Stiri din Marea Britanie

anglia                       Suntem informati ca romanii din Anglia au început să primească la domiciliul cunoscut scrisori  in care sunt îndemnati să voteze în cadrul alegerilor europene din 22 mai 2014.  Aceasta initiativa a fost lansata de organizatia News Europeans ( presedinte- Roger Casale) in colaborare cu organizatii din diferite tari europene care au mari comunitati nationale relocate in Anglia, mai cu seama Polonia, Spania, Irlanda, Portugalia si, nu in ultimul rind, Romania. Institutul Cultural Roman din Marea Britanie a aderat la aceasta initiativa si este prin presedintele lui ( Nicolae Ratiu) cosemnatar la aceasta invitatie la vot. Din pacate pentru initiatori, lipsa de interes pentru alegerile europarlamentare a crescut in ultimii ani si este posibil ca la aceste alegeri euroscepticii din UK Independence Party (UKIP), promotorii retoricii anti-români din ultimul an sa cistige mai multe voturi decit partidele proeuropene. Tocmai de aceea, in scrisoare se subliniaza faptul ca cele 2,5 milioane de cetateni europeni aflati in Marea Britanie sa fie mai putin apatici fata de acest eveniment european. Tot in textul scrisorii exista si o amenintare voalata: “ daca partidele eurosceptice cistiga si opinia publica se pronunta pentru iesirea U.K. din Uniunea Europeana este posibil ca toti rezidentii irlandezi, spanioli, romani, etc, sa-si piarda dreptul de sedere si de munca in Anglia.  Asadar, in scrisoare se precizeaza modul concret in care se face inregistrarea in vederea votului.  Ne facem si noi datoria de a aduce la cunostiinta cititorilor nostri din Anglia  aceste informatii. Textul integral al scrisorii se gaseste aici.

 socinro foarte micCu stima,  Dan Constantin Goldis,  presedintele Asociatiei pentru integrarea cetatenilor romani in Uniunea Europeana- Socinro

Advertisements

5 responses to “Stiri din Marea Britanie

  1. Buna ziua,

    Poi atunci sa mentionez si eu, ca si noi am primit prin posta o scrisorica numita: amtliche Wahlbenachrichtung fuer die Wahl des Stadtrats und des Oberburgermeisters. O fi oare cam acelasi lucru ca si in Anglia? Culmea, dintr-o data am devenit buni cetateni ai locului, cu drept de vot.

    • Ce ati primit d-voastra este de fapt invitatia la alegerile locale,unde trebuie ales primarul si membrii Consiliului Local din localitatea in care locuiti. In acest caz toti locuitorii unei localitati,indiferent de cetatenie, au dreptul sa voteze la alegerile locale,bineintels cu mentiunea ca trebuie sa aiba peste 18 ani.

  2. interesu’,poarta fesu’…

  3. D-le Goldis chiar asa de slab informat santeti? V-a intrebeat cineva daca doriti UE sau nu ?Au putut ramane neutri elvetienii la tavalugul acesta? Se poate pune cineva impotriva cu ce s-a hotarat la ROMA dupa ce s-a pierdut scopul pe calea armelor dupa al 2 -lea raboi mondial?S-a renuntat vreodata la rolul conducator in trecut si-n prezent al Germaniei in aceasta constelatie?Nu cumva chiar si rusii vor cadea in mreaja UE? POLITICA … este o curva si numa cel fara minte se duce la curve. Si daca vreti sa schimbati nu se poate schimba ce este scris se intampla chiar daca nu ne place.

  4. Si participarea la alegerile locale din Germania are mare importanta. Daca toti strainii (care la aceste alegeri au drept de vot) s-ar informa bine despre partide si politicieni cu tendinte rasiste, ar putea influenta considerabil rezultatele. Iar daca nu aveti timp sau mijloace de informare, cea mai simpla reteta e sa dati votul mai degraba la candidati cu nume turcesti (daca nu vezi vre-un “Popescu” in lista). Si in nici un caz sa “tragi chiulul de la votare”! Noi stim cu totii de exemplu cine cu putin timp in urma au folosit sloganul “cine inseala, zboara”, care a fost acolo mesajul subteran si de ce l-au lansat. (amintesc aici noncuvintul anului 2013 “turism social”)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.