Sondaj financiar

socinro foarte mic   Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in Uniunea Europeana  detine  site-urile  cu cei mai multi cititori romani aflati in Germania.  Tocmai de aceea,  indraznim sa apelam la sinceritatea si onestitatea Dvs. pentru a face un sondaj.  Dorim sa demonstram tuturor ca venirea romanilor in Germania pentru “turismul social” este o gogoasa propagandistica si ca, de fapt, toti cetatenii romani care bat la portile occidentale alimenteaza, de fapt, direct si indirect, PIB-ul acestor tari. Toata lumea stie ca pina cind un angajat roman ajunge la primul salar,  cheltuieste  zi de zi o gramada de bani pe mincare, apa, locuinta, transport, etc. Aceasta varianta este una fericita, fiindca este posibil ca romanul nostru sa nu gaseasca nimic de lucru si deplasarea in Germania sa ramina pentru el  o mare dezamagire, cu o pierdere insemnata de bani agonisiti cu greu in Romania.  Stim o multime de oameni care stau in Germania pe banii trimisi de rudele de acasa. Exista si a 3-a varianta: cetatenii romani sa ajunga la un Hartz IV, dar aceste cazuri sunt atit de rare, incit nici nu merita sa le punem in  statistica. Atentie! Sondajul nu permite votul multiplu de la acelasi I.P., afisarea rezultatelor curente se face numai dupa exercitarea votului, durata sondajului este de 30 de zile de la data publicarii ( 30 decembrie 2013). Daca aveti de facut comentarii diverse,  faceti-le in formularul de comentarii a postului si nu a “templete”-ului de sondare.  Va rugam sa fiti cit mai corecti in aprecierile Dvs. fiindca rezultatele finale ale sondajului vor fi analizate detaliat pentru a forma o idee cit mai apropiata de realitate tuturor cititorilor nostri.

 Asadar, intrebarile noastre sunt:  ( apasati aici)

14 thoughts on “Sondaj financiar”

 1. Un sondaj financiar ar trebui facut in Romania si pt. Romania nu ca cat cotizam in Germania sa-u in alte tari pe unde mai sunt romani. Intrebarea ar fii pt.ce trebuie si trebuia asa de multi romani sa paraseasca tara natala,familia,prietenii si etc.?Pentru ce sondajul acesta?Alles klar…. cum zice neamtul.

 2. Ar merita mentionat: o familie normala ce face o relocare in Germania pentru un contract de munca, poate cheltui lejer 10.000 Euro doar pentru a-si rezolva problema locativa.

  Un apartament cu 3 camere in Munchen costurile doar pentru a lua cheia sunt >5000 Euro: 2,38 chirii makler + 3 chirii Kaution + 1 chirie avans + nebenkosten = 6,38 chirii + nebenkosten + cheltuielile de gasire a unui apartament si de mutare = aproximam 7 chirii lunare DOAR pentru a lua cheia!
  Pentru trei camere daca luam in considerare o chirie lunara de 800 de euro rezulta atunci o cheltuiala de ~5500 euro doar pentru preluarea noului apartament.

  OK: familia respectiva nu va gasi imediat o locuinta, cel mai probabil va sta 1-2 luni intr-un hotel – personal ma cheltuit in 2010 2500 de euro cazarea la hotel pana am reusit sa preiau locuinta.

  Total: 8000 Euro.

  Urmeaza mobilarea si utilarea apartamentului:
  – bucatarie – 2000 euro
  – uscator, masina spalat – 1000 euro
  – mobila, electrocasnice diverse, TV, racord internet – 3-5000 euro.

  Ajungem la un cost total intre 14-16.000 Euro cheltuiti doar in Germania!

  1. bine-nteles ca nimeni sau aproape nimeni nu va cheltui atata de primadata,depinde intradevar si zona, pt ca nu iti trebuie neaparat tot ce s-a enumerat ;cu timpul se pot realiza. Eu nu am ajuns nici la 4000 euro.Ocolesti maklerul. bucatarie la caritas,uscator pe balcon , fara hotel.fara tv etc.Eu stau la casa , mobila cumparata foarte ieftin de la vechiul chirias, masina de spalat in rate. Se poate trai si fara tv.Am confort si lucruri mai bune ca in Ro. Trebuie sa nu te arunci cu capul inainte si sa nu se arunce cu banii cine vine.Se ridica restrictiile …..mai multi clienti ,mai multe pacaleli.Mare grija cand veniti aici si ce semnati fie la doctor, fie la angajator, fie la asigurari ,fie orice act.Noi veniti sant cei mai buni de jecmanit.Daca s-ar scrie realitatea lucrurilor atunci multi cred ca ar judeca de trei ori inainte sa vina.Omul astazi e etichetat ca o masina de facut bani. Acuma norocul este pe cine cazi ca sa te manevreze.Aceasta-i realitaea pt.ce-i mai multi.Mi-e mila la cati vor scrie pe site ca pacaliti, bietul om si nenorocitele astea de sisteme…Apropos de contributiI PIB : in Anglia sant peste 4000 doctori si asistente romani fara restul cu o medie foarte ridicata a fortei de munca calificate fata de partea negativa, am uitat procentul.Si apropos de turismul social :oficial, deci atentie oficial anul acesta s-a intocmit in DE o lista a sistatilor pe tari si noi nu santem nici in primele 15 tari cu toate ca santem noi romanii dupa polonezi ,cei mai multi veniti in DE anul acesta.
   Tot oficial se stie la Bruxells ca pt. un european in stabilirea financiara intr-o locatie straina in cadrul UE , cetateanul ue are nevoie de pana la 1- 1,5 ani .

   1. Daca ar fii real ce ati scris D-ul Iulian,cu toate respectele mele fata de d-stra,nu ar fii asa de multi tigani din Ro. cat sunt prezenti la momentul de fata in Germania.

   2. Aveti vreun dubiu ca nu ar fi real?
    Eu vorbesc de familii normale, nu de cazuri in care locuiesc 2-3 familii in 2 camere.
    Saptamana aceasta o cunostinta a platit in Munchen 6900 de euro pentru a lua cheia unui apartament cu o camera pentru 8 luni.

   3. Eu vorbesc de familii absolut normale ce sunt in Germania pentru a trai o viata absolut normala, nu pentru a strange bani aici sa-si faca case in Romania 🙂
    In Munchen de ex e aproape imposibil sa ocolesti makler-ul (cred ca peste 90% din anunturi sunt agentii, privatii nu se prea incurca cu romanii). Si dureaza 2-3 luni pana poti gasi o locuinta. Unde locuiesti in acest timp, cu familia? In parcare sau in strada nu se poate, deci hotelul este obligatoriu. Daca mai ai norocul sa fie perioada de expozitii, pretul cazarii temporare sare in aer.
    Mobila de la fostul chirias? Daca ai norocul sa il mai gasesti in locuinta – eu de ex. nu am avut posibilitatea decat sa preiau de la fostul chirias marchiza de pe balcon.

    Trebuie sa intelegeti ca in Germania exista o masa de oameni cu inalta calificare – eu as aprecia numarul lor ca fiind mai mare decat a celor ce posteaza aici, diferenta fiind ca acestia sunt persoane foarte discrete, culeg ce informatii au neovie si se descurca singuri, nu au nevoie de ajutor – pentru care o viata linistita si lipsita de griji impreuna cu familia este mai importanta ca orice. Acestia nu o sa accepte sa imparta locuinta cu nimeni, doar de dragul de a economisi cativa banuti, acestia nu vor rupe celor mici din placerile copilariei… vor duce o viata absolut normala, nu extravaganta, normala!

 3. EXISTA o regula economica sfinta: in Germania nu poti cheltui mai mult decit ai. Daca ai bani si perspective bune, poti cheltui pentru confortul propriu. Daca nu ai nici bani si nici perspective te restringi de la una- alta pina la plafonul

 4. Ma scuzati ca intervin si eu insa nimeni nu te obliga pana nu gasesti chirie sa aduci tot poporul in Germania. Dupa aceea, cel putin in zona in care locuiesc eu, pe cine am intrebat a primit de la firma pe langa Umzugkosten si banii pt Makler. Pe de alta parte, subscriu la ceea ce a scris Dl Anonim, nu este neaparat necesar sa cumperi uscator de rufe din prima clipa cand ai pus piciorul in De, se gasesc si apartamente care au deja mobilier de bucatarie cel putin, iar mobilierul si celelalte utilitati pot fi cumparate dintr-un salar ulterior.
  Va dau exemplul nostru personal, am venit initial cu sotul in Germania pentru o luna, si am lasat copilul la parinti deoarece urma sa cautam chirie, am locuit intr-o pensiune (platita de angajator) insa doar o saptamana deoarece nu am gasit o chirie ci 7 (stiu, am avut noroc, insa este adevarat ca nu am cautat chirie in München) si dupa o saptamana am plecat spre casa sa ne aducem copilul aici.
  Angajatorul a fost cel care a suportat costurile Makler-ului, noi am achitat 3800 de euro reprezentand chiria pe luna in curs, intretinerea si Kautionul.
  Am dormit pe saltele gonflabile vreme de o luna pana am primit salariile, dupa care am achizitionat masina de spalat si mobilierul pentru dormitoare si mai tarziu TV-ul, electrocasnicele si am contractat un abonament de Internet.
  Nici in clipa de fata (dupa aproape 2 ani) nu am achizitionat un uscator (sincer, rufele se usca mai bine in razele soarelui).
  Sper ca lumea sa inteleaga ca sunt de acord cu faptul ca fiecare dintre noi isi doreste un trai decent, insa nu cred ca este necesar sa ne vindem un rinichi ca sa putem obtine aceste conditii din prima clipa in care am aterizat aici.
  Si…locuiesc in Baden-Würtemberg, langa Stuttgart.

  Cu respect

  1. “Regula economica sfinta”-numita de d-tra exista in Mapamond nu numai in Germania 🙂 vad ca se sterge comentariile facute de mine,deci deranjez pe cineva cu ele,rusine mare sa va fie,ciao.

 5. Si da poti cheltui mai mult decat ai-si aici va pot contrazice 🙂 o noapte buna va doresc-si stergeti repede comentariul meu 🙂

 6. Numai trebuie sa mai demonstrati nimic si asa santem mai putin credibili mai ales daca ne facem noi insine,, reclama,, , au demonstrat-o ei.Deci e foarte simplu sa-i ,,bati,, cu arma lor , dar nu merita sa mai pui paie pe foc caci se va stinge focul de la sina dupa un timp.Cat priveste un interes pt. cunoasterea situatiei romanilor in De nu o puteti afla exact ca majoritatea nu intra pe site, cat despre sumele cu 4 zerouri cheltuieli rarisime pt. un incepator fie si cu familie in De.

  1. Din pacate cheltuielile de genul nu sunt rarisime – va propun un exercitiu – incercati sa inchiriati un apartament, fie si cu o camera, in Munchen de ex. Vedeti la ce suma se ridica doar sa ridicati “cheia”.

   1. Datorita ,,cercului,, in care sant cunosc foarte multi romani si sasi veniti pt. o perioada sau stabiliti aici de diferite ,, clase,, , deci vorbesc nu de la calculator si nu de cateva exemple . München este o extrema de pret si nu poti lua ca referinta la general. Romanul in general este descucaret , adica nu va cheltui mult ci se reorienteaza .Dar cine are bani , ma rog sa-i cheltuiasca ,sant ai lui, cine vrea sau nu poate altfel sa se descurce decat hotel sa mearga la hotel, dar sigur si astfel de cazuri sant rare. Eu am folosit ,dar pensiunea de ex.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.