Profilul cetateanului roman din Germania(sondaj)

socinro foarte micLucrez non-stop la editarea brosurii ” Ghid practic pentru cetatenii romani care doresc sa munceasca si sa traiasca in Germania”.  Am ajuns cu prima mina la pagina 80  si cu a doua mina la pagina 50 ( adica am facut revizuirea finala a primei miini ).  Asadar, la primele 50 de pagini mai am de pus diacriticile, pozele si schemele. Brosura va avea 125 de pagini, am stabilit astazi detaliile cu tipografia. Dar…

Dar mi-a venit recent o idée si acum vreau sa o pun in practica cu ajutorul Dvs. (asa este cind concepi, iti vin ideile pe parcurs!).

   Am hotarit ca pentru a usura lecturarea si intelegerea materialului sa creez un personaj  fictiv care sa fie eroul etalon al procesului de integrare in Germania. Marile firme de vinzari produse isi fac asemenea profile etalon pentru a analiza detaliat target-ul la care se adreseaza.  Ori, daca ele isi fac profile etalon din raspunsurile a 2000 de oameni, de ce nu ne-am face si noi un profil etalon din raspunsurile a 5000 de persoane ? ( la ultimul nostru sondaj- cel cu cheltuiala de relocare din luna decembrie– am avut 5000 de respondenti).

  Sa zicem ca pe omul nostru il cheama Popescu I. Numele nu are nicio importanta, poate sa-l cheme si Ionescu I. sau Dragomir V.  Dar dupa cum vedeti, prenumele nu are decit o singura initiala. Fiindca, la aceasta ora nu stiu daca initiala I de la Popescu sau Ionescu vine de la Ion sau de la… Ioana. Cu alte cuvinte nu stiu daca este femeie sau barbat. Tocmai de aceea, v-am solicitat ajutorul! Indiferent  de ce sex aveti, va rog sa intrati in pielea acestui personaj si sa raspundeti sincer la citeva intrebari simple a caror raspunsuri le aveti  chiar din experienta Dvs personala (pentru cei care au ajuns deja in Germania) sau din viziunea Dvs. ( pentru cei care inca nu au ajuns  in Germania).  In consecinta,

    

  

 

 

Va multumesc pentru raspunsuri, eventualele pareri sau sugestii le puteti insera in comentariile acestui post . (Dan Constantin Goldis – presedinte Socinro)

Advertisements

9 responses to “Profilul cetateanului roman din Germania(sondaj)

 1. Excelenta idee ! Cateva intrebari si raspunsuri suplimentare ar defini si mai bine peronajul. (Ex. : Relocarea planuita pentru timp scurt , mediu, lung ; la motivul plecarii, de exemplu, eu nu am votat, pentru ca nu ma incadrez in nici una din cele patru categorii ; accept sa lucrez sub nivelul meu, dar incerc sub toate formele si cu toate eforturile sa-mi echivalez si profesez meseria aici .) Va urez din toata inima sanatate si multa bafta ! Chiar daca nu sunt un participant activ al site-ului – arta scrisului este o necunoscuta pentru mine ! – citesc in permanenta sfaturile si sugestiile dumneavoastra si ale celorlalti cititori fideli. Multumesc !

  • 1.Buna ideea dvs cu relocarea. Am introdus-o.

   • Cristian Vlioncu

    Buna treaba . Eu chiar daca am inceput cu stangul in Germania , tot nu ma voi intoarce in Romania , asta pt ca o jumatate de viata am petrecuto acolo ,si nu am realizat mai nimic , intentionez ca cealalta jumatate a vietii cel putin , sa traiesc impreuna cu familia care deja este aici si care lucreaza cu forme legale pe teritoriul Germaniei . Eu m-am orientat dupa zicalele …. Daca omul face acelasi lucru, acolo il vei gasi intotdeauna. ! ,,, daca nu ai succes in ceea ce faci , s-au ce ai facut ,…. fa altceva ! si nu doar incerca sa faci ceva … ci fa ceva . Dupa opinia mea nu exista >a incercaincearcasa incercati< Am spus sa incercati , nu sa va ridicati . multumesc frumos ca ati avut rabdare .

 2. Motivul plecarii din Romania este societatea, in sensul de organizare si sistem, corectitudine si normalitate regasite in Germania. Vreau sa merg pe o strada bine facuta, fara gropi, sa pot merge cu bicicleta, sa am aer mai curat( la noi lipsesc copacii si parcurile) etc.

 3. Foarte buna ideea, as dori sa vad o statistica daca se poate ! Sugestie: la intrebarea “In Germania doriti sa fiti:” sunt doar doua variante de raspuns “angajat” si “mic intreprinzator” fara a parea prea …. dar poate sunt romani care lupta pentru a fi mai mult decat a fi un simplu angajat sau a fi un mic intreprinzator, cred ca afi fi inregula daca nu alte variante de raspuns un camp optional in care persoana sa scrie ce doreste .
  O zi buna tuturor!

 4. la unele intrebari, e necesar si:
  – cotele de varsta incep de la ‘aveti sub 18 ani’, apoi ”18-24”, etc
  – “alte variante”..va rog specificati motivul
  – vaduv/a, mama singura cu copil,
  – studii: ‘fara studii’ sau ”altele specificati’, profesionala de exemplu are un rol f imp in Germania
  – motivul plecarii ”studii”, altele
  – relocarea dv in Germania , variante ”nu stiu”, ”nu am decis”

  etc.

  Mira

 5. Super tare ideea dvs.!!
  Sunt grafician si as dori sa ajut la editarea brosurii, daca aveti nevoie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.