsa de planificare a obiectivelor si activitatilor, precum si analiza  si verificarea permanenta a rezultatelor.

Oportunitati/ Posibilitati : Piata utilizatorilor de Internet si a dialogurilor virtuale se dezvolta de la zi la zi, iar  publicarea informatiilor, comunicarea si schimbul rapid de idei si opinii este o nevoie in continua crestere. Datorita numarului mare de utilizatori de Internet si a rapiditatii cu care fiecare membru poate comunica, poate intreba, poate raspunde si primi un raspuns avizat in limba materna – va creste numarul problemelor de rezolvat, a propunerilor si subiectelor de abordat, dar si a solutiilor de urmat. Mai multa vizitatori, inseamna mai mult interes pentru serviciile noastre, inseamna mai multe sfaturi avizate oferite de consultantii nostri, inseamna mai multa munca, dar si mai mult castig.
Romanii au plecat si vor continua sa plece in strainatate in cautarea unui loc de munca mai sigur si a unui trai mai bun. Din nefericire, sau din prea multa disperare de a pleca, romanii ajunsi in strainatate sunt usor haotici in intelegerea corecta, in cunoasterea legilor si a mentalitatii nemtesti – drept pentru care vor exista continuu mii de probleme pe care romanii vor dori sa le gaseasca rezolvarea. Poate ca multi din cei ce ne vor cere ajutorul nu vor putea plati sau acoperi costul consultatiei primite si  vor dori sa se alature noua, sa faca parte din societate pentru a obtine mai multe avantaje. Astfel Comunitatea ConsGeRom va creste de la o zi la alta si se va dezvolta rapid pentru ca cea mai Buna Publicitate este cea din gura in gura, iar  “vorba despre un lucru Bun – circula foarte repede”…

Amenintari Analiza de risc

Pentru evitarea sau diminuarea riscurilor in cadrul societatii se vor realiza planuri de organizare si desfasurare a activitatilor cu specificatii diferentiate in functie de complexitatea fiecarui proiect in parte, se vor stabili si planifica foarte clar  obiectivele si activitatile, persoanele care se vor ocupa de proiect, termenele de finalizare precum si analiza  si verificarea permanenta a rezultatelor. Un alt risc ce poate aparea dupa finalizarea unei aplicatii, este acela de utilizare necorespunzatoare de catre utilizatori. Acest risc poate fi contracarat, prin planificarea inca din faza de proiectare a interfetelor utilizator si oferirea post-finalizare a unor traininguri prestate de persoane competente.

Publicitate si relatii publice

Promovarea trebuie sa se axeze la inceput pe actiuni de mediatizare a Societatii ConsGeRom in randul comunitatilor romanesti. Concret romanii din diverse landuri ale Germaniei vor trebui sa stie: Cine suntem? Cu ce ne ocupam? Cum si unde ne pot gasi? Ce putem face pentru a imbunatati nivelul lor de trai in Germania?
Promovarea si dezvoltarea firmei a inceput si a crescut pe Internet si vom continua sa o facem in primul rand prin internet, fie prin programul pay per click oferit de GoogleAdwords, prin programul similar oferit de FaceBook, prin metode SEO, bannere si schimb de  linkuri pe alte site-uri de specialitate sau forumuri utilizate de webmasteri. Dar pentru ca stim  ca promovarea aduce mereu un plus de imagine, vom apela si la promovare offline prin flyere si alte materiale personalizate, prin brosuri de prezentare distribuite atat direct in comunitatile romanesti, precum si spoturile TV si radio, anunturi  in presa locala sau nationala. Activitatea va fi la inceput concentrata pe gasirea de noi membrii, dupa care va fi impartita intre cei care se vor ocupa de promovare si cei care se vor ocupa de onorarea serviciilor.

Actiuni de promovare :

– Postare de Afise si distribuire de flyere in diferite locatii frecventate de romani: Biserica ortodoxa Mihail Sturdza din Baden – Baden – unde in fiecare duminica se intalnesc cel putin 100 – 150 de romani din landul Baden-Wutemberg, VHS Baden- Baden – universitate particulara ce organizeaza cursuri de invatare a limbii germane, licee unde invata adolescentii romani, pizerii, hoteluri sau restaurante unde se stie ca personalul este preponderent din Romania.
– Publicitate prin intermediul publicatiilor locale saptamanale – un anunt referitor la intalnirea societatii cu Romanii din Landul X – anunt publicat la rubrica Oferte Locuri de Munca (rubrica citita saptamanal de romani).
– Conceperea unui Catalog/ Brosuri de prezentare a Societatii, a serviciilor oferite si a activitatilor pe care le ofera ConsGeRom membrilor sau cetatenilor romani.
– Convocarea si organizarea unor sedinte de lucru / intalniri lunare cu membrii (mai noi sau membrii fondatori) – unde se vor discuta si rezolva probleme administrative, logistice, respectiv se vor stabili strategiile si politica de dezvoltare a societatii.

Printre primele activităţi de marketing initiate de membrii se numara alegerea de comun acord si stabilirea definitiva a numelui, siglei si Logoului ConsGeRom – inainte de evenimentul de lansare al societatii. Oamenii tind să folosească produse şi servicii cu care se identifică, aşa că personalitatea brandului a fost conceputa în legătură cu ceva care ar convinge grupul ţintă să se asocieze subconştient. Tocmai de aceea membrii societatii au postat comentarii si opinii despre ce asteptari sau dorinte ar avea de la noua societate, ce va  înseamna ConsGeRom pentru ei, au putut vota si alege on line personalitatea, simbolul si Logoul reprezentative care sa se identifice cu nevoile si asteptarile lor, dar care sa atraga atentia si sa starneasca emotia celor care gandesc si simt romaneste. Un brand de succes trebuie sa fie consistent şi memorabil, sa contina o imagine uniformă, un logo / mesaj unitar care vor fi folosite si repetate in aceeasi formula pe parcursul desfasurarii proiectului, sa ramana fidel culorilor, vizualului şi tipografiei, publicitatii on line sau outdoor.

Promovarea si popularizarea propriei pagini de internet, precum si comunicarea on-line au ajutat foarte mult promovarea brandului si a imaginii ConsGeRom imbunatatind si sporind încrederea consumatorilor în aceasta. Acordarea unei atenţii sporite mediului on-line înseamnă pentru noi creşterea notorietăţii şi îmbunătăţirea imaginii la costuri mult mai scăzute şi într -un timp mult mai scurt decât permite mediul offline. Rezultatele favorabile ale diverselor campanii sunt reprezentate de numarul in crestere al vizitatorilor si al celor ce adopta si sustin infiintarea societatii, precum si numarul mare de mesaje si informatii care ruleaza zilnic pe acest site.
Marketingul pe Social Media poate deveni un vehicol excelent pentru dezvoltarea vizibilităţii brandului ConsGeRom, contribuind la dezvoltarea relaţiei cu vizitatorii şi creşterea notorietatii brandului, in general. Campaniile de promovare si mediatizare construite pe diverse retele de socializare dezvoltă interes şi aduc idei noi, sfaturi utile – fiind si un bun mijloc de reflectare a imaginii noastre in ochii consumatorilor.

icanal de markCanale de Marketing pe Social Media:
– Facebook numara in prezent mai mult de 955 milioane de utilizatori, majoritatea între 18 şi 25 de ani, 60% femei. Cea mai bună oportunitate de a crea relaţii cu consumatorii.
– Twitter: mai mult de 555 milioane de utilizatori. Majoritatea între 26 şi 34 de ani, 57% femei. Cea mai bună oportunitate pentru a interacţiona în timp real.
-Google Plus: mai mult de 170 milioane de utilizatori. Majoritatea între 26 şi 43 de ani, 63% femei. Platformă pentru accentuarea vizibilităţii în jurul unui brand.
– LinkedIn: Mai mult de 150 de milioane de utilizatori. Majoritatea între 26 şi 34 de ani, în plus, o populaţie numeroasă de 35-44 de ani. Instrumentul numărul 1 pentru B2B Social Networking.
– Pinterest: mai mult de 12 milioane de utilizatori. Majoritatea între 26-44 ani, 68 la sută femei. O platformă vitală pentru a împărtăşi poveşti prin cuvinte.

Nicoleta Popa -S.C.E. Consgero mbH

 

 

Advertisements

21 responses to “Planul de marketing al S.C.E. Consgero

 1. Se pare ca Nicoleta are nota maxima pt. acest plan prezentat. Pentru astfel de oameni, “no comment”, merita din plin de a face parte din staful S.C.E. ConsGeRom mbH. Deja imi imaginez ca acestui proiect ii mai pot fi aduse mici completari si se va ajunge la cuvintul “perfectiune”. Imi place ca-s prinse si multiplele parti bune, dar si cele cu risc. Nu ramine decit sa-ti multumim Nicoleta si pe curind.

 2. Multumesc frumos Familiei Rusu pentru cuvintele frumoase si pentru increderea pe care mi-o acordati.
  Astept, de asemenea si completari, adaugari, imbunatatiri sau criticile dvs. constructive.
  Sunt convinsa ca Impreuna putem face multe lucruri bune pentru romanii din Germania, dar si pentru cei de acasa.
  Sa ne vedem cu bine la Munchen si sa auzim de cele Bune!

  • Draga Nicoleta, am si eu o varianta in ceea ce priveste planul de lansare si dezvoltare a Consgerom mbH, dpdv al marketingului. Sunt absolventa de Stiinte Economice sie Gestiunea Afacerilor, specializarea marketing, Iasi sie master Comunicare sie Relatii Publice, SNSPA, Bucuresti. Planul meu are puncte comune cu al tau dar pe alocuri se diferentiaza sie se ramifica mai in detaliu. Avand in vedere faptul ca ar fi cam lung comentariul daca as expune intregul plan cu tot cu schite, tabele sie alte nebunii de ale mele, am sa-i trimit Dlui Goldis un mail, urmand ca mai apoi sa-l posteze sa putem identifica asemanarile sie diferentele sie sa punem temelia “Planului de Marketing Consgerom”. Cu respect, Ioana

   • ioana, nu ma aglomera,fiindca si asa nu imi vad capul de treburi Posteaza fractionat, in comentarii mai scurte, ce este diferit de planul lui Nicoll sa vada toata lumea si sa comenteze cine se pricepe.
    Scopul general nu este sa fiu eu informat si sa ma puneti sa deliberez, scopul general este sa facem impreuna cu totii un lucru bun. Si familia Coman se pricepe, eu am vazut C.V. partii feminine a familiei. Si mai sunt citiva ingineri foarte buni, nu fac misto si eu sunt inginer. Sunt convins ca si altii se pricep. In consecinta, postari scurte de jumatate de pagina sa le vada toata lumea, pina in 16.02 poti sa tot postezi in 16.02 aprobam ce este bun.

  • Buna Nicoleta.Dupa o discutie cu domnul Dan Goldis am convenit ca eu sa ma ocup de pagina de Facebook pt aceasta societate,care deja este si creata,dar pentru imbunatarirea si completarea ei cu toate datele am fost indrumat sa iau legatura cu tine.Astept un semn din partea ta pe adresa mea de mail comanbogdanandre@yahoo.com Dupa ce a fost citit acest post de cea careia ia fost adresat il rog pe domnul Dan Goldis sa stearga postul.Multumesc

 3. @nicoll, bogdan andrei este membru si poti colabora cu el.
  @ bogdane, ti-ai scris adresa gresit,lipseste un i.

 4. Ce apreciez si vad sanatos e voianta multor persoane care formeaza acest proiect dar si fundatia, structura pe care vom construi in viitor…o structura care se vede si se simte sanatoasa, aceste lucruri sunt foarte bune in vremuri grele si de furtuna.

  Pareri diferite dar acelasi scop e un pas inspre succes !!!!

 5. elicitari si toate cuvintele de multumire celor care lucreaza,dezbat,cauta solutii si modalitati de formulare cat mai explicite si convingatoare, isi bat capul si investesc munca in planul de marketing!felicitari Nicoleta, felicitari Ioana!Nu sunt specialista, nu am studii sau experienta in domeniu,deci…pot avea dreptul doar la parerea unui membru care isi doreste ca totul sa fie cat mai bine facut. In plus, prin experienta de viata pe care o am, pot spune ca am accesat multe, foarte multe prezentari de oferta si potential/parte foarte importanta, cred eu, a unui plan de marketing. Orice firma care se respecta si isi respecta clientii si colaboratorii are o prezentare serioasa, profesionista,care convinge, explica,incurajand si convingand clientul sa apeleze la serviciile oferite.De aceea cred eu ca este foarte important sa fie foarte bun planul nostru de marketing.El trebuie SA CONVINGA ca noi suntem cei mai buni din oferta existenta la ora actuala pe piata de servicii (in domeniul pe care nu l-am propus,evident!). Ca acoperim exact ceea ce lipseste, ca suntem valorosi, seriosi si profesionisti.Planul propus de Nicoleta este punctul de plecare. Desigur, intotdeauna ramane loc de mai bine. Si nu numai specialistii pot avea idei valoroase. Oricine este interesat cu adevarat sa isi formuleze o imagine proprie in cunostinta de cauza, poate cauta modele, exemple printre ceea ce ofera alte astfel de planuri. Ca persoana care a accesat multe astfel de prezentari, pot spune ca primul contact este determinant, el convinge sau nu.
  De aceea cred ca mai trebuie putin lucrat la oferta Nicoletei. Complex si bine structurat, planul ei este totusi un pic prea “beletristic”. Cred ca un ton mai impersonal, mai “sec” daca vreti, care sa dea o nota superioara de profesionalism ar fi indicat. NU aratam cu degetul la nimeni (cu atat mai putin trebuie sa ne abtinem de la aprecieri ale motivelor sau intereserlor pe care le au altii!), nu punem accentul pe CE NU FAC altii ci pe CEEA CE FACEM NOI, pe calitatea serviciilor noastre, pe faptul ca NUMAI NOI oferim aceste servicii (si asta cred ca este un punct forte foarte valoros).
  Chestia aia cu integrarea sociala…
  Sprijin/consiliere/indrumare in integrarea socio-profesionala suna mai bine,cred.
  In alta ordine de idei, parerea mea este ca orice demers de promovare ca trebuie sa inceapa din Romania. Acolo este publicul caruia ne adresam de fapt.Sigur, Internetul este o oportunitate care trebuie neaparat valorizata.Dar nu toata lumea bantuie in internet (interesant de apreciat CINE, in ce structura de populatie – profesii,varsta samd) sunt cei care au solicitat sfaturi si sprijin pe site-ul Consilierjuridicgermanoroman. Cine are, in acest moment, nevoie de serviciile noastre?Cei care intentioneaza sa plece si cei care sunt deja plecati din Romania, in cautarea unei noi sanse. Analiza aceasta (posibila datorita muncii voluntare depuse de domnul Dan Goldis in ultimii ani, caruia inca odata i se cuvin multumiri!) ar furniza o excelenta informatie!! CUI ne adresam?Trebuie sa ajungem la toata lumea, la sat sau la oras, calificati sau nu, tineri sau mai putin tineri…In Germania dar si in Romania.Mass media, promovare locala prin tot felul de mijloace la indemana… orice ar putea sa ne ajute, sa ne faca cunoscuti. Avem multi membrii in Romania, putem deci pune pe picioare o retea de popularizare eficienta.
  Si apoi, trebuie sa fie explicit ca nu vom fi o societate de binefacere. Cred ca nu trebuie sa uitam ca romanii sunt inca tributari mentalitatii “gratis, de la stat” cu care ne-au pricopsit cei 50 de ani de comunism. In contextul economic international actual, functioneaza principiile economiei de piata, cererea si oferta. Cererea exista, asta stim, dovada necesitatea si oportunitatea SCE-ului nostru. Oferta apare acum, NOI, dar trebuie sa stim sa “ne vindem” marfa, potentialul. Fara gratuitati,pentru ca nimeni nu traieste cu aer si iubire de semeni.
  Si inca un aspect: nu ne propunem sa oferim servicii , in mod special, membrilor nostri ( ca am vazut asta de cateva ori! cate servicii vor solicita cei 70-80-100 de membrii?!), ci CELORLALTI, tuturor.
  Si aceste servicii nu vor fi oferite doar in Germania, pentru ca munca de integrare trebuie sa inceapa din Romania! Romanii trebuie sa stie foarte multe lucruri INAINTE de a pleca catre Germania! De la cursuri de limba (fara de care stim cu totii ce sanse de “integrare” sunt!), pana la elemente de legislatie, oportunitati, mentalitate.. sunt atat de multe!
  Dar, despre toate acestea vom mai putea discuta! Pana atunci, multumiri si spor la treaba celor care, cum ziceam la inceput, isi bat capul cu planul de marketing!

 6. eh, am sarit un F! chiar la inceput!

 7. Pentru Ioana Neacsu: Ioana, Planul de Marketing postat mai sus – este doar varianta scurta a proiectului redactat de mine initial. E lesne de inteles pentru toata lumea de ce nu putea fi postat aici intregul proiect (descris pe 10 pag.): pe un site public NU pot sta la vedere toate strategiile de dezvoltare si planurile de actiune ale unei societati paneuropene aflate inca in perioada de infiintare….si apoi, stii foarte bine ca atentia cititorului incepe sa scada dupa 3 minute de parcurs a textului scris, drept pentru care nu voiam sa ajungem in situatia de a-i plictisi pe ceilalti membrii.
  Eu iti propun urmatoarea varianta de colaborare: ca sa nu-l aglomeram pe dl.Dan Goldis acum, putem conversa noi, putem face schimb de idei, analiza, putem modifica, completa sau imbunatati schita initiala a planului de marketing. Astept propunerile si sugestiile tale pe adresa de email: nicolpais@yahoo.com.

 8. Multumesc d-le Goldis pentru cotactele lui Bogdan. I-am trimis deja o prezentare si intetia de colaborare pentru construirea paginii de Facebook.

 9. Ok Nicolle vom discuta in privat si punem ideile cap la cap sa iasa ceva bun, dar o sa postez foarte schitat planul meu de marketing cu diferentele si adaugarile la ceea ce ai spus tu, ptr ca vreau sa vada ceilalti membri si Dl Goldis( am o intelegere cu el) poate vin cu alte completari.
  Dupa cum urmeaza planul meu are urmatoarele capitole:
  1. Analiza situatiei
  1.1. Istoric- aici trebuie sa facem delimitarea clara intre site si Consgerom, adica site-ul este in faza de crestere pe cand Consgerom in faza 1, de lansare si trebuie gandita strategia diferit.
  1.2. Dezvoltarea Consgerom- ptr a ne dezvolta trebuie sa indeplinim 3 mari obiective:
  Obiectiv termen scurt- lansarea Consgerom pe piata din Romania si Germania
  Obiectiv termen mediu- sa ne facem auziti, cunoscuti, vazuti , mai exact sa construim intr-un an Brand-ul Consgerom
  Obiectiv termen lung- in 2-3 ani sa ne extindem pe alte piete din alte tari, cum ar fi Elvetia, Austria, Spania, Italia etc
  1.3. Servicii oferite- la ceea ce ai scris tu adaug urmatoarele:
  Agentie imobiliara, traduceri, completari acte in lb. germana, gasirea oportunitatilor de afaceri si partenerii ca sa faca posibila intrarea pe piata germana a intreprinzatorilor din Romania, modalitati de petrecere a timpului liber in Germania( baza de date cu restaurant, pub-uri, locuri de vizitat, comunitati romanesti, biserici etc)
  1.4. Volum vanzari- Avand in vedere ca suntem la inceput de drum cu Consgerom, dar avem un know-how in spate prin acest site, cred ca urmatoarele cifre o sa le atingem:
  -50-100 clienti/ luna dar si
  -100- 1000 vizitatori unici pe site-ul Consgerom
  – 100.000 prieteni pe Facebook
  – o comunitate cu cel putin 100 membri , sedii locale in Germania si Romania , parteneri furnizori de info etc.
  1.5. Cota de piata- avand in vedere ca suntem varf de lance, deschizator de drumuri preconizez ca vom detine monopolul in 1 an , am insa un concurrent complementari daca-I pot numi asa, si mai exact firmele de recrutare forta de munca din Romania ptr Germania, care ne pot si parteneri( furnizori de info si client)
  1.6. Analiza SWOT:
  S( puncte tari): la fel ca ale tale Nicolle
  W( puncte slabe): consultanta platita si aici ma refer stric la pret dpdv al concurentei, neavand un concurrent direct nu putem stabili un pret competitiv.
  O( oportunitati): instabilitatea politica si economica a Romaniei, sistemul de invatamant si medical subred, indisponibilitatea locurilor de munca si remuneratia deficitara in unele segmente de piata, dificultatea limbii germane poate fi un atu ptr noi si serviciile oferite.
  T( riscuri): stabilirea unui pret pre ridicat ptr piata romaneasca, reticienta romanilor la nou, modalitatile de plata a serviciilor oferite.
  2. Stabilirea obiectivelor- depinde de 3 mari factori
  2.1. Analiza situatiei actuale ale Consgerom- un prim obiectiv ar fi lansarea pe cele 2 piete a Consgerom in max 6 luni,
  Cresterea si dezvoltarea Consgerom prin cresterea nr de membri, sedii, parteneri de afaceri, furnizori de informatii, client, servicii oferite, personal specializat.
  2.2. Viziunea managementului- nu o cunosc inca dar cred ca este construirea BRAND-ului Consgerom
  2.3. Ierarhizarea obiectivelor companiei in functie de:
  PROFIT- nimeni nu deschide o afacere fara sa aiba clienti si sa-si doreasca sa obtina beneficii material, deci un obiectiv ar fi obtinerea in 1 an de profit operational ptr buna functionare si desfasurare a Consgerom cat si a dividendelor ptr membri ce detin parti sociale
  Modul in care implinirea lor returneaza investitia- vorbim de profitabilitate, eficienta si dezvoltare entitati Consgerom
  Efectul lor privind consolidarea reputatiei- Consgerom sa reprezinte un nume de referinta in zona serviciilor consultanta destinate romanilor.
  3.Conturarea strategiei- aici un rol f important il are publicul tinta pe baza caruia ne vom contura si implementa serviciile oferite cat si mixul de marketing.
  3.1. Public tinta= -persoanele cu cetatenie romana care traiesc in Romania cat si in Germania, dar si cei de cetatenie germana( nationalitate romana),
  -Cei cu varsta mai mare de 18 ani, din mediul urban si rural
  -Cu venituri mici, medii si mari
  -Cu studii medii si superioare
  -Calificati si necalificati
  -Care doresc sa vina in Germania sa lucreze (in toate ramurile de activitate), sa studieze, sa viziteze si sa deschida afaceri sau sa cerceteze piata in vederea contactarii de antreprenori germani si romani prin care sa poata sa aiba piata de desfacere ptr produsele lor.
  Care au acces la internet sau interactioneaza cu persoane care locuiesc in Germania .
  3.2. Mixul de Marketing care este cel mai important ptr companie si care cuprinde 4 P:
  1P- Produsul- in cazul nostru serviciul , revin in zilele urmatoare, dar depinde de viziunea managementului. In mare ar fi vorba despre: varietate, calitate, design( ma refer la pachetele de consultanta), caracteristici, dimensiune,garantii.
  2P- Pretul- revin in zilele urmatoare, dar depinde de viziunea managementului. In mare ar fi vorba despre: pret de catalog, pret diferentiat( reduceri, comisioane, bonusuri), perioada de plata, conditii de plata.
  3P- Plasament- Direct prin consultant la sediu, in comunitatile din care facem parte( meetinguri), door to door, telefon.
  Online prin site, mail, cont/pg de Facebook( alte retele de socializare).
  4P- Promovare- partea care o ador si care la randul ei se imparte in 4 piloni principali:
  1P- Marketing direct- se va comunica din gura in gura, de la membri catre familii, rude, prieteni, apropiati etc
  2P- Relatii publice- aici e treaba omului de marketing, al PR-ului si anume sa trimita communicate de presa pe site-urile de profil din Romania, sa posteze pe blogurile din Romania de profil si nu numai( top 100 de bloguri cele mai vizitate). De exemplu pot ruga anumite persoane cu care sunt prietena sa posteze un articol la ei pe blog care sa aiba legatura cu posibilitatile de munca in Germania si sa puna un hyperlink cu Consgerom, ideiile sunt nenumarate.( blogul lui Cabral, monoranu.ro care este al fostului meu professor de la facultate si inca vreo 5 bloguri prin care sa ne facem cunoscuti), sa posteze articole pe cele mai utilizate forumuri de discutie precum TPU, softpedia etc, sunt multe si o sa le discut cu Nicolle in particular.
  3P -Publicitate- o putem face prin:
  1.1. Spoturi publicitare la radio si tv in Romania dar costa, trebuie buget substantial
  1.2. Incheierea de contracte tip Barter cu ejobs.ro, Bestjobs.ro si celelalte site-uri de profil prin care sa facem schimb de bannere , reclame si alte tehnici promotionale precum si sa ne facem cont pe acestea ca si companie ptr a atrage membri, parteneri, furnizori de info care doresc sa-si suplimenteze venituril.
  1.3. Mail- sa trimitem newslettere abonatilor, membrilor care la randul lor sa le trimita celor din lista de mess, mail sau sa le posteze pe paginile personale de FB etc.
  1.4. Lipirea afiselor si impartirea flyerelor la:
  Fortele de munca, primarii, facultati, biserici, restaurant, internet café-uri din orasele in care se afla membri atat din Romania cat si Germania.
  1.5. Parteneriate cu firme de recrutare personal din Romania ptr a munci in Germania, ca furnizori de informatii cat si ca clienti cand ajung in Germania si nu stiu exact ce trebuie sa faca in anumite ipostaze.
  1.6. O idée indrazneata ar fi realizarea unui clip video care sa fie postat pe youtube si share pe alte canale de distributie. Ma gandeam la un clip de genul Stiati ca….. in care protagonistii sa fie 2 persoane ( pictate sau imbracate in steagul GErmaniei respective Romaniei) cu pancarte pe care sa fie gen diferentele dintre cele 2 tari la nivel de trai, educatie, system medical, nivel salarizare, chirii, chestii haioase etc si care sa ajunga viral.
  1.7. In fiecare saptamana sa fie prezentat un interviu sub forma unui newsletter sau articol care sa fie transmis pe cat mai multe canale de comunicare care sa cuprinda “ Povestea unui membru al Consgerom” sau al unui om de success care a reusit in Germania( antreprenor, actor, pictor, inginer) care sa aiba intrebari standard la care sa raspunda cu propriile cuvinte si care sa descrie cum ajuns el in Germania, prin ce a trecut, cum s-a acomodat, ce-i place etc.
  4P -Promovarea vanzarilor- o sa revin cu completari in viitorul apropiat.
  4. Definirea tacticii( planul de programe)- Toata activitatea noastra trebuie vazuta ca un drum ce trebuie facut din punctual A in punctul B. Obiectivele reprezinta destinatia, Strategia reprezinta drumul si tactica consta in toate activitatile ce trebuie efectuate ptr a ajunge cu bine in punctul B.
  Cam asta a fost planul meu, astept remarci constructive si ramane sa finalizez cu Nicolle intregul plan.
  Cu drag, Ioana Neacsu

 10. In continuarea articolului ….

 11. 3.Conturarea strategiei- aici un rol f important il are publicul tinta pe baza caruia ne vom contura si implementa serviciile oferite cat si mixul de marketing.
  3.1. Public tinta= -persoanele cu cetatenie romana care traiesc in Romania cat si in Germania, dar si cei de cetatenie germana( nationalitate romana),
  Cei cu varsta mai mare de 18 ani, din mediul urban si rural
  Cu venituri mici, medii si mari
  Cu studii medii si superioare
  Calificati si necalificati
  Care doresc sa vina in Germania sa lucreze (in toate ramurile de activitate), sa studieze, sa viziteze si sa deschida afaceri sau sa cerceteze piata in vederea contactarii de antreprenori germani si romani prin care sa poata sa aiba piata de desfacere ptr produsele lor.
  Care au acces la internet sau interactioneaza cu persoane care locuiesc in Germania .
  3.2. Mixul de Marketing care este cel mai important ptr companie si care cuprinde 4 P:
  1P- Produsul- in cazul nostru serviciul , revin in zilele urmatoare, dar depinde de viziunea managementului. In mare ar fi vorba despre: varietate, calitate, design( ma refer la pachetele de consultanta), caracteristici, dimensiune,garantii.
  2P- Pretul- revin in zilele urmatoare, dar depinde de viziunea managementului. In mare ar fi vorba despre: pret de catalog, pret diferentiat( reduceri, comisioane, bonusuri), perioada de plata, conditii de plata.
  3P- Plasament- Direct prin consultant la sediu, in comunitatile din care facem parte( meetinguri), door to door, telefon.
  Online prin site, mail, cont/pg de Facebook( alte retele de socializare).

 12. Nicoll, Ioana, Andrei sunteti cu totii priceputi in domeniu, va cunoasteti mailurile intre voi, acum faceti si schimb reciproc de cv-uri, vad ca faceti si schimb de idei, credeti ca puteti alcatui o echipa,un fel de comisie de marketing si publicitate care sa se ocupe acum de mediul online,adica de facebook, linkedin,twitter si pintarest?

  • Din partea mea raspunsul este da. Ramane sa vb intre noi pe mail sau o conferinta.

   • Sa stii ca mi-au placut ideile tale cu privire la clipuri. Sa-mi faci si mie un sinopsis cu un text de 100 de secunde cu misiunea si obiectul de activitate a sce Consgerom mbH. Apoi ne adresam cuiva care stie sa faca animatie, Magda din Heilbron e meseriasa.

 13. Legat de publicul tinta, interesante sunt urmatoarele numere din statistica site-ului.

  Pana anul trecut site-ul avea o medie de ~3000 accesari zilnice, undeva pe la 8-900 vizitatori unici.
  De la inceputul anului, dupa ce discutiile privind Consgerom au inaintat media zilnica a crescut vertiginos spre 4000 accesari zilnice, cu varfuri la mijlocul saptamanii de 4500.

  Ei, insa ieri s-a inregistrat o premiera pentru site: 5319 accesari, record absolut si 1529 de vizitatori unici.

  Imbucurator este faptul ca exista fi foarte multi utilizatori noi: ~ 1676 de cautari prin motoare de cautare (in principal google) au rezultat in accesarea informatiilor de pe site.

  In privinta numarului de accesari, clasamentul pe tari:
  1. Romania: 2440
  2. Germania: 2385
  3. Italia 88
  4. Spania 67

  Numarul total de accesari este acum de ~1.350.000.
  O parte din nevoile publicului tinta pot fi identificate prin domeniile termenilor din motoarele de cautare (exista o lista intrega cu cateva sute de termeni).

 14. Ok, un ajutor in plus, o baza de brainstorming. Ai putea sa-mi trimiti lista, mi-ar fi de un real ajutor in conceperea pachetelor de servicii.
  neacsuioanamanuela@yahoo.com

  Multumesc anticipat,
  Ioana Neacsu

 15. Proiectul fiind in faza de inceput si ascultand astazi live discutiile de la Munchen,am urmatoarele propuneri;stabilirea sedintelor cu membrii-actionari in fiecare land/tara in parte(termen 18.02.-24.02) —in cadrul acestor sedinte discutarea/modificarea/propuneri/adoptarea Statutului si Actului Constitutiv al SCE;—-Discutii/modificari/idei/propuneri/adoptarea Planurilor de Afaceri si Marketing al SCE;Discutii/idei/propuneri/referitoare la Organizarea pe verticala dar si pe orizontala a SCE(fiecare land,in functie de numarul de membrii va desemna consultanti de specialitate atat la nivael central cat si la nivelul landului.)Propunere pentru organizarea pe verticala a SCE;Atat la nivel central cat si zonal SCE va fi organizata pe departamente de specialitate(juridic,administrativ,munca si protectie sociala,sanatate,financiar contabil,PR si comunicare,relatii externe,relatii cu intreprinzatorii si companiile economice).Fiecare departament va avea regulament de functionare propriu in concordanta cu Statutul SCE,va avea conducere proprie.Propunerile privind numarul membrilor care fac parte din Departamentul respectiv va fi stabilit in cadrul sedintelor de land si vor fi inaintate catre Comisia centrala pentru elaborarea Statutului.Din departamentele respective vor face parte numai persoane de specialitate.La nivelul zonal(land) se vor constitui comisii de specialitate pe structura mentionata mai sus(cea a departamentelor de specialitate).Membrii comisiilor de specialitate sunt persoanele care vin in contact direct cu publicul,caruia ii asigura consultata in domeniul respectiv.Comisiile zonale se vor intruni cel putin odata pe luna in sedinta de comisie si va intocmi cate un raport de activitate si care ulterior va fi inaintat departamentului de specialitate la nivel central.Asemenea comisiillor zonale,departamentele de specialitate se vor intruni cel putin odata pe luna si vor discuta/modifica/adopta rapoartele de activitate de la comisiile de lucru si pe care le vor transforma in proiecte ce vor fi prezentate pe ordinea de zi a sedintelor Consiliului Central al Societatii si ulterior,dupa adoptare vor deveni acte “normative” in Planul de Marketing si de Afaceri al SCE.La sedintele departamentelor de specialitate vor participa si prezenta rapoartele de activitate presedintii,vicepresedintii si secretarii comisiilor de specialitate zonale ,iar reprezentarea in Consiliul Central al Societatii va fi facuta de catre conducerile comisiilor si ale departamentelor societatii(Presedinte,vicepresedinte,secretar).Consiliul Centarl al Societatii este organul care lucreaza si adopta masuri/decizii si proiectele SCE intre Adunarile Generale al Actionarilor SCE si care se desfasoara odata pe an sau ori de cate ori situatia o impune,va fi convocata Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor SCE.Propun de asemenea ca Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor SCE ConsGeRom sa se desfasoare pe durata a doua zile.In prima zi actionarii SCE iau la cunostinta documentele societatii(aceste documente pot fi trimise prin email,fiecarui actionar si pana la data convocarii AGA SCE sa le poata studia,asa cum am mai spus propunerile se pot face in sedintele zonale),le semneaza,depun sumele pe care le-au promis,in cea de-a doua zi aprobarea Statutului si a celorlalte documente necesare inscrierii si alegerea membrilor Colegiului Director al SCE si a reprezentantilor Consiliului Central al Societatii.Colegiul Director al SCE este compus din toti presedintii de departamente si pot sa mai aleaga din departamentele juridic,administrativ,financiar contabil cate un membru supleant care va deveni membru de drept al Colegiului Director odata cu vacantarea unui loc.Colegiul Director al SCE va fi compus din sefii de departamente,iar Adnuarea Generala va alege un Presedinte-Director al Colegiului si implicit al SCE,un Secretar general si restul membrilor Colegiului avand statut de vicepresedinti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.