20 thoughts on “Schimbare de macaz pe linia AJUTORULUI SOCIAL”

 1. credeti cumva dumneavoastra ca fata de ce au luat cei din vest de la statul roman-de la poporul roman -ce reprezinta ceea ce dau ei -va spun eu -nimic-da- -probabil acestia erau tigani – dar romanii nu sant singurii sau cei mai multi care iau ajutoare in strainatate – nu credeti ca cei din vest au niste datorii fata de poporul roman -fata de oamenii acestei tari numita Romania-oare nu se vede din avion ce teapa ne-au tras cu intratul in UE-sant convins ca beneficiile vestului au fost de mii de ori mai mari fata de beneficiile noastre -ar fi trebuit sa existe un echilibru -din pacate pentru noi nu exista acest lucru -cel putin pentru natia romana -toti din vest sant mai perversi si mai prefacuti decat noi-analizati un pic istoria si o sa vedeti -ca am dreptate –

  1. Buna seara ! Da , cu respect , dar chiar daca este asa cum spuneti , de beneficii ar trebui sa beneficieze toti romanii , nu numai acesti tigani care au tot pus bete in roate celor de afara din anul 1990 si pana azi .

   1. Pentru toti cei care o apara pe tiganca, va rog sa raspundeti foarte concret (la obiect): considerati ca aceasta… doamna, in conditiile in care niciodata nu si-a cautat de munca si nu s-a straduit sa se califice intr-o meserie, merita sa primeasca bani pe degeaba? Din banii celor ce muncesc (romani sau nemti, nu conteaza)? Inseamna ca sunteti la acelasi nivel cu ea. Nu mai porniti istoria de la Adam si Eva. Raspundeti concret si la obiect.

 2. Unii dau pe dinafara de atat nerusinare. Probabil ca asta invata in familie: nu e nevoie sa te straduiesti prea mult, oricum vei primi pe gratis, daca stii cum sa pui problema. Taiati cuvantul “probabil” si puneti in loc cuvantul “SIGUR”. Corecta decizie: traim in societate si toti avem atat drepturi cat si indatoriri!

 3. Foarte bine explicat cazul scurt si la obiect. Sa le fie invatatura de minte celor care vor pomana in Germania sau in alte state Statul german abia astepta und caz sa arate ca dau bani dar nu de pomana. Trist dar adevarat 😕

 4. Bineinteles ca decizia in cazul dnei Dano va fi mediatizata cu excel pentru ca toate instantele vor aplica decizia CJUE ca precedent. Saraca natiune a noastra de fiecare data se cauta cite un tap ispasitor in toate problemele care apar. Dar de ce nu stim sa ne aparam noi oare onoarea in cazurile cind la locurile de munca sunt abujzati angajatii sau sunt dusi in eroare cu contractele de munca, modu de plata. De ce nu se adunca citeva din cazurile astea sa se ajunga in vizorul CJUE sa fie creat un precedent in cazul imigrantilor. De ce institutiile din tara respectiva nu se autosesizeaza la cazurie de dezmat in raporturile de munca. Persoanele ce lucreaza in aceasta tara in mod legal sunt puse sub presiune de toate structurile in cazul cind ajung la momentul de a cere ajutor social. Datorita cazurilor de abuz in raporturilor de munca majoritatea ajung sa ceara protectie de la institutii. Sunt si un numar de persoane care vor sa profite doar ca acest numar e mic in proportii cu cazurile de nelegiure ce se petrec dintre angajator si cei angajati.Am intilnit romani care se aflatu in litigii de munca pentru neachitarea salariului pentru perioade de 2-3 luni. Solutionarea cazurilor dureaza timp dupa care apar diverse motive ca nu se mai ajunge la o deciziei ori expira termenele or angajatorul intra in procedura de insolventa. Si uite asa ca pina ajungi la Dumnezeu te maninca sfintii. Pentru a ne arata cu degetul sunt toti buni si au facut-o toti. In cazul dat ar fi bine sa vina cineva cu cifre reale citi din cetatenii nostri beneficiaza de ajutor social deoarece pe marginea acestui subiect se exagereaza. Sper ca aceasta decizie sa aiba impact pentru toti cetatenii altor tari ai UE nu doar categoria romanilor si bulgarilor sa cuprinda. Italienii, portughezi si spanioli beneficiaza in mare parte de ajutoare sociale insa nu vad nici un caz mediatizat in halul cum se face cu romanii.

 5. Toata lumea face caz de tiganca din Romania care a declansat acest proces. Era normal ca odata si odata cineva, albanez, tigan, arab si african de orice nationalitate,sau orice alta natie ce cotropeste incet-incet Europa prin imigratii masive si ilegale, sa apese tragaciul. Aproape toti sunt oameni de 3 clase si fara calificari profesionale, veniti aici, oriunde, chiar si in Romania, pentru a profita de slabiciunile sistemului si cum nu stiu sa faca nimic, se apuca de samsarit masini, facut shaoarma, furat si alte rahaturi. Nu vorbeste nimeni de familia de romi din Anglia care ridica pentru 16-18 copii (nu toti ai lor) ajutorul social cu Mercedesul!!! ESTE NUMAI VINA NOASTRA, VINA EUROPEI, A ANGLIEI, A GERMANIEI, FRANTEI CA NU SI-AU SORTAT NICIODATA EMIGRANTII. Poate unii vor spune ca sunt rasist si ca nu cunosc drepturile omului. Sunt doar realist. Pana cand credeti ca va putea sustine Europa emigratia nonvalorilor ce trebuie tinute in carca din impozitele noastre?

  1. Nu credeti totusi ca le cerem prea mult rugandu-i sa ne mai si sorteze ca pe cartofi ? Daca o tinem asa , o sa urmeze si asta !

 6. Uitati-va la ce se intampla in nordul Germaniei, unde extremistii dreptei germane s-au revoltat impotriva musulmanilor! Multi dintre acesti musulmani au un comportament in societate de neacceptat, asemanator cu tiganii. Este intr-un fel reactia nemtilor impotriva tolerantei prea mari uneori, a statului german si a legislatiei UE, fata de emigranti in general! Nu m-as mira sa vad tiganii atacati intr-o buna zi, pt ca ei sunt identificati in acelasi fel cu musulmanii care traiesc pe spatele statului german, sau, chiar si alte natii chiar si romani! Din pacate, un astfel de fenomen declansat, ´nu va mai conta prea mult ce nationalitate avem sau daca avem sau nu un loc de munca! Vom fi tratati la oala cu cei de fapt impotriva carora s-a declansat actiunea de revolta! Si asta doar din cauza unor oameni care nu muncesc dar solicita ajutoare sociale timp de ani de zile! Politica germana a dovedit in ultimii ani ca este toleranta fata de emigrantii care vin sa lucreze si sa se inetgreze aici in mod cinstit dar, nu va putea impiedica o reactie din partea extremistilor care vad in aceasta emigrare masiva, un atac la propriul sistem social, cultural, etc.!

 7. ganditi-va ce a facut aceasta doamna in tot acest timp, cum a fost vazuta de vecini. Va garantez ca este intr-o gasca mare, au avut bani pt avocati, au facut demersuri, deci au fost invatati de cineva care sigur este tot roman. Eu personal am rude in Germania care au loc de munca dar ciordesc tot ce pot si fac tot felul de combinatii ,, in afara legii” ca sa faca bani. Personal am trimis o instiintare politiei de acolo sa-i atentionez de faptele lor. ,,Jmecherii” au trecut de faza cu ajutorul social,, ei combina masini si altele.
  Daca voi, cei de acolo vedeti conationali care calca stramb, este de datoria voastra sa anuntati autoritatile. In felul acesta va asigurati voua un trai mai bun si o imagine mai buna.

 8. De ce nu s-au adunat romanii din Leipzig in fata primariei sa spuna ca si ei sunt de acord cu expulzarea doamnei… ASA tineti-i in brate cu tot felul de legi si se vor usura in capul vostru. Degeaba discutati aici, un cent nu face, aratati ca nici voi nu sunteti de cord cu ea.

 9. Puteti Să-mi Spune-ți daca muncesc in Germania cu Minijob si am un copil in Romania care a terminat anul acesta2015 liceul cu diploma de bacalaureat si din toamna s-a înscris la facultate in Romania daca eu am dreptul sa cer alocație de copil?
  Va Multumesc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.