Stiri actuale

        Loc fruntas in clasamentul imbolnavirilor

România urcă vertiginos în topul european al îmbolnăvirilor de COVID-19. Este al doilea stat din UE, după Luxemburg, din cauza numărului mare de infectări din ultimele două săptămâni. Ţara noastră a intrat în a 30-a săptămână de la primul caz COVID-19 confirmat. O perioadă în care am ajuns la aproape 46.000 de persoane confirmate dintre care, din păcate, peste 2.200 au murit. O treime din totalul pacienților din România s-au infectat doar în ultimele 14 zile.
România a ajuns la 45.902 cazuri de COVID-19, dintre care 1.104 au fost înregistrate în ultima duminica. Este o nouă zi în care numărul cazurilor noi depășește pragul de 1.000. Grav este că numărul total de cazuri pozitive a fost înregistrat din doar 7.633 de teste.

În ultimele 24 de ore, 151 de persoane s-au vindecat, numărul total ajungând acum la 25.794. Totodată, în total, 3.440 de pacienți au fost externați la zece zile după depistare.

ZBORURI ANULATE

Blue Air va anula 64 de zboruri către Italia şi Cipru, planificate în perioada 3 – 31 august 2020, în contextul restricţiilor impuse de autorităţile din cele două ţări, informează operatorul aerian low-cost, transmite Agerpres.
“Ca urmare a deciziei autorităţilor italiene şi cipriote de a introduce măsura autoizolării obligatorii de 14 zile şi a supravegherii medicale pentru toate persoanele care sosesc din România sau care s-au aflat în tranzit prin ţara noastră în ultimele două săptămâni, Blue Air este nevoită să anuleze un număr semnificativ de zboruri între România şi Italia şi între România şi Cipru. În acest moment, sunt afectate 64 de zboruri planificate în perioada 3 – 31 august 2020, urmând ca lista să fie actualizată permanent în funcţie de durata restricţiilor impuse de autorităţile italiene. Rutele afectate de aceste anulări sunt:

Bucureşti Otopeni – Milano Malpensa, Florenţa, Napoli;

Bacău – Bergamo, Torino, Roma Fiumicino;

Iaşi – Torino;

Bucureşti Otopeni – Larnaca”.

Pasagerii Blue Air afectaţi de aceste anulări vor primi toate detaliile referitoare la opţiunile pe care le au la dispoziţie pe e-mailul furnizat în momentul rezervării biletului.

Declinul economic al Germaniei in 2020

Luna trecută, Bundesbank a previzionat că datorita pandemiei de coronavirus, economia Germaniei se va contracta cu 7,1% în 2020, urmind sa creasca cu 3,2% în 2021 şi cu 3,8% în 2022. De curind, cancelarul Angela Merkel a anunţat un plan de stimulare de 130 de miliarde de euro pentru perioada 2020 – 2021. Acest program se adaugă imensului plan de peste 1.000 de miliarde de euro pus în aplicare în martie, în perioada de vârf a pandemiei, şi care prevede ajutoare pentru firme şi împrumuturi garantate de stat în valoare de miliarde de euro.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.