Lanturi de magazine romanesti in Uniunea Europeana

socinro foarte mic

Presa scrisa si televiziunile din Romania ne informeaza saptaminal care sunt cele mai mari retele de retaileri straini. Aflam ca in top sunt Kaufland, Carefour, Lidl, Metro, Auchan, Penny  care se bat tot  timpul pentru suprematia locala absoluta. In acest fel, noi, consumatorii din Romania suntem asaltati aproape zilnic de statistici valorice, expansiuni organice, procente din vinzari, studii de raft si de piata care ne demonstreaza ca hypermarketul strain a cucerit Romania si acum, in aceasta calitate de leader, ne invata ce sa mincam, cit sa cheltuim de sarbatori, cum sa ne schimbam preferintele traditionale cu gusturi exotice, ne spune ce ne ingrasa, ce ne slabeste si cui trebuie sa ii multumim pentru actuala noastra greutate corporala.

Bun, am inteles!

Presa din Romania insa nu ne vorbeste aproape nimic despre magazinele romanesti deschise in strainatate. Nu a aparut pina acum nicio statistica despre numarul lor, niciun studiu de piata, nicio cercetare despre gusturile consumatorilor, romani sau straini, care le calca pragul. Din cind in cind apare cite un interviu printr-un ziar local care ne prezinta un intreprinzator roman care a avut sau are succes in strainatate deschizind un magazin sau doua. Atita tot! Toate interviurile acestea si stirile lapidare care mai vin pe net ramin insa la nivel de judet si dupa doua, trei zile se scufunda inecate in oceanul de stiri despre politicieni, D.N.A si S.R.I.…

Asociatia SOCINRO  este prea slaba sa se apuce acum sa faca studii de piata si statistici despre felul cum merg magazinele romanesti din Uniunea Europeana. Nu poate fi vorba nici de analiza expansiunii organice sau de studii de raft. Totusi, am construit  o “Harta europeana a serviciilor romanesti” ( micul nostru success)  si din studiul ei am descoperit ca intreprinzatorii romani au deschis o multime de societati comerciale romanesti incepind din Sicilia si Sardinia si terminind cu Scotia si Irlanda.

Ba mai mult! Am descoperit cu o oarecare surprindere ca avem  si noi retailerii nostri.   Sunt mai mici decit retaileri occidentali, mai pricajiti decit marile lanturi germane si franceze, dar sunt destul de dinamici si vioi daca ar fi sa analizam cum s-au nascut, cum au crescut si cum se dezvolta in prezent …Scepticii economici afirma ca multi vor muri, dar eu sunt optimist in privinta lor fiindca stiu ca romanii gasesc solutii eficiente in orice situatii. Noi, oricum,  le dorim o viata comerciala cit mai indelungata!

Sa ne oprim astazi atentia asupra citorva dintre ei.

In Italia functioneaza lantul de magazine Danubiada. Este marcat pe harta cu steaua rosie cu 5 colturi si despre el aveti detalii aici.

Lantul de magazine Oltenia din Austria s-a dezvoltat si acum incearca sa cucereasca Germania. Localizarea si posibilitatile lor se contact se gasesc aici.

In Spania functioneaza 2 lanturi de magazine, ambele in jurul Madridului, care se acopera unul pe altul. Tocmai de aceea, am marcat lantul de magazine Ana Birsan cu un balon rosu si magazinele Haiduc cu stea albastra. Mai multe detalii despre ele gasiti aici.

Cele 4 magazine Buchenland  care s-au deschis in nord-vestul Germaniei doresc sa satisfaca gudturile tuturor cetatenilor romani din Nordrhein Westfallen. Am scris un Rich Romanian point of interes despre ei pe care va recomand sa-l cititi de aici.

Si in Marea Britanie am descoperit doua lanturi de magazine. Este votba de magazinele Prahova si Delicia, unul marcat cu stea rosie si celalalt cu stea albastra. Localizarea si posibilitatile lor se contact se gasesc aici.

SFAT: 

Pentru a localiza mai bine adresele pentru Romanian points of interests  ( in cazul de fata magazine romanesti), EXTINDETI  harta pe intregul ecran al computerului( tabletei,telefonului) cu semnul [  ] pe care il gasiti in coltul din dreapta sus al hartii. Centrati apoi Harta cu mouse-ul, astfel incit zona care va intereseaza sa se pozitioneze in centrul ecranului si mariti-o cu semnul + (plus) pe care il gasiti in stinga jos. Puteti mari succesiv in mai multe rinduri pina cind ajungeti la detaliu strada sau cladire.  Apasind cu mouse-ul pe pozitia care va intereseaza veti afla adresa exacta, numerele de telefon si  adresele de mail ale firmei respective. Daca vi se recomanda un link, atunci URMATI-L! Veti fi directionat pe o pagina noua unde veti gasi informatii utile, detaliate despre magazinul,programul si produsele oferite  Va multumim pentru atentie si va dorim succes in cautarile Dvs!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.