In sfirsit, o veste buna:

Vaccinul anti-coronavirus al Biontech și Pfizer va fi aprobat de urgență.

Dezvoltarea unui vaccin durează, în condiții normale, între opt și zece ani. De data aceasta, cercetătorii din Mainz au reușit în ceva mai puțin de un an să aducă vaccinul lor în faza de aprobare finală în SUA. Aprobarea ar urma să fie primită la jumătatea lui noiembrie 2020. Biontech și partenerul american Pfizer vor solicita o aprobare în regim de urgență. Datele disponibile arată că vaccinul are o rată de succes de 90% în protejarea de COVID-19, după cum au anunțat Biontech și Pfizer. Acesta ar fi primul vaccin de acest fel anti-coronavirus la nivel mondial.

În spatele firmei de biotehnologie Biontech se află cuplul Ugur Sahin și Özlem Türeci. In ianuarie 2020, când singura țară din lume care avea probleme mari cu coronavirusul era China, iar în Germania nimeni nu-și făcea prea multe griji privind o pandemie, cercetătorii medicali Sahin și Türeci au reacționat prin demararea procesului de căutare a unui vaccin împotriva acestui nou coronavirus. Trei luni mai târziu aveau deja prime variante de vaccin în dezvoltare clinică.

Obtineti mai multe informatii, lecturind materialul de aici

One thought on “In sfirsit, o veste buna:”

  1. Din păcate asta nu este o veste bună. Adepților la vaccinare : ar trebui sa rumegati mai mult situația. Și dacă un studiu normal durează între 8 și 10 ani, graba asta nu va spune nimic?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.