A luat fiinta Consiliul Diasporei

 

socinro foarte mic SOCINRO va informeaza:

In prezenţa unor participanți de o înaltă calitate academică şi profesională, pe data de 29 noiembrie 2014, la Bruxelles, a fost lansat Consiliul Diasporei. Conform statutului, Consiliul Diasporei (CD) este un organism decizional independent şi de sine stătător, având în componență reprezentanți ai diverselor asociații, organizații şi fundații non-profit românești din străinătate, ai partidelor politice de toate culorile construite în diaspora, ai mass-media, ai ligilor studențești şi ai companiilor private. Consiliul Diasporei are ca obiectiv luarea deciziilor de interes comun şi coordonarea unor activităţi comune, în beneficiul comunității românești din străinătate şi din România.

CD-logo-200x200In prezent, Consiliul Diasporei isi stabileste principalele repere pentru actiunile proprii din  anul 2015 si isi definitiveaza componenta grupurilor de lucru care vor activa pentru indeplinirea urmatoarelor obiective principale:

1 Sprijinirea tuturor activităţilor şi iniţiativelor românilor din străinătate care sunt în acord cu valorile promovate de CD, inregistrarea unor noi asociații româneşti în diverse ţări, continuarea şi dezvoltarea comunicării productive dintre asociaţiile, organizațiile şi fundațiile românești;

2.Implementarea proiectului MIRR (Mecanismul de Identificare Rapidă și Răspuns) de prevenire şi combatere a traficului de ființe umane precum şi de acordare de asistenţă specializată victimelor traficului de persoane,  susținerea și promovarea proiectelor referitoare la echilibrul de gen și la combaterea violenței împotriva femeilor, în special cu referire la drepturile româncelor şi șansele egale ale acestora cu cele ale bărbaților.

3. Inițierea şi sprijinirea proiectelor de integrare a romilor de cetățenie română  precum şi organizarea de activităţi culturale pentru promovarea valorilor, a educației în țările-gazdă şi pentru încurajarea formării de lideri în rândurile tineretului.

4. Integrarea românilor în Uniunea Europeană: evenimente, dezbateri, consultare publică și campanii cu privire la integrarea socio-profesională a românilor (de toate etniile) în statele membre ale EU.

5. Sprijinirea introducerii votului prin corespondență a românilor din diaspora, propunând soluţii concrete şi bune practici (modele ale altor ţări democratice) de securizare maximă a procesului democratic electoral la distanță, din punct de vedere uman şi tehnologic

6. Continuarea campaniei civile europene în favoarea Venitului de Bază Necondiţionat (UBI) în Europa și în România. Continuarea participării la  Inițiative relevante ale Cetăţenilor Europeni  pe lângă Comisia Europeană, în vederea apărării interesului românilor, în EU. Sprijinirea acțiunii din 27 noiembrie 2015: “Covorul UBI” în faţa Parlamentului European la Bruxelles

Programul Consiliului Diasporei cuprinde mai multe activitati cu care va vom tine la curent pe parcurs, deoarece “Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in Uniunea Europeana- Socinro” este parte componenta a acestui organism.

DSC_2371                    Documentar semnat de

 Dan Constantin Goldis- presedinte SOCINRO si membru al Consiliului Diasporei

Advertisements

One response to “A luat fiinta Consiliul Diasporei

  1. Cristian Gabriel Vlad

    Felicitari d-le Goldis, un pas mai ferm in directia buna. Mult succes in toate actiunile si initiativele ulterioare. Cu multa stima,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.