Alternative pentru cetatenii romani din Regatul Unit al Marii Britanii

  brexit

 

In Marea Britanie locuiesc, muncesc sau studiaza, in prezent, peste 300 de mii de cetateni romani. Pentru o parte dintre membrii comunitatii romanesti stabilita in Albion, viitorul este incert in contextul în care Regatul Unit a declanşat procesul de ieşire din Uniunea Europeană. Dilema la care trebuie sa raspunda orice roman din Marea Britanie in urmatorii 2 ani este: “To stay or not to stay, that is the question!”

La aceasta intrebare, exista doua variante posibile de raspuns,  dar fiecare alternativa este conditionata de citeva masuri concrete, aproape obligatorii de indeplinit pentru fiecare cetatean roman cu discernamint. Sa le analizam impreuna!

 Varianta 1: BREMAIN

In cazul in care doresc sa ramina, prima regula pe care romanii din Regat ar trebuie sa o respecte pentru a nu avea probleme in viitor este sa intre in legalitate. Astfel, daca  un cetatean roman are o sedere mai mica de  5 ani in U.K. trebuie sa aplice cit mai urgent pentru un permis de rezidenta simpla, iar daca are mai mult de 5 ani trebuie sa aplice pentru un permis de rezidenta permanenta.

 Citeste mai departe 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s