Incepe dezbaterea exit-ului austriac ?

steag austriaO petiţie care prevede organizarea unui referendum privind ieşirea Austriei din Uniunea Europeană a fost semnată de 261.159 de cetăţeni austrieci, depăşind pragul de 100.000 de semnături necesare pentru dezbaterea sa in Parlament, informează The Local. Cei 261.159 de cetăţeni care susţin petiţia reprezintă 4,12% din electorat. Cea mai mare susţinere a petiţiei s-a înregistrat în provinciile Lower Austria (5,18%) şi Carinthia (4,85%). Petiţia a fost iniţiată de Inge Rauscher, o translatoare în vârstă de 66 de ani, care a lansat o solicitare similară în 2000. Petiţia nu a ajuns să fie dezbătută în Parlament pentru că nu a întrunit numărul necesar de semnături, fiind susţinută doar de 3,35% din electorat.
Inge Rauscher şi-a exprimat constant dezacordul privind intrarea Austriei în Uniunea Europeană încă de la semnarea acordului de apartenenţă. Alături de susţinătorii săi, ea este de părere că situaţia în Austria ar fi mai bună punct de vedere economic, social şi al mediului dacă ţara nu ar fi membru al UE.
Rauscher pune pe seama crizei financiare din Grecia numărul mare de susţinători ai petiţiei, considerând că este “un rezultat extraordinar”.

Mai multe informatii despre viata si interesele cetatenilor romani in Austria gasiti AICI. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.