Privat RO in U.E.

       

  business-socinro                       Statisticile demonstreaza ca majoritatea romanilor relocati in statele Uniunii Europene au plecat din Romania cu intentia de a se angaja pe salarii mai mari si in conditii de munca mai bune. Exista insa si cetateni romani care, odata  ajunsi in Germania, Austria,  Franta, etc doresc sa isi deschida un PFA, un S.R.L. sa participe la infiintarea unui S.A. sau, pur si simplu, sa actioneze in calitate de free lancer.  In materialele care urmeaza  va vom prezenta citeva aspecte esentiale despre modul in care poate fi infiintata o societate comerciala in aceste state. Totodata, vom trata si probleme de functionare a diferitelor tipuri de afaceri incepind cu chestiunile de contabilitate si terminind cu posibilitatile de promovare.  De fapt, acest material s-a elaborat in scopul de a asigura o asistenţă minimala de specialitate intreprinzatorilor romani si societăţilor comerciale  care isi deruleaza afacerile in aceste tari. 

Astfel,

 •  daca doriti sa aflati cum se infiinteaza si isi deruleaza activitatea o firma romaneasca in Germania sunteti invitat sa cititi materialul care se gaseste aici. 
 • daca doriti sa aflati cum se infiinteaza si isi deruleaza activitatea o firma romaneasca in Austria sunteti invitat sa cititi materialul care se gaseste aici. 

 

419 thoughts on “Privat RO in U.E.”

 1. Buna ziua,
  Am semnat cu o firma germana un contract de munca ( perioada de proba de 30 de zile) pentru un post de Coordonator International Transport si Logistica (Home Office). Am terminat stagiul pe 06 05 2016, urma pe 07 05 2016 sa-mi plateasca stagiul si sa-mi confirme daca ma angajeaza sau nu. Managerul de proiect un roman si-a setat telefonul sa-mi respinga apelurile. Vreau sa stiu unde trebuie sa ma adresez pentru solutionarea problemei mele. Multumesc anticipat.

 2. Spunea ca il cheama Negru Claudiu (TEPAR) si vorbea pe 13 numere de telefon ; 0316302360, 0730621572, 0721961536, 0733918811, 0721264362, 0733922075, 0733919493, 0746657019, 0757601006, 0721953913, 0722776341, 0757881547, 0722765031. Iar girantul de la societate nu vrea sa raspunda la telefon si nici la email-uri. Am stat o luna de zile in fata calculatorului, de la 08.00-17.00, urmarind un program IDS care nu functioneaza corect, mi-am deschis cont la banca indicata de el, Raiffeisen Bank, pentru tranzactii si salariu, vorbeam zilnic la telefon cateva minute spunea ca nu sunt probleme si ca voi avea de lucru, dupa care in ultima zi mi-a spus ca perioada de proba sa-a sfarsit si ca o sa-mi vireze salariul si nu a mai dat niciun semn de viata, telefoanele sunt inchise iar la firma nu raspunde nimeni, email-ul de firma mi-au schimbat parola si pe cel de firma nu raspunde nimeni. Firma nu figureaza in pagini galbene in Germania.
  Gerär Logistik- und Transport GmbH
  Leibnizstraße, 49
  07548 Gera
  E-Mail: info@geraer-logistik.com
  http://www. geraer-logistik.com
  Geschäftsführer:
  Bernd Bergner =TEPAR

 3. Buna seara!

  Reprezint o societate care a cumparata un camion NOU de la MAN truck&bus AG Munchen.

  Camionul in momentul de fata are 6000 km si la prima cursa incarcata (6000 km au fost facuti de la Munchen in Ro pt inmatriculare si din Ro in Suedia unde a inceput munca) a inceput sa bata motorul, este in service in Suedia, sau depistata niste suruburi rupte si unele lipsa iar MAN Germania a dispus doar inlocuirea suruburilor rupte. Priblema este mai coplexa, va rog sa imi psuneti catre ce institutie ma pot adresa in prima instanta pt a reclama societatea MAN si ce pot face mai departe. Va multumesc!

  1. Va recomand contactarea unui avocat in Germania – fara nu se va intampla nimic. Aveti pe site-ul nostru datale dl. avocat Ciobanu. Recomand!
   Cele bune!

 4. Buna zic,dupa un accident de munca ,am Stat 6 luni acasa ,dar inca nu am contract de munca unbefristet,pot sa ma dea afara , e normal?

 5. Bună ziua suntem 7 romani veniți din România în Germania cu promisiuni de angajare directa în Germania. Suntem in Germania din 3 martie 2019 neau adus la un hotel din lette și neau lăsat aici. Au spus că duminică 10 martie ne vor muta la cazare și luni 11 martie vor veni să ne aducă ceva bani de mâncare și nu a mai venit nimeni să ne mai zică nimic. Mai mult patronul hotelului ne întreabă pe noi ce face șeful nostru că nici lui nu ia plătit hotelul. Ce este de făcut? Mai putem avea vreo speranța că vom începe vreo muncă? Suntem derutați și disperați

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

un site care trebuie citit obligatoriu de toti romanii care doresc sa munceasca sau sa se stabileasca in Germania

%d bloggers like this: