Cunoaste cineva o situatie similara?

Iulian Valeriu Manole, un cetatean roman din Husi, a cumparat “in rate” un televizor si un laptop dintr-un magazin din Tuttlingen-Germania. A platit pe loc 400 de euro si a semnat un contract prin care s-a angajat sa plateasca diferenta de 2600 de euro pe parcursul unui an. Dar cetateanul nostru, dupa ce si-a luat obiectele dorite s-a facut nevazut. A plecat de la locul de munca, a plecat din Tuttlingen, a plecat din Germania. Se pare ca in prezent este prin Italia.
Inselaciunea din Germania are o urmare in… Romania. Autoritatile germane s-au adresat autoritatilor romane si Instanta Judecãtoriei din Husi a decis ca barbatul de 40 de ani, Iulian Valeriu Manole, este bun de platã. Acesta va trebui sa dea nu doar cei 2600 de euro, cât ar mai fi avut de plãtit la magazinul în cauzã, ci va scoate din buzunar aproape 6000 de euro, inclusiv o sanctiune pentru fapta sa. Teoretic, I.V.M. are dreptul la apel in termen de 10 zile. El insa nu il va inainta fiindca este posibil sa nici nu stie ca a fost judecat. Lipseste de vreo 4 ani din Husi…
Oare va plati vreodata? Oare va fi gasit de autoritatile romane, germane sau italiene? Cine are habar de ce s-ar putea intimpla? Cunoaste cineva o situatie similara care s-a finalizat intr-un fel sau altul ?

Cititi AICI despre alte situatii cu datornici romani in tarile Uniunii Europene.

Advertisements

4 responses to “Cunoaste cineva o situatie similara?

  1. cornel condescu

    de autoritatile gemane nu scapi nici in gaura de sarpe si daca cetateanu nu is va rezolva problema va plati si dobinzi mari

    • Exact! Te poți ascunde …lucra la negru,fără adresa …bla bla bla,dar in ziua in care probabil apare ceva pe numele tău ca proprietate,salariu,pensie … voilà …apar și eu sa-și tragă partea!

  2. Am vazut ceva asemanator: si in Germania si in Romania intra intr-o banca de date (nu stiu cind se prescrie, si nu cred ca pentru un delict minor va intra si pe lista interpolului). Ca sa traiasca linistit in continuare, trebuie sa evite Germania si Romania, adica sa se “pituleasca” prin alte tari. Ma intrebati daca afacerea asta se merita? Ar trebui sa o stie el!

  3. Stiu deja ca de ani de zile Italia contacteaza autoritatile romane in cazul facturilor neplătite de către cetățenii romani pe teritoriul italian. Autoritățile romane caută ultima adresa a persoanei și trimit înștiințările la adresa respectiva . Nu interesează pe nimeni dacă respectivul rău platnic primește sau nu corespondenta ,ceea ce este important pt autorități este ca “și-au făcut treaba” . In cazul in care cetățeanul rău platnic este înștiințat de rude/prieteni ca are datorii și decide sa plătească e Oke…in cazul in care decide sa nu facă nimic din neștiința sau din rea voința este posibil ca atunci când va avea o adresa/salariu/pensie etc oriunde in Europa ,sa se găsească cu surprize mari mari. Statele europene colaborează in ceea ce privește datoriile fata de instituțiile de stat sau a instituțiilor de credit și recuperare de credit. Deci …succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.