Casatoria

Daca va intereseaza modul in care se oficiaza casatoria in Germania sau Romania dintre doi miri de cetatenii diferite aveti un material aici.

502 thoughts on “Casatoria”

  1. va multumesc pentru raspunsuri
    Deocamdata amandoi locuim im Germania , dar el nu vrea sa divorteze…si copil am de 17 ani nu cred ca in privinta asta ar fi o problema…
    In cazul in care sotul nu vrea ce pot sa fac?

  2. Buna ziua.Imi recomandati va rog un avocat pe probleme de familie.Daca ar fi si roman sau sa vb romaneste ar fi si mai bine deoarece nu ma descurc foarte bine cu limba germana.Locuiesc pe langa Freiburg si sunt cu toate actele in regula pt.a lucra si locuii aici.Va multumesc anticipat.

      1. Buna ziua, ar dorii sa ma ajutati cu o informatie legata de casatoria a doi romani in Germania. Ce presupune ca si acte si traduceri? Multumesc anticipat!

  3. Daca sunt inca casatorit legal dar stam separat am bagat actele de divort dar in romania dureaza si in acest moment astept un copil de la persoana care traiesc in concubinaj ce portite legale am pentru recunoasterea copilului

  4. Buna ziua! Am o problema in legatura cu divortul: amandoi suntem cetateni romani si locuim in Germania de 4 ani, avem o fetita de 2 ani si vrem sa divortam. Se poate si aici? daca da, unde? trebuie neaparat sa consultam un avocat? noi avem asigurare la avocat dar nu stiu daca aici include si procedura de divort. Va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc anticipat

    1. Puteti divrota in tara unde aveti domiciliul sau in tara de origine a oricarui dintre soti, deci in cazul dumneavoastra si in Romania si in Germania e posibil. Ganditi-va ce inseamna intai divortul in Germania si apoi actionati. Cel mai simplu pentru dumneavoastra ar fi un divort la notar in Romania, daca vorbim de un divort amiabil. In Germania procedurile sunt mai complicate, in primul rand existand obligatia de separare de cel putin 1 an inainte de inceperea divortului propriuzis.
      Multe din asigurarile de avocat exclud evenimentele provocate/initiate de asigurat – in acest sens este inclus si divortul, nefiind acoperit de asigurare.
      Succes!

  5. Buna ziua as dori si eu sa stiu daca divortez de un cetatean neamt , mai pot pastra dreptul de munca si dreptul de sedere in germania,dupa schimbarea numelui? Va multumesc

  6. buna ma numesc ioana sant casatorita de aproape 3 ani cu un cetatean neamt acum de 2 ZILE miam primit dubla cetatenia germano /romana noi nu ne mai intelegem deloc defapt stam separat dar nu legal .dupa cat timp pot sa ma despart legal de el sa nu pierd dreptul la cetatenie .stii eu stau cu cineva si acum sant insarcinata as vrea sa pastrez copilul si vreau sa stiu in ce fel imi poate afecta toate astea actele va multumesc

    1. EXPLICAMI SI MIE CUM AI OBTINUT DUBLA CETATENIE CA EU SUNT MARITATA DE 10 ANI SI NU REUSESC SA OBTIN CETATENIA GERMAN :::)))))FOARTE INTERESAN

  7. Domnule Iulian S., ma adresez dv. cu rugamintea sa ma lamuriti, unde e mai bine sa se desfasoare casatoria pt doi cetateni romani rezidenti in |Germania, in Romania sau in Germania? Ce presupune ca si acte, casatoria in Germania? Multumesc anticipat!

  8. Buna ziua, ar dorii sa ma ajutati cu o informatie legata de casatoria a doi romani in Germania. Ce presupune ca si acte si traduceri? Multumesc anticipat!

    1. Daca nu e prea tarziu..zi-mi Cum te gasesc pe facebook…doar Ce m-Am casatorit in Germania…iti Spun eu….Despre tot Ce ai nevoie 🙂

      1. As dori sa mă căsătoresc la Consulatul din Munchen, puteți sa mă ajutati cu informații legate de obținerea actelor, mai exact a certificatului medical prenuptial! Tel.015166378865
        Vă multumesc!

  9. Cel mai simplu si mai frumos este sa ca casatoriti in ro.In de. sunt prea multe formalitati….si cu bani care ii dati pe acte plus plata la rathaus 200 e. Nu aveti nici un beneficiu ca va cas. In de.

    1. Nu este adevarat. Eu m-am casatorit in Germania anul trecut si am platit pana intr-o suta de euro cu tot cu taxa la primarie

  10. Buna ziua, am cautat pe site-ul dumneavoastra informatii despre schimbarea C.I in Germania, dar nu am gasit sau nu am stiut eu unde sa caut.
    Problema mea este urmatoarea: M-am casatorit cu un cetatean german de 2 saptamani si vreau sa imi schimb CI, dar nu stiu cum, nu stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurg. Pot sa imi schimb CI in Germania? Eu am domiciliul aici.

    1. Cartea de identitate se poate schimba doar in tara, in GErmania puteti face doar o procura pentru cineva din tara sa se ocupe de schimbare, dar procura consulara costa ~250 euro.
      Alternativa o reprezinta pasaportul cu domiciliul in germania, renuntand la cartea de identitate romaneasca.

      1. Buna ziua am vazut ca ati scris ca se poate face Pasaport cu domiciliul in Germania . Eu vreau sa-mi schimb numele de fata dupa divort am totul trsdus dar nu stiu daca se poate la ambasada

    2. Intai trebuie sa iti inregistrezi casatoria la primaria orasului unde ai domiciliul in Romania, dupa care iti poti schimba actul de identitate la ambasada sau consulat

  11. Va multumesc.
    In tara pot sa imi schimb buletinul si sa am domiciliu in Germania.
    Eu stiu ca este regula ca ambii soti sa aiba acelasi domiciliu.

  12. buna ziua ..locuiesc in Germania de 5 ani,,as vrea sa-mi spune-ti unde sa merg sa solicit ajutorul pt plata chiriei,sunt divortata si am un baiatel de 10 ani

  13. buna ziua!
    Sunt casatorita cu un roman din 2009 in Romania si am locuit in Belgia 4 ani ,iar anul acesta in martie ne-am mutat in Germania.El are contract full time, iar eu doar min de 450 euro.Daca divortam amiabil la notar in Romania ,statul german ma poate ajuta cu intretinerea avand in vedere ca nu ma pot intretine din 450euro(avand in vedere ca am si un copil de 3 ani care ramane la mine si care o sa mearga la gradi din septembrie).Cum ar trebui sa procedez..As putea sa inchiriez un alt apartament mai ieftin cu acest salariu?Mentionez ca nu am invatat inca germana.
    Va multumesc anticipat!

  14. buna ziua. sunt casatorite de 6luni cu un cetatean roman. am nascut o fetita de 4 luni in germania unde locuim si in prezent. eu vreau sa divortez si sa ma intorc in tara iar el ma ameninta ca nu-mi da fetita. ce sa fac? nu-mi pot lasa copilu. locuim in aceasi casa unde sunt umilita zilnic spunandu-mi sa ies afara. ma puteti ajuta? cum sa divortez ? nu vreau sa-mi las copilul ? mentionez ca nu stiu nici limba.

  15. Daca am ameldung in Germania pe numele meu si eu m-am casatorit in Romania si am alt nume cum imi pot schimba ameldungul pe numele nou?

  16. eu sint despartita de 6 ani de sotul meu german si vreau sa divortez. De ce acte am nevoie ? va multumesc anticipat.

  17. Buna ziua as dori sa mă ajutati daca se poate anul acesta in martie m-am căsătorit cu un cetatean neamt si de curând am primit o scrisoare in care mentioneaza ca pana in septembrie anul acesta trebuie sa îmi fac pasaport cu noul nume deoarece eu am doar buletinul cu numele vechi. As dori sa stiu ce documente îmi trebuie si daca puteti sa îmi spuneti aproximativ si cat costa. Va multumesc

    1. Din momentul schimbarii numelui, actele de identitate vechi nu mai sunt valabile, trebuie sa preschimbati actele existent pe noul nume. In privinta costurilor – depinde ce tip de documente aveti – permisul de conducere ~35 euro, pasaportul ~100 euro (doar taxa consulara, fara a include aici costul traducerilor).
      Succes!

  18. Buna seara , am si eu o rugaminte poate cineva sa imi spuna daca certificatul de casatorie trebuie si apostilat cu conventia de la haga ? Sau e recunoscut doar cu traducerea si legalizarea ? Va multumesc si astept un raspuns pe cristea.florin1985@gmail.com

    1. Pentru ce va trebuie certificatul? In general da, e nevoie de traducere si apostilare. Unele institutii il accepta pur si simplu. Doar extrasul multilingv este acceptat asa cum e, fara traducere si fara apostilare.
      Succes!

      1. Pentru Steuerklasse ne trebuie,unde sa apara ca suntem casatoriti si sa nu ne mai ia atata impozit. Va multumim mult

      2. Cei de la Finanzamt accepta in mod uzual certificatle de casatorie model nou fara nicio problema. Dar ca sa scapti de griji, scoateti din Romania un extras mulilingv.
        Succes!

  19. Buna ziua, va solicit expertiza. M-am casatorit in RO cu un cetatean roman, mi-am schimbat buletinul in RO, iar pasaportul nou il ridic la sfarsitul lunii de la ambasada din Berlin.

    Am fost la Serviciul de inregistrari din Leipzig pentru a-mi schimba numele pe adresa la care deja locuiesc, iar acestia mi-au spus ca certificatul meu de casatorie (tradus si legalizat in Ro) nu este valabil fara apostila. Si ca de asemenea trebuie tradus si legalizat in Germania.

    Trebuie sa imi trimit certificatul la Berlin pt apostila sau exista si alte solutii? Sau ar trebui sa merg direct la Standesamt?

    Va multumesc!

    1. Apostila in Romania la prefectura judetului emitent.
      Alternativa o reprezinta un extras multilingv dupa certificatul de casatorie – costa cca. 7 RON si se obtine pe loc – acesta nu trebuie nici tradus nici legalizat, nici apostilat.
      Succes

    2. da, cetificatele de nastere si de casatorie se apostileaza la prefectura judetului din Romania in care ati avut ultimul domiciliu. Faceti o procura pentru cineva din tara si apostilati CC. Apoi il veti traduce in Germania si numai dupa aceea mergeti la Serviciul de inregistrari

  20. Buna ziua ! Sunt casatorita in Romania si vrem sa divortam , sotul sta in tara, eu in Germania. Imi trebuie o procura pentru avocatul din Romania., sa ma reprezinte , eu nefiind in tara. Unde o pot face in afara de consulat ?
    Cu multumiri , Marcela.

  21. Multumesc pentru raspuns. Intre timp am vazut pe net ca imputernicirea se poate face si online sau prin fax cu un notar din Romania. Ce stiti de acest lucru?
    Multumesc anticipat, Marcela.

  22. buna ziua ma numesc Gabriela locuiesc in germania si am nevoie de certificatul de divort nu de decizie ,ce cerere trebuie sa trimit si ce sa specific in cerere pentru a obtine acest certificat?Va multumesc.

    1. Buna ziua.sunt casatorita de un an jumate’,sotul meu este neamt.la primarie sunt inregistrata din ian. 2011.dupa cat timp pot primi cetatenia germana?unde anume trebuie depuse actele?vaa multumesc mult

      1. Dupa cel putin doi ani de casatorie si cel putin 3 ani in care ati locuit in Germania (cu anmeldung), va puteti depune actele pt cetatenie. Trebuie sa aveti un certificat de limba germana nivel B1 si se da un test de 33 de intrebari. In plus se plateste o taxa de 200 si ceva de euro. Toate informatiile se gasesc pe internet, plus modele de test

  23. Buna ziua….as dori sa ma casatoresc aici in germania la consulatul roman tot cu un cetatesn roman…mi sa cerut certificatul prenuptial dar doctorul meu nu are nici o idee cum ma poate ajuta…stie cineva de acest certificat prenuptial…va multumesc frumos

  24. Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: am contactat scasatorie cu cetatean neamt in 2009 in Germania. Doresc divortul si totodata reintoarcerea mea definitiva in Romania. Nu am inscris in 2009 si nici mai tarziu la consulat casatoria mea. Actele mele ce poarta numele de casatorita sunt: 1. cardul de sanatate, 2. pagina aplicata cu mentiunea noului nume pe pasaportul de calatorie si 3. titlul de sedere avand valabilitatea pana in august 2015, moment in care deja nu voi mai fi in Germania. Atata vreme cat la vama la inapoiere voi prezenta buletinul meu de identitate cu numele de necasatorita, pe care il mai am inca valabil pana in nov 2016, mai am nevoie de vreun demers la consulat? Multumesc.

  25. Buna ziua am si eu o intrebare sper sa ma puteti ajuta.Vreau sa fac cununia civila in germania amandoi fiind cetateni romani cu dreptul de munca in germania lucram de 4 ani si vreau sa stiu ce anume trebuie sa facem ca sa ne putem cununa aici

    1. Mergeti la primaria orasului in care aveti anmeldung si acolo vi se ofera toate informatiile necesare plus lista cu actele de care aveti nevoie

  26. Buna! Ma intereseaza daca e suficient sa ai doar bulietin romanesc sau e nevoie si de pasaport emigrand in Germania. Spre ex: pt a te casatori, a preskimba permisul de conducere, a obtine permisul de munca, etc….
    Sau mai degraba in ce cazuri poti avea nevoie de pasaport?

    1. Ca si cetatean UE, Cartea de Identitate este suficienta. Nu exista sau mai bine spus este ilegal sa vi se solicite pe timpul sederii in Germania legitimarea cu cartea de identitate.

  27. Buna.Am nevoie de niste informatii va rog.Eu sunt casatorita de aproape 4 ani in Romania,cu un cetatean roman, dar ambii locuim si lucram in Germania de 3 ani avand domiciuliu comun (fara copii).Prin comun acord am decis sa divortam.Se poate sa divortam aici la notariat, asa cum este si in Romania?Sau la consulat? Daca da, cat dureaza? Daca e complicat atunci vom merge in Romania la notariat dar vom face o procura pentru cineva care sa depuna cererea de divort ,iar noi vom merge doar sa semnam(locul de munca nu ne permite sa ne plimbam de ici colo). Unde ar trebui sa facem procura aceasta? La notariat sau la consulat ? Va multumesc !

    1. Bună ziua. Am aceeași problema ca în cazul dumneavoastră. Ați obținut cumva informații utile? Dacă ați divorțat, ați putea sa-mi scrie și mie scurt cum ați procedat? Va mulțumesc.

  28. Buna ziua,

    am si eu o intrebare la care sper sa primesc un raspuns.

    Eu cetatean roman (avand in posesie doar pasaport) vreau sa ma casatoresc cu o cetateanca a Turkmenistanului.

    Ambii suntem stabiliti de 4 ani in Germania. As vrea sa stiu daca e posibil sa ne casatorim in Germania, sau trebuie sa mergem in Romania ?

    Care sunt actele de care avem ambii nevoie.
    Care sunt preturile.
    Care este durata.

    Va multumesc anticipat.

    Adrian

  29. Buna ziua,

    Am si eu o intrebare,
    eu, cetatean roman stabilit in Germania de 4 ani, vreau sa ma casatoresc cu o cetateanca din Turkmenistan (stabilita in Germania tot de 4 ani).

    Vreau sa stiu daca e posibil sa ne casatorim in Germania sau la un consulat apropiat (Strasbourg(Franta) in cazul nostru) sau e neaparat sa mergem in Romania.

    As vreau sa stiu de ce acte avem ambii nevoie.
    Care sunt preturile.
    Durata.
    Avantaje / Dezavantaje casatorie in Germania/Romania.

    Va multumesc anticipat.

    1. In mod normal,.dumneavoastra ca si cetatean al ue va puteti casatori la orice primarie din Germania. Nu stiu insa care sunt regulile in ceea ce o priveste pe viitoarea sotie. Dar puteti merge la primaria unde aveti anmeldung si acolo vi se ofera toate informatiile,inclusiv ce acte aveti nevoie si cat va costa. Oricum, e relativ simplu si necesita putine acte

  30. Buna ziua.
    Sunt in situatia urmatoare: eu si prietenul (ambii cetateni romani) vrem sa oficializam casatoria in Germania (civil). Pentru asta am avut nevoie de o groaza de acte. Eu am mai fost casatorita si am divortat in Romania la notar. Pentru aceasta, nu am primit nici un act de la judecatorie, ci de la notar (certificatul de divort). Aici am depus actele necesare, copii , etc si acum , dupa cercetarea de catre autoritatile germane , mi se cere certificatul conform Articolul 39 (Anexa I), Regulamentul CE 2201/2003. Insa acesta este aplicabil in cazul in care divortul a avut loc la Judecatorie. Daca nu se elibereaza in situatia mea, atunci pot aduce in loc o dovada scrisa care sa evidentieze faptul ca nu se elibereaza pe marginea acestei situatii nici un certificat conform Articolul 39 (Anexa I), Regulamentul CE 2201/2003. Aveti idee care este solutionarea acestei situatii? De unde pot lua aceasta dovada (conform Articolului 39 (Anexa I), Regulamentul CE 2201/2003) sau dovada ca nu se elibereaza?
    Se poate elibera de acelasi notar la care am desfacut casatoria sau de unde si cat timp poate dura?
    Va multumesc,

    1. Buna. Ma poti lamuri te rog si pe mine cum ai rezolvat problema asta.
      Si eu sunt divortata la notar, am sentita de divort, cert de casatorie cu stampila cu specificatia ca a fost desfacuta casatoria in baza actului nr…., as mai avea nevoie de certificat conform Art.39 sau ceva dovada ca nu se elibereaza? Multumesc frumos.

  31. Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca dupa un divort (cetateni romani) in Germania, mai trebuie depuse hartii si in Romania pt a se anula certificatul de casatorie.

  32. Buna dimineata! Noi( ambii romani) locuim in Germania de 2 ani, casatoria am facut-o in Romania, acum o luna. De la primaria din Ro am primit certificatul european de casatorie, cu care ne-am prezentat la primaria domiciliului actual. De aici ni s-a spus ca nu e nevoie sa mergem la Finanzamt, ca totul se face automat. De atunci au trecut cam doua saptamani; intreband in stanga si dreapta…am aflat ca unii s-au dus personal la Finanzamt. Aveti idee ce ar trebui sa facem? Prin posta inca nu am primit nimic!
    Multumim anticipat pentru raspuns! O zi minunata!( chiar daca-i luni 🙂

  33. Daca efectuam casatoria in Germania, ambii cetățeni români, trebuie sa mergem tot personal la Finanzamt?

  34. Buna …..am fost casatorita acum 6 ani sunt divort sta dar tin sa Mentionez k el a fost trecut pe numele meu acum vreau sa ma casatoresc in germania cu un turc de ce acte aß avea nevoie din romania?

  35. Buna ziua. Nu stiu daca e locul potrivit ptr a scrie povestea mea pe scurt unde asi dori cateva informatii si cateva sfaturi. Ma aflu in Germania din decembrie 2012 impreuna cu copilul meu in varsta de 5 ani. In decembrie 2013 m-am casatorit cu un cetatean german. In ultimul an s-au intamplat multe,nasterea fetitei mele,am schimbat casa si tot o data unul din baietiisotului s-a mutat cu noi

  36. Buna ziua. Nu stiu daca e locul potrivit ptr a scrie povestea mea pe scurt unde asi dori cateva informatii si cateva sfaturi. Ma aflu in Germania din decembrie 2012 impreuna cu copilul meu in varsta de 5 ani. In decembrie 2013 m-am casatorit cu un cetatean german. In ultimul an s-au intamplat multe,nasterea fetitei mele,am schimbat casa si tot o data unul din baietii sotului(din casatoria anterioara) s-a mutat cu noi. De anul trecut drumul nostru a luat-o pe alte cai neplacute. Sotul munceste ce e drept eu nu am muncit nici macar o zi de cand sunt in Germania. Discutiile noastre sunt din ce in ce mai aprinse el m-a si amenintat de 2 ori referitor la divort. Nervii sint mereu intinsi la maxim,lipseste mult de acasa si chestii de genu. Mie imi este frica doar de faptul ca imi va lua fetita 😦 nu am nici un venit pe numele meu ptr ca asa a vrut el nici macar din urma nasterii sau Kindergeld la ambii copii totul este pe nunele lui ptr ca a profitat de faptul ca nu cunosteam legile si a fost f increzatoare. Ceea ce vreau eu sa stiu este in cazul unui divort unde sau la cine pot apela pentru ajutor. Fetita mea va sta cu el? Cum trebuie sa procedez?va scriu cu lacrimi in ochi ptr ca am fost prea naiva sa cred tot ceea ce mi se spune. Sunt singura aici si nu cunosc pe nimeni. Va rog mult un sfat o informatie sau chiar o parere este binevenit. Va multumesc pentru intelegere

    1. Cu informatii nu va pot ajuta pentru ca nu am fost in situatia dumneavoastra insa v-as sfatui la contactati un avocat. Inteleg ca situatia dumneavoastra financiara este complicata insa aceasta este cea mai buna solutie pentru a va pastra copilasul

  37. O întrebare am si eu , am o prietena care are o relatie de trei ani cu un neam, el este in divorț de trei ani de zile!!! Trei ani. Pretinde ca i-a dat casa soției si ca trebuia de mult sa se termine divorțul. Eu tind sa cred ca el nu i-a oferit casa, nu cumva se bat pe partaj de durează asa mult divorțul?

    1. Divortul si partajul sunt actiuni separate, in mod normal, deci se poate pronunta divortul si inainte de partaj sau chiar in lipsa acestuia.

  38. Buna ziua,

    Am mai scris mesajul meu, dar am impresia ca nu la rubrica potrivita, m-am tot uitat pe aici si am vazut ca exista special pentru casatorii,
    Ma numesc Claudia si recent m-am mutat in Munhen,
    V-as ruga daca aveti timp si puteti sa ma ajutati cu cateva informatii despre o casatorie in Germania.
    Eu sunt cetatean roman, logodnicul meu este Sud-Afrikan, eu lucrez de foarte putin timp in Munich, logodnicul meu este inca in Soud-Africa.
    Cum credeti ca ar fi mai bine pentru noi sa ne casatorim? aici in Germania sau in Romania? deoarce el abia a inceput sa adune acte pentru Viza, sa aplice pentru o viza de turist in Germania, e ok si posibil sa ne casatorim in Germania direct la Ambasada /Consulat sau chiar la primarie aici unde oficializeaza ei casatoriile lor ? (daca este posibil), sau ar fi mai simplu sa mergem direct in Bucuresti unde am eu domiciliul? Ideea e ca, visa pentru Germania nu e valabila si pt Ro si atunci ne complicam sa deschidem alta viza , cred ca dureaza foarte mult, din cate vad, si atunci ne gandim ca poate e mai simplu aici, dar nu cunosc legile de aici din Germania si nici nu stiu ce acte ar trebui sa avem,
    Totul mi se pare foarte complicat, am incercat sa ne casatorim in South Africa dar si acolo mie mi-au cerut o gramada de acte,
    Imi puteti da sfaturi cum sa procedam? Cum ar fi mai simplu pentru logodnicul meu sa poata locui legal cu mine aici in Germania?
    Orice informatie imi va fi de mare aujutor.

    Va multumesc,
    Claudia

    1. Dumneavoastra ca cetatean ue va puteti casatori la primaria unde aveti anmeldung. In cazul sotului nu stiu care este procedura insa puteti intreba la primaria unde sunteti inregistrata si acolo vi se vor oferi toate informatiile de care aveti nevoie

  39. Buna ziua!Apelez la D-Voastra pentru ca stiu ca ati intalnit diferite probleme a oamenilor..Sunt din Republica Moldova si recent m-am casatorit cu un cetatian spaniol care lucreaza si traieste de 4 ani in Germania,eu din primul matrimoniu am doi copii,si am stabilita custodia lor cu mine prin judecata,desigur vreau sa iau copii cu mine .Spuneti-mi va rog ce acte trebuie sa prezint la Auslenderul lor ca sa le ofere viza de trai in comun cu mine,si daca au valoare juridica Hotararile Judecatoresti emise in Moldova?Va multumesc anticipat..

    1. Certificatele de nastere ale copiilor, sentinta de divort precum sentinta de incredintare a copiilor. Toate aceste acte trebuiesc traduse, legalizate si apostilate

  40. Buna ziua!As avea si eu nevoie de o informatie.Lucrez la un hotel de un an si ceva.Anul viitor vreau sa fac nunta in Romania.Dar inainte de toate as vrea sa stiu si eu daca imi pot lua tot concediul odata ca sa pot pleca in tara sa ma ocup de organizarea nuntii.As dori sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez si ce ar trebui sa comunic sefei.va multumesc!

    1. Dupa 6 luni de munca aveti dreptul la concediu insa perioada in care va luati concediu si durata acestuia se stabilesc impreuna cu seful. Puteti sa ii adresati o cerere de concediu

  41. Buna seara, va rog sa ma ajutati intr-o problema. Eu si sotul meu, deasemenea roman nu ne mai intelegem si cred ca singura solutie ar fi divortul. Problema mea este faptul ca eu am doar un minijob, deci castig numai 450 euro lunar, iar din acesti bani nu pot achita o chirie si nebencosturi. Nici limba germana nu o stapanesc prea bine… pot primi ajutor de la stat pentru plata unei chirii ? Sau unde ar trebui sa ma adresez pentru a nu ramane pe strada… Din cate am inteles, divortul in Romania ar fi de preferat.. Cum ma sfatuiti sa procedez in cazul divortului? Mentionez ca locuim de 1 an in Germania. Multumesc!

  42. Buna ziua . As dori sa ma ajutati intr-o problema . Sunt casatorita de 2 ani cu un cetatean neamt si avem un copil de 1an jumate . Locuim in Franta , el si a luat concediu de paternitate pentru 3 ani , eu lucrez ca medic . Nu ne mai intelegem si as vrea sa divortam problema e ca el nu este de accord , vrea sa obtina custodia baietelului evocand faptul ca daca éste in concediu de paternitate are drepturi mai multe asupra copilului( informatii primite via telefon de la avocatul din Germania ). As dori sa stiu care sunt demersurile de urmat.
    Va multumesc anticipat !

  43. buna ziua

    ma puteti ajuta, va rog, cu o problema? eu si prietenul meu(ambii cetateni romani) locuim in Germania si vrem sa ne casatorim in Danemarca. Imi puteti spune, va rog, unde pot merge dupa incheierea casatoriei pentru transcrierea actelor de stare civila? Pot merge la Ambasada din Berlin sau trebuie sa merg tot in Danemarca?

    multumesc
    o zi buna

  44. Buna Seara,

    Priena mea si cu mine( cetateni ramini) vrem sa ne casatorin in germania la consulatul din Muenchen, Printre documente ne trebuie si certificatele medicale prenupţiale doar ca medicii din germania ( nemti cat si romini) nu stiu de existenta acestor documente, nu au nr de inregistrare, si nu au auzit buletin de radiologie nr. .. din anul…luna ….ziua.( lucrez in domeniul radiologic si nu fac nici un buletin de radiologie cu nr zi luna si an).
    locuim in germania si medicul de familie roman din germania, ne a consultat si ne a dat o adeverinta in limba romana ca sintem apti sa ne casatorim iar consulul de la munchem a respins o ca nu este in germana cu apostila dupa modelul romin, care din nou sa fie tradusa in romina. ati mai auzit asa ceva? ce putem sa facem? Va multumesc pt raspuns.

    1. Salut Andrei! Ai aflat cumva pana la urma? Am aceeași problema si nu găsesc nici cum soluția.

  45. Buna ziua ,
    Eu si sotul ne-am casatorit in Germania in anul 2015. Am doua intrebari referitoare la certificatul de casatorie eliberat de aici:
    – trebuie acesta transcris ? Este obligatoriu?
    – nu mi-am schimbat numele, insa cu toate acestea sunt nevoita la expirarea buletinului, sa il schimb. Printre actele necesare schimbarii buletinului se afla si certificatul de casatorie. Daca acesta nu este transcris, este acesta acceptat?
    Va multumesc,

    1. – fiind cetatean roman, aveti obligatia de a face transcrierea casatoriei – inregistrarea casatoriei in registrele de stare civila romanesti
      – pt schimbarea CI – obligatoriu cel romanesc.
      Cele bune!

  46. Buna ziua !

    – Dupa 23 de ani de casnicie sotia a ajuns la concluzia ca nu mai suntem compatibili si a intentat divortul .
    Mentionez ca avem doi copii un bait de 18 si o fata de 6 ani si traim in Germania de 8 ani dar de 2 ani si jumatate suntem separati .
    Anul acesta in luna Iulie pe 27 am fost de acord sa depunem actele la Tribunalul din Constanta si la un notar public , eu sperand in tot acest timp ca ne vom impaca luptatand zile si nopti ptr.acest lucru dar se pare ca fara nici un rezultat benefic .
    Eu m-am intors in Germania singur la care dupa 1 luna a venit si ea spunandu-mi ca este deja intr-o noua relatie si ca totul s-a terminat intre noi spre disperarea mea .
    Din cate am mai citit despre un divort prin acord, nu ar trebui sa dureze mai mult de 2 luni cu finalizarea deciziei Instantei si instiintarea partilor la aceasta decizie .
    Fapt care eu nici pana in momentul in care va scriu nu am primit nici un raspuns in posta aici in Germania , iar in Romania s-au si tradus actele ptr.a fi aici trimise dar cum am mai scris , nu am primit nici acolo un nr.de dosar pe care as fi putut sa il verific sau aici vre-o intiintare din Romania cu privire la desfacerea casatoriei.
    Sunt foarte confuz de atata timp mai ales ca nu am dorit sa imi intreb sotia ce si cum sperand in continu la o impacare , eu nu am dorit acest divort ci ea.
    Intrebarea mea este ;
    – ce trebuie sa fac sa aflu de soarta acestui dosar depus in tara ?

    — ce trebuie sa fac daca tot nu suntem divortati inca impotriva celui ce a acceptat sa intre cu bocancii in casnicia noastra inainte de pronuntarea divortului ?

    Va multumesc anticipat ptr.raspuns .

  47. Buna ziua. Am tot cautat informatii despre procedura de divort in Germania dar nu am gasit deocamdata nimic concret. Sunt interesat cum pot divorta cat mai rapid si usor, in Germania, in conditiile in care suntem amandoi deacord, locuim de doi ani in Germania, nu avem copii. Am inteles ca exista o posibilitate de a trimite actele si cererea prin internet, doar la primirea certificatului trebuie sa fie prezenti ambii soti. Va multumesc anticipat,

  48. Buna!
    Eu si cu logodnica mea (ambii cetateni ro si moldoveni) , anmeldung’uiti pe teritoriul Germaniei de 8 luni, dorim sa ne casatorim. Stam la dubii unde ar fi mai bine/comod de facut acest lucru, in Ro sau Germania?
    A fost la niste cunoscuti in regiunea unde locuim la o inscriere civila in Germania, ni s-a parut f urit , strict, repede fara nici o senzatie de sarbatoare, deaceea am prefera in Romania dar nu stim daca d.p.d.v. a actelor in continuare daca nu va fi mai dificil, costisitor sa transcriem certificatul de casatorie Ro pe unul German.
    Intrebarea mea este:
    1. care sunt actele necesare pt transcriera unui certificat Ro in German?
    2. care este durata (in caz ca skimba numele de familie prietena)
    3. Unde totusi considerati Dra ca e maibine de oficializat casatoria in Ro sau Germania si de ce?
    Va multumesc anticipat!

    1. 1. Certificatul de casatorie romanesc nu se transcrie in Germania, cat timp niciunul dintre soti nu are cetatenia Germana.
      3, Casatoria o faceti in Romania, e mai usor de procurat actele – in speta acel certificat de celibat, sotia isi poate schimba rapid actele de identitate cu noul nume pentru a putea reveni in GErmania si nu mai trebuie sa faceti transcrierea casatoriei in Romania – daca va casatoriti in strainatate, trebuie sa faceti transcrierea casatoriei in Romania iar obtinerea actelor noi de identitate pentru sotie asteapta implinirea transcrierii.

  49. Bună ziua, Sunt căsătorit din anul 1985 locuiesc în Germania și suntem separați din anul 2004.Sotia locuiește în Spania din anul 2004 până în prezent cu altă persoană. Avem doi copii majori și as vrea sa știu și eu cum aș putea să divortez cât mai urgent, deoarece nu pot pleca din Germania.

  50. Bunăziua!As vrea sa va întreb dacă știți cumva ce drepturi poate avea după divorț soțul meu care este cetățean indian cu Aufenthaltstitel de familie ,suntem căsătoriți de 6 ani și 2 luni ,aveam un copil ,locuim impreuna în Bw!El spune ca dacă vreau divorțul trebuie sa mă duc eu ,ca el dorește sa rămână cu actele din partea mea!Vă rog dacă puteți sa mi spuneți ce drepturi sunt după divorț! Va mulțumesc!

    1. Depinde situatia dansului in Germania, de cand e venit, a lucrat, cat a lucrat, etc.
      Presupunem ca dreptul de sedere al dansului este in baza faptului ca este casatorit cu dumneavoastra, cetatean UE. Dupa divort isi pierde acest drept, reanalizandu-se situatia dansului – lucreaza, nu lucreaza, etc. Si da, in anumite conditii, se poate ajunge la ridicarea dreptului de sedere si inmanarea unei invitatii de a parasi tara (personal imi pare cel putin stupid ca in situatia actuala autoritatile germane sa ii solicite unei persoane ce a lucrat, a locuit o perioada buna in Germania, sa paraseasca tara, in contextul in are x sute de mii de refugiati vin si stau fara nicio problema, iar autoritatile se lupta din rasputeri pentru a le inlesni sederea). Oarecum o tema interesanta, dat fiind experientele fiecaruia la venirea in GErmania, mai ales inainte de 2013.

  51. Buna seara ! Revin cu o intrebare: in cazul in care am divortat ( in Romania ) si am revenit al numele de fata : ce acte sunt necesare pentru Anmeldung? Sentinta de divort sau certificatul de la casa de cununii? Deoarece numai in baza buletinului , nu se poate .
    Multumesc anticipat !

    1. Am uitat sa specific ca , locuiesc in Germania din 2013. Schimbarea de nume am facut-o in decembrie 2015.
      Multumesc !

    2. Daca vorbim de modificarea in anmeldung, aveti nevoie de dovada si motivatia schimbarii numelui: sentinta de divort tradusa si apostilata.
      Cele bune!

  52. Buna ziua va rog frumos dacă puteți să mă ajutați.sunt cetățean roman și sunt căsătorită tot cu un cetățean roman amândoi avem mutație în Germania aș putea divorța aici?problemă este ca avem un copil și soțul meu sia adus amanta în casă și locuim în aceeași casă .am fost la politie și a zis ca nu mă poate ajuta.eu nu mai pot sta cu ei sub același acoperiș ce aș putea face?

  53. buna ziua, ma numesc Kolie Raluca si sunt casatorita in Romania cu un cetatean african. Acum locuim in Germania si avem si un copil de 4 ani. problema este ca eu vreau sa divortez si as vrea sa stiu daca in cazul divortului el va trebui sa paraseasca Europa pt ca eu asta vreau datorita faptului ca el s-a folosit de mine pt a obtine acte aici. Multumesc.

  54. Buna ziua.Suntem cetateni romani si vrem sa dirtam.Eu am intentat divirtul in romania iar ea in germania.Acum ne certam pe copii.Ea vrea custodia copiilor in Germania iar eu in Romania.Copii sunt in Romania si nu vor sa plece de acolo ptr ca nu le place viata din Germania.Cine ma poate ajuta cu raspunsuri.
    Multumesc

  55. Buna ziua , eu din pacate ptr.mine nu doresc sa aflu ceva in leg.cu …casatoria ci cu un divort , din pacate azi e o ” moda ” fara a dori a fi ironic.
    Sunt casatorit de 24 de ani si am 2 copii , o fata de 6 ani si un baiat de 18.
    Sunt in Ro.casatorit si am venit aici in Ger.in trei iar dupa 3 ani a mai aparut si al 4lea membru al fam.
    Sotia dupa 6 ani aici a hotarat sa depuna actele de divort dar in tara ( Cta.) In data de 27.07.2015 dar noi traim despartiti aici acum de deja 3 ani ,eu singur si ea cu copii.
    Intrebarea mea ; Eu doresc in aceasta vara sa cumpar un ap.in Constanta dar cu un credit de aici din Germania , daca Divortul nu e pronuntat inca , atunci cand se v-a termina eu trebuie sa impart cu ea ceea ce doresc acum sa creez ptr.mine si copii mei mai departe sau…???
    Imi este teama sa fac acest pas dar timpul trece si la batranete …nu ma aleg decat cu boala , singuratate etc .in rest…mai nimic , de aceea va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat sau sa imi scrieti ce drepturi am in aceste conditii cand inca actele de divort nu exista inca , sunt deja mai bine de 6 sedinte trecute si din lipsa unei anchete sociale se taraganeaza acest proces la Tribumalul Cta.pe moziv ca nu au ajuns aici actele ptr.custodia copiilor a verifica si cei de aici ca traiesc in conditii normale la sotia mea .
    Va multumesc ptr.un eventual raspuns !

  56. Buna ziua! Ma numesc Moldovan Roberta. Sunt de o luna de zile in Germania impreuna cu familia mea! Avem un copil de 3 luni… un domn intr-o asociatie pt integrarea românilor in Germania ne-a ajutat cu actele…. In primul rand am facut contractul casei pt închiriere pe urma sotul meu a fost angajat la o fabricată de sticlă si astăzi am fost la job center ca sa depunem si acolo ceva acte… vb asa puieril pt ca nu stiu ce acte si ce mi numi tot face domnul asta…..dar am o mare dilema avem un prieten care e aici de 4 luni si are o fetita e căsătorit si ii trage impozit de 700,600,500de euro ….. ..ce Dumnezeu se intampla de trage atata impozit…… ma gândesc ca si noua o sa ne tragă…… va rog sa-mi spuneti ce se intampla cu impozitul asta

  57. Buna am si eu o intrebare? Sintem 2 cetateni din moldova cu cetanie romina si viza de resedinta in rominia.Suntem in germania vrem sa ne casatorim la consulatul de la bonn.ce acte ne trebuie? Avem 2 copii si sunt in numele familie a mea , dupa ce avem certificatul de casatorie vreau sa le schimb numele si sa le scriu numele lu tata in certificatele de nastere…se poate de facut asta tot aici in germania? Mersi mult

  58. O poveste de viata mai trista pentru care astept si eu sfaturi.

    Prietena mea cea mai buna , a hotarat cu sotul ei sa se mute in Germania definitiv acum 6 luni, sotul ei fiind aici de 8 ani. Au vandut din tara locuinta cumparata acum 17 ani si au reusit aici cu un credit sa isi cumpere o alta locuinta. Acum apar problemele : sotul a aadus-o aici dupa ce a cumparat locuinta, iar in acte nu apare decat el . Pe parcursul celor 6 luni de convietuit din nou impreuna au aparut la suprafata multe lucruri murdare de care prietena mea nici nu banuia. Sotul a incasat alocatia copilului in suma de 10000 de euro , banii de pe locuinta din Romania au fost trimisi aici pentru ajutarea cumpararii noii locuinte, iar acum domnul doreste ca ea sa evacueze domiciliul impreuna cu copilul lor de 14 ani pentru a o aduce pe viitoarea doamna in casa , cu aceasta avand o relatie de peste trei ani. Va rog mult supuneti-mi unde sa o indrum , si ce drepturi are ea ? Nu mi se pare normal sa dai un om afara dupa ce l-ai facut sa te urmeze si dupa 17 ani de casatorie.

  59. Casatorie la Primarie – Neufahrn Germania
    Am dori sa ne casatorim la primarie in germania amandoi fiind cetateni romani, el sta in germania de 5 ani.Acum ne interesam cu necesarul de acte, apostile si traduceri.
    As dori daca stie cineva in legatura cu certificatele de nastere internationale multilingv, daca mai trebuie traduse si apostilate pentru casatorie, pentru ca din romania mi s-a spus ca nu e ok asa.
    Poate cineva s-a casatorit recent si poate sa ma ajute si pe mine, Va rog mult si va multumesc frumos.

  60. in legatura cu casatoria la primaria din germania
    am gresit la cert de nastere internationale multilingvistice, din romania mi-a zis ca nu mai trebuie sa traduc si sa apostilez , ca germania le accepta. Si mai am o problema, eu sunt divortata la notar, am auzit ca ar mai trebui ceva adeverinta de la judecatorie ? Multumesc

    1. Pentru casatorie vi se vor solicita traducere si apostila, pentru a nu mai fi nevoie de acest lucru aveti nevoie de extras multilingv al certificatului de nastere, nu este acelasi lucru cu certificatul de nastere propriu zis – costa 7 ron si se elibereaza pe loc de la primaria unde este inregistrata nasterea.
      Cele bune!

  61. Bună!Am si eu o intrebare… Locuim cu sotul meu si copilul in Germania timp de 6 luni si lucrurile nu stau prea bine intre noi,el s-a angajat iar eu stau cu copilul de 2 ani acasa pt ca abea in septembrie va putea merge la grădiniță.Unde ne putem adresa in cazul divortului si ce pot face ca sa ramin in Germania pt ca sotul vrea sa merg acasa dar sa nu ramin aici.Ce ajutor primesc pina cind ma angajez si eu undeva?

  62. Am o intrebare este posibilitate de a legaliza certificatul de casatorie Danez la Consulatul Roman de la Bonn pentru a face Certificatul de casatorie Roman? Raspunsul Consulatului a fost “Nu” acest proces este posibil numai la Romania..este adevarat sau este posibil ?

  63. Buna ziua!Ma numesc Lili si am o intrebare…..
    Viitorul meu sot este cetatan roman si eu sant cet a Rep.Moldova.Am hotarat sa ne casatorim dar el lucreaza in Germania si eu ma aflu acum in Romania.Pina la concediul lui e fiarte mult timp.Am vrea ca sa ne casatorim mai degraba.Am putea sa ne casatorim in Germania?si de ce acte avem nevoie?
    Va multumesc anticipat
    Lili

  64. Bună seara, as dori sa mă căsătoresc la consultantul roman din München. Eu sunt româncă iar partenerul meu este din Pakistan. Care sunt procedurile dacă mă puteți ajuta cu câteva informații. Mulțumesc mult.

  65. Buna! Sunt roman si traesc in germania, vreau sa ma casatoresc cu o moldoveanca aici in germania, sunteti la curent care este procedura?? Va multumesc anticipat!!

  66. Buna ziua sunt casatorita cu un cetatean marocan locuim in Germania si as vrea sa divortam deoarece el a parasit caminul si cei doi copii si as dori sa stiu daca pot sa i retrag dreptul de a mai sta pe teritoriul Germaniei si dcam ce ar implica acest divort? Va multumesc anticipat pentru raspuns

  67. Buna sant casatorita cu cetatean german dar nem casatorit an spania si nu stiu cum sa fac ce dret am marefer ca acte si mai mult la cetatenie ???

  68. Buna ziua, suntem doi tineri de naționalitate și cetățenie romana, trăim in Germania de un an de zile in concubinaj și am dorii sa știm dacă ne putem căsători aici și de ce acte avem nevoie!
    Va mulțumesc!

  69. Buna suntem ambii cetateni ai Republicii Moldova as vrea sa aflu daca e posibil casatorie in germania ??? Va multumesc de raspuns

  70. Buna ziua,
    Am si eu o intrebare. Eu si sotul meu (ambii romani), suntem casatoriti de 1 an jumatate si avem un copil de 9 luni. Locuim in Germania, impreuna. As vrea sa ne separam, sa bag divortul. I-am zis lucrul asta, iar el a spus sa ma duc in Romania ca aici in Germania nu ma lasa sa raman. Ca el m-a adus. Nu ne intelegem deloc. Tipa pe mine, vorbeste cu mine doar strictul necesar, iar ma simt o sclava, care stie doar sa faca curat, sa gateasca si sa stea cu copilul. In legatura cu copilul, nu ma ajuta deloc. As prefera sa fiu singura. El crede ca poate face ce vrea cu mine. Cand i-am zis ca vreau sa ne despartim, a spus ca bebele o sa ramana la el, asta in ciuda faptului ca el nici nu ii prea acorda importanta. Il pupa si atat. Nu petrece timpul cu el. Iar copilul e sufletul meu. Nu as putea renunta la bebe, pt nimic in lume. Care este primul pas pe care trebuie sa il fac si unde? Va multumesc din suflet!

  71. Buna Sears as avea si eu o intrebare la dvs EU traiesc de aproape patru ani in Germania sunt casatorita cu un cetatean marocan si avem doi copii respecivul ne a parasit acum un an acumam depus actele de divort as dori SA stiu da ca as vrea fin nou SA ma casatoresc tot cu un cetatean marocan aici in Germania und e as putea la ce ambasada si ce acte avem nevoie?
    Iar pt invitatie und e as putra sa ma interesez si ce acte imi trebuiesc si trebuie depuse?
    Iar du pa div de respectivul mai trebuie sa astept inca doi ani du pa divort?
    Va multumesc anticipat

  72. Buna seara. As avea si eu o intrebare referitoare la pensia alimentara pentru copil. Eu si fosta mea sotie locuim de cinci ani in Germania, si avem impreuna un copil de 12 ani,care locuieste impreuna cu mama lui. Am divortat in Romania, pe cale amiabila, si s-a stabilit o pensie alimentara in valoare de 200 Ron lunar. Intrebarea este .: Eu platesc pensia alimentara stabilita prin hotararea de divort din Romania sau dupa legile germane

    Va multumesc pentru ajutor.

  73. Buna ziua am si eu o intrebare la dumneavoastra daca casatoria anterioara nu este iregistrata in Romania ma pot casatori la consulatul roman din Germania? Va multumesc anticipat pt raspuns o zi buna

  74. Buna ziua.sunt casatorita in Romania si locuiesc in Germania imi puteti spune va rog unde sa depun actele de divor.t? eu locuiesc langa Stuttgart.si daca am nevioe de un avocat?

  75. Bună ziua … as dori sa știu și eu demersurile într un cetățean maghiara și unul romsni în Germania. Va mulțumesc

  76. Buna ziua am divortat de curand in Romania si mias dori sa-mi schimb numele de familie inapoi dupa tata am tradus actul de divort in germana dar nu stiu cum sa procedez la ambasada. Va rog sa-mi spunetu si mie.

  77. Buna ziua. Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Eu locuiesc in germania cu prietenul meu. El este din afganistan deci este emigrant aici. As putea sa ma căsătoresc cu el la ambasada romaniei din berlin sau direct la primarie? Nu l pot aduce in romania deoarece nu face parte din UE. Va multumesc anticipat

  78. Buna ziua. Ne-am casatorit in Romania si lucram amandoi in Germania, imi puteti spune si mie ce acte imi trebuie la finantamt ? Pentru Almendungu am fost sa imi schimbe numele si a zis sa astept 3 saptamani. Multumesc.

  79. Buna ziua ! Am divorțat în germania…problema mea este următoarea: in decizia de divorț data de către statul german nu specifica ca eu sa păstrez numele soțului său sa revin la numele de fata .Si din aceasta cauza nu imi pot face carte de identitate in romania. Intrebarea mea este ce as putea face…asa este procedura la.nemti sau este o greșeală din partea lor ca au omis acest lucru? Sper ca m.am făcut cât de cât înțeleasă. Ma poate ajuta cineva ? Va rog

  80. buna ziua.am si eu nevoie de ajutor .
    eu cetatean roman ea cehoaica,ne-am casatorit in germania avem un frumos copilas de abia 1 an.
    dupa mai multe certuri ea a luat copilul fara acordul meu a plecat in cehia si a intentat divort acolo si dreptul de a creste copilul.
    acum imi vin plicuri de la judecarorie din Republica Ceha sa le trimit declaratile mele de venit pentru a stabilii alocatie la copil.
    intrebarea mea este daca eu am cv de impartit cu statul ceh,daca va fi nevoie sa ma prezint la procese atat timp cat noi am lucrat ambii in Germania si suntem casatoriti in Germania.
    eu ii trimit lunar bani si cumpar mereu copilului ce are nevoie chiar daca inca nu sa stabilit pensie alimentara!

  81. Buna. Ziua eu sunt casatorita cu turk și am iilnoresie că asta sa căsătorit cu mine pentru actale bate joc mă bate

  82. Buna ziua, as avea si eu o intebare. Am divortat in Germania acum un an si acum vreau sa ma recasatoresc tot aici dar la ambasada Romaniei din Bonn. Am trimis actele acasa ptr recunoasterea divortului (am mai platit si avocat pe deasupra ) si surpriza …aflu ca nu mai este nevoie de recunoasterea divortului in Romania ptr ca cica este o conventie de curand intre cele doua state prin care nu mai este nevoie sa fie recunoscut divortul incheiat aici. As vrea sa stiu daca e asa_. Apoi prin oficiul starii civile am trimis toate actele de aici si l-am inputernicit pe tatal meu , actele urmand ulterior trimise la Bucuresti si apoi urma sa primesc pe certificatul de nastere o mentiune . Eu aceasta mentiune nu am mai primito desi actele s au intors de la Bucuresti si e totul ok. Acum cand vreau sa depun actele ptr a ma recasatori la Ambasada am citit printre altele ca trebuie sa am aceasta mentiune pe certificat. Ma poate ajuta cineva in problema asta ?. Va multumesc anticipat!

  83. Buna ziua,
    Sunt căsătorit în Germania cu o femeie din Croatia. Avem un copil ce are 3 anișori cu cetățenie Română .Sunt_em căsătoriți în Germania la primărie. Acum vreau sa divortez.
    Am nevoie de următoarele informații:
    Divorțul se judecă după legea Română sau legea Germană?
    La cine rămâne copilul?
    Va multumesc

  84. Buna ziua

    In calitate de agent comercial ma ocup de organizarea de nunti si eventuri in castele si conace din nordul Germaniei.

    Pot organiza si nunti pentru perechi de acelasi sex chiar si in biserici din nordul Germaniei.

  85. Buna ziua,de ce acte este nevoie la casatoria a doi cetateni care detin cate doua cetatenii:1-R.Moldova si Romania
    ,2-Romania si Germania?

  86. Buna ziua!!!Suntem doi cetățeni Români,si vrem sa ne casatorim la consulatul din Munchen.Vreau doar sa stiu de la d-voasta ,certificatul prenuptial German ti se da de cstre doctorul de familie german??,Va multumesc

  87. Buna ziua,
    Eu si sotul meu ne-am casatorit in Germania acum 2 saptamani,ambii suntem romani.Intrebarea este:Putem beneficia de ajutor financiar de la stat sau de la angajator?Amandoi lucram la aceeasi firma.
    Multumesc anticipat!

    1. Nu știu ce ajutor financiar doriti și din partea cărui stat așteptați acest ajutor?nu ar fi mai bine sa încercăm să facem noi ceva pt societatea unde trăim și locuim până să așteptăm să primim ceva de la autoritati indiferent care ar fi ele?sunt mii de copii bolnavi care așteaptă o șansă la viață pt care autoritățile chiar ar trebui să facă ceva!!!!

      1. Nu doresc si nu astept nimic de la nimeni,doar am intrebat deoarece mi-a spus cineva ca ar trebui sa primim bani.Vroiam sa stim care dunt drepturile noastre!!!!Spre deosebire de altii care stau anii de zile acass pe banii statului german,noinu facem asta!!Noi muncim pentru a avea o paine pe masa!!!

  88. Buna cine ma ajuta si pe mn cu o intrebare. Sunt căsătorită de aproape 6 luni cu un german in Germania cat trebuie sa stau ca sa se desfacă casatoria

  89. Buna ziua am o problema eu si viitorul meu sot vrem sa ne căsători in Germania suntem amândoi cetateni Romani cum trebuie să procedam

  90. buna ziua
    căsătorie cu o persoană din afara EU.

    samuel e numele meu si vreau sa ma casatoresc cu o persoana din afara eu, mai exact din indonezia.
    la inceput nu am știut nimic despre cât de greu e dar cu cat aflu mai multe cu atat devine mai dificil.

    stie cineva sau a fost cineva într-o situatie similară? daca da.. ce pasi trebuie sa fac?
    mentionez ca ea este în indonezia inca.

  91. Salutare! Astazi am fost la primarie sa imi schimb statutul familial initial cu care am fost inregistrat la venirea mea in Germania, acela de casatorit in necasatorit, bazat pe decizia definitiva de divort, apostilata si tradusa. Mi-au spus ca imi mai trebuie inca un document in format european, care sa ateste ca certificatul de casatorie a fost anulat in urma deciziei de divort. Eu nu cunosc despre existenta unui document de acest gen. In germana suna cam asa: “Internationale Heiratsurkunde mit dem Aufdruck zur Eheauflösung mit Datum” Si in continuare spune ca acest document va fi eliberat de Starea Civila din orasul unde a fost incheiata casatoria. Stie cineva cum se numeste exact acest document in format EU? Multumesc anticipat!

    1. Din cite stiam eu, analizind un caz asemanator, este vorba de mentionarea pe vechiul certificat de casatorie a unui text care precizeaza faptul ca acea casatorie s-a desfacut prin divort cu hotarirea definitiva nr. din data de… Aceasta operatiune a fost efectuata de catre primaria unde a fost incheiata casatoria in Romania.
      Nu sunt sigur pe informatiile mele si in consecinta, am cerut si parerea altora punind intrebarea ta in front page.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

un site care trebuie citit obligatoriu de toti romanii care doresc sa munceasca sau sa se stabileasca in Germania