Vi s-a respins dosarul pentru alocatie? Avem o solutie concreta!

In utimii ani, multi cetateni romani care lucreaza legal in Germania s-au plins ca li s-au respins dosarele depuse pentru obtinerea alocatiei europene pentru copii. De cele mai multe ori, aceasta respingere a venit dupa lungi perioade de asteptare si fara explicatii lamuritoare. In dorinta de a elucida cauzele concrete ale acestor tergiversari si refuzuri, ne-am adresat doamnei avocat Rodica Grimmer care ne-a oferit citeva lamuriri concrete:

grimmer     Avocat Rodica Grimmer:  In cele mai multe cazuri, Familienkasse, autoritatea competenta, motiveaza respingerile cu justificarea faptului ca dosarele au diverse vicii de procedura. Daca functionarul care analizeaza dosarul pentru alocatie  descopera o rubrica completata gresit, un nume fara prenume sau o informatie lipsa il respinge automat fara sa ceara explicatii lamuritoare de la beneficiar. Am intilnit numeroase cazuri in care  cetateanul roman care a completat dosarul a facut confuzii minore sau a interpretat gresit anumite solicitari  de informatii mai ales datorita necunoasterii corespunzatoare a limbii germane.

Pentru astfel de “vicii de procedura” o cerere  este de regula respinsa, iar singura cale de atac, contestatia impotriva respingerii, poate fi solutionata numai la tribunalul financiar, acolo unde apar  costuri suplimentare datorita faptului ca reprezentarea prin avocat este obligatorie. Pe deasupra,  daca avocatul nu cunoaste suficient de bine speta, exista si posibilitatea ca judecatorul sa considere  motivele de respingere intemeiate si sa respinga  astfel si contestatia..

Rezultatul final are doua consecinte majore. Pe de o parte acei copii care sunt indreptatiti la primirea Kindergeld-ului  nu beneficiaza de sumele necesare intretinerii lor  si, pe de alta parte, familiile titulare care au inaintat cererea sunt nevoite sa efectueze o serie de cheltuieli suplimentare fara sa aibe certitudinea unui rezultat favorabil.

Biroul nostru a solutionat cu succes asemenea dosare, preluand chiar  si cereri aflate pe rolul autoritatilor intr-o faza  preliminara de rezolvare. De asemenea, in prezent suntem in masura sa verificam si dosarele respinse definitiv in ideea de a evalua sansele existente de valorificare a cererii initiale si de a obtine un rezultat favorabil. Desigur ca pentru aceste operatiuni si faze procesuale exista si onorarii, dar onorariile sunt moderate si le discutam  cu fiecare client in parte.

In concluzie, daca vi s-a respins dosarul sau sunteti intr-o etapa procedurala ar fi bine sa ne contactati pentru a  putea gasi o rezolvare optima  intr-un timp rezonabil.

Posibilitatile de contact sunt:

de preferinta prin email  la adresa avocatgrimmer@gmail.com

sau in situatii deosebite de urgenta la telefon 0049 151 676 236 44

Avocat Rodica Grimmer LL.M, CAS RAK  FREIBURG (DE)

Advertisements

4 responses to “Vi s-a respins dosarul pentru alocatie? Avem o solutie concreta!

 1. Buna ziua, ma numesc Irina , sint din Republica Moldova însă am cetățenie Românească cu viza de reședința in România , la moment sunt in Germania. Chestia e ca sunt intr-o situație foooarte încîlcită!
  – Sunt in relație de concubinaj de mai bine de 13 ani, avem doi copii, unul de 10, care se afla in Republica Moldova, pentru a finisa deja scoala primara, căci este clasa 4, si altul de 2 ani care este împreuna cu noi deja de 7 luni, aici, in Germania. “Soțul” meu muncește legal din luna August, adică deja 9 luni, in Germania, beneficiază de AOK (asigurarea medicală) atit el cit si copiii. Toti 4 sintem înregistrați in locuința care o închiriem, si oricum, – cererea pentru Socialgeld mi-a fost respinsă, deoarece reiese ca sunt necăsătorită si nu sunt in întreținerea “soțului” , iar salariul lui îi ajunge pentru întreținere impreuna cu copii! Cam așa ne-am hotarit sa depunem cererea pentru căsătorie, aici in oras, Bad Salzuflen, întîmpinată deloc Călduros, de o Russo-nemțoaica, cu reproșuri ca suntem moldoveni si avem cetățenie românească / europeană fără efort, bla bla bla… in fine, am așteptat vreo luna sa plece dinsa in concediu si m-am apropiat de o alta doamna, de acolo din of. Stării civile, nemțoaica, foarte amabila, am depus cererea si așteptam deja aprobarea!
  Chestia e ca partea cu căsătoria am descâlcit-o, da odată cu astea, inca din luna Ianuarie am depus si eu cererea pentru Kindergelt, si după 15 Martie, mi-a venit scrisoare, o sumedenie de acte ce trebuiesc adăugate, trimise, am aproape tot, in afara de un certificat din România, in legătura cu ajutorul social de acolo!!!!!!!!
  Cum să-l iau, de unde ??? Ce ma fac in caz ca mi se refuza iarăși aici, ramin si fără alocația din România , si fără asta … ?????
  Vad ca lumea scrie ca a primit din Germania alocația de la data de cind a fost înregistrat in munca unul din părinți!? – am eu așa șanse?
  Eu sint cea care a depus cererea, firește ca cu acordul “soțului” , plus e indicat cardul lui bancar de aici, ca eu nici nu am…
  Ce sa fac? Merita sa mai insist? Sau totuși sa aștept sa ne căsătorim legal (in caz ca are vre-o influența acesta) ?! Tare mii teama sa nu raminem si fără ajutorul de acasa si fără asta de aici! Căci căsătoriți sau nu legal, oricum sintem 4 pe un salariu, si situația financiară nu e deloc înfloritoare!!! Va mulțumesc din suflet!!!
  Sper si contez pe ajutorul vostru!

 2. Aveti dreptul la alocatie doar pentru copilul care locuieste cu voi in Germania si pentru asta trebuie sa completati in Romania acel formular. Acest formular nu este despre ajutorul social din Romania ci despre prestatiile sociale pe care le primiti sau nu in acel stat (adica alocatie). Este de recomandat sa renuntati la alocatia din Romania pentru a o primi integral pe cea de aici.
  Atentie! Daca ati inregistrat la primarie copilul care inca se afla in Republica Moldova, in cel mai scurt timp veti fi vizitati de cei de la protectia copilului. Motivul este acela ca, desi figureaza cu domiciliul in Germania, nu merge la scoala aici. Sfatul meu este sa aduceti cat mai repede copilul aici si sa-l inscrieti la scoala.

 3. Buna ziua ma numesc ionel
  Lucrez in germania sezonier di 2004 cite 5 luni pe an 2 si 3
  Am depus un dosar ptr alocatie am trimis contractele mele fluturadii de salariu
  Dar mi a venit un raspuns ca trebuie sa trimit situatia mea finaciara din germania eu amtrimis pe 2015si 2016 lohnsteurbescheinigung ptr 2012-2014 patronul mia zis ca nu am el a platit pentru mine tot am termen de a trimite la familienkase pina pe 30 iunie situatia financiara dar patronul spune ca nu am pe 2012 2015 cevtrebuie sa fac multumesc daca puteti sa imi dati un raspuns

 4. buna seara.Ma numesc Constantin
  Am sansa sa primesc kindergeld daca un copil invata in republica Moldova.
  Muncesc pe Geverbe de 5ani si platesc impozit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s