Germania inaspreste legile impotriva imigrantilor economici

 1. Saptamina trecuta 200 de primari din landul federal Renania de Nord-Westfalia, deosebit de afectat de criza refugiaţilor, i-au adresat cancelarei Merkel o scrisoare prin care i-au cerut să stăvilească imigraţia. Şi deputaţii din Bundestag au luat la cunoştinţă îngrijorarea cetăţenilor din propriile circumscripţii electorale.. În cercurile puterii circulă deja zvonul că Merkel nu va supravieţui politic această criză.
 1. In prezent, pe aşa-numita rută balcanică se află în continuare zeci de mii de refugiaţi în drum spre Germania. Din aceasta cauza, presiunile la adresa guvernului Merkel au crescut enorm si, in consecinta, Bundestagul a inceput sa ia masuri. Citeste mai departe…
Advertisements

8 responses to “Germania inaspreste legile impotriva imigrantilor economici

 1. In pachetul asta de legi nou aparut, cum este abordata problematica situatiei migrantilor economic est europeni (romani, bulgari, polonezi, etc)pt ca personal, am audiat si vizionat luarea de cuvant a cancelarului Merkel exact inainte de aparitia legii si in care pozitia dumneaei era citez aproximativ:” cei ce vin in Germania pt a munci cum ar fi din tari ca Romania, Bulgaria, Polonia…si dintr-un motiv sau altul nu au sau raman fara loc de munca, nu vor beneficia de ajutoare sociale ..”

  • Pachetul de legi nu este dat cu dedicatie pentru migrantii doar dintr-o anumita tara, se aplic atuturor. Drept este ca cetatenii uniunii au anumite drepturi in plus.
   Cel mai probabil pentru cetatenii comunitari se va aplica expulzarea imediata in momentul in care se solicita prestatii sociale, fara sa fi contribuit la sistem – mai clar spus, vor fi trimisi acasa cei ce odata ajunsi aici se duc si cer ajutoare sociale. Si se aplica deja practica expulzarii, din ce mai multi cetateni romani primesc decizie de a parasi tara in termen de 30 de zile, diferenta va fi ca dupa aceasta lege decizia de a prasi tara va fi cu efect imediat.
   Cele bune!

 2. Si ce nu e corect in aceasta abordare?

 3. Cum am precizat inainte am urmarit la cald declaratiile cancelarului care promovau de fapt cate ceva din continutul legii, si exprimarea “keine sozial Leistungen für ohne beschäftigung rumänische, bulgarische…usw…Migranten” imi pune mie intrebarea daca aceste sozial Leistungen implica de exemplu neacordarea ajutorului de somaj legal in cazul in care ramai fara job, si un alt exemplu, daca in familiile mixte unde unul e german, celalalt roman, se anuleaza Hartz IV pt roman daca se afla in aceasta situatie, sau daca amandoi sotii primind sozial, dupa noua lege, va primi doar germanul. Desigur ca o indicare a locului pe vreun site unde pot gasi legea dupa ce ea apare, m-ar ajuta sa ma lamuresc, multumesc.

  • Ajutorul de somaj nu este ajutor social. Sunt lucruri diferite.
   Bunul simt imi spune ca legea n-are cum sa se refere la familiile mixte, unde unul din membri este cetatean german.

   • Dreptul la ajutor de somaj este castigat prin munca, rezulta din perioada de cotizare prin munca, deci nu face subiectul acestei legi.
    Problema se pune in momentul in care se solicita prestatii sociale suplimentare fata de ajutorul de somaj, aici vor interveni discutiile.

 4. Multumesc de explicatii, cred mult in profesionalismul dvs, compar ceea ce ne furnizati aici cu ceea ce gasesc pe net ca de exemplu titluri de genul “Germania expulzeaza somerii romani si bulgari” …etc. Inca o data respect pt initierea si administrarea acestui folositor site.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.