Se cauta soferi profesionisti in U.E.

 

In ultimul timp meseria de sofer profesionist este la mare cautare in Europa. Cele mai importante cauze sunt:

– un numar insemnat de persoane cu aceasta meserie din toate tarile U.E s-au pensionat sau sunt in prag de pensionare;

– in prezent,  numarul celor care urmeaza cursurile pentru obtinerea permisului profesionist in toate tarile U.E. este relativ scazut;

–  in ultima vreme s-au scumpit scolile europene care produc soferi profesionisti;

– cresterea puternica a comertului online,  ceea ce inseamna si cresterea implicita a livrarilor de marfuri de la un centru zonal la filiale si apoi livrarea la domiciliul clientului final;

In consecinta, acest trend de crestere a importantei meseriei de sofer profesionist va continua in viitor  si acest fapt favorizeaza actualii soferi romani. De altfel, in opinia mea, dupa medici si asistente, soferii romani sunt categoria profesionala cea mai angajata de catre firmele straine. Tocmai de aceea, Harta europeana a serviciilor romanesti si-a propus sa va ofere informatii actualizate despre locurile vacante de soferi profesionisti din Uniunea Europeana. Iata citeva posture libere colectate din reteaua Eures:

– 10 posturi de soferi cu permise B, C, D cu remorca in Luxemburg. Conditii, cerinte, salarizare si alte detalii gasiti aici.

–  2 soferi camion C, E  in Belgia  Conditii, cerinte, salarizare si alte detalii gasiti aici.

–  2 soferi profesionisti la Bolzano, Italia Conditii, cerinte, salarizare si alte detalii gasiti aici.

– 1 post de sofer de microbuz in Austria pentru transport persoane . Conditii, cerinte, salarizare si alte detalii gasiti aici.

Alte locuri de munca disponibile in Uniunea Europeana puteti gasi pe harta de mai jos, accesind steaua rosie cu 8 colturi.

SFAT: 

Pentru a localiza mai bine adresele pentru Romanian points of interests  centrati Harta cu mause-ul  si mariti-o cu semnul + (plus) pe care il gasiti in dreapta jos a ecranului. Puteti mari succesiv in mai multe rinduri pina cind ajungeti la detaliu strada sau cladire. Va recomand sa verificati daca varianta SATELIT din stinga jos a hartii nu este mai convenabila pentru vizualizare fiindca punctele noastre de interes se disting mai bine pe fondul intunecat al hartii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.