15 thoughts on “permis de conducere”

 1. De cate ori se pot obtine numere galbene in germania?
  Am inscris masina la TUV (ITP) , iar ei mi-au dat o lista cu reparati necesare sau reglaje… Ca sa pot circula cu ea in acest timp de 30 de zile pt reparati ce solutie se poate gasi?

 2. Buna seara,
  Am masina cu numere de Romania primita prin comodat de la tatal meu. Nu o conduc eu, ci sotul ( care are permisiunea prin actul de comodat). Este obligatoriu sa inmatriculez masina in Germania, avand in vedere ca nu este pe numele meu?
  Am inteles ca a fost introdusa o taxa pe autostrada in Germania. Cum o pot plati?
  Va multumesc,
  Andreea

  1. Inmatricularea nu e obligatorie dar nu mai aveti drept de conducere cu numere romanesti dupa 183 de zile de la anmeldung.
   In Germania nu s-a introdus nicio taxa de autostrada! Inca – doar planuri deocamdata.

   1. Moin…..Referitor la subiectul Doamnei de mai sus…..ex…Daca proprietarul autoturismului ,nu doreste sa calatoreasca cu mine in DE si ma urc eu la volan,urmand sa ma regasesc cu propietarulin DE,dupa ce acesta a venit cu avionul……!!!….Avand in vedere ca am mutatie in DE de mai mult de 186 zile…la un control al POLIZEI ……SA INTELEG CA AM SA FIU AMENDAT,ARESTAT,INGRESAT,EXILAT SI EXTERMINAT IN LAGARELE LUI HITLER ADOLF….

 3. Buna ziua, Am motocicleta cu numere de Romania inmatriculata pe numele meu. Ieri seara m-a oprit POLITIA si mi-au spus ca trebuie sa fac TUV-ul in Germania…. Am ITP-ul pe Romania valabil pana in 2016. Ce trebuie sa fac in situatia asta? Cum pot sa fiu in legalitate sa nu am probleme?
  Va multumesc,
  David

 4. Buna ziua, nea oprit politia si nea zis k trebuie sa inmatriculam aici masina( noi suntem aici de 10 luni) nea venit o scrisoare acasa…. noi fiind inca nehotarati daca ramanem in germania sau nu, am schimbat titularul! Intrebarea este poate sa ne mai faca ceva politia in momentul de fata? Va multumesc, Lorena Oltean

 5. Buna ziua!am si eu o problema sunt cetatean roman locuiesc in germania,am avut permisul romanesc l-am schimbat intr-unul nemtesc.mi l-au luat acum 2 ani.pentru a-l lua de la ei trebuie sa fac acel test Mpu.intrebarea este daca as putea sa merg in romania sa il scot de acolo,binenteles romanesc

 6. Buna ziua am avut un accident anul trecut în decembrie cu mașina mea personala înmatriculată pe România și în februarie mi sa retras provizoriu permisul nu mi sa spus pe ce perioada am primit acasă o scrisoare cu amendă iar în România altă scrisoare că trebuie să mă duc să ridic permisul de unde a fost eliberat după ce mi sa dat altă perioade de 3 luni adică de pe 23.06.2016 până pe 22.09.2016 că nu am voie sa conduc pe teritoriul Germaniei .Am așteptat să treacă toată perioada și am primit o scrisoare că trebuie să plătesc nu stiu ce taxe să fac control la ochi cea ce am și făcut și acum că trebuie să dau și testul mpu as vrea sa stiu și eu pentru ce anume că ei m-au încadrat la paragraful periclitarea circulație rutiere dar în acea dimineață am condus mașina iar pe segmentul unde am depășit este o porțiune dreapta și acolo m-am băgat în depășire dar mi-am dat seama că urma o curba și venea o mașină am dat semnal să ma incadrez la loc pe banda cel din spatele meu se apropiase de tirul care il depasisem si nu m-am lăsat atunci am călcat frana iar mașină să dus sanie dandu-mi seama că era mizga un pic ingerat pe jos iar inevitabilul s-a produs lovind mașină din fata lateral in roata din fata m-am ricoșat mai sus de unde se află mașină care am intrat în ea iar din pozele care le-au făcut cei de la poliție și răspunsul care mi s_a dat a fost periclitarea circulație rutiere iar în accident nu au fost victime doar ca m-am dat jos din mașină și m-am enervat pe mine și nu pe persoana din celelalt vehicul și de aici eu nu înțeleg de ce trebuie să dau testul mpu deși am respectat toate regulile care mi s-au trimis va rog să îmi dați și mie un sfat

 7. Bună am fost blitzat de un radar fix pe autobanda limita era 100 și eu am avut undeva pe la 140 as putea sa zic ca a fost altcineva la volan sa nu merge?va mulțumesc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.