O veste buna pentru cetatenii moldoveni

moldovaNegocierile dintre U.E. si Republica Moldova pentru liberalizarea vizelor au inceput in iunie 2010. In noiembrie 2013, la Vilnius, Republica Moldova a parafat Acordul de asociere cu U.E. si a devenit prima tara din cadrul Parteneriatului Estic care a indeplinit toate cerintele aferente Planului de actiune privind liberalizarea vizelor. Ca urmare a acestui fapt, Parlamentul European a votat, la 27 februarie, eliminarea vizelor pentru cetatenii Republicii Moldova. Astfel, Republicii Moldova  a fost tansferata de pe lista negativa pe lista pozitiva a tarilor ai caror cetateni nu au nevoie de viza pentru a calatori in Spatiul Schengen.

Vineri,14,03.2014, Consiliul UE, a aprobat propunerea Comisiei Europene de eliminare a vizelor pentru cetatenii R. Moldova si  dupa publicarea in  Jurnalul Oficial al U.E. ( in maxim 30 de zile) , cetatenii Republicii Moldova  vor putea calatori in toata Uniunea Europeana fara sa aibe nevoie de viza.  Eliminarea vizelor va reduce timpul de asteptare in fata consulatelor si costurile aferente calatoriei in spatiul Schengen si va facilita contactele interpersonale – o conditie esentiala pentru dezvoltarea constanta a legaturilor economice, culturale, stiintifice si interumane. Pentru a obtine un pasaport biometric, moldovenii trebuie sa plateasca 39 de euro si sa astepte 30 de zile. Daca doresc sa-l obtina in trei ore, pretul este de 127 de euro. (D.C.G.-SOCINRO)

 

3 thoughts on “O veste buna pentru cetatenii moldoveni”

  1. Nu e nevoie de permis de munca e nevoie in schimb de o sumedenie de acte care trebuie sa le faci si care costa o avere si faptul ca au un cost atat de ridicat (pentru noi romanii) , nu ar fi cea mai mare problema dar si dureaza luni de zile timp care indiferent ca ramai sau te intorci in tara , esti nevoit sa cheltui o alta gramada de bani fara ca sa poti castiga aproape nimic .

  2. Salut! Sunt unul din oamenii care cred ca deja a luat mare teapa. Am fost acum 2-3 zile la aceasta firma, eu si fratele meu. Am platit suma de 680 Ron pentru un loc de munca in Germania la ambalat si etichetat fructe si legume, si din ce comentarii am vazut cred ca nu are rost sa mai speram la un posibil telefon ..sau restituirea banilor. Mentionez,plecarea pe 5 martie..daca se mai gaseste cineva in cauza, sunati-ma. 0760869437

    1. Buna asa este sotu meu a fost în decembrie la ei a dat 680 lei si ia spus ca plecarea este pe 9 ian ia dat contract bon pentru bani ia sunat acum ceva timp si a spus ca sunt plecari saptamanale si trebuie sa astepte sa vina contactele din germania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.