Veste buna pentru angajatul roman din Germania: creste salariul net

taxe si impozite SOCINROSpre deosebire de Romania, unde impozitul pe salar este unic (16%) pentru toate categoriile de venit, in Germania  impozitul pe salar este progresiv, în funcţie de venit şi este cuprins intre 14% pentru veniturile mici şi 45 % pentru veniturile mari.  In fiecare an insa, guvernul german modifica transele de impozitare astfel incit salariul net al angajatului german, roman sau bulgar sa creasca. Recent au fost date publicitatii transele de impozitare pentru anul 2016. Conform acestora veniturile anuale pina la 8.652 de euro pentru un angajat celibatar si 17.304 euro pentru o familie sunt NEIMPOZABILE. Chiar daca cetatenii romani, casatoriti sau necasatoriti, au salarii anuale mai mari de  cele de mai sus  vor beneficia de aceasta crestere neta prin faptul ca odata cu marirea plafonului neimpozabil se reduce suma din care se calculeaza impozitul pe venit.

Cititi un material detaliat  cu calculele aferente despre Impozitul pe salar, clasele de impozitare si retinerele din salariul brut pentru angajatul roman din Germania  AICI.

Advertisements

One response to “Veste buna pentru angajatul roman din Germania: creste salariul net

  1. Multumesc frumos pentru informatii…ptr mine sunt foarte benefice si Inca o data Va multumesc ptr raspunsul la intrebarea care mi-ati raspuns in legatura cu venitul pe impozit…cu mult respect Mariana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.