Programul de lucru al Consulatului General al României la München

             

Având în vedere actualul context de securitate și menţinerea nivelului ridicat de alertă de către autorități, accesul în sediile oficiilor consulare va fi permis numai persoanelor care au programare (efectuată prin mijloacele puse la dispoziție de oficiile consulare), în baza unui act de identitate. Sunt exceptați minorii care însoțesc sau sunt însoțiți de adulţi, precum și cetățenii care se prezintă pentru ridicarea documentelor. Asadar, pentru accesul in sediul consulatului este necesară o programare prealabilă (cu excepţia titlului de călătorie), care se obţine…

 Citeste mai departe 

8 thoughts on “Programul de lucru al Consulatului General al României la München”

 1. Interesante condiții… Le este de fapt frica de reacții negative , de proteste si reproșuri, pentru ceea ce a facut PSD la mitingul diasporei in București. Din acest motiv invoca motive de securitate. Sa le fie rușine! Au oricum un comportament disprețuitor fața de noi, și sunt neprofesioniști. Sunt acolo rude ale celor din PSD, plantați in Ministerul de Externe, promovate pe criterii, altele decat profesionalismul.

  1. Pentru a respecta adevarul istoric, conditiile de acces in consulat au existat dintotdeauna. Nu exista nicio legatura cu mitingul de la Bucuresti din 10 august.
   Dar, apropo de miting… Acela a fost mitingul “Disporei”? Cine l-a organizat? Cine l-a asumat? Am vazut ca toate asociatiile care cerusera initial avizarea lui s-au retras din organizare inainte de inceperea mitingului. Oare de ce? Aflasera ca vor fi violente? Aflasera ca Diaspora era numai un paravan dupa care se ascundeau niste frustati ai sortii?
   Eu, personal, refuz sa cred ca oamenii din Diaspora arunca cu pietre si incendiaza arbori…

   1. Binențeles ca nu romanii din diaspora au provocat sau aruncat cu diverse. Au fost provocatori angajați de PSD , din diverse clanuri interlope care sunt in legatura strânsa cu PSD, si as aminti aici doar clanul sportivilor, controlat pentru acțiuni specifice de catre Codrin Ștefănescu. Au premeditat toata acțiunea protestului, modul in care vor justifica provocările, evacuând intreaga Piață a Victoriei gazând oameni nevinovați, sub pretextul ca sunt provocatori. Jandarmeria a avut ordine clare sa nu izoleze provocatorii adevărați, deoarece nu-și mai puteau ulterior justifica reprimarea protestului. Și da, eu cred ca măsurile suplimentare de securitate de la Consulat, au legătură cu reprimarea protestului. Știu ce au făcut si le este frica de o amplificare a reproșurilor. Incă odată, să le fie rușine!

 2. Spune-ne daca ai fost vreodata la consulat. Cum ai intrat ? Cu programare sau fara?
  Nu sunt P.S.D.-ist. Nu apar P.S.D. Dar nici nu cred in scenaritele ieftine cu provocatori.
  Imi pare rau insa ca imaginea Romaniei a fost terfelita de niste golani, niste derbedei din tara care au venit special sa se bata cu jandarmii. Scopul lor primordial a fost sa-si demonstreze calitatile de batausi in fata consoartelor sau a tovarasilor din “banda”. Am vazut chestia asta in Anglia, in Franta, in SUA pe la meciuri, pe la revoltele traficantilor,.. Acum acest mod de a demonstra cit de tare esti in pacare a ajuns si in Romania…
  Din pacate, pe termen mediu si lung DIASPORA va fi afectata de evenimentele din 10 august. Cetatenii germani sau austrieci care au vazut imaginile difuzate si-au consolidat opinia lor negativa despre romani. Si toti romanii din strainatate vor avea de suferit. Vor fi tratati cu mai multa raceala, cu mai multa precautie atunci cind vor dori sa obtina un job, sa ia un apartament in chirie,, sa faca un credit. Credeti ca cetateanul austriac sau german stie ca in piata din fata guvernului s-au batut membri partidului cutare cu membri altui partid? Nu, el stie ca s-au batut romanii intre ei, fie ca au fost in uniforma sau nu. Concluzia finala e clara: toti romanii sunt necivilizati. Punct. Veti spune ca nu trebuie sa generalizam. Da, noi nu vrem sa generalizam, dar transmiteti cetateanului german de rind sa nu o faca nici el. Ma indoiesc ca va va urma sfatul.
  Diaspora a cazut in capcana si acest miting i-a facut mai mult rau decit bine. In loc sa demonstreze unitate si civilizatie a demostrat exact invers. Si chestia asta ma supara….

  1. Nu sunt deloc scenarii ieftine. Cei ce au provocat, au fost filmati de presa, si parte din ei au fost identificati cu diversi membrii, asa cum spuneam, din clanul sportivilor, apropiat de Codrin Stefanescu. Este adevarat, Romania si romanii sufera de pe urma acestui protest. Oricum o parere proasta aveau si nemtii dar si altii despre noi. Acum le este intarita aceasta parere, din pacate. PSD asta a vrut, sa arunce in plus o pata peste Diaspora, pentru ca ei stiu ca Diaspora nu voteaza cu ei. Da, la Consulat am fost de cateva ori, si am constat din pacate, acelasi dezinteres fata de cetateanul roman venit cu o problema de rezolvat. Nu stiu, poate ca am avut eu ghinion dar, prefer, pe cat posibil, sa imi rezolv problemele, cand merg in Romania. Nu mai povestesc de umilintele indurate la alegerile prezidentiale. A fost un fiasco total din partea lor, in turul doi, dovedindu-si neputinta, au preferat sa cheme Polizei, in loc sa faca ceva constructiv sa poata cat mai multi romani sa voteze.

  1. Am senzatia ca sunteti partinitor . Sunteti partizan PSD, aveti afinitati socialiste? Daca da, pot intelege, si va respect alegerea. Am rugamintea sa nu ma luati la “per tu”, eu nu mi-am permis acest lucru cu dv. Mi-am petrecut mult timp pe aici in anii precedenti, pentru a impartasi din experienta mea in Germania, tuturor celor care adresau intrebari, sper eu cu folos. Dar discutia asta cu dv., mi se pare fortata, domnule Goldis (cred ca dv. sunteti autorul comentariilor din partea Consilier Juridic). Am spus ca celor din Consulat le este teama de reprosuri din partea Diasporei, si pe buna dreptate, au de ce. Probabil au fost avertizati din minister pe tema asta. Altfel, care ar fi ” contextul actual de securitate”?? Ne ataca cineva Consulatele, sau instituitiile romanesti din afara tarii?? Da, am intrat la Consulat de trei ori in 6 ani. Odata cu programare , cand am asteptat cam 4 ore, in ciuda programarii, organizarea a fost dezastruoasa, si de doua ori fara, dar senzatia a fost asemanatoare. Consider discutia noastra incheiata. Va multumesc!

 3. Acum 10 ani eram liberal. Dar cind liberalii s-au unit cu P.D.L. mi-am dat demisia din partid. Nu simtatizez cu psd, dar nu am cu cine sa simpatizez la ora actuala. Imi cer scuze ca v-am tutuit. In rest, va doresc tot binele din lume.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.