Avocatul roman din apropierea ta

socinro foarte mic

acest articol a fost rescris si actualizat gasindu-se in noua redactare AICI.

Lista cu avocatii vorbitori de limba romana din Germania se gaseste aici.


22 thoughts on “Avocatul roman din apropierea ta”

 1. Statsanvaltschaft Münster
  Zweigstelle Bocholt

  Strafanzeigen gegen Sie
  Tatvowur: Nachstellung
  Sehr gheter…
  Das gegen Sie gerichtete Verfahren habe ich gem. § 170 Abs. 2 StPO einghestellt.

  Statsanwalt

  Unde pot gasi informati despre acest Brief Online
  Daca intelegeti bine germana Care este Cauza acestei Acuzatii

  1. @Chesz Claudiu Din ce ati trimis rezulta ca procuratura a (re)deschis urmarirea penala impotriva dvs. pe baza probelor aministrate de poltie sau alta intitutie abilitata.
   De obicei in multe cazuri procuratura cere autoritatilor sa aduca probe suplimentare pentru o invinuire si suspenda urmarirea cazului pana cand primeste aceste probe.
   Art § 170 Abs. 2 StPO din codul lor de procedura penala stipuleaza acest lucru dar din ce ati trimis nu resulta fapta pentru care sunteti acuzat.
   Articolul aici:
   § 170
   (1) Bieten die Ermittlungen genügenden Anlaß zur Erhebung der öffentlichen Klage, so erhebt die Staatsanwaltschaft sie durch Einreichung einer Anklageschrift bei dem zuständigen Gericht.
   (2) Andernfalls stellt die Staatsanwaltschaft das Verfahren ein. Hiervon setzt sie den Beschuldigten in Kenntnis, wenn er als solcher vernommen worden ist oder ein Haftbefehl gegen ihn erlassen war; dasselbe gilt, wenn er um einen Bescheid gebeten hat oder wenn ein besonderes Interesse an der Bekanntgabe ersichtlich ist.

  1. Atunci ati mai avut ceva inainte si trebuie sa fie un numar de caz pe acolo, sunati la numarul respectiv si vedeti despre ce e vorba, nu amanati. N-ar fi rau sa contactati si un avocat.

  2. Claudiu, nu trebuie sa mergi nici la avocat nici sa suni undeva.
   Prin scrisoarea respectiva procuratura va informeaza ca s-a dispus incetarea actiunii de urmarire in instanta.
   Ati fost acuzat de o anumita fapta, in urma cercetarilor facuta s-a ajuns la concluzia ca aceasta acuzatie nu este intemeiata.

 2. Pentru cei din zona Osnabrück ,si imprejurimi va informez de o doamna avocat cere mie mi-a dat numa sfaturi bune , m-a ajutat in rezolvarea problemelor mele si suntem foarte multumiti de dumneaei. V-o recomand cu mare placere , mai ales ca este si vorbitoare de limba romana. Pentru cei ce au nevoie .

  Dna. Elena Youssefian-Sen
  tel: +49 541 2006 98 18
  fax : +49 541 2006 98 17
  info@ra-youssefian.de

  Goethering 5
  49074 Osnabrück

 3. Buna seara! In Germania, unde locuim, sotia mea si cu mine, avem niste vecini ce impreuna cu copii lor, fac ca viata sa fie insuportabila zi de zi. I-am rugat, atat noi, cat si alti vecini sa fie ceva mai linistiti, dar totul a fost inutil. Va rog pe-aceasta cale sa imi spuneti daca exista un for, o institutie la care sa ne putem adresa pentru rezolvarea acestei probleme. Politia spune ca nu putem interzice joaca copiilor, numai ca este vorba de mult mai mult. Eu sunt pensionat pe caz de boala, daca asta ajuta cu ceva. Va multumesc mult!

  1. Salut
   Iti recomand o doamna avocata vorbitoare de limba romana, este super doamna, pe noi ne-a ajutat si ne ajuta in continuare .

   Elena Youssefian-Sen
   tel. +49 17681426367

   Goethering.5
   49074 Osnabrück

  2. E o chestiune subiectiva – ce inseamna mai mult de atat?
   Stiti foarte bine, copiii nu pot fi “stapaniti” ca un adult. Daca vorbim de copiii sub 7 ani, politia va ignora orice plangere venita. Desigur trebuie sa facem diferenta intre “zgomote” uzuale ale unui copil si jocul cu mingea, instrumente muzicale.
   Ca tata a 2 copii va sfatuiesc sa fiti un pic mai ingaduitor, fiecare dintre noi am fost copii, am avut copii. Incercati o mediere a conflictului cu familia respectiva, in cazul in are vorbim de ceva mai mult decat deranjul produs de copii, dar trebuie sa stiti ca e foarte probabil sa fiti actionat in judecata de familia respectiva, in cazul in care apar sicane, plangeri, o stare conflictuala nefondata. Eu sincer asa as face.
   Nu vorbesc de dumneavoastra, dar am fost in situatia sa fiu refuzat a primi in chirie un apartament pe motiv ca vecina de la etajul superior nu suporta copiii – in secunda 2 acum as fi a tribunal cu respectivii.

   Cele bune!

 4. Buna ziua domnule Iulian! Din ziua in care i-am rugat sa nu mai bubuie cu mingea de la ora 8.00 la 21.00, uneori impreuna cu parintii cateva ore, fac totul intentionat.

  1. O plangere in scris la hausverwaltung ati facut? Daca sunt chiriasi, incercati sa contactati proprietarul.
   Va zic ca e foarte greu sa demonstrezi ca este intentionat sau o joaca nevinovata de copii.

   1. Pe proprietar l-am instiintat de cateva ori si tot de atatea ori le-a atras atentia. Cred ca nici nu ii intereseaza. As vrea sa nu ma interpretati gresit, nu sunt un om prea nervos, am crescut si eu trei copii, dar credeti-ma ca sunt imposibili si deja iau in calcul o schimbare de domiciliu. Nu am nici bani, nici timp pentru a-i actiona in judecata. Oricum, va multumesc mult pentru timpul acordat!

 5. Pe proprietar l-am instiintat de cateva ori si tot de atatea ori le-a atras atentia. Cred ca nici nu ii intereseaza. As vrea sa nu ma interpretati gresit, nu sunt un om prea nervos, am crescut si eu trei copii, dar credeti-ma ca sunt imposibili si deja iau in calcul o schimbare de domiciliu. Nu am nici bani, nici timp pentru a-i actiona in judecata. Oricum, va multumesc mult pentru timpul acordat!

 6. Buna seara! Nu stiu ce s-a intamplat, cred ca proprietarul i-a rugat, obligat sa nu mai se joace ( la extrem) impreuna cu copiii in curte. Cert este ca de opt zile s-au potolit.

 7. Buna seara! As dori, va rog, sa imi spuneti care este procedura in situatia in care pasaportul meu, respectiv cartea de identitate a sotiei mele, expira in primavara anului 2016. Locuim in Bayern. Va multumesc!

 8. Inainte cu cateva luni de expirarea cartii de identitatea a sotiei, respectiv pasaportului dumneavoastra, mergeti la consulatul din Munchen si solicitati eliberarea pasapoartelor cu domiciliul in strainatate. Pentru eliberarea acestora vi se vor opri cartile de identitate, urmand ca in eventualitatea in care va stabiliti din nou domiciliul in Romania sa solicitati altele de acolo.
  Interesati-va din timp ce documente va sunt necesare la consulat si care e procedura exacta.
  Nu lasati sa va expire documentele ca apar complicatii inutile.

 9. Buna ziua,ma confrunt cu o problema si poate ma puteti ajuta…In urma cu o luna jumatate am cumparat o masina folosita dintr-un parc auto de la handler.El a zis ca masina e intr-o stare ffff buna fara nici o problema.Am fost intrebata si de distributie,la care a zis ca e schimbata ,calculatorul de bord arata anomalie airberg dar a zis ca trebuie doar sters din calculator.Tuv-ul e de 2 luni facut.Dupa ce am luat-o am aflat ca distributia nu era schimbata asa ca am hotarat (ca romanul)sa mergem cu ea in Romania,acolo costa mai putin.Am investit in ea inca aprox.1000 euro.Doar ca pe langa distributie care am si schimbat-o si filtre si….mai are f multe erori cu care ar fi fost imposibil sa treaca Tuv-ul,ex.airbergul care nu e doar o eroare ci e defectiune serioasa.Una peste alta ar trebui investit inca aprox 2000 si ceva de euro pt reparatii.Pretul de cumparare nu a fost mic,si nu ar merita investitia.Intrebarea mea :care ar fii sansele mele de castig cu un avocat in fata handlerului care nu vrea sa auda de nimic?El zice ca de ce l-am crezut si nu m-am dus la o verificare in service inainte sa o iau…. Pe contract (toate la fel tipizate)e trecut fara garantii.Multumesc mult pt raspuns.

 10. Din pacate e trist ca romanii sunt fortati de imprejurari in Germania fiind sa lucreze si sa plece cu “coada” intre picioare.Autoritatile stiu de frauda fiscala insa ceea ce e ciudat e ca in Germania se practica des.Fie ca CEDO stie fie ca nu trebuie sa se afle despre TRAGEDIILE muncitorilor români care nu sau care apartin de CLANURI mafiote din comunitatile locale.Trebuie stiut ca Autoritatile românesti ca acele vestite Birouri de Consultanta ptr Românii cu ghewerbe trebuie sa si extinda profilul si pe ajutorul conationalilor independenti sau celor care doresc contracte cu angajatorul strain direct sau de ce nu? ajutorul celor care vin sa intrebe despre POSIBILITATEA neaderarii la Mafia locurilor de munca ,ajutorul bisericii si a tuturor asociatiilor românesti privind INTEGRAREA fara UMILINTE ceea ce se refera la alte popoare venite aici ( nu ma refer la sirieni).Asia e aici! România nu trebuie injosita.Asadar veniti in Germania cu sau fara Diplome dar interesativa de Avocati CEDO,Avocati de Integrare si drept familial.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.