Avocat european, romano-german in Freiburg


Avocat Rodica Grimmer LL.M, CAS

grimmerStimati concetateni,

sunt avocat roman cu domiciliu in Germania, membru in Baroul Timis din 1998 si in Baroul (Rechtsanwaltskammer) Freiburg ca jurist consultant din 2005 si ca avocat european din 2007. Am absolvit doua masterate in Elvetia, in anul 2000 in Drept international privat la Facultatea de drept din Basel (LL.M) si in  2010 in Etica Medicala la Facultatea de Teologie si Filozofie din Zürich (CAS).

Biroul meu se afla in Lörrach, Baden-Württemberg.

Va ofer servicii juridice si de traduceri atat in Germania cat si in Romania.

In Germania, ofer consultanta, asistenta juridica si  reprezentare pentru persoane fizice si juridice  in fata instantelor judecatoresti incepand cu  Amtsgericht (Judecatorie), Landesgericht (Tribunal) si pana la Oberlandesgericht (Curte de Apel), in special in urmatoarele domenii: drept penal german si international, drept international privat, recunoastere hotarari judecatoresti straine in germania, executor, succesiuni internationale, pensii de intretinere, recuperari creante. Citeste mai departe

Advertisements

9 responses to “Avocat european, romano-german in Freiburg

 1. Buna seara,va rog sa ma ajutati cu niste lamuriri.Am nascut in Germania si ne-am intors in Romania ,sotul a ramas la munca acolo…..acum suntem in divort,fetita imi este incredintata mie,pot primi alocatia in tara?,mentionez ca el o ia acolo. L-am dat in judecata pt alocatia retroactiva.

  • Rodica Grimmer

   buna ziua, dumneavoastra sunteti singurul parinte indreptatit sa incaseze alocatia chiar daca stati in Romania, pentru ca la dumneavoastra se afla copilul. Nu este necesar sa il dati in judecat pe sotul dumneavoastra pentru alocatie ci trebuie facuta dovada la Landeskasse ca locuiti in Romania si ca fetita locuieste cu domneavoastra. Pentru mai multe informatii scrieti la avocatgrimmer@gmail.com

 2. Bună seara,numele meu este B. Daniel, sunt un cetățean român si vă rog să mă scuzați că o să vă spun o poveste care mă doare în speranța că mă puteți sfătui sau ajuta.Ca mulți alți români care au rămas fără servici, am căutat un loc de muncă prin Europa.Am apelat pentru aceasta la o prietenă de familie mai veche care locuia în Germania de peste 12 ani și era căsătorită cu un cetățean italian.Datorită faptului că pe atunci adică în anul 2013 situația mea familiară era una delicată deoarece nu aveam servici eu dar nici soția, am acceptat să merg să lucrez la amenajarea unui restaurant pe care această așa zisă prietenă urma să îl deschidă într-un orășel numit Geislingen an der Steige.După nici două săptămâni au insistat să o chem și pe soție la curățenie și au promis că la deschiderea restaurantului ne vor angaja în bucătărie.Toate bune și frumoase, am acceptat și o plată mai mică pentru serviciile făcute de mine și soția mea în speranța că acești oameni ne vor ajuta.Noi suntem o familie tânără și aveam nevoie măcar de un loc de muncă.Când au dorit să deschidă restaurantul respectiv care trebuia să fie o pizzerie și restaurant cu specific italian au spus că nu pot face pe numele lor afacerea pentru că dumneaei avea un mini job și un ajutor social în Germania. Au insistat să facem doar pentru câteva luni afacerea pe numele meu ca mai apoi va veni ea în firmă ca patron și eu o să mai am doar calitatea de angajat.Am lucrat așa din luna februarie 2014 până în luna mai 2014.Aceasta pentru că lucrurile nu mergeau bine,clienții întârziau să apară iar cheltuieli trebuiau susținute.Ei nu mai aveau nici un fel de capital pentru asta nici măcar pentru a plăti angajații.Lucram eu cu soția ca și novici în domeniul gastronomiei soțul așa zisei prietene care mai avusese alte restaurante și prietena între ghilimele care lucra doar după ce termina programul la mini jobul său.Ne promiseseră numai 50 de euro pe zi mâncare și cazare dar nu am văzut bani doar o lună mai apoi au apărut jignirile personale și amenințările la adresa mea și a soției.Atunci noi am părăsit Germania iar datorită faptului că nu cunoșteam limba sau legile germane am rămas cu această afacere acolo pe care noi nu am dorit-o ci am avut doar încredere pentru binele ambelor familii.Acum am un loc de muncă bun în țară și nu doresc să las lucrurile așa. Acești oameni de nimic ne-au escrocat pe noi și fac în continuare asta chiar și cu statul german.Vă rog să nu vă supărați pe mine pentru că am îndrăznit, dar suntem disperați nu vrem decât un sfat sau un ajutor..Noi am rugat acești oameni că vrem să cedăm toate drepturile lor și că nu mai dorim probleme dar suspectăm faptul că ei nu pot să facă nici un fel de afacere în Germania cred că au avut probleme cu legea aici. Suntem deasemenea amenințați prin telefon să mergem la muncă acolo și să fim prezenți altfel o să avem mari probleme.Într-un cuvânt vor în continuare să se folosească de noi.Cu respect și cu mi de scuze pentru îndrăzneală B Daniel

  • @Daniel Dl. Huidu are dreptate, nici eu nu pot sa va zic ce e de facut dar pot sa va zic ce NU TREBUIE SA FACETI IN NICI UN CAZ:

   NU va culcati pe o ureche ca va nenorociti viata, posibil pentru todeauna, nimeni nu o sa dea de munca vreodata unui condamnat cu cazier si veti avea d eplatit tot restul vietii.

   Luati IMEDIAT legatura cu dna.avocat de aici sau cu orice alt avocat care vorbeste romaneste ca sa inchida firma imediat si sa inceapa sa procedura de insolventa.
   Pe urma trebuie sa vada cine si ce a facut in numele dvs., ce facturi s-au eliberat si ce bani s-au incasat, ce impozite si CAS trebuiesc platite si tot asa.

   – NU VA JUCATI CU JUSTITIA GERMANA CA VA ARDETI RAU DE TOT !!!

   Mult noroc si sa va ajute D-zeu ca in mare necaz sunteti.

  • daniele eu iti spun si alceva.Primul lucru inregistrezi amenintarile lor si tot asa incepi sa-i faci sa vorbeasca despre inceputuri adica ce v-ati inteles la inceput.Te faci ca te sperie cu ce te ameninta si lasi dupa ei ,dar taraganezi… si cauti dovezi, apoi i-ai legatura cu un avocat bun. Si nu uita pentru un caracter corect va lupta chiar si Dumnezeu ,daca crezi .La EL este totul posibil.SA ne auzim de bine.

 3. @Daniel. Din aceasta incurcatura nu te mai scoate nici Dumnezeu!
  Firma e mai departe pe numele tau,iar datoriile, impozitele,penalitatile,amenzile,etc nu le plateste nimeni. O sa muncesti probabil 2-3 ani gratis ca sa-ti platesti greseala vietii!
  Din pacate acesta este adevarul, si nici nu am timp sa-ti spun ce trebuie sa faci mai departe fiindca este destul de complicat!

 4. Rodica Grimmer

  Buna ziua domnule Daniel B. Cred ca v-am dat si privat unele informatii si daca doriti sa continuam discutia va trebui sa incercati sa oferiti detalii concrete. Inainte sa incercam rezolvarea trebuie sa stim ce este de rezolvat, adica sa identificam problema. Am inteles ca nu stiti mai nimic cu privire la Firma si ca actele au ramas la ei, astfel ca nu puteti sti nici care este starea financiara a firmei. Cel mai grav lucru este faptul ca in functie de ce tip de “firma” ati infiintat, puteti raspunde pentru datoriile firmei NELIMITAT!!! CU TOATE BUNURILE DUMNEAVOASTRA PREZENTE SI VIITOARE. Unele chestiuni se pot afla fara sa ne deplasam la locul respectiv cu conditia ca dumneavoastra sa furnizati informatii suficiente in acest sens. Incercati sa ma contactati din nou la adresa de E-Mail, pe care deja o cunoasteti pentru a incerca un Dialog util pe aceasta tema…

  • Dumbrava Gabriel

   Buna ziua. Am si eu mai multe nelamuriri in privinta drepturilor unui salariat in germania dak ma puteti ajuta:lucrez in germania din 13.01.2014mai exact in Achkarren(Frieburg) in constructii angajat full am 28 ani sunt casatorit si am un copil de 1,3 ani..!.dar ei locuies in Romania. Am fost incadrat de la inceput la clas.1 ce trebuie sa fac pt as trece la cls.3 si dak pot sa recuperez banii retinuti? Va multumesc.

 5. Buna ziua ma numesc RADU BOLOG;si lucrez in germania de 6 ani.Dar vreau sa va spun ca,fosta nevasta a venit si ia in germania cu fata noastra.vreau sa va intreb poate sa faca vreo scoala daca nu a terminat 12 clase in romania,fata are 18 ani,a facut aici in germania un curs de liba germana,mai sint obligat sa platesc pesia alimentara.eu 18 ani am platit luna de luna.va multumesc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.