Romani contemporani cu care ne mindrim

Acest film povesteste intregii omeniri cine au fost Poenaru, Paulescu, Coanda, Brincusi, Nadia Comaneci, Duckadam, Mircea Eliade si multi altii, dar prezinta si Voronetul, Sapinta, castelele transilvanene si stilul brincovenesc. Merita vazut! 500.000 de paminteni l-au vazut  inaintea Dvs. Vizionati-l si Dvs si apoi reveniti aici sa enumeram romanii contemporani cu care ne mindrim. 


20 octombrie 2013

Dincolo de celebritatile prezentate in acest film, mai exista cetateni romani care, prin tot ceea ce fac, inbunatatesc imaginea Romaniei in fiecare zi. Sa incercam o enumarare fara a avea pretentia ca vom fi exhaustivi:

1. Simona Halep a cistigat al VI-lea turneu de tenis in acest an si a intrat in top 11 WTA.  La aceasta ora, Simona Halep este cea mai buna jucatoare de tenis a Romaniei din toate timpurile.  Si esentialul este ca are numai 22 de ani. In simona-halep-a-les-plus-gros-seins-du-circuit-1243413423300consecinta, are timp sa creasca, sa ajunga in top 10, apoi in top 5 si, de ce nu, chiar mai sus. Direct sau indirect, imaginea internationala a romanilor, a avut de cistigat si speram ca aceasta veste sa mai albeasca citeva  din numeroasele pete negre asezate pe obrazul Romaniei. Din pacate, fiind o veste pozitiva, presa germana generalista nu prea a prezentat-o. Stirea a fost vehiculata numai in ziarele de sport, dar e bine ca a aparut si acolo.  Pentru viitor, ii dorim tot succesul din lume!  

imagesCACNZESK2. Ionut Budisteanu este un elev din Rimnicu Vilcea care a terminat liceul anul acesta. In toti anii de liceu insa, Ionut a participat la diferite concursuri internationale de informatica de la care s-a intors cu numeroase premii. Anul acesta insa a  primit premiul cel mare Gordon E. Moore în valoare de 75.000 de dolari, numit astfel în memoria cofondatorului Intel pentru proiectul ” masina low-cost fara sofer”. Proiectul este complicat si nu poate fi explicat in 3 rinduri. Eu i-am citit descrierea si mi-am prins urechile. Esentialul este ca Ionut nu a avut o strafulgaerare de moment.Pentru a dezvolta acest proiect, tanarul a lucrat sub indrumurarea profesorului Dan Milici, aproape un an, timp de 12-14 ore pe zi. Cele mai prestigioase facultati occidentale ii ofera loc si bursa, dar Ionut vrea sa studieze in Romania si sa se dedice cercetarii fundamentale. Sunt convins ca de acest tinar vom mai auzi.

bernd3. Bernd Fabritius, născut la Sibiu, a devenit primul român ales în Bundestag, postură din care speră că va putea ajuta şi România, care are nevoie de o prezentare “realistă şi credibilă” pentru a-şi îmbunătăţi imaginea. Plecat din România în 1985, Bernd Fabritius (48 de ani) îşi propune să fie “glasul” din Bundestag al saşilor, dar şi al românilor aflaţi în Germania. “Mi-am propus să apăr interesele conaţionalilor care m-au ales, dar şi ale diasporei române, mai ales că mi-am păstrat şi cetăţenia română”, a precizat Fabritius.  A plecat din Romania in 1985, a facut studiile in Germania, iar incepind din 1998 a deţinut diverse funcţii de conducere atât în cadrul asociaţiilor săseşti, cât şi în cadrul administraţiei locale.  În prezent este preşedintele Asociaţiei saşilor transilvăneni din Germania. Ultima dată  cind a fost în România a discutat cu reprezentanţii Casei de Pensii pe marginea Legii 211/2013, prin care se acordă despăgubiri pentru “puţinii supravieţuitori” saşi ai lagărelor de concentrare din Rusia. Bernd Fabritius consideră că este în interesul etnicilor germani să arate România într-o lumină realistă. “Nu trebuie să ascundem problemele, dar nici nu e cazul să prezentăm totul în negru. Cred că în momentul de faţă România are nevoie de o prezentare realistă şi credibilă pentru a-şi îmbunătăţi imaginea”, apreciază primul român din Bundestag.

Cu mindrie, Dan Constantin Goldis- Consgero

P.S. In comentariile Dvs, propuneti si alti romani contemporani cu care ne putem mindri la aceasta ora. Sper sa facem o galerie de portrete cit mai consistenta si sa demonstram intregului mapamond ca nu toti romanii sunt handicapati, cersetori, hoti si tigani. Deci, cine ar mai putea sa fie introdus in acest top romanesc?

Advertisements

10 responses to “Romani contemporani cu care ne mindrim

 1. Da felicitari p-tru cine este Roman, nu TZIGAN. In privinta asta Romanii sunt BRAVO oriunde marg si ceiea ce fac: de ex, primul oras luminat lampant din lume TIMISOARA, primul motor cu reactie descoperit Romanul, cine a descoperit laserul tot Romanul, etc, etc, etc. Dar ma-i avem si Romani care nu putem vorbi de bine, si din pacate sunt destui de multi. Nustiu cine a descoperit SPAGA. O zi buna oriunde va aflati.

 2. Geniul romanesc… si ingnoranta statului!

  INFORMATII CE AR TREBUI PUBLICATE PE PRIMA PAGINA A TUTUROR PUBLICATIILOR DIN ROMANIA si pe toate posturile TV

  Noi ne uitam la televizor la toate nulităţile si de oamenii prezentaţi mai jos ştie foarte putina lume.

  O idee propagata destul de puternic in societatea româneasca de astăzi este ca, deloc mândri cu originea lor, unii dintre romani afirma ca toate aceste prilejuri de mândrie naţionala ţin doar de domeniul trecutului, ca România de astăzi ar fi… o “tara bolnava”, fara civilizaţie, fara personalitati marcante, ea fiind mereu “codaşa Europei”.

  Pentru a contracara astfel de teorii negativiste, menite sa-i tina pe romani “la locul lor” (si depărtându-i de tradiţia si sufletul neamului romanesc), teorii stabilite de cei ce se doresc “Atotputernicii Lumii”, vom oferi si o serie de realizări ale geniului romanesc ale ultimilor ani:

  * Dr. fiz. Eugen Pavel, de la Institutul de Fizica Atomica de la Magurele, a realizat un CD ROM (din sticla) cu o capacitate de stocare de 15.000 ori mai mare decat a unuia obisnuit. Pe 5 astfel de CD uri ar putea fi stocata intreaga Biblioteca a Academiei Romane, iar informatiile ar putea rezista… 5.000 de ani!!! In noiembrie 1999, inventia sa a fost premiata cu medalia de aur la Salonul Mondial al Inventiilor “Bruxelles Europa”, iar autorul doreste cu orice pret producerea de serie in Romania . Dar forurile din Romania intarzie la nesfarsit formalitatile…

  * Constantin Pascu a realizat in anul 2000, in premiera mondiala, un aparat care purifica aerul in spatiile de locuit: distruge bacteriile din aer, retine praful si fumul de tigara, atmosfera devenind “ca in salina sau pe litoralul marin”. Instalarea acestui aparat costa atunci doar 480.000 lei!…

  * Petrica Ionescu este cel mai important regizor de opera dupa Zefirelli (afirmatie facuta de George Astalos, in ian.2001)

  * Romania a castigat Campionatul Mondial de bridge (considerat de multi drept cel mai inteligent joc de carti) pe Internet, in 16.11.2000 (107 – 75 cu SUA in finala).

  * Hackerii romani sunt considerati printre cei mai buni (si mai periculosi) din lume. “Distractia” (conform declaratiei lor, ei nu fura informatii, ci doar doresc sa isi dovedeasca … valoarea) celor “5 magnifici de la Rasarit” a obligat CIA sa trimita o delegatie la Bucuresti… Printre site urile “sparte” de ei: US Army, US Air Force, US Navy, NASA, Coast Guard, departamente federale, etc…

  * La salonul inventiilor de la Geneva (aprilie 2001), Romania s-a clasat pe locul I in privinta numarului de premii obtinute si pe locul II (dupa Rusia) ca numar de inventii prezentate. Adica a luat premii pentru toate cele 62 de inventii prezentate (22 premii I; 18 premii II; 22 premii III)!! Delegatia romana s-a mai intors de la Geneva si cu 4 premii speciale din partea delegatiilor altor tari, un premiu de creativitate (pentru Ionut Moraru – inventia “Biomer”), Medalia expozitiei si Diploma salonului pentru contributia exceptionala in promovarea inventiilor.
  * In anul 2003, la salonul de inventica EURECA de la Bruxelles, ing. Petrache Teleman a obtinut medalia de aur si medalia de argint si inca patru premii pentru inventiile sale ECOPIERA si MOPATEL – materiale ecologice de constructii – dar inventiile nu au fost valorificate nici in ziua de astazi.

  * Prof. Stefania Cory Calomfirescu a primit medalia de aur a mileniului din partea Universitatii Cambridge (ian. 2001), fiind aleasa si in Consiliul Director al prestigioasei institutii britanice. Posesoare a doua certificate de inovator, autoare a 8 tratate de neurologie, Sefa Clinicii de Neurologie din Cluj Napoca este primul medic din lume care a scris un tratat despre edemul cerebral. In plus, medicul roman a primit si medalia de onoare a mileniului din partea Institutului Biografic American, fiind numita si in conducerea acestei unitati.

  * Dr. Maria Georgescu, eleva prof. Ana Aslan si director al institutului cu acelasi nume, a avut o serie de pacienti celebri: Charlie Chaplin, Leonid Brejnev, Iosip Broz Tito, J.F.Kennedy, Charles de Gaulle, presedintii Suharto si Ferdinand Marcos, generalul Augusto Pinochet (1993), printul Agacan (cu sotia), contele Olivetti, contesa Zwarowskzy, etc.

  * La olimpiada internationala de matematica de la Washington (iulie 2001), elevii romani au obtinut o medalie de aur, doua de argint si trei de bronz. Ei sunt din Galati, Arad, Valcea si Constanta. Participarea la olimpiade internationale de matematica si fizica: 500 de elevi din 83 de tari… Mihai Manea, medaliatul cu aur (din Galati ) are, la 18 ani, un palmares impresionant: medalii de aur timp de trei ani consecutiv la internationale si Balcaniada… Fireste, el a fost “racolat” imediat de americani, optand pentru Universitatea din Princetown (SUA)…

  * Stefan Cosmin Buca, Maria Popa si Mihai Ivanescu au fost nominalizati, in vara anului 2001, pentru Premiul Nobel de catre institutii din SUA! Primul este student la Economie, ceilalti participa la programe in colaborare cu NASA.

  * Nicu Mincu din comuna Ivesti (Galati) vindeca diverse boli cu leacuri si ceaiuri preparate din 170 de plante. La 81 de ani, arata ca la 50, pentru ca, spune el, a descoperit un (secret) elixir al tineretii…

  * Romania este pe primele locuri in lume la… exportul de inteligenta. De exemplu, la “Microsoft”, a doua limba vorbita este romana, iar la NASA multi dintre specialistii de prim rang sunt tot romani…

  * Radu Teodorescu este proprietarul celei mai renumite sali de gimnastica din SUA (Manhattan / New York). Emigrat in 1972, a ajuns cel mai celebru profesor de fitness de peste Ocean, printre clientii sai numarandu se Robert Redford, Cindy Crawford, Candice Bergen, Susan Sarandon, Mick Jagger, s.a. Celebrele casete video lectii de fitness produse de Cindy Crawford incepand din 1992 au fost realizate impreuna cu antrenorul sau, Radu Teodorescu, care doreste sa infiinteze in Romania primul institut din lume de pregatire a profesorilor de educatie fizica in fitness pentru adulti…

  * Nicolae Balasa (39 de ani), un inginer mecanic din Dolj, socoteste mental mai rapid decat calculatorul (inmultiri, impartiri, ecuatii de gradul II, radicali de ordinul III si IV)! Fost inginer la Uzina Mecanica Filiasi, din 1994 Nicolae Balasa este actualmente somer…

  * Ion Scripcaru, strungar si lacatus mecanic din satul Uzunu (Giurgiu) nu gaseste de 4 ani, 15.000 USD pentru a si realiza inventia epocala (pana la proba practica): motorul care nu consuma nimic! Acesta ar trebui sa functioneze pe baza gravitatiei, fiind in fapt “instalatie mecanica amplificatoare de putere, capabila sa transforme forta statica gravitationala in lucru mecanic”. “S-ar inchide toate centralele nucleare”, spune el. Numai ca OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) a refuzat sa-i breveteze inventia in lipsa unei machete functionale, doar pe baza schitelor. Petre Roman si Ministerul Cercetarii si Tehnologiei l-au tratat cu indiferenta (1997), iar sponsorii nu se inghesuie (ca si statul) sa i asigure cei 15.000 USD necesari…

  * Sandu Popescu din Oradea este primul fizician din lume care a reusit teleportarea unei particule. O aplicatie a acestei inventii: criptografia, transmiterea mesajelor secrete. Acest eveniment epocal a avut loc in 4 iulie 1997, in laboratoarele din Bristol (Anglia) ale celebrei firme “Hewlett Packard”. Pe vremea lui Ceausescu, Sandu Popescu a reusit “performanta” de a fi somer in Romania…

  * Ioan Davidoni (52 de ani), un banatean sarac material dar bogat in idei geniale, este un exemplu relevant pentru modul in care ne pierdem cea mai mare bogatie: inteligenta si inventivitatea. Angajat al fabricii de sticla din Tomesti (Timis), pentru care a realizat, in cativa ani, 45 de inventii si inovatii, el a fost disponibilizat cand a indraznit sa-si ceara drepturile (o parte din cele 4,3 miliarde de lei economii aduse fabricii la nivelul anului 1995, adica… de 4 ori greutatea sa in aur!) si apoi a fost reangajat ca muncitor… “din mila”!! Ulterior, Ioan Davidoni a mai realizat doua inventii de exceptie: un recuperator de pelicula de titei si pantofi magnetici antistress ce pot asigura o longevitate de peste 100 de ani… Prima inventie valoreaza miliarde de dolari in Vest, a doua a inregistrat-o inutil la OSIM, pentru ca atat chinezii cat si americanii i au furat si folosit inventia cu un profit imens. De exemplu, in SUA s-au vandut peste 10 milioane de perechi, cu un profit de peste 1 miliard de dolari… In acest timp, statul roman ignora in continuare o inventie, intr adevar de miliarde…

  * In 1991, Carol Przybilla a inregistrat la OSIM brevetul unui aparat bazat pe inventia sa mai veche, neconcretizat nici pana acum. Intre timp, principii incluse in tehnologia aparatului au fost utilizate in realizarea hiperboloidului inginerului rus Garin, cu aplicatii militare malefice… Carol Przybilla a mai realizat si alte inventii deosebite: turbina cu combustie interna (1958, vanduta de statul roman firmei General Motors), termocompresor frigorific cu circuit inchis (1959), motor eliptic, fara biela (vanduta Japoniei si folosita in celebrele motociclete japoneze), arma defensiva antitanc (anii `90).

  * Justin Capra este un inventator celebru al Romaniei, din pacate mereu tratat cu indiferenta (chiar ostilitate) de autoritatile statului, conditii in care nu e de mirare ca unele din inventiile sale (de miliarde de dolari) i-au fost pur si simplu furate de americani… In 1956, la nici 25 de ani, Justin Capra a inventat primul rucsac zburator, un aparat individual de zbor. Dupa 7 ani in care “semidoctii savanti” l-au tratat cu dispret pentru ca era doar tehnician si nu inginer, in 1963, americanii Wendell Moore, Cecil Martin si Robert Cunings au preluat inventia din Romania si au lansat o in fabricatia de serie… In 1958, Justin Capra a realizat prima varianta a rachetonautului, cu care s a ridicat de la pamant la… Ambasada SUA din Bucuresti. Rezultatul: inventia a fost si aceasta furata si brevetata in 1962 de Wendell Moore (“specializat” deja!), iar inventatorul… a fost arestat de Securitate pentru ca ar fi dorit sa fuga din tara cu aparatul sau… Justin Capra mai este si realizatorul celui mai mic autoturism din lume, “Soleta”, care consuma … 0,5l/100 km si al unei motorete unica in lume ce functioneaza cu acumulatori (37 kg, 30 km/h, 80 km autonomie cu o incarcare).

  * Mihai Ruşetel a inventat motorul cu apa! “Cazul Rusetel”, este elocvent pentru geniul romanesc dar si pentru “talentul” cu care ne risipim fortele si putem sa ne pierdem valorile. Proiectul a fost depus la OSIM in 1980 si a fost brevetat in … ianuarie 2001. Pana atunci, Securitatea l-a sicanat pentru refuzul de a cesiona inventia statului, iar in februarie 1990, precaut, el a refuzat angajarea ca si consilier tehnic la “Mercedes” ( 2.500 DM lunar) pentru a nu pierde, eventual, proprietatea inventiei… Motorul sau se bazeaza, ca principiu de functionare, pe “cazanul Traian Vuia”, inventie folosita inca la locomotivele Diesel electrice pentru incalzirea vagoanelor. Poate fi utilizat in domeniul transporturilor terestre si navale, in locul turbinelor din termocentrale, si chiar a centralelor termoelectrice.
  In lume, mai exista doua brevete in domeniu (Japonia si SUA), dar acestea nu depasesc nivelul locomotivei cu aburi, necesitand combustibil solid sau lichid. “Motorul Rusetel” foloseste drept combustibil doar apa, si are dimensiunile unui motor de Dacie, sursa de energie initiala fiind o banala baterie de masina. Datele tehnice preconizate de a patra sa macheta (10 l/100 km consum de apa, 70 km/h viteza maxima) pot fi imbunatatite la realizarea prototipului: un motor cu apa montat pe o Dacie 1310. Directorul general al Uzinelor Dacia, ing.Constantin Stroe, care cunoaste acest proiect chiar din 1980, a afirmat ca este dispus sa ajute inventatorul cu orice are nevoie pentru realizarea prototipului si a declarat, incantat: “reusita ar fi un miracol, si cred ca un asemenea caz ar trebui sa se inventeze pentru acest om Premiul Super Nobel”.

 3. Buna ziua!referitor la acest articol am constatat ca multi nemti nu cunosc cine a fost Nadia Comaneci(cea cu care ma mandresc ca este nascuta in zona mea iar parintii mei cu ani in urma au fost colegi de munca cu parintii ei)Gica Hagi si multi multi altii care au avut un nume de spus fie in sport sau in orice alta disciplina…cred ca pana la urma fiecare din noi suntem o emblema a tarii din care provenim si cred ca trebuie pus foarte mare accent la locul de munca cat si in societatea de aici…nu toti suntem cersetori,saraci sau in alte feluri!pentru cei ce sunt plecati in afara tarii trebuie sa fie cu mai multa luare aminte la comportamentul sau…un pic de nationalism in sensul bun nu strica…

 4. Eu stiu ca Simona a jucat anul acesta 4 finale si in sfarsit a castigat-o pe aceasta, urcand in clasament pe locul 19. De mentionat faptul ca, statul roman NU o ajuta absolut deloc in pregatirea sa. Tenisul e un sport foarte scump si doar oamenii cu bani sau cu sponsori seriosi reusesc sa aiba performantze. Oricum, mult succes, Simona.

  Apropo, Simona reprezinta acum Romania sau alta tara? Am auzit tot felul…

  • Simona Halep a participat anul acesta la 8 turnee, a ajuns in 5 finale, a cistigat 4 si a fost invinsa in una, de numarul 1 mondial in WTA, o americana de culoare, Serena Williams,care nu stiu sigur daca e… femeie. Uitati-va la poza si imi veti da dreptate.
   La tenis, in acest sistem, jucatorii nu reprezinta tari, ei se reprezinta pe ei insisi, dar toti jurmalistii sportivi mentioneaza tarile din care provin. In consecinta, de cel putin 4 ori ia acest an numele Simonei Halep, a fost asociat cu numele Romaniei pe o stire pozitiva.

   • Serena Williams e femeie in acte, sora cu Venus Williams. O cunosc, e cat un tanc nemtzesc. Cat priveste reprezentarea, nu mai stiu acum cum sunt regulile, insa in Cupa Davis si la Olimpiada reprezinta cu sigurantza in mod oficial, tari.

 5. Buna,

  eu vreau sa il aduc in atentia Dvs pe un foarte tanar roman, Rareş Buhai, care a obţinut cel mai bun punctaj dintre cei patru reprezentanţi ai României în Australia şi medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Informatică. Asta dupa ce in prealabil a castigat numeroase medalii de aur la competitiile de profil internationale. Si continua sa castige…
  felicitari romanilor nostrii!

 6. Numi venea sa cred urechelor cand am auzit la TV ca Razvan Tudosie medaliat olimpic-n Australia, la gasit cu droguri. Va rog sa verficati daca nu credeti. Vorba Romanului: Ne Innecam precum tiganul la mal. O seara buna la toti oriunde va aflati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.