Acest articol priveste doar specialistii si intreprinzatorii romani din strainatate. Daca nu faceti parte dintre ei nu va pierdeti vremea cu cititul!
Acum vreo 10-15 ani se spunea : “Daca nu esti pe net, nu existi.” Acum aproape toti intreprinzatorii particulari sunt pe net fie ca au un site, un blog sau o pagina de Facebook. Unii au chiar si magazine online unde se pot face analize comparative de pret si calitate, se pot lansa comenzi, se fac plati si se livreaza produse. Aceste masuri functioneaza pentru o parte din intreprinzatori. Pentru altii insa nu. Astfel, cei care au investit permanent timp si bani in actualizarea site-urilor, in dezvoltarea blogurilor sau in promovarea paginii de Facebook au avut de cistigat adica, mai precis, numarul de accesari si vizitatori unici s-a convertit, in final, intr-un procent crescator de clienti persomalizati si vinzari de produse…
Cei care NU au investit insa in promovarea online a produselor lor, au folosit pentru afacerea lor solutii gratuite ( gen bloguri si pagini de Facebook), NU au actualizat permanent continutul articolelor, au avut parte de multe dezamagiri. Atit site-urile, blogurile, cit si paginile Facebook au iesit treptat din atentia motoarelor de cautare si se gasesc in prezent undeva in pagina 40 sau 50 a motorului de cautare Google pe un anumit cuvint ( produs) sau sintagma de cuvinte ( clasa de produse). Ori, dupa cum demonstreaza statistica niciun potential nou client nu ajunge sa deschida pagina 40 a motorului de cautare ( mai précis pozitia 400 din top), pentru simplul motiv ca ori si-a gasit produsul pe prima pagina, adica in primele 10 oferte, ori s-a plictisit, ori intentia sa initiala a fost deturnata de alte linkuri, idei sau informatii. Acesti proprietari de pagini gratuite, facute pe picior de ei insisi sau de nepotul cel istet, alearga la internet in fiecare dimineata si il deschid cu mari sperante. Dar imediat, dezamagirea lor este destul de mare: pe Google au ajuns pe pagina 42 desi ieri erau pe pagina 40, traficul a scazut cu 10 procente ieri fata de alaltaieri, numarul de prieteni pe Facebook a ramas acelasi, nu exista niciun comentariu, nicio intrebare. Este clar ca in aceste conditii numarul de clienti noi si vinzari nu va creste niciodata. Brandul firmei, daca exista asa ceva, se depreciaza incet, incet in timp si viitorul afacerii incepe sa se zugraveasca in culori din ce in ce mai sumbre… Citeste mai departe