Veste buna pentru romani: au scazut tarifele convorbirilor internationale

SOCINRO  va INFORMEAZA: 

Incepând cu data de 15 iunie 2017, cetăţenii din întreaga Uniune Europeană îşi vor putea folosi dispozitivele mobile în timpul călătoriilor lor pe teritoriul Uniunii Europene, la aceleaşi tarife de care beneficiează în ţara lor. Astfel, după ce Parlamentul, Consiliul şi Comisia Europeană au convenit la începutul lunii aprilie 2017 asupra modalităţilor de reglementare a pieţelor angro de roaming, tarifele de roaming vor fi plafonate  la 3,2 eurocenţi/ minut pentru apeluri şi la 1 eurocent /SMS, iar transferul de date mobile să fie plafonat la 0,05 euro pentru fiecare Mb de date consumat.

Noile tarife se aplica in mod automat tuturor planurilor tarifare cu serviciul de roaming inclus, achizitionate atat inainte de 15 iunie 2017, cat si dupa aceasta data.

Mai multe informatii concrete despre planul de taridare gasiti in clipul de mai jos

Advertisements

5 responses to “Veste buna pentru romani: au scazut tarifele convorbirilor internationale

  1. S-au ieftinit adică s-au scumpit. Până acuma plăteam 0.05 €/min. când eram plecat din țară, indiferent pe cine sunam; de-acuma voi plăti 0.14 €/min. dacă sun pe cineva în aceeași rețea, 0.24 €/min. dacă sun pe cineva tot din România dar din altă rețea și 0.45 €/min. dacă sunt pe cineva din străinătate.

  2. Dar la ce operator ai tu asa tarife exclusiviste? Nici macar in Germania, unde telefonia mobila e foarte scumpa, nu sunt asa preturi!

    • În România e mai scump. Dacă omul nu are minute către direcția apelată, plătește tariful corespunzător unui apel intern către altă rețea, respectiv 0.24 €/minut. Până acuma, plăteam 0.05 €/minut când eram în străinătate, indiferent pe cine sunam, din țară sau de afară. Comandam gyros prin telefon să-mi vină acasă decât să merg 15 min. până în oraș și tot atâta până înapoi, mai ales când ploua, mai ales că era același preț.

  3. Nu e mai scump in Romania, e mai scump operatorul tau.

    • Nu e mai scump operatorul meu. Tariful e același și la Vodafone, și la Orange și la Cosmote: 0.14€/min. în rețea, 0.24€/min. în altă rețea. Dacă suni internațional din roaming și nu ai minute internaționale, te va costa 0.24€/min.; până acuma te costa 0.05€/min. .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s