Angajatii romani vor munci mai mult in anul 2020

In anul 2019, din totalul celor 365 de zile calendaristice, 239 au fost zile lucratoare si 126 au fost zile nelucratoare. Statistic, in acest an, au existat 53 de zile de simbata, 52 de zile de duminica, 10 zile de sarbatori legale cazute in cursul sapataminii si 6 zile libere, acordate de guvern, pentru prelungirea diferitelor sarbatori cu zilele de week-end.
Spre regretul nostru, trebuie sa va anuntam ca anul viitor, in 2020, angajatii romani vor munci cu 12 zile mai mult decit in 2019, deoarece:
-anul 2020 este un an bisect (exista data de 29 februarie);
-desi anul este cu o zi mai lung, exista doar 52 de zile de simbata si 52 de zile de duminica;
-desi sunt 15 zile de sarbatori legale, doar 11 cad in cursul saptaminii (spre exemplu “Adormirea Maicii Domnului” cade simbata, a doua zi de Craciun la fel );
– chiar daca ar vrea, actualul guvern nu poate crea prea multe punti de legatura intre o sarbatoare legala si o zi de week-end.
In consecinta, se vor imputina vacantele scurte la munte sau la mare si, pe deasupra, constatam ca exista o singura posibilitate de introducere a 2 zile libere inlantuite in perioada de concediu de odihna si acea varianta este intr-o luna de iarna (la inceputul lui decembrie -Sfintul Andrei-luni si Ziua Nationala-marti).
Asadar, din punct de vedere al duratei muncii in anul 2020, exista o concluzia clara: managerii vor fi mai multumiti, angajatii mai putin

Daca doriti sa aflati care sunt zilele legale de sarbatori in Romania sau in Germania tastati AICI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.