Scrisori, sugestii si reclamatii adresate oficialitatilor romane 1

 Scrisoarea I destinata ministrului de externe al Romaniei, domnul Lazar Comanescu

socinro steagul romaniei          Stimate domnule ministru,

va informam cu respect ca de vreo 5 ani, eu, impreuna cu  colaboratorii mei scriem neintrerupt despre problemele cu care se confrunta cetatenii romani in procesul de integrare in Germania si in celelalte tari europene.

    Pe paginile site-urilor noastre au aparut informatii esentiale despre activitatea misiunilor diplomatice si consulare, a birourilor economice si comerciale, a agentiilor din subordinea directa a Guvernului Romaniei. Dar, in momentul in care am redactat aceste materiale am constatat ca pe linga aspectele pozitive, exista si citeva deficiente, mai mari sau mai mici, care ar trebui inlaturate din activitatea acestor institutii.

Acum, fiindca s-a instalat un nou cabinet, indraznim sa va trimitem citeva din sesizarile noastre cu speranta ca veti gasi rezolvari corespunzatoare situatiilor semnalate.    . 

SESIZAREA nr 1 : CONSULATELE INTINERANTE.

  Consideratii generale:

Consulatul intinerant reprezintă un instrument prin care ambasada oferă servicii consulare pentru cetățenii români care au dificultăți în a se deplasa la sediul Consulatului romanesc din respectiva tara. Acest lucru presupune ca funcționari ai secției consulare să se deplaseze la intervale regulate în diverse zone și să presteze servicii consulare cetățenilor români din regiunile respective.

 Sesizare:

  Ideea este foarte buna, dar nu intelegem de ce in anul 2015 nu a existat niciun Program de consulat intinerant in Germania. Din constatarile noastre, cele mai bine organizate Consulate Intinerante sunt in Danemarca (felicitari organizatorilor! ), dar Danemarca este o tara de mici dimensiuni cu o comunitate relativ mica de romani, fata de Germania care are o suprafata teritoriala imensa  si doar… 3 consulate generale.

Citeste mai departe…

Advertisements

2 responses to “Scrisori, sugestii si reclamatii adresate oficialitatilor romane 1

  1. As adauga la aceasta lista de sesizari si eficienta serviciilor consulare. Cum e posibil ca o banala schimbare de pasaport sa dureze 6 luni (pana acum, numaratoarea continua)?
    Am inceput procedurile la consulatul din Munchen in luna iunie, mi s-a oferit o programare la inceputul lunii octombrie, nici pana astazi nu am primit noile pasapoarte pentru familie.
    Si tocmai ca nu este un serviciu gratuit, taxa de eliberare este 100 de euro!!!
    Pentru copii am primit in octombrie o programare pentru luna februarie, in conditiile curente sper sa primesc pasapoartele pana la vacanta de vara!

  2. buna ziua ma numesc bularca Carmen si lucrez in Germania cu an contract de munca din Romania pentru ingrijit batrani si am o problema nu mi se plateste salariul si cand sun la sefi an tara tot timpul gasesc cate-o scuza cum trebuie sa procedez sa le fac o reclamatie eu aici an Germania am si acte facute

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.