Generatia “baby boom” si sistemul european de pensii

socinro foarte mic

SOCINRO va prezinta:

Generatia “baby boom” si sistemul european de pensii ( partea 1)

In 1966, Nicolae Ceausescu a semnat un decret prin care s-au interzis avorturile și s-a descurajat folosirea mijloacelor contraceptive. In urma acestui decret incepand din vara lui ’67 rata fertilitatii in Romania a crescut de la 1,9 copii/femeie la 3,7 copii/femeie, astfel ca in perioada iulie-octombrie 1967, numarul nasterilor a fost de trei ori mai mare decat in perioada anterioara. Curba ascendenta s-a mentinut un timp, apoi a inceput sa scada datorita contra-masurilor  populatiei( pastile,prezervative, avorturi ilegale), astfel incit in perioada 1972-1975 s-a stabilizat la valoarea de  2,5 copii/femeie. Oricum in cei 8 ani de “boom” demografic romanesc ajunsesera sa se nasca peste 3.000.000 de copii, numiti plastic “decretei”…

Acest material a fost rescris, actualizat si se gaseste cu titlul O fila de istorie comunista  AICI.

 DSC_2371

      Dan Constantin Goldis –  presedinte Socinro 

3 thoughts on “Generatia “baby boom” si sistemul european de pensii”

 1. ce gandire ne-crestineasca / pur contabila gasesc in acest articol. FAMILIA CU MULTI COPII este celula de baza a oricarui neam.
  Pai tocmai aici este problema – ca avorturile ar fi trebuit interzise de cand lumea si pamantul si atunci nu ar mai exista declin demografic. O natie, un neam ce nu face copii, este sortita mortii !!!!
  Uitati-va la musulmani ce fac min 3 copii pe familie – si nu ii considera decretei ,nu fac avorturi, si supravietuiesc in cele mai crunte conditii!!!. Ce sa mai vorbim de tigani, de indieni, da traiesc in conditii horror dar ca si natie supravietuiesc, si intr-o casa din doi stalpi si un acoperis de punga cresc 5,6 copii , traiesc mai multe generatii sub acelasi acoperis , nu au nevoie de pensie ci dar de membrii de familie, copii, nepoti, adulti, bunici, vecini, comunitate. SI UITE ASA SUPRAVIETUIESC. Acolo nu se vorbeste de longevivitatea pensionarului ca si de o povara – ci generatiile tinere se bucura de batranii lor, si profita de ajutorul, experienta lor.
  Dar , exact cum spuneati va gasii UE solutia: aceasta va fi aceea de sinucidere asistata – in Belgia, Olanda se practica acest lucru deja – prin care batranii bolnavi, pentru a nu impovara bugetul statului pot ” alege” sa fie ajutati sa moara. Probabil ati vazut filmul Produsul verde …. nu? Ideea de usurare a sistemului de pensii si ajutoare sociale nu este una noua ci are peste 40 de ani. Si inca legea nu e aprobata in Parlamentul UE, dar bate la poarta, si nu mai are mult.
  Daca tot o sa stam sa facem calcule, statistici, cash-flow-uri si ne lafaim intr-o viata in care nu ne lipseste nimic, daca traim doar pentru a ne satisface placerile, fara sacrificii, fara omenie, fara familii mari in jurul nostru, fara iubire, fara Dumnezeu, vom pierii ca si neam.

 2. De ce mi-as dori sa am copii carora sa le ofer o viata ca aceea pe care o descrieti si o admirati dvs. la musulmani, tigani, indieni samd???…”intr-o casa din doi stalpi si un acoperis de punga cresc 5,6 copii , traiesc mai multe generatii sub acelasi acoperis ,…” Brrrrr!! Dvs. cati copii aveti si ce v-ati dorit sa le oferiti? Scuzati-ma, dar cred ca gresiti profund in interpretarea articolului de mai sus. Materialul este informativ, valoros si de actualitate si aduce in atentie o problema cu care se confrunta toate statele Europei; viitorul sistemelor sociale si de pensii. Si apoi…uitati-va putin pe unde isi cresc musulmanii aia copiii! Peste tot, in toata Europa, care ii duce-n carca. Stiti cate milioane sunt in Germania? Si cati dintre ei s-au si integrat? V-ar uimi statisticile reale! La ei acasa se razboiesc ca naiba (ca nu le ajunge ce au, nu se multumesc cu atat de putin cum credeti dvs.) si refugiatii sunt tot in carca europenilor, ca doar trebuiesc ajutati, nu-i asa?
  Sigur ca o natie nu are perspective de supravietuire daca natalitatea e dramatic redusa, asa cum se intampla in zilele noastre. Cine si cui sa transmita valorile, cultura, traditiile samd? Interesanta ar fi o alta abordare, probabil…Cine stie? Poate ca, daca toate statele acestea, care ii sustin financiar pe musulmani in cresterea copiilor, si-ar putea permite (financiar, desigur) sa fie mai preocupate de stimularea natalitatii propriilor natii, prin dezvoltarea unor politici de sustinere eficienta a tinerelor familii… Dar sunt “impovarate” de grija altora… Cred ca in 20-30 de ani toata Europa va fi musulmana, pentru ca isi vor impune propria cultura si religie. Ma ingrozesc la gandul ca va fi Europa in care imi vor trai nepotii, crestini.

 3. Nu admir deloc viata dusa de aceste natii, stimata doamna, ci ma revolta cum punem noi europenii problema celulei de baza a oricarei natii : FAMILIA cu COPII. Deci nu este vorba de a dorii aceste conditii ci este vorba de decreteii de care se vorbeste in acest articol de parca ar fi niste PRODUSE ALE greselilor comunismului de INTERZICERE A AVORTURILOR. Suntem o natie ce timp de 50 de ani am avortat 23 milioane de suflete – grea pata pentru istoria noastra ca si neam- si o vom platii prin saracie, prin faptul ca nu vom avea un sistem de pensii rezonabil si prin PRIBEGIE. Europa s-a ales cu musulmanii pentru ca si-a cautat-o neaparat. Germania i-a adus pentru a-si construii infrastructura – sosele, strazi, etc – in anii 60 – si s-a trezit surpriza surpriza cu ei ca nu mai plecau acasa!!!!! ASTA ESTE PRETUL ca NU AU LUCRAT CU OAMENII PROPRII CI AU ADUS STRAINI / SCLAVI IEFTINI. Si da – astia nu se integreaza PENTRU CA AU IN EI SANGE DE CUCERITORI – ce nu au reusit in urma cu 600 de ani o vor reusii in curand.

  Revenind, FAMILIA este celula de baza a oricarei NATII . Acolo unde familia se pierde, ca vorba aia ne e frica sa ne asumam numarul de copii pe care ni da Dumnezeu – acolo va fi dezastru – daca nu se vor aduce alte natii – gen turcii – sau chinezi – care sa lucreze, sa sustina economia. Si Europa nu ii duce in carca pe acesti musulmani – cum spuneti Dvs. Traiesc in Germania si cunosc turci care au deschise firme de productie, baruri, pizzerii, sunt economisti, ingineri, doctori si mai ales AVOCATI ( o meserie in care exceleaza – datorita temperamentului lor de negociatori, luptatori ,certareti) Si cu toate ca sunt buni pe meseriile lor nemtii sunt cei ce nu doresc sa ii integreze – cum spuneti Dvs – marginalizandu-i si batjocorindu-i – ca de altfel pe majoritatea noastra – a strainilor.
  Si aici STATUL ESTE DOAR UN AFACERIST CE SUSTINE INTERESELE MARILOR CONCERNE PRODUCATOARE; FARMA; BANCARE; ETC. NU e curios statul de proprame de stimulare , de bla, bla. DACA LASAM TOTUL IN MANA STATULUI ; AJUNGEM EXACT UNDE SUNTEM !!!! Aici este vorba de PROPRIA INITIATIVA, de a ne educa copiii in spiritul crestinesc de a-si intemeia familii – , de a muncii cinstit . – si nu de a se distra, si de a risipii tot ce am acumulat noi si ei., si de a avea si creste copii – nu de a-i avorta de frica ca vai nu vom putea sa ii crestem. CU FRICA BATEM PASUL PE LOC DOAR
  Da in, fine devierea de la subiect este deja prea mare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.