Goldis Dan Constantin, 61 de ani, studii superioare, presedintele Asociatiei pentru integrarea cetatenilor romani in Uniunea Europeana,impreuna cu colaboratorii sai,
acordam consultanta personalizata privind:
1.Activitatile pregatitoare in vederea relocarii:
-obtinerea formularelor europene potrivite fiecarei persoane sau intregii familii care doreste sa munceasca si sa traiasca in Germania;
-exportul drepturilor angajatilor sau somerilor din Romania in Germania;
-vizarea si apostilarea documentelor personale sau de studii in vederea recunoasterii lor in strainatate;
– operatiuni diverse necesare in vederea relocarii din Romania in Germania;
2.Activitatile obligatorii pentru cetatenii romani in primul an de sedere in Germania:
-inregistrari la autoritati;
– obtinerea unui loc de munca in Germania si angajarea in munca;
-traduceri si transcrieri de documente;
-problemele somerilor in Germania;
– problemele pensionarilor romani in Germania.
Din experientele noastre anterioare, am constatat ca procedura de relocare a familiilor de cetateni romani in Germania este un proces de lunga durata, cu foarte multe operatiuni pregatitoare, obligatorii sau facultative, necesare a se desfasura atit pe teritoriul Romaniei, cit si al Germaniei. Vremea emigrarii doar cu buletinul a trecut! Tocmai de aceea, nu vom acorda consultanta, celor care doresc sa plece in Germania miine sau poimiine. Vom lucra numai cu oameni cu discernamint care doresc sa-si pregateasca temeinic si din timp plecarea din Romania si integrarea lor in Germania.
Nu suntem adeptii ideii ca orice cetatean roman se poate descurca onorabil in strainatate. In acelasi timp, dorim sa avertizam pe toti potentialii doritori de relocare ca “nu tot ce straluceste in Germania este de aur” si ca nu toti cei plecati vor reusi sa-si gaseasca un rost pe tarimuri straine. Iata de ce, inainte de a incepe o colaborare de lunga durata, noi vom acorda consultanta personalizata numai acelor persoane care indeplinesc baremul minim al evaluarii pe baza unei riscograme. Prea multe persoane fara profesie , fara sa cunoasca limba, fara experienta in munca si fara bani de chirie iau drumul strainatatii mergind cu sacul la… pomul laudat. Prea multe gravide din Romania isi doresc sa nasca in Germania crezind ca acolo vor trai in puf din ajutorul social sau alocatie. Exista multe mituri care bulverseaza mintea unor oameni si tocmai de aceea ne simtim datori sa le spunem adevarul si sa oprim acest exod uman fara sanse, chiar inainte de a… incepe. Iata de ce, riscograma de care aminteam mai sus va cuantifica, intr-o proportie relativa dar suficienta, pe baza unor criterii statistice, sansele concrete de reusita ale fiecarui om in Germania.
Persoanele interesate de o asemenea consultanta personalizata sunt rugate sa completeze formularul de mai jos si sa precizeze concret urmatoarele informatii: nume penume, adresa postala, telefon, adresa de mail, nivelul de pregatire individuala, calificarile obtinute in Romania, experienta profesionala de la fostele locuri de munca, nivelul de cunoastere a limbii germane, precum si alte informatii pe care le considera relevante pentru evidentierea competentelor manageriale, informatice si vocationale. Ii asteptam pe toti cei interesati de aceasta procedura, dar ne rezervam dreptul de a raspunde numai acelor persoane cu care vom colabora in viitor.
Cu respect,
Dan Constantin Goldis, presedinte Socinro
La acest post nu se va raspunde la intrebari. In consecinta, nu va obositi sa scrieti comentarii pe subiect sau in afara lui fiindca nu vor fi aprobate.
Da, discutam despre toate aspectele integrarii in Germania,inclusiv despre obtinerea unor locuri de munca.
Buna ziua ! V-as ruga mult sa imi spuneti , daca stiti cumva daca legea pentru cei cu mini – job a fost schimbata . Aud tot felul de variante si asa cum si altadata tot de pe site – ul dumneavoastra m – am informat …. deci numar de ore pe saptamana / luna retributie , etc … Ceea ce eu am auzit este faptul ca acestia vor fi nevoiti sa lucreze ( mini – job) numai daca depasesc minim 460 E lunar si atunci vor beneficia si de ajutor social , asigurare , etc . Va multumesc !
In cazul minijob-urilor nu sunt platite contributiile la asigurarile sociale( asigurare de sanatate, somaj etc).
Nu vreau sa fiu inteles gresit , dar sotia mea a avut trei mini – job -uri (450 E) , iar acum pentru ca este nevoita sa mearga la scoala pentru B2 , a ramas cu un singur contract de opt ore pe saptamana , 32 ore pe luna fiind retribuita cu 160 euro lunar . Deci nu stiu daca va avea sau nu probleme la Jobcenter !
Multumesc , dar ma tem ca nu ati inteles bine . Deci pana acum castiga 450 Euro / luna si ceva , in jur de 150 de euro de la Jobcenter . Intrebarea era daca mai primeste acest ceva de la Jobcenter in situatia in care nu mai are decat un contract de 32 ore pe luna ? La scoala ei au trimis-o , pentru ca a luat acest B1 , lucru ce nu este rau deloc .