Alegeri pentru Presidentia Romaniei in primul tur din 2019

    Prezenta la vot in strainatate

ACTUALIZARE DUMINICĂ, ORA 7.10. Peste 298.000 de alegători au votat în străinătate la alegerile prezidențiale până duminică la ora 07.00, dintre care 273.284 de alegători au votat pe liste suplimentare, iar 25.189 sunt votanți pe listă corespondență, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC).

Cea mai mare prezență la vot a fost la o secție din Londra, 2.573 alegători prezentându-se pentru a își exercita votul. Prezență mare a fost și la secțiile din Chișinău și Bruxelles.

Programul de vot in tarile Uniunii Europene

Votul în diaspora se desfasoara pe parcursul a 3 zile .  Vineri, 8 noiembrie, sectiile de votare au fost deschise  între orele 12 şi 21, sâmbătă, 9  noiembrie, între orele 7.00 – 21.00 şi duminică, 10 noiembrie, vor fi deschise între orele 7.00 şi 21.00. Asadar, cetăţenii români care în ziua alegerilor se află în străinătate pot vota la prezidentiale indiferent dacă sunt domiciliati, rezidenti sau turisti în statul respectiv.De asemenea, cetatenii români din strainatate pot vota la altă sectie de votare decât cea unde au fost arondaţi.

Articol cu redactare continua.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, au votat în total 161.261 alegători din străinătate.

Pina in prezent,

in Italia au votat  de persoane.

in Austria şi-au exprimat votul  de cetăţeni de români. În primul tur de la prezidenţialele din 2014, pe parcursul întregii zile votaseră la secţiile de pe teritoriul Austriei 3.500 de persoane.

in R. Moldova au votat  de persoane.

in Marea Britanie,  au votat  de cetăţeni români.

In Spania s-au înregistrat  votanţi.

În Germania, şi-au exercitat dreptul de vot de persoane.

În Belgia au votat   persoane

Prezenta la vot in Romania

Prezența la vot la alegerile prezidențiale la ora 10.00 este de 6,8%. Au votat  1.256.234 de alegători in Romania.  Conform BEC, județele fruntase sunt Teleorman, Ilfov, Olt și Constanța.

Programul de vot in Romania

In Romania se voteaza numai in data de 10 noiembrie, urnele fiind deschise între orele 07.00 şi 21.00. Alegătorii care nu se află în localitatea de domiciliu şi cei care au fost omişi din lista permanentă a secţiei de votare pot merge la orice secţie din ţară, prezenţa lor la vot fiind înregistrată pe o listă suplimentară.

One thought on “Alegeri pentru Presidentia Romaniei in primul tur din 2019”

  1. Sincer…cam putini avind in vedere votul prin corespondenta, cele trei zile de votare si numarul mare de sectii de votare…e adevarat ca sint mai multi votanti in comparatie cu anii trecuti dar efortul autoritatilor (iar aici trebuie sa fim corecti si sa apreciem ce au facut bine !) trebuie rasplatit cu prezenta masiva la vot, altfel data viitoare vor spune ( si pe buna dreptate) ce rost au toate eforturile si cheltuielile daca numarul de votanti nu a crescut semnificativ….
    Iar daca din nou vor fi cozi si imbulzeli la sectiile de votare, vine ne va apartine in exclusivitate, nu mai avem voie sa blamam pe nimeni.
    Iesiti la vot !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.