Cine este Consilierul tau EURES ?

Portalul EURES, pune la dispoziţie o reţea de consilieri care au rolul de a oferi solicitanţilor de locuri de muncă şi angajatorilor informaţiile de care au nevoie, prin contact personal. Există peste 900 de consilieri EURES în Europa, iar numărul lor este în creştere. Consilierii EURES sunt specialişti instruiţi care oferă cele trei servicii EURES de bază: informare, orientare şi plasament, atât angajatorilor, cât şi solicitanţilor de locuri de muncă interesaţi de piaţa europeană a muncii. Consilierii deţin expertiză specializată pe aspectele practice, juridice şi administrative legate de mobilitatea la nivel naţional şi transfrontalier. Ei lucrează în cadrul serviciului public de ocupare a forţei de muncă din fiecare ţară sau în cadrul altor organizaţii partenere din reţeaua EURES.

Singurul Consilier Eures din Germania care cunoaste limba romana este:

Gyöngyvér Böhm, Bundesagentur für Arbeit [Federal Employment Agency], Zentrale Auslands- und Fachvermittlung (ZAV) Villemombler Str.76 , 53123 Bonn,  Tel: +49 2287132133 fax: 49 2287132701329 email : incoming3@arbeitsagentur.de  limbi vorbite:Deutsch (de), English (en), magyar (hu), Românã (ro)

Sfatuim cetatenii romani care au rezidenta in Nordrhein Westfalen sa I se adreseze cu incredere!

Totusi, avind in vedere ca marea majoritate a cetatenilor romani cunosc destul de bine limbile engleza si franceza pe care le-au facut in scoala, italiana sau spaniola pe care le-au invatat prin strainatate, am selectat din cei 900 de consilieri europeni pe aceia care cunosc cel putin o limba din cele 4 mentionate. Iata mai jos lista persoanelor selectate, aranjate pe tari (Austria, Belgia, Luxemburg) sau landuri (Germania) :

citeste mai departe!

Advertisements

One response to “Cine este Consilierul tau EURES ?

  1. buna seara lucrez la o firma germana ca sofer profesionist si am contractu demunca la 48 de ore pe saptamana si ce depasim orele peste program ne da liber sau le plateste problema este ca trebuie sa muncesc in jur de 9,20 ore pe zi si cei de la firma ne pun si pauza de 45 de minute in plusdeci ca sa fac o ora peste program trebuie sa muncesc peste 11 ore este legal? si daca nu legea respective unde o gasesc va multumesc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.