Aranjamentele de tranzitie

fluture-socinro-4       Procesul de negociere a aderarii  Romaniei la Uniunea Europeana a fost lung si anevoios.  Asadar, timp de 9 ani, s-au discutat si parcurs, pas cu pas, toate etapele e prevazute in Tratatatul de aderare plus cele stabilite in protocoalele bilaterale semnate  intre Romania si diferite tari ale U.E.  Romania a indeplinit insa  punct cu punct toate conditiile si la data de 1 ianuarie 2007 a intrat in Uniunea Europeana.

        Subiectul care se discuta arzator in aceste zile, atit in mass-media internationala, cit si in cancelariile occidentale este ridicarea restrictiilor de intrare a  muncitorilor romani pe pietele nationale ale muncii. In Anglia este o adevarata isterie, in Franta comunitatile locale se revolta impotriva tiganilor romani, in Germania patronii firmelor,  Z.A.V.-urile si celelalte autoritati pun diferite piedici muncitorilor romani.

        Aseara, am primit un mail disperat in care eram rugat sa mentionez documentele germane prin care se hotaraste ridicarea restrictiilor pentru muncitorii romani.  Pai inca nu sunt elaborate. Germanii le elaboreaza acum si le vor publica la sfirsitul lui decembrie. Cel putin asa s-a intimplat in aprilie 2011 cind au fost ridicate restrictiile pentru tarile care au aderat la Uniunea Europeana in 2004. ( Cipru, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Republica Cehă, Slovacia).  Citeste mai departe… 

9 thoughts on “Aranjamentele de tranzitie”

 1. Din păcate….Olanda a ieşit deja cu o lege noua….care prevede refuzul în a da dreptul la munca pe teritoriul Olandei a tuturor cetăţenilor Eu …ca doar ce Dracu….nu puteau spune …nu vrem români sau bulgari!!!!!
  …adică nu un refuz total…dar se lupta sa ne împiedice… legea în sine spune…. cine doreşte sa lucreze pe teritoriul Olandei vă avea nevoie de permis de munca si daca tu român fiind ocupi un loc de munca unde ei pot integra un olandez ….pe domnul român il vor da la o parte…

   1. Buna ziua..
    am sa caut sa vad cum dau de anunţul respectiv…oricum,nu părea “barbă”…era nu stiu ce mama ma-sii de ministru olandez care prezenta viitoare regulă/lege pe care Olanda o vă adopta începând cu ianuarie 2014…. Acum sunt la munca …dar cum am puţin timp caut si postez aici….

 2. Ma face sa cred, ca nu se va schimba nimica si dupa 01_01_2014 In legatura cu liberalizarea completa a dreptului de a muncii In EU. O zi buna.

 3. Buna seara,revin cu discutia despre legea sau intentia de lege care va intra in vigoare in 1 ianuarie 2014. Deci am gasit paragraful…dar din pacate nu e complet …si mai mult de atat …cineva l-a tradus ca naiba cu google translate din olandeza in italiana….Acum ma apuc sa caut textul in original pa pagina omului asta care a publicat anuntul ..sper sa il gasesc… Revin…sper cu ceva mai clar!

 4. Asta e alta chestie gasita …tot pe pagina “simpaticului” olandez … Va rog cine e vorbitor de olandeza …sa traduca ..dar si google translate ajuta …

  Grens dicht voor Roemenen en Bulgaren volgens de voorzitter van de Europese Commissie, Manuel Barroso. (Video)

  Onlangs verklaarde de Voorzitter van de Europese Commissie, Manuel Barroso, dat de Schengen toetreding op 1 januari 2014 nog NIET opgaat voor Bulgaren en Roemenen.

  Jose Manuel Barroso, Voorzitter van de Europese Commissie, verklaarde onlangs voor het particuliere TV station LCI dat de gesprekken over de toetreding van Roemenië en Bulgarije tot het Schengen gebied aan de gang zijn. ‘Gezien de huidige situatie in de EU kunnen deze twee landen op 1 januari 2014 NIET aansluiten’, aldus de verklaring van Barroso.

  ‘Roemenië en Bulgarije zullen niet tot het Schengen gebied toetreden op 1 januari 2014. Ik wil de toetreding tot Schengen enkel nog even afhouden, omdat de combinatie met Lampedusa, arbeidsmarkt verstorende gastarbeiders en moeizame immigratie ‘te veel groei van extremistische bewegingen’ in Europa zou veroorzaken. Roemenië en Bulgarije treden niet tot het Schengen als er landen zijn die zich hiertegen verzetten’, zei Barroso tijdens deze uitzending.

  Het gesprek onderwerp van Roemenië en Bulgarije, tot toetreding tot Schengen, is op de agenda van de Raad JAI, Raad van Ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken van de Europese Unie, sinds December 2012. Europese bronnen zeggen dat de agenda op het laatste moment kan veranderen als het eenparigheid van stemmen niet kan worden bereikt. Volgens deze bronnen zijn er nu ten minste drie landen die zich verzetten tegen de toetreding van de twee landen tot Schengen.

 5. caut sa innebunesc de unde e extras paragraful cu pricina ….pentru ca a aparut pe o pagina de facebook …dar e doar o fotografie a legii …care apare in prima parte in olandeza dar nu e textul integral …si dupa incepe traducerea in italiana …e vorba de “The Dutch Social Affairs and Employment Minister, Lodewijk Asscher,” …acest individ cica ar fi iesit cu o propunere de lege care ar fi fost votata in Olanda …si aprobata …care prevede ca toti cetatenii EU care vor sa lucreze pe teritoriul Olandei sa o poata face numai daca obtin permis de munca …si in continuare acest individ “ameninta” intr-un fel companiile care vor angaja cetateni ai EU ,cu penalizari …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.