Salariul minim in Germania

socinro foarte mic

 SOCINRO va informeaza:

Incepind de la 1 ianuarie 2015 , guvernul german a introdus salariul minim pe economie. Acesta este de 8,5 euro brut pe ora, ceea ce inseamna plata a 68 de euro pe o zi de opt ore de lucru, adica 1.496 de euro pentru o lună cu 22 de zile lucrătoare. Asadar, incepind din ianuarie 2015, toti cetatenii romani care sunt angajati in Germania trebuie sa fie retribuiti cu aceasta suma bruta. Atrageti atentia patronilor Dvs. care nu se conformeaza prevederilor acestei legi ca risca amenzi usturatore care pot ajunge pina la 500.000 de euro. Daca au dubii cu privire la acest fapt prezentati-le baza legala in versiunea germana pe care o gasiti aici 

Articole pe acelasi subiect: 

Locuri de munca sezoniere in Germania prin reteaua EURES gasiti aici.

Advertisements

42 responses to “Salariul minim in Germania

 1. Foarte controversata aceasta lege… cel putin in randul transportatorilor de marfuri, daca ramane sa se aplice tuturor o sa fie dezastru pentru Romania… ma refer la faptul ca eu firma de transport din Romania tranzitez Germania sau descarc marfa in Germania… pentru perioada cat soferul se afla pe teritoriul Germaniei, trebuie sa fie plait cu 8.5 eur/ora ( salariu brut, nu se iau in calcul diurnele se refera strict la salariul de baza pt aceste ore lucrate in D). Nu inteleg de ce a luat Germania aceasta masura. de la mine firma romaneasca nu incaseaza nimic, ma obliga sa dau acesti bani dar impozitele le incaseaza statul roman. Problema e ca firmele de transport romanesti sunt la limita subzistentei, cu aceste reglementari falimentul de din ce in ce mai aproape… si pana acum soferul castiga la fel de bine, banii se dadeau sub forma de diurna care nu se impozita… acum vrea si ANAF-ul sa ipoziteze diurnele… o sa transportam marfa cu roaba.

  • Stai jos Nelulu ca vorbesti numai prosti!!!
   Salariul minim in Germania se aplica doar angajatilor germani sau de alte nationalitati care sunt angajati la o firma care are sediul in Germania!!!

 2. E ca si cum ai spune ca soferii germani care descarca marfa in Romania, ar trreebui sa fie platiti cu salariul din Romania pe perioada aceea! E o prostie! In acest fel in Romania nu ar mai veni TIR-uri cu marfa!
  D/le Sacara, conform calcului de mai sus din introducerea preliminara, acel salariu brut min de 1496 euro lunar pt. 22 zile lucratoare este valabil doar pt contractele vollzeit! Trebuie specificat clar pt a nu creea confuzie ca, un angajator care are un angajat cu teilzeit cu acest tarif de 8,5 euro pe ora, nu poate fi obligat conform acestei legi, sa modifice contractul de munca de la 1 ian. 2015, intr-unul cu format vollzeit, cu 22 sau 23 zile lucratoare si sa il plateasca deci cu bani mai multi. Eu am o nelamurire cu privire la anumite contracte de munca (nu sunt eu in aceasta situatie), unde nu se specifica un nr. minim de ore lunar sau un salariu brut lunar clar, dar e contract vollzeit ,ci doar un tarif orar! In aceste cazuri angajatii sunt platiti functie de cate ore realizeaza lunar! De aici apar mereu probleme deoarece, anumiti angajatori cu un anume gen de afaceri, de ex. logistica sau Leihfirma, jongleaza cu angajatii functie de necesarul de munca dintr-o luna, astfel incat niciunul nu sare de 800-900 euro net, chiar daca are tariful min brut orar de 8,5 euro! Nu stiu cat de in regula sunt acest fel de contracte. Poate ne lamuriti dv. La fel se intampla, din cate am auzit, si in firmele de curatenie, unde angajatii/ angajatele au acelasi tip de contract, doar cu pret orar nu si minim de ore lunar!

 3. Gicu cred ca tu trebuie sa stai jos… prima data informeaza-te si apoi vorbeste, asa cum este textul legii se aplica tuturor care lucreaza pe teritoriul Germaniei ( indiferent unde isi are sediul firma )… vorbesc in cunostiinta de cauza, intreaba un transportator care este la curent cu aceasta lege. Pare aberant, pare de neinteles dar asta e realitatea…. intreaba-l si pe “google” sau intra pe urmatorul link: http://www.untrr.ro/comunicate-untrr/comunicat-de-pres-16-decembrie-2014-quo-vadis-uniunea-europeana-germania-impune-un-salariu-minim-transportatorilor-din-alte-state-membre-alaturandu-se-statelor-vestice-care-adopta-masuri-impotriva-libertatii-serviciilor-in-ue-amenda-pentru-nerespectarea-salariului-minim-in-germania-poate-ajunge-pana-la-500-000-euro.html#.VKLBdsjA

  • @Nelu
   Cu acest comunicat nu te poti sterge nici macar la fund (pardon, cu hartia pe care a fost scris comunicatul)

   • Am citit si eu mindestlohngesetz … evident ca nu are nici o logica impunerea unui salariu minim pt un Roman de exemplu. Dar cate sunt fara logica? Masura e evidenta : vor sa inlature de pe piata firmele venite din est…. Mai informati-va: legea e de-a dreptul Clara pt cei care inteleg germana desigur. Si apropo au cum…ca-i tara lor si calcandu-le teritoriul esti obligat sa le respecti regulile. Sau are cineva impresia ca daca e Roman si vine in Germania si scuipa si arunca gunoaie pe jos …nu va fi amendat !!! de ce? ca e Roman si nu i se aplica regulile Germane? Sa avem pardon! Oricum sunt f curioasa sa stiu ce intorsatura vor lua lucrurile…

 4. In aceasta categorie intra si sezonierii. Multan fain si un an nou fericit oriunde va aflati.

 5. Nu e chiar o idiotenie, e chiar o chestiune bine venita. Dar desigur, fiecare analizeaza situatia subiectiv, dupa baricada in care se afla.

  De ce se aplica tuturor lucratorilor din Germania? Deoarece sunt nenumarate situatiile in care se mascheaza un lucrator in Germania prin diverse alte metode – delegat, detasat, etc. Nu e neaparat vorba de o chestiune de taxe aici (indiferent ca sunt platite impozitele in Romania sau in Germania) ci de asigurarea unor conditii minime de lucru pentru lucratorii din Germania. Cine a avut firma de constructii in Germania stie despre ce e vorba, tariful minim se aplica de mult timp (si la un cuantum si mai ridicat) indiferent daca este angajat in Germania sau detasat/delegat.

  Ar trebui considerat ca inceputul sfarsitului umilintei pentru cetatenii straini in germania, gata cu smecheriile pe spinarea lor, gata cu sclavia moderna!

  • Fain ar fi dar ma tem ca cine-i escroc si porc de om le tomneste sa nu-l afecteze noua lege.E ca si cum ai spune ca de la anul respiram aer bio.Sa vedeti numa ce o sa vina.

  • ai dreptate e binevenita. Si eu o consider asa desi am Firma de Transport si trebuie sa inchid daca nu ne platesc suficient pentru a ne permite da dam acele salarii.. Intamplator am aflat ca nemtii primesc dublu pentru aceleasi servicii prestate ca si noi. Asa ca ori la bal ori la spital

 6. Nu ar fi o idotenie daca s-ar aplica strict lucratorilor germani. Eu care tranzitez tara lor nu am cum sa fiu obligat sa fiu platit la fel ca ei, nu am niciun schimb comercial cu Germania in aceasta ecuatie, provin dintr-o economie diferita fata de ei, nu am cum sa dau un salariu ca in Germania in conditiile in care traiesc si lucrez dupa societatea romaneasca. E ca si cum de maine toate societatile comerciale din Romania trebuie sa plateasca salariu din Germania ( pentru transportatori e aceeasi chestie… singurul lucru care difera de o alta societate comerciala e acela ca transportatorul nu are un punct fix de lucru in Romania… natura muncii e diferita si trebuie sa circule).

 7. Stimati mari specialisti in dreptul de lucru din Germania. Inainte de a cita diverse surse romane de “stiri” si inainte de a va lansa verdictele definitive, puneti mana si cititi legislatia germana referitoare la Mindestlohn.

  1. In multe alte tari exista de foarte multa vreme un salariu minim pe economie. Au fost obligate firmele straine sa plateasca aceste salarii soferilor straini? Nu!!!!

  2. Cui se aplica salariul minim in Germania? In nici un caz NU tuturor sezonierilor. Introducerea se face treptat, abia in cativa ani vor fi inclusi toti sezonierii.

  3. Corecta remarca referitoare la angajatii detasati. Dar studiati intai legislatia germana si vedeti in ce cazuri un lucrator detasat cade sub incidenta legii germana.

  4. Referitor la domeniul de transport, informati-va de asemenea cand activitatea poate fi asimilita unei activitati prestate de o firma germana care ar avea obligativitatea de a platii angajatii cu salariul minim.

  • Suntem informati, cred ca speditiile nemtesti si armata lor de juristi stiu ce vorbesc. Sunt cateva zeci de mii de firme romanesti care au sufuciente surse de informare… Doamne Ajuta sa ai dreptate dar nu cred…

   • @Nelutu
    Stii cum sunteti voi romanii informati? Doar din surse gratuite, unde nu trebuie sa platiti nimic.
    Nici macar nu ai citit ce am scris. Daca citeai punctul 1 ai fi avut raspunsul.

    Pana in 2015 Germania nu a avut limita minima de salarizare. In schimb in Franta, Olanda sau GB exista de mult acea limita minima de salar. Chiar mai mare decat cea din Germania de la anul ce vine. Si vrei sa sustii ca soferii firmelor romanesti erau platiti cu acele salarii minime in Olanda, Franta sau alte tarii?
    Bineinteles ca exista interese ale firmelor germane (Speditionen) sa propage informatii false pentru a scapa de concurenta ieftina din alte tari.

    Du-te insa la un birou de avocatura specializat, plateste un onorar de macar 250 Euro /ora netto, asa vreo 2-3 ore, si primesti toate informatiile corecte de la avocat. Crezi ca isi va permite sa te informeze incorect? In nici un caz, altfel beleste carasul. Pentru ca se va gasi alt avocat care te va informa corect, iar cel ce a gresit va trage ponoasele.

    Insa treaba aceasta cu plata, nu este pentru voi. Mai bine nu platiti nimic si va incredeti in spusele unuia sau altuia, care au interese sa dezinformeze, decat sa scoateti ceva din buzunar. Insa apoi platiti cu varf si indesat!!! De aceea au fost create peste tot aceste “surse gratuite de informare” Pentru a dezinforma, manipula si a prosti pe cei “saraci cu duhu”

   • Nu am laptop-ul la mine… O sa iti trimit si raspunsul de la un bun avocat din germania .

   • Pentru raspuns nu iti trebuie laptop. Si nici raspunsul unui aocat al vre-unei Speditionsfirma, pentru ca acela apara interesele acelei firme!!!

    Du-te tu la avocatul ales de tine, pe care il platesti tu. El te va reprezenta pe tine.

    Si totusi nu ai raspuns la intrebarea daca soferii romani primeau salariul minim pe economie din Franta (9,43 €/ora) sau din Olanda (9,07 €/ora) atunci cand erau prin acele tari. Primeau sau nu acel salar indiferent de diurna? Iti garantez ca nu.

    Inainte de a da din gura, citeste tu legislatia din tara in cauza (aici Germania). Iar apoi, daca nu reusesti sa pricepi intelesul juridic, du-te la avocatul TAU care iti apara cauza ta, nu veni cu cea ce iti “vinde” un alt avocat!!!

  • § 20 Pflichten des Arbeitgebers zur Zahlung des Mindestlohns
   Arbeitgeber mit Sitz im In- oder Ausland sind verpflichtet, ihren im Inland beschäftigten Arbeitnehmerinnen und
   Arbeitnehmern ein Arbeitsentgelt mindestens in Höhe des Mindestlohns nach § 1 Absatz 2 spätestens zu dem in §
   2 Absatz 1 Satz 1 Nummer 2 genannten Zeitpunkt zu zahlen

   • Corect Lavinia, cel putin tu ai citit (o parte) din lege.
    Presupun ca ai citit si restul.

    Iar acum vine acel “apoi” referitor la intelesul juridic. La fel ca si functionarii germani care nu au inteles dpdv juridic, va trebui sa apelezi la un jurist, care va face conexiunile cu alte legi care definesc alte notiuni cum ar fi “…im Inland beschäftigten … und Arbeitnehmern” sau altele referitoare la detasare samd.

    Pentru ca aici nu este vorba doar de romani, bulgari sau altii din est, ci si de multe alte tari din vest, unde salariul minim este mai mic decat in Germania: in 15 tari salariul minim este mai mic!!! Anglia, Spania, Portugalia, etc.

 8. Buna seara ! As dori sa stiu , va rog , daca aceasta lege se aplica si la persoanele ce lucreaza in regim mini job , deci pana in 10 ore pe saptamana , munca retribuita cu pana la suma de 450 E lunar ? Va multumesc si va urez atat Societatii SONCIRO , cat si colaboratorilor si cititorilor site – ului , un an plin de realizari , de mai bine , LA MULTI ANI cu fericire !

 9. Daca eu am un contract de 10 ore pe zi/ 5 zile pe sapt ar trebui in 15 ianuarie sau februarie sa vad marirea ?am contract nelimitat, patroana ( care si-ar manca si excrementele) a zis ca o sa imi mareasca salarul in ianuarie. Probabil o sa vrea sa imi modifice contractul. Pot refuza semnarea unui nou contract? Ea fiind atunci obligata sa imi plateasca orele din contractul actual?

  • Nu sunteti obligat sa semnati un nou contract de munca cat timp nu doriti acest lucru. Dar daca angajatorul va modifica doar plata orara atunci nu exista nici motiv de refuz din partea dumneavoastra si nici nu trebuie sa semnati (e suficient ca angajatorul sa va notifice de notificare, avand la baza temeiul legal de modificare a tarifului orar). Dumneavoastra probabil pana pe 15 ianuarie primiti plata salarului pe decembrie 2014, o eventuala marire, daca este cazul, o veti vedea incepand cu banii primiti in februarie 2015 (corespunzator salarului pe ianuarie).
   Cazurile in care pana la 15 ianuarie se primeste salarul pe luna in curs, in avans, sunt foarte foarte rare.

 10. @Gicu
  Nu trebuie sa merg eu ca firma sa caut singur un avocat sa ma reprezinte, suntem grupati in asociatii… deja s-a luat legatura cu avocatii care ne reprezinta in Germania, legea e interpretabila si aplicabila cum spuneam mai sus… numai trebuie sa fie un Gica contra sa vorbeasca fara sa stie daca 100% are dreptate ( autoritatile Germane au refuzat sa dea un raspuns oficial pana in acest moment, sa ne dea normele de aplicare si mai ales sa ne dea negru / alb daca se aplica si in cazul in care tranzitam germania… posibil sarbatorie sa fie vinovate). Ideea e ca deja sunt soferi de la alte firme de transport care au fost opriti, interogati aprox o ora, au stiut despre sofer unde si cand a lucrat ( posibil sa aiba acces la “revisal”), au verificat daca au fost trimise formularele care se cer si mai ales o sa verifice daca se respecta plata cu 8.5 eur/ora pt ca soferul a fost introdus in baza de date… acum nu stiu ce sa zic si cine are dreptate, pana nu vad negru / alb un raspuns oficial ma iau dupa ce scrie in lege (chiar daca pare abuziva, chiar daca se poate contesta la UE, ,chiar daca neamtul nu a vrut sa fie aplicabila in toate cazurile si a omis sa specifice ca e vb doar de angajatii firmelor nemtesti…. pana atunci e ambigua problema).

  • @Nelu
   Legea nu e interpretabila!!! Este mai mult decat clara. Dar ia spune unde ai citit tu aceasta lege? Pe site-uri romanesti, editate de incompetenti la puterea 10?
   Legea mentioneaza clar cui se aplica (detasare, etc) Citeste textul german al legii!!! Legile de aici nu mentioneaza norme de aplicare. Autoritatile nu au ce sa va dea decat textul legii. Ea se aplica intotdeauna fara ocolisuri.
   Iar Zoll si Polizei controleaza acest lucru: poate fi considerat soferul ca si angajat dupa dreptul german sau nu.

   Dar ce sa imi bat eu capul cu problemele tale/voastre. Foarte bine asa, plati nu doar 8,5 Euro pe ora, platiti considerand sporurile si pentru personalul neproductiv. Cel putin asa vor scapa nemtii repede de concurenta asta ieftina din blocul de est. Macar asa vor putea avea cei din Germania sanse pe piata de lucru!!!!!

  • Nu stiu daca au revisal.,… dar ia ganditi-va la taxa de drum. Stiu fiecare km incotro si cum il facem pe teritoriul Germaniei. Plus ca exista anumite documente ce trebuie depuse la Zollamt —amenda 30.000 eur …daca ne incadram pe aceasta lege

 11. @Gicu
  Incearca sa te convingi singur, suna la nr 00493060280028 si spune ca esti o firma de transport din Romania si vrei sa tranzitezi Germania… vezi daca esti obligat sa platesti cei 8.5 eur/h cat esti pe teritoriul Germaniei… asta ca sa nu ne suspectam de rea vointa, proasta interpretare a legii, neinformare, etc … Legat de info de pe site-urile romanesti sunt de acord cu tine, foarte multe informatii sunt fara acoperire. Nemtii sa nu fie mai presus ca altii, au vrut UE sa joace corect, cand vin cu firmele lor in Ro pt ca e mana de lucru ieftina e ok, cand apare efectul de bumerang nu mai e ok… ce ar insemna daca fiecare tara te obliga pe teritoriul ei sa platesti cu salariul minim /h de la ei? cum as putea eu ca firma sa incadrez un salariat daca nu stiu exact cu o luna inainte ce cursa are si ce tari tranziteaza? eu negociez prin contract un salar, nu am cum sa-l modific retroactiv. Concurenta ieftina din est si-au facut-o singuri, au angajat pe bani mai putini romani, bulgari, polonezi, etc; pe mine ma intereseaza strict pe partea transportului, iar pt a sustine asta pot sa iti spun ca neamtul nu lucreaza sofer pe camion sa fie plecat in week-end in cursa prin europa ( majoritatea nu accepta aceasta meserie, oricat ar vrea sa incurajeze locurile de munca in acest domeniu nu vor avea rezultate). Americanii au scos 11000 locuri in agricultura si au “facilitat” aceasta ramura sa se angajeze si americanii pentru a mai scadea somajul… s-au prezentat 6 oameni la angajare, repet doar 6…. e aproape aceeasi comparatie (sper ca nu am gresit cifrele cu america). Daca legea se aplica asa cum o interpretezi tu e ok, e de bun simt, e de inteles, daca se aplica cum este scrisa si cum o inteleg eu mi se pare ca trebuie lucrat la modificarea ei; normele de aplicare se vor sti in 19 ian 2015, ideea e ca informatia din D sustine cele spuse de mine: SE APLICA LA TOT CE MISCA IN GERMANIA. Un 2015 cat mai bun sa ai… sanatate in primul rand ca de restul ne ocupam cu bune sau rele.

  • Nelutule
   Am sunat la acel numar. Stii insa cu cine ai de a face? Cu angajatii unui Call-Center. Dupa multe argumentatii au catadicsit sa imi dea un alt numar de telefon. Si stii ce am primit de la ei? Un numar de fax. Iar altul a raspuns ca nu au decat acest numar de telefon!.

   In cele din urma am gasit si numarul de telefon corespunzator. Dar ce m vrut doar sa spun este ca la numarul dat de tine nu ai de a face decat tot cu niste habarnisti. Raspunsul corect il primesti tot de la avocatul tau/vostru, si nu de la Zoll sau Polizei, care in cazul de fata reprezinta tot interesele altuia.

   Avocatul propriu care iti apara interesele tale/voastre, iti spune exact cui se aplica legea, face referire la legile conexe si te lamureste pentru a fi tu multumit, chiar daca statul ramane cu buzele umflate.

  • Nelutule inca o ultima remarca, deoarece si eu personal sunt interesat.
   Dupa ce am telefonat direct cu alte 2-3 autoritati, am aflat un lucru:
   Situatia nu le este clara si asteapta lamuriri. Si acelea vor veni in momentul in care avocatul meu sau al tau/vostru le va spune functionarilor incompetenti ca legea nu este aplicabila asa cum vor ei sa interpreteze. Adica trebuie tinut cont si de legile conexe, nu norme de aplicabilitate.

   Si s-ar putea sa dureze mai mult sau mai putin. Functionari rigizi sau incompetenti sunt si in Germania si in Romania.

   Dar si impotriva acestui lucru exista un leac.

   • Asta spuneam si eu Gicu, inca nu se cunosc normele de aplicare al legii, pana atunci trebuie sa anuntam fiecare intrare in Germania a soferilor ( e un formular tip care trebuie completat si trimis la ei, nu cunosc germana, aceste info le avem de la avocatii care reprezinta asociatia in Germania )… nr respectiv l-am primit , a sunat o cunostiinta care cunoaste f bine limba germana, la fel cum spui i s-a dat alt numar de telefon unde sa sune… raspunsul a fost clar: “pana se cunosc normele de aplicare se aplica tuturor”, adica toti trebuie sa completam formularele respective sa le trimitem. Mai sunt si cei de la untrr care au facut tot felul de demersuri, daca intri la ei pe site vezi toate demersurile facute si au acelasi rezultat de care ziceam si eu. Acum citeam alta parere a unui coleg care spune asa: “Dupa 2 saptamani de “sapaturi” imi spun si eu punctual de vedere :
    Personal am sunat la vama germana, am discutat cu diverse persoane si, concluzia: INDIFERENT de situatie, orice firma care trimite sub o forma sau alta soferi prin Germania trebuie sa-i anunte la directia de finante Koln prin fax. Se completeaza documentul 033037 (mobil) de aici : http://www.zoll.de/DE/Fachthemen/Arbeit/Meldungen-bei-Entsendung/meldungen-bei-entsendung_node.html si se trimite prin fax. ATENTIE : trebuie pastrata confirmarea aparatului. Ca si perioada se pot trece 6 luni pentru ca, ulterior, pe baza foilor de parcurs, diagrame, card, gps, etc se vor cuantifica strict orele conduse in Germania. Dovada cu orele conduse si platite cu 8,5 Euro trebuie pastrata 2 ani.
    Asta trebuie facut acum. Pana apar clarificari este suficient. Sper, din tot sufletul ca toata lumea va avea discernamant si va corecta preturile de extern. In felul asta, macar va fi si o parte plina a paharului ”
    Deci ramane de vazut, nu e nimic clar dar suntem indrumati sa completam ca si cum ni se aplica legea respectiva…

  • Buna Nelu,

   De ceva timp citesc tot ce-mi vine la mana legat de acest subiect. Ma intereseaza pt ca lucrez la o firma de transport si inca suntem in ceata cu aplicabilitatea legii.
   Imi puteti da o adresa de mail daca cumva aveti mai multe informatii pana in prezent? M-ar ajuta foarte mult.

 12. Poate ajuta pe cineva:

  Din ianuarie 2015, Consulatul General al României la München, în parteneriat cu Rețeaua avocaților vorbitorilor de limba română, oferă consiliere juridică gratuită, în limba română.

  Avocații-parteneri vă vor sfătui cu privire la drepturile și obligațiile pe care le aveți în Republica Federală Germania. Serviciul de consiliere este gratuit și va dura circa 15 minute pentru fiecare client. Subliniem că oficiul nostru nu își asumă răspunderea pentru conținutul consilierii juridice oferite de partenerii noștri avocați.

  Consilierea se va desfășura în clădirea consulatului din Richard Strauss Str. 149, München 81679. Nu este necesară programarea anterioară, dar este util să vă exprimați din timp interesul pentru o anumită temă la adresa: ramona.chiriac@mae.ro.

  Membrii rețelei avocaților parteneri ai oficiului consular și vorbitori de limba română sunt cuprinși în tabelul afișat la adresa de web http://munchen.mae.ro/node/814. Colaborarea cu rețeaua avocaților este parte a unui proiect inițiat de Consulatul General în 2012, având ca principal obiectiv informarea și sprijinirea cetățenilor români în diferite spețe juridice în apărarea drepturilor lor.

  Programul lunii ianuarie:

  16 ianuarie, ora 10.00 – consiliază doamna avocat Isabela Komm

  30 ianuarie, ora 10.00 – consiliază domnul avocat Mihail Naum

 13. Multumim Adela, informatia este deosebit de pretioasa. Studiez si o instalez pe prima pagina. Multumim , inca o data!

  • am pus si alte informatie utile ,dar cu regret si durere spun ca ,,s-au,, sters unele , pacat. N-am pretins si nici nu voi pretinde vreodata din transmiterea informatiilor bani.

 14. Buna seara ! Este pacat daca ” s-au sters ” unele informatii , noi chiar suntem interesati de orice mic sfat de la oameni de bine .

 15. moldovan cornel

  buna sunt din turda si am lucrat in germania 70 de zile cu contract de munca ,nu am primit diurna numai salar si din septembrie 2014 nu mai lucrez la aceeasi fiema mai am vreo sansa sa primesc diurna ,mai am neplatite 72 de ore care nu au aparut pe fluturas erau suplimentare si nea promis ca le platesfe separat,am fost mai multi colegi va multumesc mail moldovanc_adi@yahoo.com

 16. buna ziua. pana la urma care e procedura? reprezint o companie din romania care executa lucrari in aria constructiilor in germania, detasand muncitorii acolo si oferindu-le diurna pe periada executiei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.