Stiri recente despre pensiile cetatenilor europeni

 

 

STEAG FRANTAFRANTA

In mai multe oraşe din Franta au avut loc mari demonstratii dupa ce executivul francez a anunțat că își va asuma responsabilitatea, fără vot în parlament, pentru adoptarea unei noi Legi a muncii Aceasta lege prevede  printre altele si modificarea vârstei de pensionare a femeilor de la 60 la 62 de ani si a barbatilor de la 65 la 67 de ani. In timpul demonstratiilor,   protestatarii i-au atacat pe poliţişti cu sticle incendiare, iar forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene. Marile sindicate au chemat la grevă generală pe 19 mai.

marea_britanie_steagMAREA BRITANIE

Potrivit datelor oficiale, In 2015, plăţile facute pensionarilor au fost cu 3,3 miliarde de lire sterline (4,2 miliarde euro) mai mari decât con­tribuţiile angajatilor la fondurile de pensie, Ultimul an când raportul dintre venituri si cheltuieli era aproximativ egal a fost in anul 2007. De atunci, plăţile au crescut cu 37,2%, în timp ce contribuţiile au avansat cu doar 4,5%. Deficitul a crescut de la an la an din diferite motive, unul fiind faptul că britanicii trăiesc mai mult.

Rasunator a fost si colapsul financiar al lanţui de magazine BHS din Marea Britanie cu 11.000 de angajaţi. Proprietarii, familia Green, au devalizat firma prin fel de fel de inginerii financiare.  Acum  omului de afaceri Philip Green i se cere să acopere deficitul fondului de pensii al companiei, dar intre timp, banii furati au ajuns prin paradisurile fiscale

Steag_GermaniaGERMANIA

Ministrul federal de Finanțe Schäuble încinge dezbaterea privind pensiile. El cere mai multă flexibilitate în ceea ce priveste vârsta de pensionare. Astfel. in loc de praguri fixe – 65 sau 67 de ani de la care lucrătorii germani pot obtine o pensie mica, el recomandă mai mult spațiu de manevră pentru angajati si angajatori astfeel incit vechimea de munca sa creasca si o data cu ea si pensia.  De fapt, se spera ca prin aceasta propunere multi  germani sa ramina mai mult in cimpul muncii pentru a obtine o pensie mai mare, dar sa fie platiti o perioada mai scurta pina la sfirsitul vietii.

Citeste mai departe…

Advertisements

2 responses to “Stiri recente despre pensiile cetatenilor europeni

  1. Linkul de citeste mai departe nu merge …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.