Servicii consulare in Germania

socinro foarte mic SOCINRO va informeaza:

 Servicii consulare gratuite

In baza prevederilor  Ordonanţei  de Urgentă a Guvernului (OUG), prin care a fost modificată Legea 198/2008 privind serviciile consulare, in prezent, urmatoarele servicii consulare sunt gratuite:

1.Înscrierea certificatelor de naştere străine în registrele de stare civilă româneşti pentru minorii până la 6 ani, dacă cererea se depune în termen de 6 luni de la data înregistrării naşterii la autorităţile străine;

2.Eliberarea titlurilor de călătorie pentru minorii în vârstă de până la 6 ani;

3.Eliberarea pașapoartelor mortuare;

4.Înregistrarea decesului cetăţenilor români în străinătate;

5.Procurarea certificatelor de deces întocmite de autoritățile străine pentru cetățenii români decedați în străinătate, precum și intermedierea procedurilor de apostilare sau supralegalizare pe plan local a acestora;

6.Eliberarea vizelor de scurtă ședere pentru membrii de familie ai cetățenilor români;

Regimul de gratuitate se aplică și în următoarele situații deosebite: eliberarea titlurilor de călătorie pentru cetăţenii români evacuaţi din regiunile afectate de conflicte armate, atentate teroriste, dezastre naturale şi alte situaţii de criză, precum și pentru victimele traficului de persoane și eliberarea titlurilor de călătorie necesare reîntoarcerii în ţară a minorilor neînsoţiţi cât şi a victimelor traficului de persoane.

IMPORTANT: Adresele fizice si datele de contact ale  ambasadelor si consulatelor Romaniei in Uniunea Europeana se gasesc aici.


Advertisements

5 responses to “Servicii consulare in Germania

 1. Bună ziua,
  ce reprezintă punctul 1 ? Sau mai bine spus de ce aș înscrie copilul in registrele române de stare civilă ?

  VS

 2. Se refera la copilul nascut in strainatate si inregistrarea este necesara pentru a se putea obtine pasaport romanesc pentru copil.

 3. Ok.
  Multumesc.

 4. Buna ziua, de cand se aplica aceste prevederi? Noi am facut recent (octombrie) certificatul si pasaportul copilulului nostru nascut in 14 septembrie 2014 si nu a fost gratuit. Multumesc.

  • Ordonanta de urgenta nr. 64/2014 pentru modificarea Legii nr. 198/2008 privind serviciile consulare pentru care nu se percep taxe a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 742 din 13 octombrie 2014. Asadar, conform regulii generale se aplica incepind de la 13 noiembrie 2014, adica de la 30 de zile de la publicarea in monitor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.