CONDICA VIRTUALA DE SUGESTII SI RECLAMATII

DSC_2371

De vreo 5 luni  lucrez neintrerupt la Harta europeana a serviciilor romanesti. De buna seama, in acest scop,  am citit multe site-uri si m-am documentat intens  in numeroase probleme de interes comun. Satisfactia mare este ca am reusit sa adun o multime de informatii folositoare pantru munca si viata cetatenilor romani relocati in strainatate. Cu prilejul documentarii insa, am descoperit si multe neajunsuri in activitatea unor ministere romanesti, agentii si reprezentante economice romane in Uniunea Europeana. Datorita acestui fapt, am hotarit sa deschid o condica virtuala de sugestii si reclamatii  in care oricare cetatean roman relocat in strainatate va putea materializa sesizarile sale la adresa autoritatilor romane. In consecinta, la finalul articolului de prezentare a fiecarei categorii de interes in parte ( ambasada, consulat, departament, birou), veti gasi rubrica de sugestii si reclamatii, unde puteti insera comentarii privind nemultumirile, propunerile sau sugestiile Dvs. Cele mai semnificative vor fi urcate in CONDICA VIRTUALA DE SUGESTII SI RECLAMATII a Hartii, astfel incit sa creem impreuna o imagine concreta a activitatii fiecarei institutii in parte. Speram ca in acest fel, neajunsurile semnalate sa fie descoperite de respectivele autoritati si acestea sa intreprinda masuri urgente pentru inlaturarea lor. In opinia mea, metoda condicii virtuale va fi mai eficienta decit scrisorile deschise care sunt citite de un numar redus de persoane, reclamatiile directe la autoritatile vizate care sunt dosite prin sertarele consilierilor, petitiile publice care se pierd in oceanul de petitii generale. O data ce reclamatia Dvs. va fi inserata in Condica virtuala, motorul Google va avea grija sa o indexeze pina cind respectiva deficienta ajunge pe biroul factorului responsabil, ministru, ambasador sau consul. Sunt sigur ca in acest caz  se va mobiliza si va lua cele mai adecvate masuri, fiindca nimic nu este mai neplacut pentru un sef sau functionar public decit sa constate ca deficientele din munca sa pot fi cunoscute de intreaga lume…

In consecinta, eu incep primul si Dvs, cititorii nostri, continuati cu propunerile, sesizarile si reclamatiile pe care le aveti. Poate astfel, vom reusi intr-un fel sa senzibilizam inaltele curti imparatesti.

Dan Constantin Goldis – presedinte SOCINRO

SESIZAREA nr 1 din 04.06.2015 adresata Ministerului Afacerilor Externe si Ambasadei Romaniei de la Berlin. Autor: Dan Constantin Goldis -presedinte SOCINRO (e-mai; socinro1@gmail.com) privind      CONSULATELE INTINERANTE  Continutul sesizarii se gaseste aici.

SESIZAREA nr 2 din 05.06.2015 adresata Ministerului Afacerilor Externe si Ambasadei Romaniei de la Haga. Autor: Dan Constantin Goldis -presedinte SOCINRO (e-mai; socinro1@gmail.com) privind  Biroul de promovare economica si comerciala. Continutul sesizarii se gaseste aici.

10 thoughts on “CONDICA VIRTUALA DE SUGESTII SI RECLAMATII”

 1. buna ziua,ma numesc savu maricica ,as dori o informatie suntem o familie nou venita in germania locuim la neu-ulm si am avut perte de o inamplare neplacuta.copilul nostru de 5 ani se juca intr-o zi in curtea casei unde locuim cu mingea,intr-un moment dat mingea a iesit afara in strada,iar in acel moment a trecut un biciclist cca 35 de ani,atingandu-l mingea a cazut cu bicicleata.a chemat politia si acum ne cere 200 de euro pt bicicleta,90 pt ceva radiografii facute la spital si 1000 de euro daune.tin a precizez ca s-a julit butin in cot si in palma ,iar bicicleta avea cateva zgarieturi mici la ghidon si noi nu avem asigurare .va rog din suflet sa imi spuneti ce se poate intampla ca suntem disperati lucreaza doar sotul si are un salar de 1200 de euro ,platim 800 chiria deci abea ne ducem zilele si nu ne putem permite acesti bani.va rog din suflet sa imi raspundeti ca suntem disperati,distrusi.va multumesc.

  1. @Mary Bobiuc Ce vrea cetateanul vatamat si ce hotaraste judecatorul sunt chestii total diferite. Evident insa daca nu contestati plangerea respectivului si nu va reprezinta nimeni la tribunal atunci va primi castig de cauza si veti plati totul asa cum vrea el.
   In Germania aceste lucruri sunt luate foarte in serios si asigurarea de pagube produse altora, pe langa ca costa extrem de putin este extraordinar de necesara.
   Germanii sunt foarte “paraciosi” si nu lasa nimic sa treaca de la ei, si daca copilul dvs. impinge alt copil si acesta se juleste la genunchi veti avea de platit.
   Cum am mai zis si intr-o alta postare, daca biciclistul spune ca din cauza accidentului numai poate lucra 3 luni trebuie sa-i platiti si salariul si fizioterapia in acest timp.
   In plus ca parinti trebuie sa aveti copilul sub supraveghere tot timpul si in nici un caz sa nu spuneti ca v-ati luat ochii de la el chiar daca l-ati lasat de izbeliste in curte sa se joace, altfel judecatorul mai aduga si o amenda consistenta.
   Nu intereseaza pe nimeni cat castigati si daca va permiteti sau nu sa platiti, odata ce petentul are martori si probe si a obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva, atunci veti plati, indiferent cum.
   Sfatul meu: consultati imediat un avocat, s-ar putea sa pierdeti si in acest caz dar macar acesta v-a incerca sa negocieze o suma mai mica.

   1. Avocatul va incerca sa obtina o suma mai mica, dar asta nu inseamna ca va si reusi. In schimb, o va face pe banii dumneavoastra. Numai sa deschideti gura in fata avocatului si sa explicati ce problema aveti, va costa in jur de 300 de euro. Se merita?
    Sfatul meu este sa platiti suma ceruta, asta inainte de a ajunge la proces. In caz contrar, o sa mai aveti de platit si cheltuieli de judecata…
    Totul, dar absolut totul, se plateste in Germania!

 2. Buna seara! Imi pare foarte rau ca comentez aici in afara subiectului dar am nevoie urgenta de o opinie corecta. Imi doresc sa studiez in Germania. Ma aflu deja aici. Am incercat sa imi echivalez diploma de Bac, insa mi-au respins aplicatia.Am trimis o copie legalizata a diplomei de Bac impreuna cu o traducere a acesteia fcuta la un notar insa se pare ca nu au fost suficiente. Doresc sa va intreb pe dumneavoastra daca stiti ce anume nu a fost corect .Apostila poate ? Va multumesc foarte mult ! Alexandra

  1. De ce vreti sa echivalati diploma de bac? Aceasta este oricum recunoscuta. De la facultate o sa va ceara doar copie legalizata+traducere(cel putin asa a fost in cazul meu).La ce universitate vreti sa studiati?

   1. Serios??? De fapt asta ar fi fost mai exact intrebarea mea…. Cum s-ar traduce de fapt “amtliche Beglaubigte Kopie und vereidigte Übersetzungen “….Am incercat sa trimit o copie legalizata si o traducere dupa copia legalizata la Uni Assist,poate stiti,dar aplicatia a fost incompleta caci lipsea nu stiu ce stampila. Vreau sa studiez Witschaftsinformatik in Augsburg…dar trebuie sa primesc mai intai raspunsul de la Uni Assist…Va multumesc foarte mult pentru raspuns,faceti o treaba minunata !

   2. amtliche Beglaubigte Kopie und vereidigte Übersetzungen inseamna copie legalizata si traducere autorizata. Mergeti cu diploma de bac la un traducator autorizat in Germania, apoi mergeti si faceti copii legalizate la traducere si diploma la Ortsgericht-ul din localitatea unde stati acum.

   3. Nu uitati si de foaia matricola. In cazul in care diploma,foaia matricola sunt si in lb engleza nu mai aveti nevoie si de traducere. Asa a fost si la mine si scrie si pe site-ul Uni Augsburg.

 3. Cum putem forta Ambasada Romaniei din Berlin la a avea un comportament decent fata de cetatenii pe care ii deserveste?
  Umilinta si teama la care suntem supusi de cate ori trecem pragul Ambasadei Romaniei din Berlin este de neimaginat. Este vorba de un sistem (poate unic in lume), de a “servi” numai primii 25 de cetateni care trec pragul Ambasadei si care se bat la propriu pe aceste bonuri , la intrare in Ambasada. Oare pe cine amuza aceasta situatie? Nu imi pot imagina decat ca, Dl.”Consul”, ascuns dupa perdea priveste la masa de disperati cu o satisfactie morbida. Ne-am trezit azi cu noaptea in cap, pt a strabate cei 400 km care despart Kiel de Berlin si pt a incerca sa ajungem la o ora acceptabila – 8,30, in fata Ambasadei. Am fost ai 29-lea ghinionsisti ai zilei, asadar dupa primii 25 norocosi , am fost pusi impreuna cu alte 3 persoane pe o “Lista de asteptare” (A fost doar asa, un scenariu cred pt a trezi sperantele in noi si pt a simti apoi umilinta intreit…), dupa 2 ore de asteptare instiintati ca dl “Consul” nu ne primeste.
  Acest Dumnezeu al romanilor din Germania, Maria-Sa, “Consulul” azi nu si-a aplecat privirea spre umilii din Ambasada.
  Si asa ca am plecat inapoi, 400 km, cu coada intre picioare si fara o solutie viabila.
  Intrebarea mea este insa: a savarsit Ambasada Romaniei o infractiune cand mi-a permis sa plec (chiar mi-a dat un picior in fund, as putea zice) cu un copil, din Ambasada, considerata teritoriul romanesc, fara pasaport sau alt document valabil? Eu zic ca da, doamnele functionare in imbecilitatea si impertinenta lor cred ca nu aju habar.
  Chiar nu se poate gasi o alta solutie de evitare a umilirii cetatenilor nevoiti sa apeleze la servicii consulare? Cum ar fi daca telefonic sau online, s-ar fixa pt orice simplu muritor o data la care se poate accesa cu siguranta 100% serviciul dorit? Erau cetateni care ajunsesera in fata Ambasadei de la ora 2 noaptea si care nu au prins bilet de ordine, pt ca imbulzeala si bataia pe bonuri a fost imensa. De ce aceasta umilire? Cine sunt toti acesti Dumnezei ai Consulatelor care isi permit un asemenea comportament?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.