Germania intentioneaza sa scada alocatia pentru copii romani

 

Cotidianului Handelsblatt ne informeaza ca guvernul de la Berlin lucreaza la un proiect de lege prin care se vor diminua alocaţiile acordate copiilor salariatilor straini care lucreaza in Germania. Ideea generala a initiativei legislative este ca aceste alocaţii să fie ajustate la nivelul costului vieţii din statele comunitare din care provin respectivii salariati. Astfel, se preconizeaza scaderea cu 25 la suta a alocatiei pentru 10 state comunitare si cu 50 la suta scaderea alocatiei pentru copiii salariatilor care provin din Polonia, Romania, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovacia si Croatia. Conform statisticilor actuale, 185.000 de copii domiciliaţi în ţări membre UE  beneficiaza de aceste alocatii din care 87.000 sunt copii din Polonia, 15.000 din România, 11.900 din Croaţia, 8.900 din Cehia şi 8.600 din Ungaria. Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schauble  a estimat că prin această măsură se vor economisi 159 de milioane de euro pe an. În prezent, cuantumul alocaţiilor oferite de statul german este de 190 de euro pe lună pentru primul şi al doilea copil şi de 196 de euro pentru al treilea.

Nota personala Dan Constantin Goldis:  daca va fi votata aceasta lege se va incalca o Directiva U.E.  Dar cine stie ce se va intimpla…

Daca vi s-a respins dosarul pentru obtinerea acestei alocatii cititi AICI recomandarea noastra.

Daca doriti sa stiti cum se obtine alocatia de stat pentru copii gasiti AICI un material complet.

 

Advertisements

3 responses to “Germania intentioneaza sa scada alocatia pentru copii romani

 1. Un lucru important pe care L-ATI OMIS, intentionat sau nu: este vorba de alocatiile copiilor care NU LOCUIESC IN GERMANIA. Tema nu e noua. Germania lucreaza de mult la problema asta. Doar ca nu pot aplica o asemenea lege, deoarece mai intai ar trebui modificat dreptul european, iar Comisia Europeana a respins deja propunerea de modificare a legii europene. Aveau de gand sa aprobe aceasta modificare, in speranta ca UK nu va parasi astfel UE. Dar Referendumul englezilor a dat lucrurile peste cap, iar acum propunerea de modificare a dreptului european este blocata.

  • 1.Bineinteles ca este vorba numai de copiii care traiesc in Romania, se subintelege din articol, fiindca am spus ca ” Ideea generala a initiativei legislative este ca aceste alocaţii să fie ajustate la nivelul costului vieţii din statele comunitare din care provin respectivii salariati. “
   2.Multumim pentru precizarile suplimentare. Cunoasteti cumva documentul european prin care Comisia a respins aceasta propunere?

   • 1. Tocmai asta e: nu se subintelege. Din text se intelege doar ca alocatia va fi la nivelul costului vietii din statul din care provine angajatul. Dar angajatul poate avea copiii fie in Germania, fie in statul din care provine sau in alte state. Deci si copiii din Germania ar fi afectati, deoarece criteriul de diferentiere este doar “statul comunitar din care provine salariatul”.
    2. Nu am documentul oficial. Am citit doar in presa declaratia comisarului european pentru probleme sociale Marianne Thyssen, care spunea ca cine plateste aceleasi impozite si contributii sociale, trebuie sa primeasca, de asemenea, aceleasi beneficii si ca o asemea modificare ar duce la costuri administrative prea mari, care nu s-ar renta avand in vedere ca procentul copiilor ramasi acasa e sub 1%.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.