Five reasons to invest in Western Region-Romania

cbc_ timisoara socinroThe actual business environment of West Region is the result of several factors contributing to the stability and the overcoming the economic crisis. The high level of FDI reached before 2008 and the fact that 24% of the top 100 exporters in the automotive sector are located in West Region, made the way through the economic crisis with minor job losses and no “gates closed” among foreign companies.

  1. Dynamic Regional Economy

The industrial sector of the region covers nearly all branches: information and communication technology, machine building, electronic parts, wood processing, mining industry, chemical industry, medicine production, textiles, food industry, ceramics and glassware, etc. With 50,048 industrial, construction and service operational companies (9.3% of all companies in Romania), West Region has a density of 26.04 enterprises for each 1000 inhabitants, above the national average (24.82 enterprises for each 1000 inhabitants). Read more

2 thoughts on “Five reasons to invest in Western Region-Romania”

 1. Buna!As avea si eu o nelamurire.As dori sa imi deschid un pfa,cu dorinta de a face comert cu diferite accesorii auto(becuri,piese,etc) pe care le comand de un timp indelungat din Anglia,SUA,sau alte tari prin intermediul internetului.As avea sanse sa infiintez un pfa? Ar merita mai mult un SRL? Cum fac daca cel de la care cumpar nu imi ofera factura?Va multumesc frumos!

 2. Organizarea de tip pfa nu este optima pentru activitati comerciale de tip import-export si vanzare cu amanuntul, ceea ce dvs. vreti sa faceti.
  Intradevar un SRL este mult mai potrivit.
  Pe de alta parte, dupa cum descrieti ce doriti sa faceti, imi dau seama ca aveti zero experienta in activitatea comerciala.
  “Piesele si becurile” pe care doriti sa le comercialiazati trebuie in primul rand sa aibe acte de provenienta valabile, altfel va veti face vinovat de evaziune fiscala si/sau contrabanda.
  Pe urma, in functie de natura produsului, acesta trebuie sa aibe aprobarea CE si in anumite cazuri si aprobarea autoritatilor romane, ca sa poata fi vandut si folosit pe teritoriul Romaniei cu respectarea legilor in vigoare.
  In special aparate si produse electrice sau piese auto care pot pune in pericol viata si siguranta cumparatorului.
  Faptul ca sunt legale pentru comercializare in USA nu le face legale si in EU, in US poti cumpara din magazine artificii care in eu sunt clasificate ca dispozitive explozive de mare putere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.