Statisticile ne spun ca in tarile Uniunii Europene traiesc si muncesc vreo 3.500.000 de cetateni romani. Toti acesti cetateni romani au plecat din Romania cu un bagaj imens de cunostiinte teoretice si practice dobindite de ei in scoala romaneasca, incepind de la clasele elementare si terminind cu universitatile, masteratele si doctoratele lor. Dar pe linga cei cu studii superioare, in Uniunea Europeana mai activeaza cetateni romani care s-au calificat in diverse profesii in Romania: zidari, fierari, strungari, meseriasi de toate felurile. Cunostiintele lor profesionale, experientele lor anterioare in munca sunt folosite direct sau indirect in Germania, Franta, Anglia, de fapt in toate tarile U.E. Daca vom incerca sa cuantificam in cifre si bani cit au costat formarea si dezvoltarea competentelor si abilitatilor lor profesionale, Romania ar putea deveni peste noapte cel mai mare investitor european, fiindca Romania investeste de trei decenii in fiecare zi in capital uman, de cele mai multe ori mai valoros decit capitalul financiar. Comunitatile europene insa nu vor recunoaste niciodata aceasta investitie. Ele ofera milioane de euro pe un jucator de fotbal, dar nu dau doi bani pentru un medic sau pentru un I.T.-ist. Unele tari si-au inchis facultatile de medicina si scolile postliceale de asistente fiindca sunt prea costisitoare. Bogata Europa de Vest economiseste bani, Romania insa ii consuma… citeste mai departe
Spun cu voce tare:
De cele mai multe ori, NU şcoala românească este autoarea succesului unui om, ci dorinţa acestuia de-a se desprinde de ceea ce l-a obligat şcoala să înveţe şi a căutat cu îndârjirea sisifului drumul spre realizarea lui profesională. Şcoala în România nu te învaţă nici măcar a-ţi însuşi scrierea corectă în limba română. Cunoştinţele sunt îndesate pe gât asemenea unor rate îndopate cu ştiinţe demult apuse. Cei care au înţeles că excepţiile şcolii româneşti se datorează pasiunii unor elevi şi profesori, pasiuni ce NU au nicio legătură cu programa şcolară, mai au o şansă în viaţă.
Problemele sunt discutabile si trebuie sa aplicam invataturile lui Solomon, adica sa admitem ca si eu si dvs, chiar si ceilalti avem cu totii dreptate desi opiniile fiecaruia dintre noi sunt diferite. Vezi! Povestea asta cu Solomom o stiu din scoala generala, cine si-ar fi inchipuit ca o voi folosi la 50 de ani de la absolvirea ei? In consecinta, intr-un fel am dreptate ca scoala m-a format. Dar si tu ai dreptate findca astazi nu se mai face scoala care se facea pe vremuri…
Ok.sint foarte deacord cu dumneavoastra.dar eu ma intreb unde este egalitatea de care vb legile europene.?unde sint toate aceste care ne fac egali .sau pt romini nu se aplica.asta te doare si mai ales ca cei care te persecuta sint compatrioti tai.ar trebui sa ne fiie rusine la uni.caci pt bani sintem instare sa profitam de uni care vin din ro mai tirziu si ii platim ca pe negri pe plantati.dacac ar putea niar si biciui.
iertati-ma ,dar trebuie sa fii naiv sa crezi in egalitate in cadrul UE.Asa ceva n-a fost si nici nu va fi.Dau un exemplu.Uni parlamentari sus pusi la Strasbourg nu platesc impozite plus ca au legi speciale ale lor.Stirea aceasta este oficiala.Tu sau eu putem in DE sa nu platim impozit?Apropo de harti; harta de pe bacnotele euro a fost proiectata si gandita sa ne cuprinda si pe noi ,ca am vrut ca n-am vrut.Fiecare acum cu cetatenia romana, nu romina sa se descurce cum poate,ca vin vremuri grele.Istoria ne arata ca orice mare putere a fost ,se afla sub nisip si pamint.