Vesti bune pentru lucratorii din Industria Metalica, Electrica si Electronica

consgero 1

 

Dupa a 4-a runda de negocieri purtate intre angajatorii Germani si sindicatul IG Metall, s-a ajuns la un consens privind marirea tarifelor salariale din industrie.

IG Metall(Industriegewerkschaft Metall) este sindicatul lucratorilor din industria metalica, electrica si electronica din Germania.
Ce s-a obtinut in urma negocierilor curente: Cresterea tarifelor de salarizare din industrie cu un total de 5,6%, astfel:

 • marirea tarifului salarial cu 3,4% incepand cu iulie 2013.
 • cresterea tarifului cu 2,2% incepand cu Mai 2014.

Prevederile acestei intelegeri se aplica tuturor lucratorilor din industrie, indiferent daca sunt sau nu afiliati sindicatului.

Intelegerea semnata astfel are o valabilitate pana la 31 Decembrie 2014!

Mult succes!

Cu stima, IulianS.

Advertisements

11 responses to “Vesti bune pentru lucratorii din Industria Metalica, Electrica si Electronica

 1. Buna ziua!Numele meu este andrei si as dori sa stiu care ar fi sansele de a obtine un loc de munca in Germania in domeniul tehnic (electric,electronic,automotive) in conditiile in care sunt absolvent al Universitatii Politehnica.Precizez ca nu am cunostinte de limba germana doar cunostinte avansate de limba engleza! Va multumesc.

 2. Buna ziua!
  As dori si eu daca se poate un loc de munca in germania.(in fabrici , parcuri de distractii , la curatenie etc)
  Oriunde aveti locuri disponibile si cat mai repede posibil.

  Am mai vorbit acum ceva timp, si ati spus ca stam de vorba peste 2 luni.Eu am tot sperat ca prin dumneavoastra as putea obtine un loc de munca stau acasa de 5 luni fara nici un venit , lucrez cu ziua pe unde pot.

  Va-si ruga sa imi spuneti daca se poate ca prin firma dumneavoastra sa pot obtine un loc de munca in strainatate.

  Mai am un baiat de 19 ani (fiul meu) care termina liceul si as vrea sa il iau cu mine sa muncim impreuna.Suuntem oameni seriosi si muncitori.
  Asteptam raspuns!

  Va multumesc!!!

 3. Salut,
  Felicitari IGM pentru obtinerea acestor rezultate. Am vazut afisele cu avertizare de greva date de IGM pe holurile companiei dar nu credeam si ca vor obtine ceva mai ales dupa ce au obtinut anul trecut 4,3 % crestere.

  • E a 3-a crestere in ultimii 3 ani, a fost in 2011 2,7%, in 2012 4,3% acum urmeaza 3,4% si la anul 2,2%. Uite asa ne fac viata mai frumoasa!

 4. Pana la urma e si normal sa primim aceste mariri. Motivele ar fi: acoperirea inflatiei + ca industria in De e pe val, face profit . Trebuie cumva ca aceasta bunastare e economiei sa se regaseasca si in buzunarele celor care o fac posibila.

 5. Buna ziua, ma numesc Dorin am 35 de ani si doresc sa lucrez in germania in domeniul tehnic ( electric,electrotehnic,instalatii sanitare),am calificare de electrician si bobinator masini electrice,experinta ca tehnician in complexe comerciale.Precizez ca nu vorbesc germana da cu mare dorinta sa o invat.Ce ma sfatuiti la cine sa apelez .

  Va multumesc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.