cine stie sa raspunda?

Buna ziua
Ma numesc P. Ionut sunt din Wup… si am gasit site-ul dvs. As vrea sa va cer o parere cu privire la urmatoarea speta, in speranta ca ma puteti indruma ce trebuie sa fac.
Speta pe scurt este urmatoarea:
In luna septembrie 2020 m am prezentat la un notar pentru a achizitiona un spatiu comercial de la un cetatean german. Dupa ce am stabilit pretul vanzarii si i am platit in cont un avans de 500€, notarul ne a informat ca actele de vanzare se vor perfecta in 1-2 sapt intrucat terenul pe care este construit spatiul comercial apartine bancii Sparkase, aceasta avand drept de preemptiune la cumparare, si trebuie acordul acesteia expres in cazul vanzarii catre un tert. In acest sens, notarul a intocmit un act de vanzare cumparare care urma sa fie perfectat si valabil dupa acordul bancii si dupa ce va fi platit pretul.
Precizez ca pana in luna noiembrie , desi am intrebat cand sunt gata actele, am prinit raspuns ca mai dureaza si ca trebuie sa asteptam.
Datorita conditiilor existente de pandemie si intrand in imposibilitate de plata am anuntat notarul in luna noiembrie ca suntem in aceasta imposibilitate, la fel si pe propietar, si am primit raspuns de la proprietar ca el nu este de acord cu acest fapt si ca el vrea sa ne vanda terenul si ca va incerca sa ne execute in scopul de a i plati terenul, ba chiar ne spune ca prin executare ne va lua si masina.(aceste precizari sunt in email)
Precizez ca nu stiu ce e de facut, eu cunoscand ca incheierea unui contract de vanzare cumparare se face cu acordul ambelor parti si dupa ce pretul va fi platit si imobilul predat….
Aceasta este speta in linii mari si v as ruga daca se poate sa ma ajutati in acest sens cu opinia dvs.
Va multumesc! Ionut

5 thoughts on “cine stie sa raspunda?”

  1. Ar fi bine sa gasiti un avocat roman cu drept de practica in Germania. Vanzatorul trebuia sa va informeze despre dreptul de preemptiune al bancii, fiind in acest caz in culpa. Dupa cum ati spus, actul notarial are valabilitate numai daca sunt indeplinite toate conditiile de validitate pentru o vanzare, iar aici este vorba de o promisiune de vanzare ascunsa, notarul nu trebuia sa incheie un asemenea act daca stia exact situatia. Asta daca ceea ce ati relatat este exact, dar cel mai bine consultati un avocat roman. Sunt aici pe site, sunati-l si discutati.

  2. Nu sunt originala,dar e sfatul unei persoane
    care traieste in Germania de ceva vreme si i s-au intamplat destule.Consultati un avocat ,care va va sfatui conform legilor din Germania.Stiu ca notarul va trimite oricum fact pt “munca” sa .
    Cereti consultanta de la unul din avocatii prezenti pe site…cred ca merge cel mai repede

  3. In cazul în care ați semnat contractul, sunteți obligat la plata. În caz de neplată se activează clauza din contract, de supunere la executare silita. Prin semnarea contractului ați acceptat această clauză. Dacă nu ați semnat contractul, atunci nu aveți nicio problema, obligație. Ei pot să zică orice. În cazul în care nu vă descurcați, cunosc un avocat foarte bun pe drept comercial. Baftă!

  4. In Germania, în cazul achiziționării unui imobil, egal proprietate privată sau spațiu comercial, prima data se semnează contractul, cu toate clauzele aferente și abia după ce banii se virează în contul vânzătorului și acesta confirmă notarului, se predă imobilul cumpărătorului. Dar contractul se semnează prima data și apoi se verifică dacă, exista dreptul de precumparare din partea cuiva și etc…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.