Politica amara a Londrei este indulcita de opiniile specialistilor

Corespondentul Consgero de la Londra transmite:

 nicoleta natrapeiu            Ziarul britanic ,,LONDON EVENING STANDARD”a publicat un amplu articol in care se mentioneaza faptul ca emigrantii romani si bulgari sunt foarte necesari pentru succesul Londrei ca si oras .In raportul publicat de HOME OFFICE MIGRATION ADVISORY COMMITTEE se arata in mod foarte clar nevoia acuta a Marii Britanii de imigranti calificati in diferite domenii. Agentiile de recrutare spun ca e posibil ca si in 2014 sa duca lipsa de personal deoarece ofertele sunt foarte numeroase in prezent. Aceasta dupa ce in anul 2012 nu s-au mai facut angajari pentru hoteluri, pentru personal cu acte in regim de self -employed, ci doar pentru cei ce obtinusera deja blue card-ul (drept de munca permanent). Deci, cu toata politica antiimigrationista facuta pana acum, faptul ca emigrantii romani si bulgari contribuie in mod favorabil la economia Marii Britanii a iesit in evidenta. Domeniile care duclondon lipsa de personal acut sunt: cele ale lucratorilor in hoteluri si restaurante, sistemul de sanatate, ingrijirea batranilor si, binenteles, specialisti nostri in IT care sunt foarte apreciati pentru performantele lor. Mai este domeniul constructiilor si cel al agriculturii. Agentiile isi recruteaza personalul dupa anumite criterii cum ar fi : calificarea, cunoasterea limbii engleze, varsta, infatisare si,binenteles, palmaresul profesional. C.R.B-ul (cazierul) este necesar in foarte multe cazuri

1.OPORTUNITATEA FANTASTICA pentru VORBITORII DE LIMBA ROMANA

2 NEVOIE URGENTA de VORBITORI DE LIMBA ROMANA

sunt doar doua din formularile prin care agentiile de recrutare forta de munca din ANGLIA incearca sa gaseasca angajati pentru companiile englezesti care au locuri de munca vacante. Doar in luna februarie au fost afisate 14 oferte pentru specialisti vorbitori de limba romana si alte limbi cum ar fi germana , poloneza, ungara, spaniola, italiana, rusa, portugheza, ceha. Calificarile cerute au fost de traducatori, juridic stagiar, lucratori asistenta bilingva banca, forwarder de trasport marfa , senior hr officer, administrator, manager de productie , manager contabil, consilier tehnic , asistenta medicala inregistrata si altele . Locatiile acestor joburi sunt in Anglia, Scotia si Romania pentru companiile englezesti care au filiale la noi in tara. Orasele mentionate sunt: London, Pyrford , Belfast , Wilslow, Dover , Edinburg, Bucuresti, Ploiesti, Baia mare, Salariile variaza intre 15.000-40.000 lire  pe an, depinde de  job, calificare si locatie. 

  Surpriza placuta  vine din partea Scotiei      
scotiaScotienii spun ca suntem bineveniti la ei in tara si ne primesc cu bratele deschise, deoarece nevoile tarii lor sunt diferite de ale celorlalte tari din U.K. Ei sunt covinsi ca romanii care vor munci in tara lor vor contribui la dezvoltarea economiei si a societatii, in special persoanele calificate. Guvernul Scotian a declarat printre altele, ca ei se vor stradui sa aduca in universitati si in campul muncii talente din toata lumea dar, in acelasi timp, vor tine sub control numarul imigrantilor necalificati. Poporul scotian este un popor cu o istorie frumoasa, bogata in traditii si este cunoscut ca un popor ospitalier. Chiar ii numeste pe imigrantii lor ,,noii scotieni”.Le multumim pentru aprecierea si oferta lor si speram sa fie multumiti de munca  pe care  o vor presta romanii care vor alege drumul Scotiei.

                         Nicoleta Natrapeiu –  S.C.E. Consgero mbH (U.K)

Advertisements

5 responses to “Politica amara a Londrei este indulcita de opiniile specialistilor

 1. Doamna Nicoleta ar fi interesant de stiut daca cineva face intradevar lobby pentru lucratorii romani sau sunt doar articole razlete prin anumite ziare, oricum desi nu recunosc englezii au foarte multe domenii in care le lipsesc specialisti dar sunt mai caposi ca nemtii in privinta acceptarii romanilor, daca doriti va detaliez exemplu personal cu ei.

 2. NATRAPEIU NICOLETA

  Domnule Liviu eu nu sunt in masura sa dau informatii calificate pe acest site chiar daca mai cunosc mersurile pe aici ,dar pot sa spun ca exista urmatoarele tipuri de permise de munca pe care le pot obtine romanii ce vor sa munceasca in U.k. :Yellow Card,(pt.studenti,si pt. self-employed),Blue Card,Purple Card,sau Work Permit. Sunt cateva domenii de activitate la care romanii au acces nelimitat dar si in celelalte domenii muncesc in prezent romani care s-au descurcat cu forte proprii.

 3. Buna ziua as dori daca se poate sa ma ajutati intr-o problema.Am auzit ca daca ai cetatenie germana primesti drept de lucru in anlgia,eu am cetatenie germana dupa parintii tatalui meu doar ca buletinul si certificatul sunt in romana,numele de familie nemtesc.Daca s-ar putea sa ma lamuriti daca pot face ceva ca sa primesc drept de lucru sau ce demersuri ar trebui facute.Va multumesc anticipat

  • Cum certificati detinerea cetateniei germane?
   Faceti diferenta intre origine si cetatenie.
   Cetatenia se atesta prin detinerea unui document de identitate (carte de identitate, pasaport).

 4. Dana, asa cum spune domnul Iulian e nevoie sa certifici cu un act cetatenia pe care o ai. Ca sa fii tu mai lamurita, ia buletinul de identitate in mana si uita-te unde scrie cetatenia ,daca scrie romana ,ai cetatenie romana,daca scrie germana ai cetatenie germana,daca scrie romana-germana le ai pe amandoua.Nu conteaza ce nume porti sau ce origine au avut srabunii tai , conteaza cetatenia .Da intradevar Germania face parte din cele 25 de tari din Spatiul Economic European ,tari ale caror cetateni nu trebuie sa obtina dreptul de munca aici, dar, anumite formalitati trebuie sa faca si ei ca sa poata incepe munca,.exceptie fac romanii si bulgarii in prezent ,asteptam ridicarea restrictiilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.