Grundfreibetrag – modificarea deducerilor personale de baza incepand cu 01.01.2013

Cresterea veniturilor nete prin marirea cuantumului deducerilor personale!

Pe 17 ianuarie 2013,euro2 Bundestag-ul a aprobat propunerea de modificare a cuantumului deducerilor personale, cu efect retroactiv de la 1 ianuarie 2013.

Cuantumul a fost modificat astfel:

 • pentru 2012: deducerea de baza a fost in cuantum de 8004 Euro
 • pentru 2013: noul cuantum este de 8130 Euro, in crestere cu 126 Euro fata de anul precedent.
 • pentru 2014: hotararea curenta prevede cresterea deducerii personale de baza la suma de 8354 de Euro, in crestere cu 224 Euro fata de 2013 si cu 350 Euro fata de 2012.

Masura a devenit activa din 23.02.2013, angajatorii avand obligatia de a recalcula impozitele retinute incepand cu 01.01.2013.

Cu stima,
IulianS.

8 thoughts on “Grundfreibetrag – modificarea deducerilor personale de baza incepand cu 01.01.2013”

 1. Eu sunt de puțin timp in Germania si aștept in curând primul meu salariu.Imi puteți spune va rog pentru ce categorii de cheltuieli (mobila,automobil) se aplica deducerea de impozit ,cui sa ma adresez si ce documente justificative trebuie sa am.Ma puteți ajuta cu un răspuns?Multumesc

 2. Buna ziua, am o mare rugaminte la dvs, incerc sa ma documentez de pe net ..si nu gasesc informatii concrete pe tema.
  Sotul meu va lucra ca selbständig incepand din 01.04.2013 la o firma de transport.
  Beneficiul brut lunar se poate ridica undeva pe la 3300 euro.
  Stiu ca din banii astia trebuie sa plateasca singur asigurarea de sanatate (190 euro la AOK) , insa nu stiu cum anume poate plati cotele sociale pentru somaj ,pensie si incapacitate de munca.
  Am gasit un articol pe o pagina spaniola unde se mentioneaza panul de pensii de stat, cel in care PFA nu sunt obligati sa il plateasca ci e optional, acesta insumand 19,5% din venitul brut (in cazul de fata aproximativ 650 euro pe luna).
  Puteti sa-mi spuneti va rog daca accesand acest plan el va fi acoperit pt pensie, somaj si /sau incapacitate de munca din motive medicale?
  Va multumesc mult pt amabilitatea de a impartasi cu noi din experienta dvs, din cate site-uri am citit pana acum, al dvs este, fara indoiala, cel mai bine documentat.
  Mai am o intrebare, va rog.
  Contabilitatea pentru selbständig (contabilitatea primara) o pot tine si eu, lunar, urmand ca apoi la sfarsitul anului fiscal sa contractez un contabil autorizat care sa intocmeasca documentatia pt Finante?
  Intreb, pentru ca circula vorba ca ” daca nu platesti lunar un contabil (aproximativ 70 euro pe luna)- la sfarsit de an ca sa iti incheie situatia, iti poate cere inclusiv 3000- ori mie nu prea imi suna logic..
  Va multumesc din nou, va doresc mult spor in tot ceea ce intreprindeti si sarbatori cu bucurie.

  1. A primit confirmarea faptului ca este scutit de cei 15% din fiecare factura incasata – Bauabzugsteuer – conform § 48b Abs. 1 Satz 1 EStG.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.