Consgero. Proiect geostrategic si economic

consgero 1

Recent, o companie de cercetare a calitatii vietii (Mercer)  a analizat 420 de oraşe de pe intregul glob pamintesc în funcţie de 39 de factori ce ţin de stabilitate politică şi socială, mediul economic, sănătate, servicii publice, tendinţe de consum etc. In urma acestui studiu s-a realizat un top al oraselor cu cel mai ridicat nivelul de trai, adica cea mai buna calitate a vietii. In acest clasament, pe primul loc este Viena, capitala Austriei, urmata de Zürich (Elveţia), Geneva (Elveţia),Vancouver (Canada), Auckland (Noua Zeelandă), ­Düsseldorf (Germania) Frank­furt (Germania), München. (Germania), Berna ( Elvetia), iar ultimul loc din clasament il ocupa orasul  australian Sydney. Privind insa harta lumii, am constatat  ca Vancouver (Canada), Auckland (Noua Zeelandă) si Sydney sunt prea indepartate de locurile in care ne-am nascut si crescut. Pe deasupra, pe linga distanta mare, mai exista si alte criterii care  pun probleme serioase de adaptare romanilor.Astfel, in aceste locuri clima este diferita, relieful si vegetatia sunt  deosebite de cele cunoscute in Romania, gastronomia este ciudata  si ,adeseori, unele colectivitati au trasaturi umane si mentalitati  inedite, diferite total de cele cu care am fost obisnuiti pina acum.

 Fiindca un roman are o singura viata este posibil sa-si doreasca sa o traiasca intr-un loc care sa-i asigure un nivel de trai bun, multumitor. Sigur ca variantele cele mai bune ar fi Belize, Canare, Baleare unde poti sta toata ziua cu burta la soare bind cocktailuri de fructe din pahare cu umbrelute. Problema este insa ca prea putini romani au bani pentru cazarea din Belize, mincarea din Canare si umbrelutele din Insulele Baleare. In consecinta, singura solutie pentru cetateanul roman care isi doreste sa aiba un nivel ridicat de trai este sa munceasca  in locatia in care se stabileste. Care este insa acest loc mult rivnit care poate asigura si nivelul sporit de venituri si deci nivelul sporit de trai? Privim din nou la topul celor 10 orase si, dupa ce am eliminat 3 dintre ele datorita distantei, climei, gastronomiei, etc., constatam ca au ramas 7, toate in centrul Europei, formind un heptagon neregulat care incepe la Viena, se continua cu Munchen, apoi urca la Frankfurt si Dusseldorf, coboara la Geneva , Berna si Zurich  pentru a se inchide in final la Viena. S-ar putea spune ca aceasta suprafata geografica este cea mai buna din lume. Cel putin asa sustine compania de cercetare a vietii Mercer. La fel de convinsi suntem si noi, membrii S.C.E. Consgero mbH si, tocmai din aceasta cauza, am hotarit sa traim si sa actionam in zona cea mai rivnita din lume. In paginile care urmeaza, membrii nostri va vor prezenta sintetic fiecare land, fiecare kreis, fiecare oras cu conditiile sale concrete de viata si oportunitatile sale de munca sau de afaceri.

                            Dan Constantin Goldis- S.C.E. Consgero mbH 

Monografia landului Nordrein Westfalenn se gaseste aici.

Advertisements

7 responses to “Consgero. Proiect geostrategic si economic

  1. Tot respectul,excelenta ideea articolului…extrem de frumoasa surpriza…evident departamentul Marketing functioneaza bine!
    Maria G.

  2. linkul de la “aici”…nu merge

  3. toti ne dorim sa traim cat mai bine si sa viata cat mai lipsita de griji…..

  4. stima,jos palaria cum zicem noi romanii,sanatate multa D-le Goldis

  5. Felicitari, inca o idee excelenta si foarte folositoare, in special pentru romanii care ar alege sa se stabileasca in Germania si doresc sa o faca intr-un mod responsabil si informat.

  6. Gheorghe Ruxandra

    Bună seara,ma numesc Gheorghe Ruxandra,am 21 de ani sunt la o facultate de stat ,anul II,fara taxa, in Romania şi as avea nevoie de cateva informatii legate de o problema din partea dumneavoastra.Tatal meu lucreaza in Germania cu drept de sedere de un an ,pentru o firmă romaneasca,are contract pe 2 ani ,cu dreptul de prelungire,are Anmeldund.Vă rog a-mi spune daca pot beneficia de alocatie si de bursa pentru studii in conditiile expuse mai sus si ce pasi trebuie urmati .Am auzit ca este posibil si faptul ca dupa terminarea facultatii ,statul german imi poate oferii ocazia de a face acolo masterul asigurandu-mi un an de pregatire pentru limba germana ,gratis .Astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc frumos pentru timpul acordat .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.