In atentia parintilor romani din Germania

Începând cu 1 iunie 2017, Guvernul german va introduce o noua lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor. Părinţii care nu se vor conforma prevederilor ei vor plati amenzi de până la 2.500 euro si riscă excluderea copiilor din crese si gradinite  de pe intregul  teritoriu al Germaniei.  Dovada  vaccinarii copiilor se face cu o adeverinţa semnată de medicul pediatru. Noua lege obliga reprezentanţii grădiniţelor să raporteze autorităţilor cazurile în care părinţii refuză să îşi vaccineze copiii.

Ministrul german al Sănătăţii, Hermann Gröhe a explicat că măsurile se impun pentru creşterea ratei de vaccinare şi stoparea epidemiei de rujeolă cu care se confruntă ţara sa. Germania s-a confruntat cu 410 cazuri de rujeolă în doar primele patru luni ale acestuia an. Prin comparaţie, în tot anul, trecut la nivel naţional au fost înregistrate numai 325 de cazuri, potrivit Institutului Robert Koch.

Advertisements

5 responses to “In atentia parintilor romani din Germania

  1. Buna ziua. Puteti, va rog, sa furnizati lista cu vaccinurile obligatorii pe care un copil trebuie sa le aiba in Germania? Sau sa ne spuneti unde putem verifica acest lucru? Nu am inca un medic de familie in Germania, asa ca nu stiu unde sa intreb (copilul meu are 12 ani si sper ca nu mai are de facut vaccinuri aici…) Multumesc.

  2. Puteti sa numiti o sursa pentru aceasta informatie, va rog?? In presa germana nu apare absolut nimic de genul asta, se face doar referire la faptul ca parintii vor trebui sa faca dovada unei consultante in privinta vaccinurilor. Excluderea din gradinite se face temporar, pana cand parintii au primit consultanta respectiva (adica medicul de familie sau alt media i-a INFORMAT cu privire la vaccinuri):
    http://www.zeit.de/wissen/gesundheit/2017-05/masern-impfung-impfberatung-geldstrafe-hermann-groehe

  3. Asa este! NU EXISTA SI NU VA EXISTA LEGE PRIVIND OBLIGAREA PARINTILOR SA-SI VACCINEZE COPIII… sa nu uitam ca Germania este stat de drept democrat cu traditie si respecta drepturile omului si ale cetateanului! In egala masura, pentru protectia cetatenilor se impune, si asta urmareste Guvernul german prin viitoarea lege, INFORMAREA parintilor, lamurirea lor cu privire la riscurile vaccinarii/nevaccinarii copiilor. ATAT! Pentru ca niciun parinte sa nu zica apoi.. “pai eu n-am stiut ca bolile astea sunt atat de periculoase” sau “pai eu n-am stiut ca vaccinurile astea pot si ele avea efecte secundare dezastruase”! S-a priceput? Bine!

  4. Ba exista, incepand de la prime de asigurare de sanatate imense in Canada pentru fumatori, pana la legi care de fapt sa-i protejeze pe oameni, si pe cei vaccinati si pe restul. Cu asemenea idei despre democratie NU mai aveti loc nici in triburile din Africa!
    Daca as fi cetatean german v-as trimite direct acasa, fara nicio alta explicatie. E de mirare ca va mai suporta si asa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.