Si bunicii migreaza, uneori…

socinro foarte mic  

Relocarea pensionarilor romani intr-o tara U.E. 

    Exista din ce in ce mai multi parinti   care incearca sa se apropie de copiii lor aflati in strainatate.  Motivele sunt diverse incepind cu cresterea nepotilor ( mama este cea mai ieftina bona!) si terminind cu singuratatea batrinetii sau frica ca se  inbolnavesc si nu are cine sa ii ingrijeasca sau sa-i ingroape…

In acest material, am imaginat o situatie destul de complexa a unor parinti si bunici care doresc sa se apropie de copiii (nepotii) lor. Dumneavoastra, stimati cititori, comparati situatia dvs. concreta ce cea prezentata in Studiul de caz de aici si aplicati numai masurile operationale care vi se potrivesc.

 

6 thoughts on “Si bunicii migreaza, uneori…”

  1. Buna ziua . Va rog un pic mai multa atentie LA CIFRELE VEHICULATE,o pensie de 2000LEI ESTE O RARITATE majoritatea fiind mai mici de1000lei la orase iar la tara imi e rusine sa vaspun cat poate avea un ”taran” pensie.Va multumesc.

  2. Ionele, in 2012 in Romania erau in plata peste 68.000 de pensii peste 2.000 de lei si 426 de pensii peste 5000 de lei. In total, in Romania sunt 4,73 milioane de pensionari, nefiind luati in calcul pensionarii agricultori (677.000), neincadrati in sistemul asigurarilor sociale de stat.In exemplul de mai sus,domnul a fost profesor universitar si doamna a fost medic.Si unul si celalalt au contribuit serios la sistemul de asigurari sociale in ultimii ani cu peste 900 de lei lunar fiecare.

  3. Dar aici am folosit-o in favoarea sau avantajul cetateanului Goldis.D-le Bubutu, trebuie sa recunosc si sa va spun ca ,gravitatea nu-i cu matematica ca-i simplu : 2+2/2=3. Nici cu politica ,caci ei stiu ca ne mint si noi la fel stim asta.Gravitatea este cu religia ,caci ei stiu ca mint laicii si le iau banii ,dar laicii nu o stiu si totusi cred ca merg in rai.Singurii care spun adevarul(fara sa doresca, ci cu un scop} sant catolicii care spun ca mergi in purgatoriu cu toate sacramentele.Dar vei fi scos de acolo cu banutii dati de rudeniile ramase in viata.Din care categorie faceti parte?

  4. Deci sa nu lasati ca si religia sa -si faca jocul precum v-a facut-o matematica.Caci religia va ,,fura,, si banii si sufletul.

  5. Buna seara ! Imi cer scuze pentru gresala de mai sus ( mie si nu pe mine ) , dar acestea ne -au fost demult cu multa intelepciune rapite , noua , EPRUBETELOR !

  6. Am si eu o problema si v-as ruga sa ma ajutati.As vrea sa o iau pe mama mea la mine in germania.Eu lucrez in germania de 6 ani cu contract de munca iar mama mea are 79 de ani si nu mai poate sa se ingrijeasca singura de ea motiv pentru care vreau sa o iau la mine.V-as ruga sa imi spuneti cum sa procedez cu asigurarea medicala.In romania la casa nationala de asigurari mi s-a spus ca ii pot face transferul de asigurare din romania in germania prin formularul e121 sau s1 modificat pt e121.doar ca mi s-a spus ca prin e121 voi plati asigurare pentru ea (un pachet de baza care costa in jur de 300 euro) deoarece nu pot sa o fac coasigurat la mine avand in vedere ca are pensie in jur de 120 de euro pe luna,deci are venit.prin s1 nu platesc asigurare aici dar romania trebuie sa plateasca pentru ea,ea ramanand asigurata in romania practic.Mi s-a spus ca romania nu va plati la timp prestatiile medicale si nu stiu cum sa preocedez pentru ca nu as vrea sa ma trezesc ca romania nu plateste si o sa fiu eu nevoita sa platesc.am inteles ca romania plateste totusi dar nu la timp ,ca de cele mai multe ori plateste dupa 4,5 ani prestatiile,si de aceea nu stiu cum sa procedez pentru ca si la casa nationala de asigurari mi s-a spus ca romania nu plateste la timp si ori platesc eu ori se satura nemtii si nu ii mai dau voie sa stea aici in tara pe asigurarea transferata din romania.in germania la casa de asigurari mi s-a spus ca ei comunica cu casa de asigurari din romania si iau banii din romania dar m-ar interesa ce se intampla daca romania chiar nu da banii la timp si ii da in termen de 4 sau 5 ani?platesc eu pana vin banii din romania sau se ocupa casa de asigurari din germania de tot?eu am o colega de servici poloneza care are asigurarea transferata din polonia si cand a avut nevoie de o operatie la mana a pus banii de la ea si a platit iar polonia ia dat banii in 3 ani.O alta problema ar fi medicamentatia deoarece in romania ia 4 feluri de medicamente compensate si fara ele nu poate sta.Aceasta medicamentatie o sa imi fie data de aici ?si as mai vrea sa va intreb ce servici medicale plateste romania ca tot la casa nationala de asigurari din romania mi s-a spus ca romania plateste tot ce intra in pachetul de baza si multe servicii medicale le plateste la valoarea din romania.M-ar interesa foarte mult aceste aspecte deoarece eu am salar de 1300 de euro si daca trebuie sa platesc si la doctori nu imi vor ajunge banii si de chirie si de restul.mai ales ca mama mea este hipertensiva,diabetica,are probleme cu rinichii si are ulcer varicos la picioare deci are destul de multe si daca o sa fiu nevoita sa platesc servici medicale pentru toate aceste afectiuni nu voi putea sa ma descurc.
    Si as mai dori sa va intreb ceva.am citit la dumneavoastra pe site(www.consilierromanogerman.ro)la articolul”si bunicii migreaza uneori “ca un batran cu asa o pensie mica(120 de euro in cazul mamei mele) trebuie sa primeasca o subventie de la copil(acolo era un exemplu cu pensie de 444 de euro/pers doi batrani s-au mutat in germania langa fiul lor si el a trebuit sa le dea un fel de ajutor sau subventie de 256 de euro la fiecare ca sa poata sa stea acolo)si eu voi trebui sa fac dovada ca pot sa ii dau diferenta de banii pana la 700 de euro?
    Asta este articolul de pe siteul dumneavostra si m-ar interesa daca trebuie sau nu sa ii dau aceasta subventie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.