Studii in Marea Britanie pentru tinerii din Romania

socinro foarte micTinerii de astazi isi doresc rezolvarea tuturor problemelor peste noapte. Cei mai multi dintre ei nazuiesc spre un succes imediat, materializat fie intr-un job bine platit, fie intr-o imagine personala nascuta din spuma primului val al marii.  Eu le doresc tuturor sa-si implineasca toate visele miine, poimiine si saptamina viitoare… Din pacate insa, nu cred ca va fi asa…

Adevarul este ca eu sunt un om de moda veche care a lucrat mereu in perspectiva. De curind, am constatat ca perspective exista la toate virstele si chiar acum, la apusul vietii, mi-am stabilit obiective pentru urmatorul deceniu … Culmea este ca aceste planuri de mosneag au un rol stimulativ care ma vor ajuta sa-mi indeplinesc sperantele pas cu pas si actiune cu actiune.

Toata aceasta filozofie de doi bani am facut-o zilele acestea cind am descoperit un anunt pe un portal al romanilor din ANGLIA: studii in Marea Britanie cu bani putini si perspective frumoase. Pe vremea tineretii mele, nu exista asa ceva. De ce nu am avut si eu oportunitatea aceasta? De ce nu am avut si eu sansa plecarii timpurii la studii in strainatate?

Fiecare om are, insa, soarta lui. Eu ramin cu regretele tardive si cei tineri cu perspectivele interesante… Asadar, daca sunteti tineri si doriti sa studiati din februarie 2016 in Marea Britanie cititi aici.

DSC_2371          Cu stima,

               Dan Constantin Goldis- presedinte SOCINRO

Advertisements

One response to “Studii in Marea Britanie pentru tinerii din Romania

 1. “Din 2002, în Republica Federală Germania există o lege conform căreia cei care au desfășurat în timpul regimului național-socialist din Germania, în perioada 1933-1945, o activitate de muncă într-un ghetou sunt îndreptățiți, în anumite condiții, la o pensie, așa-zisa ‘pensie de ghetou’.

  Această lege a suferit modificări în 2014, astfel încât, acum, sunt luate în calcul și ghetouri amplasate ‘în zona de influență național-socialistă’, ca de pildă cele pe teritoriul național al României din acea perioadă”, adaugă sursa citată.

  Ambasada Germaniei subliniază că legea menționată se referă la pensiile acordate pentru acea activitate de muncă desfășurată într-un ghetou, și nu la plăți cu titlu de recompensă sau despăgubire.

  În cazul în care persoana îndreptățită a decedat, moștenitorii acesteia își pot revendica drepturile doar dacă persoana respectivă a depus deja din timpul vieții o cerere de pensie de ghetou sau o cerere generală de pensie după 1 iunie 2006.

  Se precizează, totodată, că pentru toate drepturile de pensie este necesară o vechime în muncă de cel puțin cinci ani (60 de luni).

  AGERPRES/(AS — autor: Cătălin Alexandru, editor: Florin Marin)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.