Modificarea cuantumului alocatiei pentru copii – Kindergeld

Ne adresam prin acest material parintilor din Germania.
Poate majoritatea dintre dumneavoastra ati observat deja in luna septembrie o modificare a sumelor primite cu titlul de alocatie de stat pentru copii – Kindergeld – dar putini cunosc detaliile acestor modificari.
Astfel, incepand cu luna septembrie, nivelul alocatiei a fost majorat cu 4 Euro pentru fiecare copil, noile cuantumuri fiind:

 • 188 Euro (de la 184 Euro) pentru fiecare dintre primii doi copi
 • 194 Euro (de la 190 Euro) pentru al treilea copil
 • 219 Euro (de la 215 Euro) incepand cu al patrulea copil.

Vestea buna este ca aceasta majorare…  Citeste mai departe

Advertisements

13 responses to “Modificarea cuantumului alocatiei pentru copii – Kindergeld

 1. Bună am și eu o rugăminte mie miau venit actele la zi socotite cu sume cu tot dar a trecut o luna dar bani nu au mai intrat care este cauza ? Mulțumesc

  • Cauza cea mai probabila si des intalnita este comunicarea gresita a contului bancar – e suficient sa gresiti o cifra pe acte. Sunati la numarul indicat in acest articol si verificati ce se intampla. De obicei plata se face la cateva zile dupa primirea Bescheid-ului.
   Cele bune!

 2. Buna ziua!va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu alocatia copiilor ( kindergeld).am facut actele pentru alocatie in martie .In noiembrie facem un an decand ne-am facut ameldung .nici pana azi nu ne-a venit raspuns si nici banii.Poate fi legat de munca sotului,?abia in iulie( A GASIT LEGAL DE LUCRU ,)timp de trei luni.Acum a facut anuntarea incetarii activitatii in munca la jobcenter.ce sa facem?

 3. gasit rapid alt job, vremuri complicate, azi cancelarul Germaniei a pus in discutie Romania, Bulgaria, Polonia, state est europene fara probleme politice de siguranta interna, ca fiind vizate in a nu li se mai sustine social migrantii, probabil urmeaza expulzari, caci nu pot mentine pe teritoriul lor someri sau neasistati social

 4. Buna ziua.Am si eu o întrebare.Eu sunt divorțată ,fiica mea in vârsta de 21 ani studiază in Romania si locuiește împreuna cu mama mea.Eu lucrez in Germania cu contract de Minijob din Ianuarie 2014.Intrebarea mea este daca poate beneficia de alocație si daca da cine trebuie sa ceara acest lucru,fiica sau mama mea?
  Va Multumesc.

  • Daca motivul pentru care sunteti “despartite”, adica fiica si dumneavoastra nu locuiti impreuna in Germania, este faptul ca fiica studiaza – cursuri universitare, atunci aveti dreptul la alocatie chiar daca nu locuieste aici.
   Daca urmeaza cursuri liceale normale, fara a fi vorba de un liceu vocational, atunci nu aveti dreptul la alocatie- fiica este considerata a fi in grija bunicii.
   Cererea in primul caz trebuie sa o depuneti dumneavoastra, ca fiind persoana cu statut de Unbeschränkte Steuerpflicht in Germania.
   Cele bune!

 5. incredibil. a-ti sterrs raspunsul corect la intrebarea din 11 febr.,doar ca l-am dat eu? -a-ti sters si intrebarea? CEVA SIGUR ESTE IN NEREGULA. SAU? Doar nu va pretati la asa ceva?

 6. am raspuns acum cateva ore la o intrebare din data de 11 febr.AICI a fost. Stiu ce spun. Probabil stiinta e de vina atunci.

 7. multumesc,a fost o gresala. e ceva omenesc. daca ti-am sarit omule in cap i-mi cer scuze .noapte buna

 8. buna sint tinca nadia si as dori sa va inteb daca am mucit ca sezoner pe teritooorul german in periioda 2011 2015 beneficiez de alocatie ppentu copii am 2 copii ma informati va rog urgent daca se pote si ce trebuie sa fac va multtumesc

 9. Cititi postarea :Vi s-a respins dosarul pentru alocatie? Avem o solutie concreta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.